Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

Geshenk,
Aslinda sadece bekleyip gormemiz gerekiyor galiba. Dun aksam forumlari karistirdim biraz daha ayrintili, herkes sakin belirti aramayin diyor ve en cok tavsiye edilen evde test yapmayin, kandaki HCG degeri yeterince yukselmeden malesef idrar testleri dogru yanit vermiyor.
Seytan beni de durtuyor test yap diye ama esime soz verdim:)

Forumlari okumak beni cok rahatlatti:) umarim sali gunu guzel haberlerle doneriz birbirimize.

Sen aileden kimseye soyledin mi? Biz sadece kayinvalideme soyledik, transfer gunu supriz yapip bize geldi, erkenden beni evde gorunce tabii kadincagiz bir korktu ki anlatamam...ama cok tatli canim benim hic caktirmiyor kimseciklere:)
Cenem dustu gene sabahin kor vaktinde...

Sevgiler,
Yildiz

OLSUN. DEMEK HEYECANDAN UYKU TUTMUYOR SENİDE al bendende o kadar. düşünmedim değil yani bugün idrar testini. yanlış yapıyorum biliyorum ama tutamıyorum kendimi çok kötü yaaa... ateşimi ölçmeye başladım şimdi o da moralimi bozdu savurup attım sabahleyin 36.7 ye düştü resmne bi daha ölçsem bittim yani evelki sabah 37.0 di dün 36.9 du bu sabah önce 36.8 çıktı sonra 36.7 ye düştü bir daha da bakmayacam dedim resmen moralim bozuldu yani.... offff niye heyecan yaptım bu kadar yaa oysa başlarda ne rahattım.

evet bizde bilmeyen yok gibi sağolsunlar kayınvalidemler görümcemler benimle ilgili şeyleri tutmayı hiç beceremezler ben kimse bilmiyor sanıyordum ama daha kontrollere giderken herkesin haberi olmuş daha sonra öğrendim ve anladımki tanıdıkları akrabaları hep biliyor. kendi tarafımdan annem ve ablalarım biliyor. en istmedeiğimde negatif çıkarsa ne oldu sorularına muhatap olup konunun bu olması bi daha. işte bunu hiç istemiyordum yoksa ayıp değil kusur değil gayet doğal bir şey. tabi toplumun tüp bebek bilgisi çok yanlış ve saçma sapan yorumlar yapıp can sıkanlar çok oluyor maalesef. benim çenemde senden az değil bak :))))) hadi bakalım hayırlı haberlerle canım.... haa bu arada varmı bir belirti bu sabah:)))) bende yine yok. azıcık karnım şiş akşam yediklerimden galiba..

selam canim,

ben bugun bir hayli korktum, sabahtan beri hic belirti yoktu aksam yemekten sonra belim agrimaya basladi...tabii ben de tamam regl oluyorum diye cok uzuldum. umarim sonuc guzel gelir:)

Valla Sali gunu soyleyecegim bende annemle babama. Annem rahatsiz biraz o yuzden ondan ozellikle sakladik ama sonuc iyi cikarsa daha fazla beklemeyecegim galiba. Zaten son 2 haftadir neredeyse hic aramadim onlari kendi derdime dustugum icin, neden garip davrandigimi da anlamis olurlar ve sevinirler....hem anneme de moral olur:)

Aslinda iyi birsey cevrende seni sevenlerin bilmesi, inan saklamak daha zor. Farkli davrandigin icin insanlar kusuyor anlamiyor derdin olabilecegini vs.

Bu arada belirti yok rahatim diye aklina kotu seyer getirme, bircok forumda da okudum ayrica benim doktorum da soyluyor, hicbirsey hissetmemen gerek diye. Hem bak ikimizde hicbirsey hissetmiyoruz:) anneannem hep hayirliysa feth etsin, degilse def etsin derdi. Bu da oyle hakkimizda hayirlisi olsun canim. Tabiki gonlumuzden gecenin olmasi cok onemli ama hep hayirliyi dilemek dogru:)
Aman ben de! bilim insani olarak yetistirilmis biri olarak ne cok kaderci yaklasimlar sergiliyorum. Bugun esime de soyledim, hayatim boyunca bilime inandim ve bilim insani olarak yetistirildim (her ne kadar yaptigim is sacma sapan da olsa) ama su an kocakari ilaci verseler ve hamile kalacaksin deseler valla tereddut etmeden icerim:)
Sakin olalim sadece 2 gunumuz kaldi...guzel haberlerini bekliyorum arkadasim.

