- 30 Mart 2017
- 29
- 53
- 18
- Konu Sahibi BirAsilAnnesi
-
- #29.921
Canim genelde herkezin basina geliyor bu durumMerhaba bugün transferim oldu geriye kalan embriyo dondurulcakti fakat çözüldükten sonra dondurulcak kalitede olmadığından imha edilmiş acaba bana transfer edilenlerinde yapısı genetigi bozuk mu tutmaz diye çok korkuyorum benim durumumu yaşayan var mı hiç?yani pozitif gören
Gözün aydın canımMerhaba,
Bugün dayanamayıp test yaptırdım ve hamileyim. Bekleyen, umut eden herkez umarim en kısa zamanda güzel haberler alir. Umarım hamile olan herkesin sağlıkla kucağına almak nasip olur.
Nerde yaptirdiniz?Merhaba bugün transferim oldu geriye kalan embriyo dondurulcakti fakat çözüldükten sonra dondurulcak kalitede olmadığından imha edilmiş acaba bana transfer edilenlerinde yapısı genetigi bozuk mu tutmaz diye çok korkuyorum benim durumumu yaşayan var mı hiç?yani pozitif gören
Hayırlı olsun.. Nerde yaptırdınız? İlk denemeniz miydi?Merhaba,
Bugün dayanamayıp test yaptırdım ve hamileyim. Bekleyen, umut eden herkez umarim en kısa zamanda güzel haberler alir. Umarım hamile olan herkesin sağlıkla kucağına almak nasip olur.
Merhaba yol arkadaşlarımArkadaşım Başkent Hastanesinde Hulusi Beyde yaptırdı ve şuan bebeği 1 aylık kucağında.Üstelik ilk denemesiydi.Benimde kafam karıştı açıkçası herkes bişey diyor.
Bahceci tüp bebek merkeziNerde yaptirdiniz?
Allah hiç beklemediğin bir anda çook büyük bir mutluluk versin canım inşallahHepinize tek tek cevap yazamayacak kadar kafam dolu ve dalgın arkadaşlar kusura bakmayın. Hepinize teşekkür ederim. Zaten sonucu geçen hafta cumartesi gecesi hissetmiştim yine de kağıtta negatifle yüzleşmek beni çok üzdü. 4. Yani son hakkımı hemen kullanmayacağım doğal yoldan deneyeceğiz. Sevdiklerim için güçlü duruyorum ama içimdeki yara genişledikçe genişliyor. Rabbim bir gün bana da nasip eder inşallah anne olmayı. Tekrar teşekkürler. İyi ki varsınız.
Normal evet, Yerleşme lekeleridir inşallah.Bu gün transferimin 4.günü 5.gün embriyosu transfer edilmişti tuvalete gittiğimde iç çamaşırımda kahverengi lekelenmeler olduğunu gördüm bu normal mi.
Rabbim güç versin canım inşallah tez zamanda toparlanırsın vee minik muzicene kavuşursunarkadaşlar toparlanmaya çalışıyorum o yüzden sessizim ama takipteyim sizleri.
EmlHll canım doğum olursa haberdar et bizi mutlaka.
Arkadaşım sen testini yaptın mı bir haber et merak ediyoruz.. Inşaallah pozitif sonuçların olsun ...Merhabalar, aylardır bu forumlardan benimle benzer şeyleri yaşayan siz kadınların tecrübelerinden faydalanıyorum. Şimdi ben de yaşadıklarımı yazmak istiyorum ki başkalarına yardımcı olsun.
30 yaşındayım 2 senedir evliyim. Eşimin ilk evliliğinden 10 yaşında bir oğlu var. Evlendikten 2 ay sonra jinekolojik muayene oldum ve gerekli bütün hormon testlerini yaptırdım. Doktorum arkadaşımdı normalde 1 sene çocuk sahibi olmak için deneme yapılması öneriliyor ama arkadaşım beni ve sabırsızlığımı kırmadı. Hemen tedaviye başladık. 5 ay boyunca klemon ve çatlatma iğnesi ile denedik. Eşim bu arada sperm testi yaptırdı 2 kez. Birinci testte sayısı gayet yüksek ancak spermleein ileri hareketi düşük çıktı. Araştırdık doktora gitti spermlerin en ufak bir durumdan etkilenebileceğini söylediler ve testi yenilemek istedi. Bu sefer sonuç mükemmel çıktı. Klemon ve çatlatma iğnesi 5 kez denenmeye tağmen cevap vermeyince hsg çekti arkadaşım. Bu bir ilacın vajinal olarak verilip röntgen filmi çekilmesidir. Bu sayede tüplerin açık olup olmadığı anlaşılıyor. İlk çekim gününde sonuç alamadık ilaç geri boşaldı. Fazla radrasyon aldıgım için 2. Gün tekrar denendi. Bu sefer film sonuç verdi ve tüplerimin açık olduğu gözlendi. Doktorum rahim yolumun normalden uzun olduğunu bu yüzden ilk gün sonuç alamadığımızı söyledi.
