- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 733
Hepinizden Allah razı olsun...Hep dua ediyorum İnşallah sizlerde bu değerleri görürsünüz ve sağlıkla devam eder hepimizinki..öyle bi şoka girdikki yeni yeni geliyoruz kendimize...
Haberlerinizi takip edicem.. :asigim: Allaha emanet olun..
belkı tek embrıyo alanlar ıcın haksızlık haklısın ama
anne olmak ıcın caba gosteren yıllarca bekleyen ınsanlar ıcınde bence bıryandan sıkayet etmekte haksızlık gıbıme gelıor
cunku tek embrıyo yasası tamamen sacmalıkkkkkk bana gore
burdakı herkes ıcın sacma gelen bır sey bu.....
Hayır efendim hiç te saçmalık değil. ikiz olupta erken doğurmak, düşük yapmak, gebelik şekeri tansiyonu olmak çok çok daha büyük büyük saçmalıklar.
Getirilen düzen doğrudur. adam gibi çalışsınlar tek transferle başarıyı yakalasınlar öyle saldım rahime mevlam kayıra yook.
Hayır efendim hiç te saçmalık değil. ikiz olupta erken doğurmak, düşük yapmak, gebelik şekeri tansiyonu olmak çok çok daha büyük büyük saçmalıklar.
Getirilen düzen doğrudur. adam gibi çalışsınlar tek transferle başarıyı yakalasınlar öyle saldım rahime mevlam kayıra yook.
Yanlış düşünüyorsunuz arkadaşlar bende özel bir merkezde yaptırıyorum tedavimi eğer bir yasa geldiyse buna herkesin uyması gerekiyor.Bu durumda suçlu olan doktor ve yapılan merkezdir.Sahte evrak düzenleyip işleme aldıkları için Allah ta razı gelmiyor zaten bu haksızlığa ve tutmuyo yaptıran arkadaşların!!
Ben gereken yerlere başvurdum ve incelemeye alınacaklar BUGO isimli üyede yasal olmadığından üyeliğini iptal etmiş gördüğünüz üzere herkes aynı parayı veriyor aynı umutla bekliyor nasıl çıkan her yasağa uyuyarsanız ve bu yasaktır deniyorsa bunada uyulması gerekiyor.Sizlerde elinizi vicdanınıza koyun ve öğrendiğiniz bu tip merkezler 184 SAĞLIK BAKANLIĞI hattına başvurun!!!
bu ıhtımaller zaten tek embrıyodada oluor ......
bnce getırılen duzen tamamen sacmalık........bu benım gorusum...
sızdemı tup bebk yaptırdınız?
ayrıca arkadasım tek embrıyoylan adam gıbı calıssınlar basarıyı yakalasınlar yazmıssın
tutup tutunamanın doktorlan ne alaksı varkı
allh ısterse olur ıstemezse doktor yapıstırsınmı ?
ihtimal oluyor ama kaçta kaç oluyor?
Görüşünüz sağlıklı bir görüş değil. biz de tüp bebek yaptırdık ve yasaya uygun yaptırdık. iki verelim deslerdi kabul etmezdik.
doğru doz ilaçlar, laboratuar olanaklarının iyi kullanılması bilgili becerikli tecrübeli personel bunların hepsi etken. tabiiiki herşey Allah'ın iradesindedir. ondan habersiz bir sinek kanat çırpamaz. en ufacık bir toz zerresi bir milim yer değiştiremez. doktor yapıştıramıyor ama tutunmuş üçüzlerden birini öldürmeyi biliyor. yapmasın ozaman bu işi. ikiz gebelikler her zaman tekize göre daha risklidir bu bilimsel bir gerçek. bile bile insanlar bu gerçeğe itiliyor.
kesinlikle esraya katılıyorum. özlemyalçınkaya cım sana da böle teklif gelse yok ben yasaya aykırı davranmayayım sonra allah razı gelmez hiç tutmaz bir tane yeterli dermiydiniz sanmıyorum. bi problem çıkacaksa ben sorumluluğu alırım.
allah iki tane koyan tüm doktorlardan razı olsun. ümitlerimizi artırdılar.
