Tşk ederim paylaştığın için.Sizin ilk deneme değil sanırım.Benden daha fazla bilginiz var..Başka bilgileriniz varsa seve seve dinlerim :)
ay canım ınş gusel tamamlanacak bu seferde:CüvCüv:
cnm öncelikle tedavin hayırlı olsun inş güzel bi sonuç alırsın ama belirtiler dersek ben arrtık bunlara takılmıyorum ilk denememde teste kadar ağrılarım sancılarım hepsi vardı htta baya umutlanmıştım ama sonuç negatif bence en önemlisi rahat olmak ve inanmak allahın izninle bizlerde bu duyguyu tadıcaz bende tekrar başladım bakalım nasıl olcak bu sefer daha rahat olmaya çalışıyorum ve kendimi dinlemiyorum
çok tşk ederim.elimden geldiğince rahat olmaya çalışıyorum :) Size de hayırlı olsun...İnş son denemeniz olur hayırlısıyla anne olursunuz...hepimiz inş...şimdi öyle bir dönem ki,her ne kadar rahatım da desem kafamda oldu mu olmadı mı acaba? soruları gidip geliyor...herşey kısmet tabii...birşeylere anlam yüklemek,ağrıyor o zaman var,belirti yok o zaman yok demek yanlış ama...öyle oluyor işte...:)zaman gösterecek nasılsa...kimse hüsrana uğramasın...Allah herkese hayırlısıyla versin inş :)
:gitme::gitme::gitme:
Herkese Merhaba,
Ben yeni başladım buraya.Bugün transferimin 5.günü.Forumları okrken herkesin genelde özel yaptığını gördüm bu süreç için.Ben pek birşey yapmıyorum.Doktorum transfer günü dinlen,sonra normal hayatına dönebilirsin dedi.Herkese farklı birşey söylemiyorlardır değil mi?eyvahedigeldismile
ben transferden bu yana dikkat ettiğim şeyleri yazmak istiyorum belki ilgilenen olur...
öncelikle 10 yumurtadan 3 ü döllenince çok üzüldüm ama verecek olan rabbim bi taneden verir dedim..ve 3. gün arayıp bugün transferiniz var dediklerinde ikinci şoku yaşadım,5. güne gidememiştik...oysa 5. gün embriyosuna çok güveniyodum...
neyse embriyolog kaliteleri konusunda pekde ümit verici konuşmayınca dünya başima yıkıldı...transfere girdim ama zırıl zırıl ağlayarak yapıldı transfer...doktorum moral vermeye çalışsada ben hem ağladım hem dua ettim...ne okuduğumuda hatırlamıyorum bu arda galiba ayetel kürsiydi....
odaya çıktık yarım saat yat dediler 20 dakika zor dayandım...
eşim ne olur 10 dakka sabret desede edemedim sürgüye iki kez yapmama rağmen...allah ol derse nasıl olsa olcak dedim kalktım...
1 saat sonra çıktık yola arabayla,trafiğe takıldık 1 saatten fazla yolda kaldık...
eve gelince sakin sakin yattım...arada bi dolaştım..her gün iğneye gittik..nasıl rahat ettiysem öyle yattım...hasta gibi yatmadım...
3. gün dışarı yemeğe gittik..
4. gün markete alışverişe gittik...
daha sonraki günlerde eşimle yemek yaptık...arada bi gezdik ama yorulmadan bişey taşımadan...
yumurta toplamadan itibaren kabız oldum...ilk iki tedavimdede olmuştum..ama tek fark ilk tedavilerde kendimi zorladım...bunda ise asla ıkınmadım,karnımın ağrısıyla dolaştım evde...bol su bol meyve ve bol kayısı suyu içtim...bi kaç güne düzeldi zaten...
ve en önemlisi çok dua ettim...
tamamına erermiyim bilmem ama ben elimden geleni yaptım..gerisini allahın takdirine bıraktım...
belirtilere gelince.....
önce inanılmaz şekilde içime doğuyodu ama itiraf edemiyodum..
rahmimi düşündüğüm zaman dolu hissediyodum...diğerlerinde bomboş hissetmiştim hepp...
6. ve 7. gün sol bacak sızlamaları oldu..
9.ve 10. gün yaptığım idrar testleri hep iki dakikada silik olarak çıktı..
