Tuhaf bir nikah/altın meselesi

Ben de düğünsüz törensiz evlendim
Ama evlendikten sonra akrabalarıma tek tek gidip eşimi tanıştırdım bi de yaşadığımız şehirden hediye getirmiştik verdik
Annem babam yıllarca evlilik düğün sünnet bebek her şeyi yaptılar ama teyzem dayım halam bile bi çeyrek altın vermedi.
Sanırım düğün vs yapmadığımızdan oluyor

Kardeşime de sünnet töreni yapmadık ama tüm akrabalara sünnet oluyor dedik
Eve geçmiş olsuna gelmediler gelenler yine bişey getirmedi

Anam babam taktığıyla kaldı
Benim bebeğe de bişey yapılacağını sanmıyorum
 
Sizin ve bizim akrabalar gereğinden fazla maddiyatçı galiba. Ama bence hata yapıyorlar, benim çocuğum yok ve yapmayı da düşünmüyorum. Yarin birgun ben olunca malimi mülkümü kime birakacagim? Tabiki cocuk esirgeme kurumuna, hayvanları koruma derneğine vs. Baska bekleyen çok bekler. Karma..
 
Bence ayıp etmişler.
Hiç olmadı annesi o kadar yaptı etti diye düşünüp göndermeleri gerekirdi.
Ben de boyle düşünüyorum, beni hiç sevmeseler bile en azında ablalarına, zamanında yaptı etti diye en azından uyduruktan bir çeyrek takmaları gerekmez miydi? Ki.. teyzemle dayımla aramız çok da iyidir, devamla telefonda görüşürüz. Cözemedim bir turlu bu tutumu.
 
Evde gelin mevludu de yapabilirsiniz.
 
bence acik acik soyleyin. en azindan teyze ve dayiya. annem cok uzgun ona ve bana deger vermediginizi dusunuyor diyin. icinizde kalacagina onlara ulassin
 

Baba tarafından 5 kuzenime ve 7 kuzen çocuğuna hediyelerini verdi ailem (özellikle babam bizim rızkımızdan kesip güç zamanlarında bile bilezik yaptı yeğenlerine, ben amcayım görevim dedi)
Anne tarafından da 4 kuzen var onlara da yapıldı doğumları sünnetleri falan
Açıkçası evlenecek kuzenlerim var hiçbirine bişey yapmayı düşünmüyorum
Annem öldü gitti bu arada, kırgındı yani kardeşlerine
Babam da anladı akrabalarını ama geç oldu.
Benim de kimsenin altınına ihtiyacım yok ama anneme babama değersiz hissettirdiler diye düşünüyorum.
 
Valla benim annem yeri gelince " dan dan " lafını söyler.Bundan mıdır nedir bebeğim 10 aylık hala hediye getirip anneme bırakan oluyor
 

Bir üye demiş tören olmadı diye üstüne yatmışlar diye bundan başka bir şey gelmiyor aklıma benim de.
Şahsen ben pek bu tarz şeyleri dillendirmeyi beceremem ama siz yapabilirseniz söyleyin açıkça.
Olay para da değil değersizlik hissi, gerçekten ayıp etmişler.
 
Bizde de illa bir sebep bulunur takilir. Mesela biz 3 kardesiz, dayimin 2 cocugu var. Annem 3. Hediyeyi bir seylere sikistirip veriyor. Mesela kuzenimin universite mezuniyetinde kucuk altin takti, birimizin nisan takisina karsilik olarak :) garip kadin ahaha.

Bence ailenize ayip olmus. Hediye veremeyecek durumda iseler bu konuyu acmazdiniz diye tahmin ediyorum.
 

Ohoo onların niyeti hep bozukmuş o zaman ya.
Damat yabancı falan diye değil
Abine bile bebek hediyesi yapılmamış.

Annen nerden çıkarmış yıllarca nu takı işini
Sizin ailede yokmuş ki takı takmak falan
 
Insanlar sizi göremiyor ki nerede ne taksınlar. Kaldı ki bu her ne kadar bazıları tarafından alacak verecek meselesi olarak görülse de tamamen gönül işi. Belki Turkiyeye gittiğinizde insanları en azından büyüklerinizi ziyaret etseydiniz ya da ufak da olsa en azından anne evinde bir kutlama yapip cagirsaydiniz siteminiz hakli olurdu. Anneniz bile nikaha gelemezken size kargoyla mi bilezik takacaklardı.
 
Bizde nikah yaptık sadec gelende oldu gelemeyende. Sonrasında y.dışında yaşamaya başladık. Kv deme ziyarete gittiğimiz her seferde 2-3 çeyrek verdi bize. Falanca gelememişti hediyesini bana bıraktı diye. Ki bebeğimden sonrada aynısı oldu. Kızım 1,5 yaşındayken bile hediyesini verenler olmuş ona. Bence karşılık olması değil mesele. Bahsettikleriniz çok yakın akrabalarınız. Onların hediyelerini vermesi için düğüne gerek olmamalı. Öyle bilezik falanda değil hatıra olarak bir küpe, kolye alsalarmış güzel olurmuş.
 
Valla benim annem yeri gelince " dan dan " lafını söyler.Bundan mıdır nedir bebeğim 10 aylık hala hediye getirip anneme bırakan oluyor
Anneniz doğrusunu yapıyor, cunku boyleleri gercekten hakediyor yuzsukluk yapıp dile getirmeyi. Annem hic boyle biri degil sadece icine atar, hayat kimseye laf sokmaz.
 
Türkiyede bi düğün yapın madem altınları toplayın..




Bunda da problem su. Dayilarin biri Mugla'da biri Bursa'da yaşıyor. Teyze Ankara'da. Annemler Izmir ve didim'de yaşıyorlar. Ben bu düğünü ya da nikahı nerde yaparım da herkes toplanır? Zaten birşey vermek istemeyen adam bir bahane bulur gelmez, ya eli boş gelir ya da iki cul cabut alır hediye diye...
 
Ben de ayni düşünüyorum, o kadar yakin akrabalarim ki, hatta hayatta tek yakinlarimiz bunlar. Düğünü beklemeleri çok ama çok saçma olur gercekten hediye vermek icin. Bence son olarak bunu anlamanın yolu su olacak. Esimle tekrar Turkiye'ye gittiğimizde elimizden geldiğince herkesi ziyaret edeceğiz. O zaman da birşey yapmazlarsa, demek ki birşey yapmaya gönülleri yok. Evleneli nerdeyse 5 yıl oldu, bu zamandan sonra düğünü falan yapmak biraz yapmacık geliyor bana acikcasi.

Allahtan onların çeyreğine bileziğine muhtaç degiliz ev araba falan almak icin, yoksa yanmistik demek!
 
Aynen. Teyzeme de dayima da babalarından (annemin üvey babası olduğu icin ona birşey bırakmadı) yaklaşık 200 er bin liralık miras kaldı 2 yıl kadar once. ikisinin de ev borcu yok vs vs. durumları gayet iyi yani.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…