Translokasyon olup pgt yaptiracaklar

Ben varım canım 2 düşüğüm sonucu öğrendim. Yazı bekliyorum tüp bebek için. Zor bidurum ama kabulleniyorsun.

Benim eşimde var translokasyon 2 kez denedik embiryolar cgh sonucu sağlıksız çıktı 3. Tedavi için yazı bekliyoruz siz nerde yaptıracaksınız Allah hepimize yardım etsin inşallah

Arkadaşlar merhaba bende robertsonian translokasyonu var. İlk gebeliğim 9. Hsftada sonlandı. Kalbi durmuş kürtaj oldum. İki tane de genetik tanılı tüp bebek deneyimim var. İlkinde sağlıklı embriyo hiç bulunamadı. İkincisinde ise 1 tane bulundu fakat kalite çok düşük olduğu için tutunamadı. Aklım çok karışık normal yolla da tüp bebekte de sadece 1 embriyo şansı var ortalama. Her ikisinde de narkoz alıyorsun. Tüp bebekte üstüne bir de hormon alıyorsun. Normal yolla bir kez daha deneyeyim diyorum. ablamın iki kürtajdan sonra doğal yolla oldu. Siz ne dersiniz ?

Yerinde olsam denerdim. Tüp bebek de denemişsin. Transkolasyon olup doğal yolla bebeğine sahip olan birsürü kişi var, zaten tüp bebek öncesi insanlar deneyerek bebek sahibi olmuşlar. Bana bir profesör de doğal deneyebileceğimi söyledi. Ben yaza kadar doğal deneyip olmazsa tüp deneyeceğim. Benim de iki tane iki aylık kaybım olmuştu. Kan pıhtılaşması da varmış bende. Sonuca hazır ol, bunu bir rahatsızlık olarak görürsen daha hafif atlatıyor insan. Amniyosentezle de genetik olarak sağlıklı mı bakrırırsın.

Dediğiniz gibi Ablam da benim gibi iki kayıptan sonra oldu bi bebeği. Ben doğal yolla da denedim tüp Bebek'le de ikisinin de acısı aynı. İnsan yıkılıyor kahroluyor. Siz 3. Normal denemeye Nasıl karar verdiniz? Sonraları Nasıl toparlıyorsunuz kendinizi? Çok zor ve sıkıntılı süreç değil mi?

Evet ama ozaman bilmiyordum sorunları, tüm testler ikinci kalıptan sonra yapıldı

Benim gittiğim doktorlar da önerdi hep, madem hamile kalabiliyorsun, denemelisin diye. Baştan çok kızıyordum. Artık bunu bir rahatsızlık olarak görüyorum, tüp bebek de çok kolay değil. Biraz da kaderci yaklaşıyorum artık. Yine de bir sonraki adetimde başlıyorum tüp bebeğe. Yaşım da geçiyor çübkü

Tüp bebek de zor bir süreç. İki kez denedim. Ama bu benim kaderimmiş.belki sizin ilk denemenizde tutar. Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim. Hangi hastane süreç Nasıl ilerledi diye. İnşallah güzel ve hayırlı haberlerinizi alırız.

Evet her ikisini de garanti edemiyorlar kader de burada devreye giriyor. geçen hafta tüp bebek için doktora gittim ve bir sene daha doğal dene 34ünde başlayalım tüp bebeğe, Yumurtalık rezervin iyi dedi. Tabi sonuçlara hazır olarak.Dediğim gibi bu ay tüp denicem çünkü iki kez doğal denedim zaten. Yaşadığım iki düşük için çok üzülmüştüm, şuan pişmanım okadar kendimi yıprattığıma. Ben de yaşadıklarımızı paylaşmaktan yanayım. Umarım güzel şeyler paylaşırız.