Sevgiler,
Yildiz

sen ne tatlı bir kızmışsın yıldız opuyorumnanaktan

ne kadar güzel sohbetin var.. sevdim seni :))) sana katılıyorum tabiiki. aynene canım çok saçma deyip burun büktüğüm şeylere bile olur deneyim deyip neler yapmadımki belime küp kapattırdım mesela yeterki şifa olsun bebişim gelsin diye olanlar örnek verilince yamuluyorsun tabi..ve kesinlike kaderci olmak burada sanki bunu sen istemeden içinde düşüncende var oluyor insan kaderci olmak durumunda kalıyor çünkü gerçekten elini kolunu bağlıyor pek çok şey. içinden çıkamıyorsun. al ben işte sebepsiz infertilite.. nasıl sebebi olmaz????? ama yoook diyorlar işte bilim????? kader??? neyse karman çorman yazdım galiba kafanı şişirmeyim canım. inşallah son iki gün daha her şey yolunda gider. moralimiz yüksek kalır. tabiki pozitifi alırız ödül olur bize... dilerim burada coşarız seninle.

sende anneciğine harika bir sürpriz yaparsın umarım. duaalrım seninle...

Eslin,

Ben gene de bana yazmissin gibi cevap vereyim;-)) Ben ikinci denemede hamile kaldim dondurulmuslarla. Ilkinde dis gebelik olmustu, ilacla halletmistik sorunu. Transferden sonra belirtim oldu desem yalan olur hic kesin hamileyim diyebilecegim bir belirti olmadi. Ama test zamani adet gunude yaklastigi icin bazen kasiklarda sanci olabiliyor. Ben hic idrar testi yapmadim. 10. gun kan testi yaptirmis ve 12. gunde tekrar ettrimistik. Sonra iki hafta sonra kalp atisi randevusuna gitmistik o zaman 7. haftanin icindeydim. Sonra normal gebelik takibi basladi.. Simdi 16. haftaya basladik cok sukur. Darisi tum isteyenlerin basina..

hemde dondurulmuşla... bravo.. çok güzel Allah kucağına almayı nasip etsin.

. Tskler canim cevap verdigin icin gerci Ben sanada yazmistim cok sevindim senin icin Allah tamamina erdirir INS darisi bize rabbim hayirlisini nasip etsin butun isteyenlere kendine iyi bak optum

hemde dondurulmuşla... bravo.. çok güzel Allah kucağına almayı nasip etsin.

GEshenk, Eslin tesekkurler.. Dondurulmus embryolari yabana atmayin ama;-)) Tutunma sanslari daha yuksek diye soylemislerdi. Cunku tedavi sirasinda o kadar az ilac aliyorsunuz ki hic tup bebek tedavisiymis gibi olmuyor;-)) BU yuzden dogal hamilelige daha yakin ve vucut cok uyarilmis olmadigi icin tutunma sansi daha yuksek oluyormus. Elbette transfer gununde embryolarinda cozuldugunde ki durumlari da onemli. Ama dondurulmuslarla tedavi cok cok daha kolay;-))

Selam Geshenk,

Ben bugun yaramazlik yaptim gidip kan testi yaptirdim. Onumuzdeki 3 gun musteri ziayeti icin sehir disinda olacaktim:) bu yuzden testi 1 gun once yaptim. Maledef tutunamamis benimki once cok agladik esimle...emindik. Ilk yenilgimiz sonucta...hic basarisiz olmamis iki insan ama malesef bunu basaramadik...neyse doktor da cok sasirdi nasil olur da 0 cikar sonuc diye. Neyse simdi iyiyim kocamla kafalari cektik keyfimiz yerine geldi:)

