- 18 Mayıs 2016
- 39
- 8
- 36
- 39
- Konu Sahibi Aysemmelegim
-
Ben iki defa denemiş oldum bilmeden çok yıprandım hem psikolojik olarak hem de bünyem de sarsıldı. Daha soğukkanlı biri deneyebilir belki. Ayrıca özürlü doğma ihtimali az da olsa var. Pgt+ tüp bebek de çok pahalı. Düşündüm ama yapamadım. 3. İçin 4-5 ay doğal denedim ama çok stresliydim.
Evet pgtli, Amin evet daha çok küçüğüz :) Size de Rabbim sağlıklı çocuklar versin. Elbetteki doğal yolla da sağlıklı çocuklarımız olabilir, tüp bebek de kesin sonucu olan bir tedavi değil ve masraflı. Ben tüp bebekle daha rahat olacağını düşündüm. Diğer türlü daha çok endişelenecektim. Siz de en doğru kararı verirsiniz umarım.Su an pgt li mi acaba bebeginiz. masallah bu arada rabbim hayirlisi ile tamamina erdirsin saglikla
Benim gittiğim genetikçiler pgtyi önerdi.Merhaba arkadaslar sanıyorum bendede translokasyon var. Bu durumdskı kişiler için pgt den zıyade cgh daha ıyı degılmı nede olsa tum kromozomlara bakılıyor.
Merhaba arkadaslar sanıyorum bendede translokasyon var. Bu durumdskı kişiler için pgt den zıyade cgh daha ıyı degılmı nede olsa tum kromozomlara bakılıyor.
Bebeğe genetik test yaptırsaydınız içiniz rahat ederdiBana da pgt onerilmisti. 8 embriyodan 1 tane saglikli geldi, transfer oldu, sonucum pozitifti fakat 8. haftamda kalbi durdu su an dusuk yapiyorum.
Su an pihtilasma testlerimin sonucunu bekliyorum. pihtilasma yoksa muhtemelen pgt yetersiz geldi diyecekler. su anki aklim olsa cgh yaptirirdim. hatta ngs denen daha ileri bir test varmis. ama embriyo basina 500 dolar diye duydum. nasil olacak bilmiyorum..
Bebeğe genetik test yaptırsaydınız içiniz rahat ederdi
Pgt yetmedi dediniz ya demekki başka bir genetik problemden şüphelendiniz.Tüm kromozomlara bakılsa yani cgh olsa daha iyi olur demiştiniz. Buyüzden dedim. Bebekte sizin transkolasyonunuz dışında başka genetik problem varmıydı bilsek daha iyi olurdu. Daha net düşünebilirdik. Hepimiz bu konuda ikilemde kalıyoruz.Pgt yapildi zaten. fish le kromozom 1 ve 5 e bakildi. ben de 1 ve 5 translokasyonu oldugu icin.
Ama sanirim daha ileri teknik gerekecek bir dahakinde.
Pgt yetmedi dediniz ya demekki başka bir genetik problemden şüphelendiniz.Tüm kromozomlara bakılsa yani cgh olsa daha iyi olur demiştiniz. Buyüzden dedim. Bebekte sizin transkolasyonunuz dışında başka genetik problem varmıydı bilsek daha iyi olurdu. Daha net düşünebilirdik. Hepimiz bu konuda ikilemde kalıyoruz.
Yeterli oldugunu dusunuyormusunuz peki??Benim gittiğim genetikçiler pgtyi önerdi.
Benim gittiğim genetikçiler pgtyi yi yeterli gördüler. Tüm hepsine bakıldığında sorunlu kromozomlar zayıf sinyal verebiliyormuş. Sorun biliniyorsa pgt uygun olur dediler ki cgh deselerdi yaptıracaktım. Siz de araştırıp, doktorunuzla konuşun.Doktor farkları olabilir.Yeterli oldugunu dusunuyormusunuz peki??
Yanı tumune bakılması durumunda sakınca ne
Ne zaman yaptıracaksınız acaba. Szde hang kromozomlarda sorun cıktı.Benim gittiğim genetikçiler pgtyi yi yeterli gördüler. Tüm hepsine bakıldığında sorunlu kromozomlar zayıf sinyal verebiliyormuş. Sorun biliniyorsa pgt uygun olur dediler ki cgh deselerdi yaptıracaktım. Siz de araştırıp, doktorunuzla konuşun.Doktor farkları olabilir.