Bir kaç arkadaşımızın tavsiyesi ile ankarada Gürgan Clinic e tedavi için başvurduk. Timur bey ile görüştük bizim hiç bir sorunumuz olmadığını ve çocugumuzun olacağını burada tedavi olmamıza gerek olmadığını söyledi. Biz ısrarcı olduk ve ilk olarak aşılama yöntemini seçtik. (Bilmeyenler için aşılamada sperm vajinal muayene sırasında spermin gelirtirilen yumurta hücresinin anına bırakılması tüp bebek ise geliştirilen yumurtanın sperm ile laboratuvarda döllenip geliştirilip rahime yerleştirilmesidir).
Aşılama öncesinde pregon ile yumurta gelişimi sağlando belirli günlerde muayene ile takibi yapıldı. Yumurta belli bir boyuta gelince eşimden alınan spermler yumurtanın yanına enjekte edildi. Burada sıkıntımız doktorun endişesi sperm sayısınım çok düşük olmasıydı. Aşılama öncesinde verilen örnekteki sperm sayısı sadece 1.5 milyondu. Doktor sonucun negatif çıkacağını üzülmemi söyledi.
Dediği gibi oldu sonuç negatif çıktı 10. Gün hcg sonucu 7 çıktı.
1 ay ara verip tüp bebek tedavisine başlamaya karar verdik. Gonal f ile yumurta gelişimi sağladın takip edildi. 17 adet yumurtam gelişti ve yumurta toplama işlemi yapıldu. 16 yumurta sağlam çıktı. Eşim sperm örneği verdi ve bu sefee sayısı 3 milyon çıktı. Doktorlar önceden yaptırdığımız testlerin sonucu sorgular oldular. Bu sayılarla bizim normal bir gebelik süreci yaşayamacağımızı söylediler. Eşimin oğlunun olması senelee önce olduğu için bir şey ifade etmedi.
16 Yumurta spermler ile döllendi. 11 adet embriyo elde edildi. Bunlardan 2 tanesi 3. Gününde transfer edildi. Kalan embriyoları takipmettiler 5. Güne sadece 2 tane embriyo gitti ve bu 2 embriyo donduruldu. Biz bu denemede çocuğuöuz olacağına emindik embriyoları dondurmayı hiç düşünmemiştik. Burada tedavi olup ilk ayında olumlu sonuç alan arkadaşlarımız çok ısrar etti dondurun diye onları dinledik ve sağ kalan 2 embriyomuzu dondurduk.
Transferden sonra 9. Gün hcg sonucum <1.2 çıktı. Yani sonuç negatifti yıkıldı. Bekleme günlerinde hiç bir belirti hissetmedim. Şişlik ağrı batma kanama akıntı hiç biri olmadı.
Klinik ile görüştük 2 ay rahimin dinlenmesi gerektiğini söylediler. 2 ay bekledik ikinci adetin 3. Gününde muayene gittik. Doktorlar şaşkındı 5. Güne yaşaya eöbriyo olması yaşımın 29-30 olması sonucun olumsuz çıkması onları da şaşırdı. Vahim içine bir ilaç zerkettiler. Rahim kendini beslesin yenilesin diye.
Donmuş embriyolardan transfer için gerekli tedaviye başladık. Lucrin ve sonrasında estrofem kullandım. Bu süreç biraz uzun sürdü bir adet dönemi daha geçirdim ve ondan 12 gün sonra kontrole gittim. Kontrolden 5 gün sonrada transfer gerçekleştirildi. Transferde donmuş 2 embriyomuz de konuldu. Doktorlar çok umutlu emvriyoların durumunun çok iyi olduğunu söylediler. Şimdi bekliyorum 2 gün oldu 8 gün daha bekleyeceğim. Yaklaşık 4 gündür felaket gribim hapşurmaktan öksürmekten nefes alamıyoruö bu kadar vucüt sarsıntısına inşallah embriyolar dayanabilir dua ediyorum. Bugün transfer sonrası 2. gün sağ kasıgımda batma var.
Allah isteyen herkese nasip etsin.
Süreç ile alakalı ayrıntılı bilgi isteyenlere yardımcı olmaya çalışırım.
Rabbim güç versin canım inşallah tez zamanda toparlanırsın vee minik muzicene kavuşursunbenim salı günüm bitiyor ama gelen giden yok hala Rabbim inşallah dileyen herkese bu güzel heyecanları yaşatsın
BirAsilAnnesi canim rabbim sabir versin insallah istedigimize kavusuruz en kisa zamanda
Bugün transferden sonraki 8. Günüm sabah idrar testi yaptım negatif çıktı. Hiç umudum yokArkadaşım sen testini yaptın mı bir haber et merak ediyoruz.. Inşaallah pozitif sonuçların olsun ...
3.Gun embriyosuysa erken yapmidsin canimBugün transferden sonraki 8. Günüm sabah idrar testi yaptım negatif çıktı. Hiç umudum yok
Malesef 5. Gün embriyolarıydı3.Gun embriyosuysa erken yapmidsin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?