şikayet etmenize ise çok şaırdım!!. sanki aradığınız yerler bilmiyormu yapmayın allah aşkına lütfen bunlar nasip meselesi.
sevgiler...[/QUOT
Gülsümay biz yasaya uymak için değil daha doğru ve sağlıklı bir karar olduğu için tek yaptırdık böyle bir teklife ise hayır derdik. bu yasa niye çıktı bir mantığını anlamaya çalışırmısınız lütfen. artan bebek ölümleri yüzünden çıktı. bunu mu istiyorsunuz. gebe kalalım da ondan sonrası tufan mı diyorsunuz.
o ınsanların kendı kararları demekki tehlıkeyı sevıolar vede tekden daha fazla embrıyo transferını tercıh edıolar........
kim tehlikeyi seviyor anlamadım? iki-üç embriyo koyduranlar mı? hah güldürdün beni esra insan hiç benim hamileliğim tehlikeden tehlikeye koşsun der mi? bilmiyorlar, anlamıyorlar bu işten doktor ne derse tamam diyorlar ondan.
kesınlıkle kımse demez yok bana koyma dıe
tek ermbrıyolar neden tutumuor?
gozumun onunde bırıne cıft embrıyo konulsun
asla vede asla sıkayet etmem
cunku ben suan annelık hakkımı yasaya gore yonetıpte acı cekenlerdenım
benım cektıgım acıyı bıldıgım ıcınde baskalarına haksızlık yapamam
suc ne doktorun ne merkezın......su tamemen yasadaa....
allh ıcın hangı yasaya uyuluyor bu memlekette
neden onları sıkayet etmıorsunuzda
bu kadar kutsal bır sey ıcın hukumete ortaklık yapıp sızde bızlere sınır koymus oluyorsunuz anlamadım?
ayrıca ben senın yerınde olsaydım
antalya tup bebek merkezını atrayıp sıkayet edene kadar
gıder orda cıft embrıyo transefr ettırırdım :)))))))
bende sizlere katılıyorum cnm hiç kimse 2 atalım diyen bi doktora yok ben yasaya uyarım demez ama herşey allahtan bana bu sefer 2 tarnsfer edildide noldu yine yok allahım nezaman nasip ettiyse ozaman olacak oyüzden hiç bir hastaneyede doktorada tepkimiz olamaz onlarda hastalarının şansını arttırıyor kimi yerde yasaya uyuyor bizde yasaya uyg un yere gitmişiz kader işi budur eyer şansımın azaldığını düşünüyosamda bende öyle byer araştırır oraya giderdim evet burası türkiye kim neye uyuyoki
Madem tek ve daha fazla embriyoların tutunup tutunmama şansları aynı neden çoğul gebelik riskini alıyorsunuz anlamak mümkün değil. iki tane konunca hemen anne mi olacaksınız ki şansınız bir yandan artmış gibi görünsede bir yandan da çok sıkıntılı bir hale geliyorsunuz. ikizleri erken doğurup kuvözlerden mezara koymak daha iyi herhalde sizin için. en azından 6,5 ay karnımda taşıdım artık ölsem gam yemem diyorsunuz.
selam arkadaşlar.. Benimde transferimin 2. günü bugün. Evde istirahat halindeyim. bir taraftan ananas yerken bir taraftan da sizi okuyorum. Şu an rahmimde 3 tane embriyo var aslında ikisi normal gelişiminde ama 3. yü de vermişler, çöpe gitmesin diye( anlamadım ama) neyse ayaklarımı ve belimi sıcak tutmaya çalışıyorum. Doğal meyve suları içiyorum. Benim yaptıklarım bunlar. Yumurta toplama işleminden sonra karnımda gaz ağrısı gibi ağrı oluyor, hatta bazen saplanıyor.Şu anda da devam ediyor ara ara.. Hafif kahve lekelenmem var. :sinifsinif:
Yasalar bu ülkede hiçbir konuda doğru uygulanmıyor genellikle bunu zaten biliyoruz .
Konuya kendi açımızdan bakarsak benim ilk denemem berbat bir yerdeydi ve 5 embriyo koydular bende sevine sevine yaptırdım . Tutmadı .
2 denemeyide orada yaptırdım 7 embriyo koydular tutmadı . onra dur bakalım dedim noluyor bir arastırdım iyice inanılmaz bir hata olduğunu gordum .
3. Deneme Bahçeciye geçtim ve 3 embriyo koydular 3 yıl once tuttu .
yani tuttu tutmadı pek embriyo sayısına bağlı değil . 7 embriyo korkunç bir şey.
Bence sınır koymaları iyi ama bunu en fazla 2 ile sınırlayıp doktorun insiyatifine bırakmalılar . Tabi yaş çok önemli ben 40 yaşındayım ve artık kendi yumurtalarımla deneme yapamam gibi geliyor .
Bende onu söylemek istedim aslında. Sen tüp bebek yaptırmıyor musun ?
yazdıklarıma sen alıntı yapmazsan sevınırım rıca edıorum..........
ben senın goruslerıne saygı duyyosam sende duymak zorundasın dogru yada yanlıs
bırde lutfen yazdıklarına dıkkat et cenın katlıamı cühela cahıl anne falan dıe.....
ayrıca herkes ıcın hayırlısı olsun.......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?