Tü-ke-ni-yo-rum...

Bu pozitif yorumunuzla içimi derdimi hafiflettiniz Allah razı olsun İnşAllah o günler çabucak gelir :)
Gelicek elbette. Yeterki siz kendinizi motive edin. Emin olun bebekleriniz de daha sağlıklı ve mutlu olacak siz sakin kalmayı başardıkça. Benim çok bunaldığım ve “çok zorlanıyorum, çok bunaldım artık” diye şikayet ettiğim bir gün 13 yıl bebek için bekleyen sonrasında iki bebeği birden olan kuzenim “öyle söyleme yokluğu daha zor” dedi. Bir dahada söylemedim. Sizde o zor anlarda kendinizi çok derli toplu tertemiz bir evde, ocakta çeşit çeşit yemeğinizin olduğunu ama hiçbir çocuğunuzun yanınızda olmadığını hayal edin. Eminim hemen dağılacaktır o karamsar hava. Derin bi nefes alın. Hepsinin geçeceğini sizde zaten biliyorsunuz. Herşeye yetişmeye çalışmayın. 4 çocuklu bir kadından kimse pırıl pırıl bir ev ve harika yemekler beklemez/beklememeli. Siz evlatlarınızla güzel anılar biriktirin.

Kolık bebekler supurge yada sac kurutma makinesinin sesiyle sakınlesıyorlar bı denesenız sabah aksam bızımkısı acık olurdu sırf uyusun diye

canim şu şartlarda 2 secenegin var . haftanin 2 veya 3 gunu yardimci alicaksin 2 gun yemek yapsa 1 gun temizlik yapsa kurtarir seni,2. secenek salcan gidecek 2 yila toparlarsin, her seye yetismeye calisma, evin toplu temiz olmasi mumkun degil.

Ya aslında en iyisi annemin yanına gidip uzuuun süre geri gelmemek ama büyük çocuklarımın okulu var onları ne bırakıp gidebilirim ne de yanımda götürebilirim.. bu durumda kapana kısılmış gibi hissediyorum bugün de öyle hislerimin tavan yaptığı günlerden...

Çok haklısınız yorumu okuyunca bile çok isteyip de evlat sahibi olamayanların yerine kendimi koydum ciğerim sızladı... şu zamanlar çok zor benim için fakat geçecek er veya geç güzel günler gelecek ama ben hangi evrede olacağım acaba?

Anladığım kadarıyla kv den de destek olmamış sabır abla senin evlatların onlar evet bir cinnet geliyor insana ama kıyılmaz bir sene daha sabret zaman akıp geçer anlamazsın üzülürsün sonra bu dediklerine eşinden daha çok yardım etmesini iste bilmiyorum kvden yaşıyomu sağlammı ama arada bırakın çocukları eşinle tek dolaşın iyi gelir yada arkadaş konu komşu insana iyi gelir

iyi de tabi ki tukenirsin 4 çocuk birde koca var ise yaramayan hatta utanmadan çoraplarını cikarip etrafa atan ama bu senin suçun o corabi attiginda bir uyarip ikincisinde kafasina firlatman gerekiyordu ki 4 evladina yetisen bir kadina bu saygisizligi yapamasın acilen bir sinir krizi gecir delir eline geleni firlat sonra da konus net kurallar koy boyle tabi tukenirsin canina yazik koy bir tane odaya sepet herkes kirli ustunu corabini oraya atsin ise yaramıyor bari gölge etmesin

Bırakın herşey mükemmel olmasın. Kendinize çok yük yüklemeyin.