Bazen cok kiziyorum yani neden diyorum...hayatta istedigim herseyi cok calistim ama elde ettim. En iyi okullari okudum, burslar kazandim, rakiplerim olan pek cok akilli adami saf disi birakip erkek egemen bir sirkette yonetim katinda kendimi kanitladim ama bunu basaramadim bu is malesef ne calismakla ne konsantre olmakla olmuyor gercekten ilk kez kendimi bu kadar yenik hissediyorum...yorgunum ve uzgunum. Kelimeler kifayetsiz kaldi, resmen morardik esimle, ne o ne de ben ne diyecegimizi bilemedik. Ilk kez bugun kabullendik durumu.

Vucudum ve ruhum o kadar yenik ki, toparlanmaya ve kendimi yenilemeye ihtyacim var. Uzun zamandir is degistirmeyi dusunuyordum. Aslinda bu bir firsat, belki akademiye donmeliyim, universitede hocalik gunlerine donmeliyim. Bilmiyorum kafam karisik ama tek bir konuda eminim o da : Eylul'e kadar ara verecegiz.

Kisa donemli planlar yaptim : Once biraz zayiflayacagim son yillarda essek gibi calismaktan 40 beden oldum...eski guzel halime kavusacagim once...10 sene once bir doktora ogrencisiyken kocamin begenip asik oldugu kadin haline donuseyim...eski bikinilerin icerisine gireyim...sonra biraz alternatif tip ile ilgili biseyler okuyayim...kafami dagitayim. Eylul'de donmuslarla bir tur daha deneyeyim diye dusunuyorum. Annemle babam biraz daha beklesinler. annem 4 senedir kanserle mucadele ediyor. En son tetkiklerinde hicbir sorun kalmadigini ogrendik. Artik tek eksigi bir torun ama bir sure daha hirsli kizi kariyer pesinde kosuyor sanip kizmasi, bu kadar tedavi deneyip basarisiz oldugumuzu ogrenmesinden daha iyi diye dusunuyorum.

Kafam iyi sanirim o yuzden cok konustum...vidi vidi...
Kalbim ve dualarim seninle lutfen beni haberdar et...

Sevgiler,
Yildiz

canım benim hiç duymak istemediğim haberleri duydum senden çok üzgünüm..
fakat seni bu kadar pozitif ve mantıklı yere sapasağlam basan halini görünce de sevindim açıkçası. planların süper. bayıldım. harikasın sen. üzülmen ağlaman çok çok normal hayatta hep başarı olmuyor maalesef helede bu tür şeylerde kader çıkıveriyor ortaya yine nasip işte. hiç ummadığın anda kendiliğinden geleceğine inanıyorum ben. sen güçlü bir kadınsın bu belli. bebişin zamanı gelince sana gelecek bence. bitkisel kürler denersin o arada ben tam bilmiyorum senin sorunun neydi. yaşın kaçtı hani belki yumurtalık rezervini güçlendirecek doğal şeyler yesen bitki çayları vat hayıt hormonları düzene sokuyormuş düşükse ayarlıyor yüksekse yine uygun ayarda tutuyormuş. ben pek kullanmadım tedaviye geçiverdim zaten. daha fazla bekleyemedim çünkü. bende yarın göreceğim bakalım içeride misafirler varmı yoksa boşmu yine içerisi??? hayırlısı olsun hayatım.. çok güzel bir işin var işinle eşinle hayatına daha güzel devam edeceksin zaten kafana hiç takmazsan bu konuyu belki daha rahat olur doğal yolla bile olabilir. en büyük neden bence stres. bunu aşsak eminim başarı şansımız artacak.bende bu akşam bu havada bir üşüme tuttu çorapları giydim üstümü örttüm ancak ısındım. neden oldu anlamış değilim. heyecandanmı acaba.. neyse bende çoook uzatmışım. çene senden aşağı değil yani. yarın sana sonucumu bildiririm canım. sana bol şans. bu ruh halini hiç yitirme olurmu. annene de şifalar diliyorum. umarım torun haberini en kısa zamanda verirsiniz güzel anneciğine. görüşmek üzere..

