- 2 Kasım 2015
- 2.498
- 5.895
- 158
- Konu Sahibi zeynebimsilam
-
Gelicek elbette. Yeterki siz kendinizi motive edin. Emin olun bebekleriniz de daha sağlıklı ve mutlu olacak siz sakin kalmayı başardıkça. Benim çok bunaldığım ve “çok zorlanıyorum, çok bunaldım artık” diye şikayet ettiğim bir gün 13 yıl bebek için bekleyen sonrasında iki bebeği birden olan kuzenim “öyle söyleme yokluğu daha zor” dedi. Bir dahada söylemedim. Sizde o zor anlarda kendinizi çok derli toplu tertemiz bir evde, ocakta çeşit çeşit yemeğinizin olduğunu ama hiçbir çocuğunuzun yanınızda olmadığını hayal edin. Eminim hemen dağılacaktır o karamsar hava. Derin bi nefes alın. Hepsinin geçeceğini sizde zaten biliyorsunuz. Herşeye yetişmeye çalışmayın. 4 çocuklu bir kadından kimse pırıl pırıl bir ev ve harika yemekler beklemez/beklememeli. Siz evlatlarınızla güzel anılar biriktirin.Bu pozitif yorumunuzla içimi derdimi hafiflettiniz Allah razı olsun İnşAllah o günler çabucak gelir :)
Esin yemekten anlamiyor temizlikten anlamiyor yok cocuk bakmaktan anlamiyor .. bir tek cocuk yapmaktan anliyor anlasilan.
Yapacaginiz tek şey eşinize yemek , temizlik ve cocuk bakmayi anlatmak , anlatin ki artik anlasin !
canim şu şartlarda 2 secenegin var . haftanin 2 veya 3 gunu yardimci alicaksin 2 gun yemek yapsa 1 gun temizlik yapsa kurtarir seni,2. secenek salcan gidecek 2 yila toparlarsin, her seye yetismeye calisma, evin toplu temiz olmasi mumkun degil.
Gelicek elbette. Yeterki siz kendinizi motive edin. Emin olun bebekleriniz de daha sağlıklı ve mutlu olacak siz sakin kalmayı başardıkça. Benim çok bunaldığım ve “çok zorlanıyorum, çok bunaldım artık” diye şikayet ettiğim bir gün 13 yıl bebek için bekleyen sonrasında iki bebeği birden olan kuzenim “öyle söyleme yokluğu daha zor” dedi. Bir dahada söylemedim. Sizde o zor anlarda kendinizi çok derli toplu tertemiz bir evde, ocakta çeşit çeşit yemeğinizin olduğunu ama hiçbir çocuğunuzun yanınızda olmadığını hayal edin. Eminim hemen dağılacaktır o karamsar hava. Derin bi nefes alın. Hepsinin geçeceğini sizde zaten biliyorsunuz. Herşeye yetişmeye çalışmayın. 4 çocuklu bir kadından kimse pırıl pırıl bir ev ve harika yemekler beklemez/beklememeli. Siz evlatlarınızla güzel anılar biriktirin.
Anladığım kadarıyla kv den de destek olmamış sabır abla senin evlatların onlar evet bir cinnet geliyor insana ama kıyılmaz bir sene daha sabret zaman akıp geçer anlamazsın üzülürsün sonra bu dediklerine eşinden daha çok yardım etmesini iste bilmiyorum kvden yaşıyomu sağlammı ama arada bırakın çocukları eşinle tek dolaşın iyi gelir yada arkadaş konu komşu insana iyi gelirMerhabalar değerli kk hatunları...
Uzun zamandır aktif olarak takip ediyorum siteyi,şimdi giriş yapıp konu açma gereği duydum zira kendimi hiç iyi hissetmiyorum!
Konu çok dallı budaklı olsa da aslında kısaca yetişemediğim sorumluluklarımın bana çok ağır gelmeye başlaması..
Çalışan bir kadın değilim 33 yaşında ve 4 çocuk annesi ev kadınıyım. Gurbette yaşıyorum ailem bana çok uzak burda sadece eşimin ailesi var!
