TSK den biri ile beraber olmak???

en düşük rütbe uzman çavuş...ayrıca rütbeli biri derken ne alaksı var anlayamadım...
evli arkadaslarım var kocası askeriyeden olan gayet de mutlular..yani önemli olan mesleği degil adamın kendisi..

Tesekkürler kizlar, beni biraz rahatlattiniz. Zaten meslegi benim icin önemsizdi ama sadece kafama takilan sey: acaba mesleginin ister istemez verebilecegi psikoloji ile aramizda problem olabilirmi endiseydi.
Askeriyede rütbe, subah, astsubay dogrusu bunlarin görevi nedir, ne yaparlar hic bilmyorum :). Ama dedigim gibi, iyi bir insana benziyor, ama bende kararsizim iste. Sanirim biraz daha yakindan tanisam, kendimi dahada cok yoklasam iyi olacak.

canım benim eşimde uzmanjandarma bölümü nedir jandarmalar liseden mezun olunca (şimdi önlisans alıyorlar) sınava girip bir sene okulu var askeri okul ordan mezun olunca işe başlıyorlar. muazzftırlar karada olanlar askerden sonra tek imtihanla sözleşmeli olarak çalışırlar ve erbaştırlar . dez avantajları çok tayinimiz çıkıyor doğu batı sürekli emekli oluncaya kadar mahrumiyet dış karakolları var doğuda uzun operasyonlara gidebiliyorlar. büyük birliklerde rahatlar. eşleri en azından lojman gazinoları havuzu kantini kuaförü reviri spor tesisleri her şey var. her meslek gibi zor yanları var.

@ runadya

Canim dogrusu tam olarak bilmiyorum bölümü felan nedir. Zaten askeriye hakkinda hicbir bilgim yok dogrusu. Sizlerden biraz ögreniyorum birseyler. Ama o lise mezunu degil, üniversite mezunuymus bana söyledigi kadariyla. Kendisi suanda doguda, ona elimden geldigi kadar moral vermeye calisiyorum, moralini yüksek tutmaya calisiyorum. Dedigim gibi, kiz arkadasi olup olmakta tereddütteyim.

kızlar bir sorum olcak erk. arkadasım hava astsubayı artık evlenmek istiyoruz ve ailemle tanışmaya gelicek bu mes. zorlukları varmı 2017 de doğu görevi olcak sonra gene ankaraya gelebiliriz tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim

meslege göre insanları sınıflandırmamak lazım benim erkek arkadaşım şuan j. astsubaylık eğitiminde bir çok meslek seçebilecekken biz bunu tercih ettik beraber.
bana göre onurlu insanların yapabileceği bi meslek o ağır eğitimlerden geçiyorda gıgını çıkarmıyoor. askerden nasıl kaçarım derdine düşmüş gençlerin yanında çok bilinçli ve duyarlıyız.
bence insanların karakteri önemli olan. ben sevgilimi tanıdığımda üniversiteydi(2 üniversite mezunu ve güzel bölümler) bu mesleği beraber seçtik ve destek oldum. bu iş gönül işi..
onunla gurur duyorum. babam karşı çıktı başta şehir şehir gezme vs bilindik şeyler ama onu bile aştım ne kadar sevdiğimi ve sevgilimin bu sağlam karakterine aşık olduğumu anladı.. eğitim bitisede bi nişanlansam:))
arkadaşım sanada nacizane tavsiyem içiden geldiği gibi yaşa seviyorsan yanında ol ama sevginden emin değilsen emin olana kadar hemen reddetme. umarım hakkında ne hayırlıysa o kararı verir ve pişman olmassın...

İnsanları kategorize etmek en sevmediğim şey, bir rütbeliyle birlikte olmak nasıl? diye bi soru olabilir mi aklım almıyor. Emin olun sizin bizim gibi bir insandır o da. Önce bi tanıyın birbirinizi, belki uyuşmucaksınız.

Back
X