Ne kadar zorda olduğunu anlayabiliyorum. Bende de 3 çocuk var. İlk oğlumdan sonra çocuk bakmak çok zor başka yapmam demiştim büyük 10 yaşındayken 2. Yi 1,5 yıl sonra da 3. Yü dünyaya getirdim. Gerçekten peşpeşe çocuklar çok zor oluyor anneye.
Bunun geçici bir süreç olduğunu 2 yıl sonra daha rahatlayacağını düşünmek motivasyonunu arttırabilir.
Hergün için doyurucu besleyici 1 yemek yada çorba planla ve ilk fırsatta bu yemeği hazırla. Küçüklere dışarıdan yemek yediremezsin onlar İçin hazırladığın şeyi ev halkına uygun hale getir. Madem sürekli bakıcı alma şansın yoksa temizlikçiyi haftada 3e çıkarmaya çalış hiçbirini yapamıyorsan eşine ev işleri için güzel bir iş planı yap ve uygulamasını sağla.
Herşeye tek başına yetişebilmen mümkün değil.
Kolaylıklar dilerim

4 evlada yetebilen bir anneye yapılan saygısızlık diyerek çok mükemmel bir noktaya değindiniz.. Fakat (eşimin bakış açısından yazıyorum) aaa o nasıl laf tabii ki yeteceğim ne demek bunun nasıl lafı olabilir ki? Onun zaten akşama kadar dışarıda koşturmaktan canı çıkıyor bir de evde rahat edemeyecek mi gibi gibi birsürü geri kafalılık.. usandım anlatmaktan yoruldum bıktım!!

saglik sigortasindan talep edebilirsiniz yardimci veya bu isi yapan sirketlerden.

Öncelikle pozitif yorumunuz için teşekkür ederim inanın öyle ihtiyacım var ki “seni anlıyorum,sana hak veriyorum” diyen insanlara..
Yemek konusu inanılmaz bir işkence çünkü eşim de dahil evdeki herkes (ben hariç) yemek seçiyorlar! Ha evde yemek yok dese hiç sıkıntı çıkarmaz dışardan alır gelir öyle de iyi bir tarafı var,fakat dediğiniz gibi küçük dışarıdan yiyemez mecbur az öz bişeyler pişiyor ona göre.. :) idare ediliyor bir şekilde ama canımdan can gidiyor anlayışsız insanların içinde!

saglik sigortasindan talep edebilirsiniz yardimci veya bu isi yapan sirketlerden.

Bunu bir araştırayım ama yanlış hatırlamıyorsam zamanında ikiz çocuğu olan bir arkadaşım anlatmıştı ilk iki çocuk büyükler diye onlar size yük olmaz hatta yardımcı olurlar diyip öyle bir hakkınız oluşmadı demişler

Çünkü o işteyken siz evde keyif çatıyorsunuz ya ondan!!

Çünkü o işteyken siz evde keyif çatıyorsunuz ya ondan!!

Erkeklerin çoğuna göre keyfin alâsı bizde akşama kadar gelsin çaylar gitsin pastalar... özellikle de benim eşim kafasındaki insanlar işin iç yüzünü bilmediklerinden böyle bir önyargıya kapılıyorlar! Azcık elini taşın altına koymuş olsaydı bu koca evin nasıl döndüğünü o çocukları sağlıklı psikoloji ile yetiştirmenin ne kadar mühim ve zor olduğunu anlayabilirlerdi...

Canim esinle anlasma yoluna git bence
Erkekler malesef en azindan kendi adima konusayim bi isi soylemeden yapmaz
Soylerken de biz yoruluruz o ayri bir dert,
Evin her zaman toplu olmak zorunda degil
Evin islerini gunlere böl belki hem oyle daha kolay olur
Bu arada kendini cok yipratma sendeki derdi nimet sayan var canim yaziyi okurken kendimi oyle hayal ettim nerde o gunler diyesim geldi
Rabbim evlatlarina saglik versin

O ncelikle Rabbim yar ve yardımcınız olsun..herkes bir çocukla kafayı yerken..durumunuzda çoktan herkes kafayı yerdi..acaba biraz psikolojik destek mi alsanız.. isin uzmanlarından...inanirmisiniz bilemem ama dua etmekte insani rahatlatıyor. Küçük bebeğiniz kucaginizdayken bol bol ya Halim esmasinizikredebilirsiniz..inşirah süresi okuyabilirseniz yüreğinize genişlik verir..bugünlerde elbet geçecek desem cok mu bilindik bir şey olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…