Kızım henüz 9 aylıkken yeniden hamile olduğumu öğrendim ve aslında planlı bir gebelik değildi.. (bu konu çok ayrı lütfen beni suçlamayın neden hamile kaldın diyerek zira kaldırabilecek gücüm yok)
Derken doğum gerçekleşti ve inanılmaz ağlayan hiç susmayan bir oğlum oldu kolik belası beni tüketti.. Oğlum şuan 5 aylık kolik bitti fakat izleri devam ediyor kucakta olmadığı her saniye çığlık çığlığa ağlıyor maalesef ve ben artık çıldırmak üzereyim
Bebeklerimi tek başıma yetiştiriyorum kimseden yardım görmüyorum,dolayısyla hiç bir işime yetişimiyorum..
Bıktım usandım artık bazen kapıyı çekip evi terkedesim geliyor
Kirlenmiş evim dağ gibi çamaşırlarım aç eşim ve çocuklarım ve her şeye yetişmeye çalışan ben kıvranıyorum artık imdat diye çığlık atasım geliyor...
Eşim çocuk bakımından anlamıyor sadece kucakta tutuyor ağladığı zaman geri bana veriyor.. iki küçüklerim sürekli hastalanıyorlar doktorlar ilaçlar ateşler tıkalı burunlar SÜREKLİ ağlayan bir bebek lütfen bana akıl verin ben ne yapayım nasl yetişeyim bütün bu işlere??? Tükendim artık inanın yaşamayn bilmez her gün ağlıyorum çaresiz hissediyorum elimden tutan yok
Gurbet çok büyük detmiş anadan uzak olmak insanı mahvedermiş bunu çok iyi anladım ama yapabileceğim bir şey yok...
sizlerden pozitif yorumlar bekliyorum Allah rızası için bu çaresiz kardeşnize kötü yorum yapmayın psikolojim bitik durumda!
Bırakın herşey mükemmel olmasın. Kendinize çok yük yüklemeyin.Çok haklısınız yorumu okuyunca bile çok isteyip de evlat sahibi olamayanların yerine kendimi koydum ciğerim sızladı... şu zamanlar çok zor benim için fakat geçecek er veya geç güzel günler gelecek ama ben hangi evrede olacağım acaba?
Ne kadar zorda olduğunu anlayabiliyorum. Bende de 3 çocuk var. İlk oğlumdan sonra çocuk bakmak çok zor başka yapmam demiştim büyük 10 yaşındayken 2. Yi 1,5 yıl sonra da 3. Yü dünyaya getirdim. Gerçekten peşpeşe çocuklar çok zor oluyor anneye.Merhabalar değerli kk hatunları...
Uzun zamandır aktif olarak takip ediyorum siteyi,şimdi giriş yapıp konu açma gereği duydum zira kendimi hiç iyi hissetmiyorum!
Konu çok dallı budaklı olsa da aslında kısaca yetişemediğim sorumluluklarımın bana çok ağır gelmeye başlaması..
Çalışan bir kadın değilim 33 yaşında ve 4 çocuk annesi ev kadınıyım. Gurbette yaşıyorum ailem bana çok uzak burda sadece eşimin ailesi var!
Kızım henüz 9 aylıkken yeniden hamile olduğumu öğrendim ve aslında planlı bir gebelik değildi.. (bu konu çok ayrı lütfen beni suçlamayın neden hamile kaldın diyerek zira kaldırabilecek gücüm yok)
Derken doğum gerçekleşti ve inanılmaz ağlayan hiç susmayan bir oğlum oldu kolik belası beni tüketti.. Oğlum şuan 5 aylık kolik bitti fakat izleri devam ediyor kucakta olmadığı her saniye çığlık çığlığa ağlıyor maalesef ve ben artık çıldırmak üzereyim
Bebeklerimi tek başıma yetiştiriyorum kimseden yardım görmüyorum,dolayısyla hiç bir işime yetişimiyorum..
