- 5 Temmuz 2013
- 3.946
- 1.334
- 373
- Konu Sahibi BirAsilAnnesi
-
- #30.821
Neden önce tek gen yapıp sonra ngs yapılıyorMerhaba ben varım. Tek gen pgt yapildi saglikli gelenlere ngs yapıldı iki tane saglikli gelen transfer edildi . Bir tanesi tutundu .
Daha once özelden de konuşmuştuk sizle. Kas hastası kızımı kaybettim. Esimle tasiyiciyiz . Gecen sene sadece tek gen kas hastaligi tarandi taşıyıcı olduğumuz. 3 kez transfer oldu tutmadı. Demekki başka kromozom anomalisi de vardi dedi doktorum ve bu sene once ptg ile kas hastalığını tarafı. Sağlıklı olanlara ngs yapti.Neden önce tek gen yapıp sonra ngs yapılıyor
Direk. Ngs uygulamsa
Kas hastası olan kizim da kromozom anomalisi yoktu. Kas hastaligi sadece tek gen pgt ile ogreniliyor. Ngs is tum kromozomlari yapisal olarak inceliyor. Tek tek hastalik incelemiyorNeden önce tek gen yapıp sonra ngs yapılıyor
Direk. Ngs uygulamsa
Ewet seni biliyorum rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasıp etsinKas hastası olan kizim da kromozom anomalisi yoktu. Kas hastaligi sadece tek gen pgt ile ogreniliyor. Ngs is tum kromozomlari yapisal olarak inceliyor. Tek tek hastalik incelemiyor
Bizim taşıdığımız hastalık SMA ( kizim bu hastalıktan vefat etti ) kromozomol bir hastalık değil cnm. Kromozomlarla alakası yok. Normalde sadece bu hastalık tek gen pgt ile yapılanmalar tutuyo ama bizim tutmadı. Rahim cok guzel dedi doktorum . Demekki embriyolarda baska kromozom sorunu vardi bir de tek tek kromozomlar incelensin dedi o yuzden ngs yapıldı . Zaten ngs e 3 tane gitti 3 de saglikli geldi.Ewet seni biliyorum rabbim inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasıp etsin
Ngs de bütün hastalıklara bakıldığını sanıyordum
Bnm doktorum ngs sonrası sağlıklı gelen embrıoyu transfer edince yüzde 99 sağlıllıbir bebek dedi o yüzden daha rahattık
Ewet başka kromozom larda hastalık çıkabiliyor bnm eşimde 13 14 kromozomda sorunlu ama iki defa da ngs yaptık biri 10 . Kromozom birinde 6 kromozom problı idi
Bende şaştım kaldım Antep’te denedim nu defa yine negatif oldu
Şimdi ara vereceğim
Maşallah CANIM sen genarta yapmıştım demiBizim taşıdığımız hastalık SMA ( kizim bu hastalıktan vefat etti ) kromozomol bir hastalık değil cnm. Kromozomlarla alakası yok. Normalde sadece bu hastalık tek gen pgt ile yapılanmalar tutuyo ama bizim tutmadı. Rahim cok guzel dedi doktorum . Demekki embriyolarda baska kromozom sorunu vardi bir de tek tek kromozomlar incelensin dedi o yuzden ngs yapıldı . Zaten ngs e 3 tane gitti 3 de saglikli geldi.
Evet cnm 4. Denemde oldu.. biraz kaderciyim. Nasip 4.deymis. 16haftalik olduk oğlum olacak. Ama kanamalı geçiyor gebeliğim surekli yatarak geçiriyorum. Sizlere de sürekli dua ediyorum allah kimseye evlat acısı yasatmasin. Allah bu tedavi ile uğraşan herkese pozitifi saglikla bebeklerini nasip etsin. Yardimci olabilecegim bisey olursa her zaman burdayım cnmMaşallah CANIM sen genarta yapmıştım demi
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasıp etsinEvet cnm 4. Denemde oldu.. biraz kaderciyim. Nasip 4.deymis. 16haftalik olduk oğlum olacak. Ama kanamalı geçiyor gebeliğim surekli yatarak geçiriyorum. Sizlere de sürekli dua ediyorum allah kimseye evlat acısı yasatmasin. Allah bu tedavi ile uğraşan herkese pozitifi saglikla bebeklerini nasip etsin. Yardimci olabilecegim bisey olursa her zaman burdayım cnm
Canım nasılsın baya oldu görmeyeli hatırladıysan eğerRabbim sağlıkla kucağına almayı nasıp etsin
Ewet kader bende 4 deneme yaptım negatif oldu nasıp değilmiş demek ki sağol canım kafama takılan olursa sorarım
BirAsilAnnesi canım tebrik ediyorum hayırlı olsun Rabbim tamamına erdirsin sağlıkla kucağına al İnşâAllah
Hayırlı olsun cnm cok sevindim Allah nazarlardan korusun saglikla kucakla insallahAllah katında imkansız yokmuş.
Ben size inşallah öncü ve örnek olurum.
Doğal yoldan hamileyim benim sevgili topiğim.
Hepinizden dua bekliyorum.
Herkesi sevgiyle kucaklıyorum.
Darısı hepinizin başına olsun inşallah
maşallah subhanallah Rabbim bize de nasip etsin nasıl oldu canım tüp bebeğe hazırlık aşamasında mı hamile kaldın ben de hazırlık aşamasındayım biosteron kullanıyorum rahime çizikte atıldı doktorum 2 ay içinde hamile kalabilmen yüksek ihtimal dedi bekliycez 2 ayAllah katında imkansız yokmuş.
maşallah subhanallah Rabbim bize de nasip etsin nasıl oldu canım tüp bebeğe hazırlık aşamasında mı hamile kaldın ben de hazırlık aşamasındayım biosteron kullanıyorum rahime çizikte atıldı doktorum 2 ay içinde hamile kalabilmen yüksek ihtimal dedi bekliycez 2 ay
Canım Allah razı olsun.
Sağlıkla gelsin inşallah.
Çok teşekkür ederim.
Darısı herkesin başına olsun.
Allah katında imkansız yokmuş.
Amin canım inşâAllah başka bi topikte gördüm seni tesadüf nasıl sevindim anlatamam mâşâAllah barekAllah öyle mutlu oluyorum ki böyle haberler alınca vakti zamanı varmış demek ki hayırlısı olsun
Amin canım inşâAllahİnşallah tez zamanda seni de bulsun.
aynen öyle vakti zamanı var.
güzel duanı kendin içinde benim içinde eksik etme.
Aaa gerçekten mo çok çok çok sevindim. Ara sıra ben de yazardım buraya. Tek tuple hamile kalan çok demiştim. Nsl öğrendin paylaşır misin. Dua Et bize deSağ ol canım Allah razı olsun.
amin inşallah sağlıkla gelir.
ben topiğin sahibiyim.
3 başarısız tüp bebek denemem vardı.
ameliyatla tek tüpümü almışlardı.
çok şükür doğal yoldan kaldım.
Allah çok büyük.
hamd u senalar olsun.
Aaa gerçekten mo çok çok çok sevindim. Ara sıra ben de yazardım buraya. Tek tuple hamile kalan çok demiştim. Nsl öğrendin paylaşır misin. Dua Et bize de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?