10. gün akşam pembe lekelenme oldu...11. gün kahve olarak devam edip kesildi..sadece peçeteye geliyodu...
idrar rengim koyulaştı...
akşamları erkenden uyumaya başladım..
akıntım hiç olmadı...ara ara hafif kasık batmaları oldu..
ya evet esra..hiçbirşey söylenmedi.hatta istediğini yeyip içebilirsin dediler.(Bu arada doktorum aytuğ bey.onun hastası birileri var mı acaba burda?)kayısı kurusu yedim bu sabah.3 tane yedim üstüne bol su içtim.faydası olur mu pek yiyemiyorum çünkü.midemi bulandırıyor benim sabahları şekerli şeyler yemek.zorladım kendimi napayım.kendini rahat bırak diyorsun ya,uğraşıyorum buna ama kafamın bir köşesinde hep düşünüyorum :)
Şeniz :1hug:
yooo. normal hayata dön diyorlar hemen.. ama biz dönemiyoruz o ayrı :))) bende yattım günlerce 1 hafta dışarı çıkmadım.. hiç kolay değil. daha sıkıcı oysa sonuç yine negatif oldu.. o yüzden rahat ol.. kafanda tutma.. sanki hiç olmamış gibi davranmayı becerebilirsen ne mutlu sana :))
eeeeeeeeeeeeeeeeeeee........ sonraaaaaaaaaaa... daha beklemedemisin peki sonucu?? okudum okudum sonunu merak ettim baktım burada bitmiş.. sonunu mutlaka yaz olurmu merak ettim :)) ilk olmadığını anladım ama :)))
seni çok iyi anlıyorum bende aynıydım oldumu olmadımı hiç beynimdn çıkmıyodu birde çevrem hep oldu gözünle baktı benide dahada heycan sarmıştı bizler için çok zor bi dönem ama naplım buda bizim kaderimizniş senin kaçını denemen kaç taransferin oldu
kızlar bugun 10.günüm.test yapmaya cesaretim yok.ilk 5 gün kasıklarımda dolgunluk ve ağrım vardı.6.ve 7. günlerde kasıklarım ara ara sancı girdi.8.günüm ve 9.günümde de kasıklarım ve belim adet olcak gibi ağrıdı.bu arad göğüslerim biraz dolgunlaştı uçları karardı sivrildi ve dokunamayacağım kadar acıyodu.ama bugun yani 10.günde hiçbir şeyim kalmadı kasıklarımda ağrım falan yok işin garibi göğsümdeki dolgunluk balon söner gibi indi uçlarıda aynen acımıyorlar bu nedemek oluyo şimdi herşey bittimi 10. günümdeyim daha....bu olanlar normalmi lütfen cevap bekliyorum ayrıca lekelenmemde olmadı((((((
İlk denememiz bizim ve kanun gereği tek embriyo transfer edildi..Şansımızı düşürdüler bu şekilde...mantığını da kavrayamadım ben bu sınırlamanın.o kadar iğne ilaç yiyen kendileri olmadığı için sanırım kolay olmuştur erkek egemen bir toplumda tek'e indirgemek...Neyse inş gerek kalmaz yeniden tedavilere..:)Sizin kaç oldu?
İlk denememiz bizim ve kanun gereği tek embriyo transfer edildi..Şansımızı düşürdüler bu şekilde...mantığını da kavrayamadım ben bu sınırlamanın.o kadar iğne ilaç yiyen kendileri olmadığı için sanırım kolay olmuştur erkek egemen bir toplumda tek'e indirgemek...Neyse inş gerek kalmaz yeniden tedavilere..:)Sizin kaç oldu?
kanun daha berbat hale gelecek canım
rapor alma ısıde kalkacak buna asukredelım
tutsunda tek embrıyoyada razıyız
valla ben zor yaptırırım 2. yi
rabbım ınş gerek kaldırmaz
ılkınde ısım hallolurrrrrr
allh herkese kolaylık versın
ınan kac tane doktor bana aynı seyı söledı
inş cnm ikinciye gerek kalmazda birincide olur allahım her isteyene versin sen hataydamı yaptıracaksın
evet canım adanada yaptırıcagım
baskent ıı dıolar
ben aslında ıstanbulda yaptırmak ıstuıyordum ama
sulalemden kımse kapısını acmadı :)
gel valla ben kapımı açaıım nedemek yeterki olsun inan kalpten diyorum bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?