sevgilerimle opuyorumnanaktan

yıldız sana haber vermel için geldim. maalesef benim sonucum da negatif çıktı. çok iyi gitmişti her şey ama olmadı işte.

kesinlikle yatmakla alakası yok
ben transferim olduğu akşam erkek kardeşimin düğününe gittim hatta kalktım arada oynadım gece eve geldik ertesi gün öle evde bi sürü misafirim vardı
iğneye ilk günden beri hep yürüyerek gittim geldim.
sonra işe başladım tüm gün yattığımı hiç hatırlamıyorum sadece ağır kaldırma zorlama dışında herşeyi yaptım
ve şuan hamileyim ve ikizlerim olcak hemde tek emriyo transferi ile
tüm gün yatıp psikolojinizi bozmayın kesinlikleopuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan:

ben bir hafta yataktan kalkmadım sadece tuvalet, yemek yemek için oturmak falan. ama hergün bakıyordum gün gün belirti arıyordum. ne oldu dün gördüm ne olduğunu. NEGATİF. iki taneden teki bile durmamış. zamanı gelmeyince istersen altında sürgüyle yat ona bile kalkma gene yokkk.. kafa rahat olacak önce.

yıldız sana haber vermel için geldim. maalesef benim sonucum da negatif çıktı. çok iyi gitmişti her şey ama olmadı işte.

canım seni gün gün takip ediyordum ben ve sonucunun pozitif olması için dua edenlerdenim tedaviye başladığın zaman yazışmıştık seninle aynı yaştaydık galiba ve her gün bakıyordum yazdıklarına neler yapıyorsun diğe dün de baktım kaç kere ama yazmamıştın acaba sonuç negatif ondan mı yazmadı diğe geçiriyordum içimden öyle olmuş üzülme demek boş biliyorum üzülmeden ağlamadan atlatılmıyor bu günler sonra toparlanacaksın inşallah canım
o vakti saati inşallah bir dahaki tedavilerimizde gelir de kavuşuruz bebeklerimize bizde inşallah

c.tesi transferim oldu ama ister istemez ogün zaten yatıyosunuz sancı oldu bende nedense 3 gün yattım ama denilen gibi ne kadar dogru ne kadar yanlış bilmiyorum işte şimdi artıok geziyorum falan ama iş yapmıyorum rutin hayata devam diyolar ama psikolojik olarak heralde normal hayata devam edilmiyo her hareketimde bişey olacakmış gibi geliyo nedense 1 temmuza kadar böyle olacak heralde testimi yaptırdıktan sonra ne olacak sonuç ne olacak kafa ne kadar karışık ya aslında tedavi zamanımız en ii zamanmış bizim ilaçları kullan :):):) böyle geri sayım daha kötü oluyomuş napalım herşeyin hayırlııs diyelim Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Canim benim,
Uzulme nolur...ben de cok umutlanmistim senin icin...olsun biz de basaracagiz sen hic merak etme.
konusmak istersen ben hep buradayim. Aksamlari nette oluyorum.
Artik istende erken cikiyorum:) iyice dagitti senin arkadasin:)
Ben 31 yasindayim. Sebepsiz infertilite benim sorunum...5 sene once evlililigimizin ilk zamanlarinda hamile kaldim ama dusuk yaptim, uzerinde durmamistik o zaman...sonrasinda regllerim hic duzene girmedi. Daha once 1 defa asilama denedim, son olarak da tup bebek tedavisi oldum.
Biraz nadasa birakmak en dogrusu. Gecen gun internette bir kitap buldum: "Pregnancy Miracle" adi, onu okumaya baslayacagim. Dilersen okudukca seninle de paylasirim.

