Transferden Sonrasını Nelere Dikkat Ederek Geçirelim?

söleyıs seklın pek hos deıl yanlız
burda herkes anne olmak ıstıyor tabıkı burda olus sebebımızde bırbırmıze destek olmak
burda yuz kısıden 90 ı yasayı uygun gormuor.sana katıldıgım yonler var.baen demıorumkı saglıksız gebelıkler olussun sınırsız embrıolar transfer edılsın falan fılan dıe.heralde kımse bebegını saglıksız bır sekılde dunyaya getrmek ıstemz.yas sınırı ustunde vede saglık sorunu olan bır bayana bende uygun gormuorum zaten.ozlem bıze tek embrıo transefer edılıor neden ona cıf dıe sıkayet ettı.adil davranılsın dıe .cogul gebelıklerın yaratmıs oldugu tehlıkeden falan degıl yanı sıkayetının sebebı.ona burdaa kac kısı sordu sna da teklıf etseler hayır demezsın dedi cvp vermedı.buyuk ıhtımallen oda hayır demezdı.
allh herkese hayırlısını versın rabbım herkesın kucagını doldursun.

Rahim filmi tüplerden başka rahim anomalilerinide ultrasondan daha detaylı gösterir, septumi yapışıklık vs gibi

Demmiii kız bir geldinnn pirrr glediinnnnnnn:)ben sondan bi alıntı yaptım diğrlerini okudumda.Mesela alıntı yaptığın majestenin daha günü dolmadan kanaması olmuştu.Ve sonuç negatif.ben tek emriyo aldım ve merkezimle bu konuyu ilk konuştuğumda yasayı ve sebeplerini açıkça tartıştık.Asıl neden ekonomikdir canım vardığım kanaat bu.Nasıl ekonomik diyeceksin.Şimdi yeni çıkan bir başka yasa gereği tüm bebebkler anne baba sağlık güvencesi olsun olmasın devletin sigortası altında devlet güvencesi ile doğacak.Bu durumda Tüp bebeklerde ki çoğul netice demek erken doğum,erken doğum demek bebek yoğun bakımı,bebek yoğun bakımı demek inanaılmaz bir masraf demek devlet için.Yasayı çıkaran hükümet sağlığı en son düşünmüştür emin ol:)Tabi çoğul gebelik her aşamasında sıkıntı fakat burada ki insanların durumunu düşün ekonomik,sosyal,kültürel.Bir tedavide ki ucuz bi tedavi değil iki çocuk sahibi olmanın nesi kötü?bu bir düşünce.ben de böyle düşünmüyorum ama düşünene saygı duyuyorum.Kolay değil.madden manen.Çünkü yasa da ki saçmalık şurda başlıyo 2 den sonra 2 emriyo.Neden?ben iki kere dünya masraf ve dünyaa sıkıntı çekicem sonra.Burda şu olabilirdi.Hastanın yaşı,anotomisi,vs herşeyi göz önüne alınır detaylı bir araştırmadan sonra karar verilir.Ben 25 yaşındayım.Sağlık problemim olmadığını düşün hiç.o taktirde tekle başlamak makul.Ama yaş,sağlık problemi olanların parası ve emeği kanımca bu yanlış metodla gasp ediliyor.Daha yazıcam ama yemek yemme gerek:)ilaç aldım.yarın test günüm.opuyorumnanaktan

evet ıste benımde demek ıstedıgım buuuuuuu...herkes burda 6 mılyardan asagı para vermıor.cogul gebelık ıstemek haklarıdır.cogu ınsan parası oldugundan yaptırmıor.ya kredı yada borc harc yapıp yaptırıor artı paraylan odesemıyen psıkolojık bozukluklar orataya cıkıor.devlet zaten cocugu olmuor ben kendımı garantıye alım bu tekrardan yaptırır ben gene para kazanırım dıor.eger saglık vede gebelık sorunlarını dusunuor olsaydı ılaclarda ındırım yapardı bıraz.gene söluyorum tabıkı rıskı var tekınde cogul gebelıgınde.eger bır kadının gercekten saglıgı vede yası buna uygun deılse onermek yanlıs olur gercekten....

kızlar bırakın ya tartışmayın.....
nereye şikayet edilirse edilsin bu konu...netice adaletsizlik herzaman devam edecek...2 embriyo vermek isteyen bir doktora kimse engel olamaz..o neyapar ne eder bulur bir usul yine yapar istediğini...

kimsede kalkıpta bak yasal değil ama o yüzden ben tek embriyo istiyorum demez...