Merhaba.. benim hikayem de soyle, ilk gebeligimin 14. haftasinda kanamayla yuksek riskli gebelik dr na gittim, hidrops fetalis teshisi kondu bebegime, benim kanimdan bebegin genetigine bakildi, o temiz geldi. 19. haftamda kalbi durdu bebegimin, suni sanciyla normal dogum yaptim. 2. gebeligim 8. haftada dusuk oldu. genetik testler yapildi ve bende kromozom 1 ve 5 te dengeli translokasyon cikti. pgt ile tup bebek onerdiler. yurtdisindayim, burada cok pahali oldugu icin turkieyeye geldim ve fish yontemiyle sadece bendeki tranlokasyona bakildi sanirim embriyolarda. 10 yumurta toplandi, 8i dollendi, 7si teste girebildi, yalnizca 1 tane normal cikti. transfer oldu, tuttu, kalp atisini gorduk, umitlendik, bu evlat saglikli bu sefer olacak derken 8. hafta kontrolumde kalbinin durmus oldugunu gorduk. su an hala icimde, dusmesini bekliyorum, 9 haftalik olacakttim.. kirginim uzgunum.. bu yontem umit idi simdi ne yapacagimi bilmiyorum.
Su an doktorum pihtilasma testlerini istedi, sonuc bekliyoruz.
Bana yurt disinda normal yolla denedigimde hasta bebegin yuzde 3 ya da 4 gibi hasta dogma ve hasta yasama ihtimali oldugunu soylediler. 12. haftamda cvs yaptirsam bile hasta bebegi aldirmaya vicdanim el vermeyecegi icin normal denemeye cok korkuyorum.
Sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Ilk gebeligimin genetik bir kusurdan dolayi sonlanmis gozukmeyisi de beni dusunuduruyor. kaybolmus hissediyorum kendimi

Bende de farklı translokasyon var. 28 ekinde 8 haftalık iken kürtaj oldum 2. Kez. Fetüs genetikte normal çıktı yani tamamen sağlıklı. Niye öldü diyorum hiçbir sebep söyleyemiyorlar . Bende de pıhtılaşma var ama çekinik sadece coraspirin yeter dediler ben de iğne kullanmadım . Şu an kimi suçlayacağımı bilmiyorum belki de hata bende ısrar etmeliydim . Bizim kaderimiz bu bence . Bakın tüp bebek de olsa olmuyor normal gebelikte . Çok geçmiş olsun Allah yardımcımız olsun

Zaman gectikce yeniden ugrasacak gucu buluyor insan kendinde. su an dusuk yapiyorum ben de. sizin tup bebek miydi son kaybiniz, size de cok gecmis olsun. allahim buyuk.. insallah guldurur yuzumuzu

Benim son doğal gebelikti. Lütfen sıkmayın canınızı. Benim pıhtılaşma testim yapıldı da ne oldu? Aspirin yeter dedi kaç doktora gittiysem bu önemli olmayan bi pıhtılaşma dediler . Uyduk mecburi olarak doktora . Sonuç bebeğimi kaybettim hem de normal karyotip. Nasip işte bizim imtihanlarımız bunlar da

Pıhtılaşma sonucunuz çıktığımda yazarsanız çok sevinirim . Diğer denemelerimiz için bi yol olur en azından. Sizdeki homozigot mu heterozigot mu diye

Bir tanidigim var. kromozom 13 ve 14 teymis translokasyonu. 2. gebeliginde saglikli bir kizi oldu. 7. gebeliginde de 2. kizi dogdu masallah. yani denedi normal yolla. ama ben cesaret edemiyorum.. sizler ne dusunuyorsunuz bu konuda

Ben iki defa denemiş oldum bilmeden çok yıprandım hem psikolojik olarak hem de bünyem de sarsıldı. Daha soğukkanlı biri deneyebilir belki. Ayrıca özürlü doğma ihtimali az da olsa var. Pgt+ tüp bebek de çok pahalı. Düşündüm ama yapamadım. 3. İçin 4-5 ay doğal denedim ama çok stresliydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…