Nolur uzme kendini, bunu soylemek cok kolay gibi geliyor ama ben de hala soktayim. Aklima geldikce gozlerim doluyor...
Dun ve bugun butun gun musteri ziyaretindeydim, aklima geldikce gozlerim doldu inan, konusurken nefesim kesildi bazen. ama atlatacagiz, insanoglu neler neler atlatmiyor...ayrica ben inaniyorum vucudumuz hazir olunca bebekler gelecek.

DEdigim gibi ben buralardayim, ihtiyacin olursa (kizmak icin, soylenmek icin, dertlesmek icin, aglamak icin) ben burdayim...

Sevgiler,
Yildiz

sağol canım. demek sende beni takip ediyordun dua içinde Allah razı olsun sağol eksik olma. her şey nasip kısmet. bugün bir toplantı vardı orada konu oldu ablalar var bizlerden büyük bana teselli veriyorlar birisi dediki ruhlar yaratıldığı zaman herkes sırasını bekler gireceği bedeni bilir ve zamanı gelince yerini alır yoksa ne yaparsan yap o zaman gelmediyse bir şeylerde bahane aramak boşuna.bende bunu mantıklı buluyorum o yüzden tamamen oluruna bırkamak için elimden geleni yapıyorum. dinlediğim bütün hikayeler bana şunu gösterdi kafandan attığın anda hiç istekli olmadığın anda olmaz denilen kişilere bile geliyor bu bebekler mesele kafadan atmak özetle. sende bunu uygula canım. senin transferin olmuşmuydu peki. sonuç neydi?

sakin sakin bekle şimdi sanki sana hiç işlem yapılmamış gibi bekle. sakın belirti falan arama hareketsiz kalıp kendini dahada kasma günlük hayatına devam et. ben öyle yapmadım maalesef şu an bu hatamın daha iyi farkındayım. sana tavsiyelerim böyle. hadi hayırlısı bakalım.

Yıldızcığım.
tatlı arkadaşım. senin yazılarında nedense rahatlıyorum ben. kesinlikle ümidimizi kaybetmek yok bunda hem fikiriz seninle değilmi. üzülmemek mümkün değil hiç üzülmüyorum demek yalanın danıskası olur bir kere :))) elbette üzülüyoruz neden diyoruz keşke diyoruz. acaba diyoruz. içimizden bişiler geçip duruyor işte.ama gerçek olan şu ki biz hamile kalamıyoruz nedeni yok. bende sebepsizim nedeni olsa tedavisini olursun ama yokk bu daha vahim. fakat dinlediğim pek çok hikayeden anladımki hiç bebek düşünmeyen hatta istemeyen gamsız kedersiz rahat insanlar çok kolay hamile kalıyorya da artık tedavilerden tamamen ümidini kesmiş insanlar onca uğraştan sonra kendiliğinden kalıyor. demek oluyorkki mesele kafada bitiyor. bu fikirden tamamen uzaklaşmamız şart arkadaşım. bunu başarmak zorundayız eğer başarabilirsek ben inanıyorum kendiliğinde doğal yolla olacak. haaa hiç olmaması gibi bir durumda olabilir bu da mümkün illa herkesin çocuğu olacak diye bir kural yok.her ne olursa olsun sonuçlara razı gelmek ve kimseyi kendimiz dahil incitmeden yolumuza devam etmek yapacağımız en iyi şey olur.

okuduğun kitaptan güzel yerlerinden paylaşırsan çok sevinirim. bende buraya bakıyorum sürekli bana yazılmışmı diye. sende istediğin zaman bana yaz bedn yakalarım seni.bak şunu da ekleyim sen hamile kalabiliyorsun demek ilk düşüğün acı evet ama bunu bilmek bile güzel inan bana ben hiç korunmadım ve hiç kalmadım daha 4. yılım evliliğimin bir aşılama oldu negatif. ve birde negatif tüp ekledik hikayeme. :))

görüşürüz yıldızcığım. GESHENK kaydirigubbakcemile3

inşallah sonucun pozitif olur canım evet beklemek en zoru geçmiyor sanki zaman ama zamanı gelince kavuşursun sağlıkla hayırla bebeğine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…