şikayet eden arkadaşta bu konuda hassas olduğu için şikayet etmemiştir..kendisine tek embriyo verilmesi asıl sorun olan..

eğer onada iki embriyo verilseydin adaletsizliğin bukadarda umurunda olacağını sanmam..

netice anne olma isteği herşeye ağır basar..valla adaletsiz bile olurumm...

Ben burda 3- 4 emriyo alıp hamile kalamayanıda okudum.diğer forumda kaliteli diil ama bi ihtimal koyalım dedikleri emriyo ile arkadaşımız hamile kaldı.Hatta değerleri yüksek çıktı.Pazar günü ikiz olup olmadığı belli olacak.Yani bunun bir matematiği yok.Ama ben adaletsz olurum kısmına aslaa ve aslaa katılmıyorum.Ben Rabbimden hayırlısını dilerim ancak ve bir adaletsizliği yaptığımı düşünüyorsamda inancım gereği sarsılırım ve olumsuzlua kapılırım.Yani ben altını çizeyim adaletsizlik duygusu hissediorsam diyorum.Burada ki sorun kafasına göre davranan merkezlerdir.Benim suçum neydi derim bende o halde yasaları uygulayan merkezimin suçu ne?Buna yanıtınız ne olur?Elbette annelik en doğal hakkımız.Bunun için ihtimali yükseltecek her ne ise elbette yapılmalı.Çift emriyo ile umutlar yükseltilebilir.ama bunun bir standardı olmalı.Ya her yer yapmalı ya hiç bir yer.Bu noktada bana göre asla bunu yaptıran kişiler kabahatli değil.Evet pek çok insan kabul edebilir böyle bir teklifi.Ama yasaları çiğneyen doktorlar ve kurumlar sizce çok iyi niyetli olduklarından mı bunu yapıorlar?Benim gibilerin doktorları bu durumda vicdansız mı?burda ticari kaygılari başarı oranı yükseltme çabasından başka düşündüğü yok bunu yapan doktorların.Taraf olunacak konu değil bu çünkü çok hassas burda herkes.ben bi saat önce hafifkoyu kana benze az bir akıntı gördüm dünyam yıkıldı.oan yasaya da masayada diyecek durumdaydım.Bu nedenle sağlıklı düşünebilieceğimiz bir konu olmadığınıda biliorum.Ama objektif değerlendirdiğimde ben bunu yapan merkezlerin şikayet edilmesi ya da bunu yapan merkezlerin öncülüğünde ayaklanılıp yasaya büyük bir tepki konulmasını doğru buluyorum.Arkası olan merkez üçer beşer doldursun emriyoları.oralara gidemeyenler şansına küssün.bunu bu şekilde düşünmekde kabul edin ki insafsızlık!

güzelim adaletsiz olurum kelimesine takılmana hiç gerek yok..

herkese tek embriyo veren bir doktor bana atıyorum 3 embriyo verecekse kusura bakma ben almıyorum diyemem yani...

anlatabildimmi...bu benim sorunum değil...
üstelik anne olmak için mücadele verdiğim bi yolda bana neden iki onlara neden bir diye düşünemem...

bu yasayı çıkartanlar düşünecekler adaleti nerede sağlayamadıklarını..
neyi eksik yaptıklarını
kimleri eksik bıraktıklarını.....

ben birilerinin hakkını gazpetmiyosam, bana verilen bir imkanı değerlendiriyosam bu benim adaletsizliğim değil..sistemin çürük olması...
ama adaletsizlikse bunun adı evet ben adaletsiz olurum anne olmak için..

aslında devlette adalatsizlik yapmıyor..bir yasa çıkmış herkes uysun diye

asıl suç fazla emriyo verip hamilelik şansını ikiye katlayıp böylece hastane prestijini artırmayı amaçlayan doktorlarda yada özel hastanelerde..
çok kapsamlı bir konu bu..bence fazla takılmayalım derim...