Bıktım usandım artık bazen kapıyı çekip evi terkedesim geliyor
Kirlenmiş evim dağ gibi çamaşırlarım aç eşim ve çocuklarım ve her şeye yetişmeye çalışan ben kıvranıyorum artık imdat diye çığlık atasım geliyor...
Eşim çocuk bakımından anlamıyor sadece kucakta tutuyor ağladığı zaman geri bana veriyor.. iki küçüklerim sürekli hastalanıyorlar doktorlar ilaçlar ateşler tıkalı burunlar SÜREKLİ ağlayan bir bebek lütfen bana akıl verin ben ne yapayım nasl yetişeyim bütün bu işlere??? Tükendim artık inanın yaşamayn bilmez her gün ağlıyorum çaresiz hissediyorum elimden tutan yok
Gurbet çok büyük detmiş anadan uzak olmak insanı mahvedermiş bunu çok iyi anladım ama yapabileceğim bir şey yok...
sizlerden pozitif yorumlar bekliyorum Allah rızası için bu çaresiz kardeşnize kötü yorum yapmayın psikolojim bitik durumda!
iyi de tabi ki tukenirsin 4 çocuk birde koca var ise yaramayan hatta utanmadan çoraplarını cikarip etrafa atan ama bu senin suçun o corabi attiginda bir uyarip ikincisinde kafasina firlatman gerekiyordu ki 4 evladina yetisen bir kadina bu saygisizligi yapamasın acilen bir sinir krizi gecir delir eline geleni firlat sonra da konus net kurallar koy boyle tabi tukenirsin canina yazik koy bir tane odaya sepet herkes kirli ustunu corabini oraya atsin ise yaramıyor bari gölge etmesin
Ailenizin yaniniza gelme imkani yok mu? En azindan epey surecek kadar yemek yapsa yeter size. Atin buzluga cikarip yiyin
saglik sigortasindan talep edebilirsiniz yardimci veya bu isi yapan sirketlerden.Yardımcı olarak temizliğe gelen abla var bu yeterli olmuyor ama arasak da bulamayız çok denedim gelecek olan yardımcıları da evlerinden alıp evlerine bırakmam gerekti,ben karnımı doyuramıyorum çoğu zaman bunlarla hiiiç uğraşacak gücüm kalmadı...
Ne kadar zorda olduğunu anlayabiliyorum. Bende de 3 çocuk var. İlk oğlumdan sonra çocuk bakmak çok zor başka yapmam demiştim büyük 10 yaşındayken 2. Yi 1,5 yıl sonra da 3. Yü dünyaya getirdim. Gerçekten peşpeşe çocuklar çok zor oluyor anneye.
Bunun geçici bir süreç olduğunu 2 yıl sonra daha rahatlayacağını düşünmek motivasyonunu arttırabilir.
Hergün için doyurucu besleyici 1 yemek yada çorba planla ve ilk fırsatta bu yemeği hazırla. Küçüklere dışarıdan yemek yediremezsin onlar İçin hazırladığın şeyi ev halkına uygun hale getir. Madem sürekli bakıcı alma şansın yoksa temizlikçiyi haftada 3e çıkarmaya çalış hiçbirini yapamıyorsan eşine ev işleri için güzel bir iş planı yap ve uygulamasını sağla.
Herşeye tek başına yetişebilmen mümkün değil.
Kolaylıklar dilerim
saglik sigortasindan talep edebilirsiniz yardimci veya bu isi yapan sirketlerden.
Çünkü o işteyken siz evde keyif çatıyorsunuz ya ondan!!4 evlada yetebilen bir anneye yapılan saygısızlık diyerek çok mükemmel bir noktaya değindiniz.. Fakat (eşimin bakış açısından yazıyorum) aaa o nasıl laf tabii ki yeteceğim ne demek bunun nasıl lafı olabilir ki? Onun zaten akşama kadar dışarıda koşturmaktan canı çıkıyor bir de evde rahat edemeyecek mi gibi gibi birsürü geri kafalılık.. usandım anlatmaktan yoruldum bıktım!!
Çünkü o işteyken siz evde keyif çatıyorsunuz ya ondan!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?