Bende 1 ve 7. Kromozomlarda transkolasyon var. Şuan pgt+ tüp bebekle hamileyim, henüz 7 buçuk haftalık :) Birşeyler söylemek için erken. benimde çok büyümüştü gözümde ama zaman kaybettiğim için pişmanım. Gerçi herşey nasip gerçekten. Bir bakmışsınız zaman geçip gitmiş, yaşınızı bilmiyorum ama. Belki sizin için de zamanı gelmiştir :)Ne zaman yaptıracaksınız acaba. Szde hang kromozomlarda sorun cıktı.
Bu sorun gozumde cok buyuyor.
Ben ilk tup bebek denemmde gebelik yasadım.Bende 1 ve 7. Kromozomlarda transkolasyon var. Şuan pgt+ tüp bebekle hamileyim, henüz 7 buçuk haftalık :) Birşeyler söylemek için erken. benimde çok büyümüştü gözümde ama zaman kaybettiğim için pişmanım. Gerçi herşey nasip gerçekten. Bir bakmışsınız zaman geçip gitmiş, yaşınızı bilmiyorum ama. Belki sizin için de zamanı gelmiştir :)
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HİKAYEMİZ ÇOK BİRBİRİNE BENZİYOR. 3 KEZ GEBE KALAMADIM BEN 2 KEZ TÜPDE DENEDİM AMA OLMADI. BU SEFER PGT YAPTIRMAK İSTİYORUM. PIHTIŞMAMDA VAR İLERİ DÜZEY ÖSTROJEN İLAÇLARIDA TAMAMEN YASAK. İNŞALLAH BİZDE SAĞLIKLI SIHHATLİ EVLATLARI OLAN BİR ANNE OLURUZ.Merhaba.. benim hikayem de soyle, ilk gebeligimin 14. haftasinda kanamayla yuksek riskli gebelik dr na gittim, hidrops fetalis teshisi kondu bebegime, benim kanimdan bebegin genetigine bakildi, o temiz geldi. 19. haftamda kalbi durdu bebegimin, suni sanciyla normal dogum yaptim. 2. gebeligim 8. haftada dusuk oldu. genetik testler yapildi ve bende kromozom 1 ve 5 te dengeli translokasyon cikti. pgt ile tup bebek onerdiler. yurtdisindayim, burada cok pahali oldugu icin turkieyeye geldim ve fish yontemiyle sadece bendeki tranlokasyona bakildi sanirim embriyolarda. 10 yumurta toplandi, 8i dollendi, 7si teste girebildi, yalnizca 1 tane normal cikti. transfer oldu, tuttu, kalp atisini gorduk, umitlendik, bu evlat saglikli bu sefer olacak derken 8. hafta kontrolumde kalbinin durmus oldugunu gorduk. su an hala icimde, dusmesini bekliyorum, 9 haftalik olacakttim.. kirginim uzgunum.. bu yontem umit idi simdi ne yapacagimi bilmiyorum.
Su an doktorum pihtilasma testlerini istedi, sonuc bekliyoruz.
Bana yurt disinda normal yolla denedigimde hasta bebegin yuzde 3 ya da 4 gibi hasta dogma ve hasta yasama ihtimali oldugunu soylediler. 12. haftamda cvs yaptirsam bile hasta bebegi aldirmaya vicdanim el vermeyecegi icin normal denemeye cok korkuyorum.
Sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz?
Ilk gebeligimin genetik bir kusurdan dolayi sonlanmis gozukmeyisi de beni dusunuduruyor. kaybolmus hissediyorum kendimi
ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HİKAYEMİZ ÇOK BİRBİRİNE BENZİYOR. 3 KEZ GEBE KALAMADIM BEN 2 KEZ TÜPDE DENEDİM AMA OLMADI. BU SEFER PGT YAPTIRMAK İSTİYORUM. PIHTIŞMAMDA VAR İLERİ DÜZEY ÖSTROJEN İLAÇLARIDA TAMAMEN YASAK. İNŞALLAH BİZDE SAĞLIKLI SIHHATLİ EVLATLARI OLAN BİR ANNE OLURUZ.
EPEY OLMUŞ SİZ BUNU YAZALI NE YAPTINIZ ŞUAN TEKRAR DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ PGT'Yİ BİRDE PGT NİN MALİYETİ NE KADAR
CanımmBende de 1-7 translokayson war. 1 basarisiz Pgt 1dusuk 1erken dogum rahim agzi yetmezligi plesenta previa bilmem ne bilmem ne bisürü sey yaşadım. Şimdi çok şükür sağlıklı 20 aylık oğlum war boswerin kizlar bu işleri allaha bırakın ben doğal yollarla hamile kaldım yaşadığım herseyi unuttum başka da çocuk dogurmuycam eğer yukarida bahsettigim seyler hakkinda konusmak isteyen Warsa yaşadığım hersey hakkında sorabilirsiniz 530 402 72 92
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?