Merhaba kizlar.
Hayirli cumalar hepinize.
Bu sabah transferim oldu. Geri sayim basladi.
Insallah sonumuz güzel olur.
Ben fransa'da yasadigim için 2 embriyo transfer edildi.

hayırlı sonuclarını alırız ınşşşş
transfer anestezilımıydı?

Sagol canim.
Transfer anestezili degil 5 saniye sürüyor jinekoloji muayene gibi hafif bir isinma hissediyorsun o kadar.
Ben transferden sonra hemen ayaga kalktim ve yolla çiktim.
Doktor normal hayatina devam et dedi.

Sagol canim.
Transfer anestezili degil 5 saniye sürüyor jinekoloji muayene gibi hafif bir isinma hissediyorsun o kadar.
Ben transferden sonra hemen ayaga kalktim ve yolla çiktim.
Doktor normal hayatina devam et dedi.

rahımfılmını anestesiz cektırdıysem bunuda yaparım dıe dusunuyorum :)
sorun sadece ıdrar sıkısıklıgı...
allh gusel haberlerını duymayıda nasp etsın canım

kım hangı yasaaya uyuyorkı ?

kesinlikle katılıyorum.....hangi yasa çıkarsa çıksın içeriği ne olursa olsun

doktorlarda hastanelerde kendi prestijleri için uygun olan neyse bunu uygulamaya devam edecekler...

burda ne yasa önemli onlar için, nede bütün hayallerini sırtlayıp gelen anne adayları....

Aynen kelebekimmmm:)))Ben de bunu söylemek istiyorum işte.Sana tamamen katılıyorum.Devletinde tabi denetimleri sıklaştırması gerekli.bende özelde yaptırdım.Özeller 2 verio diye bişey yok.Ama bizimde birey olarak ne yazık ki yapabileceğimiz bişiy yok.Umudumuzu maksimum tutmamız gerkiyorr..Rabbim herksin gönlüne göre versin.

kım hangı yasaaya uyuyorkı ?

hepimiz evlat özlemiyle burdayız.Evlat demek yeni nesil gelecek demek.onları yetiştirecek ebeveyn adayları olarak bu sorunu çok yanlış buluyorum.Herkesin kurallara uyduğu bir ülkede doğacak çocuklarımız büyüsün isterim.Herkeste mantıken böyle istemeli.Birileri yanlış yapacak.Ama keser dönecek sap döenecek hesap döenecek su yolunu bulacak.Bu yasayla ilintili değil her türlü gayri yasallık için böyle düşünüyorum.

tartısılan konuya bakarmısın yha.....bızım cıgerımızı yakan en hassas olan konu :)
yok yasaymıs yok bılmem neymıs? eger uyulması gereken yasalarsa buyrun uymak ısteyen uysun ıtıraz etsın ben ıstemıorum sagolun desın.....tabı dıyen varmı bılmıorum .sıkayet etmekmıs doktoru merkezı sucalamakmıs yok cahıl bır annelık demekmıs bana sacma gelıor.eger bır bebek saglıksız olacaksa zaten onu tek olarakta transefer etseler sonuc gene değişmeyecektır emın olun .vede eger onun kaderınde dusuk falan varsa yanı bu dunyada rızkı yoksa bu gene degısmeyecektır.bunu tartısmanın bence bır anlamı yok.annelık hakkı anne olmanın neyı tartısılabılırkı ne yasa n ebaska bısı buna engel olmaz bnce.....eger gercekten annede saglık problemı yoksa doktor ona cıft embrıyo transfer edıorsa yasaları cıgneyıp ben o adamı alnından operım.

Merhaba kizlar.
Hayirli cumalar hepinize.
Bu sabah transferim oldu. Geri sayim basladi.
Insallah sonumuz güzel olur.
Ben fransa'da yasadigim için 2 embriyo transfer edildi.

haydii hayırlısı arkadaşımmm:)Mübarek gün Allah kalbine göre hayırlısını sağlıkla versin

canım konuyu saptırmak ıstemıorum ama bu yasaya bakmazkı annelık hakkı bu baska bişi deil?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…