- 20 Aralık 2017
- 9.906
- 32.299
- 548
- Konu Sahibi Mrs Globetrotter
-
Bu şekilde de düğün olur ,en azından anne babanızın sosyal çevresi de eşinizi görmüş olur ama dilersen ve vaktin varsa aile uyelerinin olduğu şehirlere gidip bir gece misafirleri olup buraları gezebilirsiniz de...eşinde Türkiye'yi gezmiş olur ....ha akrabalar da seneye İngiltere'ye gelmek ister mi ona birşey diyememBunda da problem su. Dayilarin biri Mugla'da biri Bursa'da yaşıyor. Teyze Ankara'da. Annemler Izmir ve didim'de yaşıyorlar. Ben bu düğünü ya da nikahı nerde yaparım da herkes toplanır? Zaten birşey vermek istemeyen adam bir bahane bulur gelmez, ya eli boş gelir ya da iki cul cabut alır hediye diye...
Gelsinler basımın üstünde yerleri var, yıllardır davet ediyorum onları buraya zaten.Bu şekilde de düğün olur ,en azından anne babanızın sosyal çevresi de eşinizi görmüş olur ama dilersen ve vaktin varsa aile uyelerinin olduğu şehirlere gidip bir gece misafirleri olup buraları gezebilirsiniz de...eşinde Türkiye'yi gezmiş olur ....ha akrabalar da seneye İngiltere'ye gelmek ister mi ona birşey diyemem
Anlaşıldı şimdi, özlük üveylik yapıyor sizinkiler. Kardeşinize de doğum hediyesi verilmemiş. Öz kardeşlerinin çocuklarına her şeyi yapıyorlardır kesin.Aynen. Teyzeme de dayima da babalarından (annemin üvey babası olduğu icin ona birşey bırakmadı) yaklaşık 200 er bin liralık miras kaldı 2 yıl kadar once. ikisinin de ev borcu yok vs vs. durumları gayet iyi yani.
Sebepler bunlar işte siz beğendiğinizi seçin, kafaya takmayın amannnAkrabalarınızı bilmiyoruz o yüzden kesin bir şey diyemeyiz ama aklıma gelenleri söyleyeyim
-Türkiye'de düğün,tören vb. yapmadığınız için,bu kız bize önem verip düğün bile yapmadı,biz niye takı alalım demiş olabilirler
-Bu kız orada pound'la kazanıyor,çok parası var,biz de para mı vereceğiz üstüne demiş olabilirler
-Verdikleri takıların kendilerine geri dönüşü olmayacağını düşünmüş olabilirler.Sonuçta İngilteredesiniz ve eşiniz de oralıymış.
-Boşanma oranları çok arttı.Herkes ikinciye evleniyor,biz bu kızın tüm evliliklerine takı mı alacağız demiş olabilirler
Aslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğümDüğün olduğunda siz ve anneniz de bir şey takmaz hediye götürmez boşverin altını gramı olmuş 250 lira. :)
ayrıca 2 Ablam var evli tüm teyzelerim düğünlerinde onlara bilezik taktılar geçen sene ben evlendiğimde hepsi küçük altın.
Çok gücenmiştim hala öyleyim ama napalım neden takmadın bana ben senin yeğenin değil miyim diyerek boğazına sarılamam ya içimden yapmak geliyor ama tutuyorum kendimi. :)))
Şimdi mesela doğumum var Emin’im yine hepsi ablalarıma taktıkları gibi altın takmayacaklar. Ayrımcılık yapıyorlar boşver takılma masrafa girmezsin ileride. :)
Evet birbirlerinin çocuklarına aynen herseyi yaptılar. Ikisinin de ikişer çocuğu var. Annem onlara üvey kardeş muamelesi yapmadi hiç bir zaman, altinlarini takti, beyaz esyalarını da aldi hediye olarak.Anlaşıldı şimdi, özlük üveylik yapıyor sizinkiler. Kardeşinize de doğum hediyesi verilmemiş. Öz kardeşlerinin çocuklarına her şeyi yapıyorlardır kesin.
Aslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğüm
Bu gidişle ben o daveti de yaptigimla kalırım, hem tatilimin parasını hem de davetin parasını kendi cebimden cikaririm:)Benim annem de kardeşinin çocukları evleneceği zaman heder oldu, sofra örtülerini bile o dikti, çeyizler şunlar bunlar. Hatta iki hafta teyzeme yerleşmiştik o dönem, kadın gece gündüz birşeyler dikti etti.
Ama annemin çocuğu evlendiğinde 'birseye ihtiyacın var mi' demedikleri gibi gelmediler de.
İnsan üzülüyor ister istemez. Ama ben sizin yerinizde olsam Türkiye'ye gittiğimde düğün kutlama daveti yapardım. Hiç yoktan Türkiye tatilimin parası çıkardı.
Cevabım xanteros a senin cvp bir üstteydiAslında ayrımcılık değil sende çok alınganlık yapma devir çok pahalı soylede düşünmüş olabilirler biz iki çocuk dogurduk işte diyelim anneniz 4 tane doğurdu hepsine taksak geri dönüşü olmuycak diye düşünmüşlerdir çok kardeşlerde önce evlenen parsayi topluyor benimde gördüğüm
Bu olmaz cunku herkes ayni sehirlerde yaşıyor. Ancak daha ciddi bişey olursa sanırım gelirler, düğünü vs gibiEvde gelin mevludu de yapabilirsiniz.
Insanlar sizi göremiyor ki nerede ne taksınlar. Kaldı ki bu her ne kadar bazıları tarafından alacak verecek meselesi olarak görülse de tamamen gönül işi. Belki Turkiyeye gittiğinizde insanları en azından büyüklerinizi ziyaret etseydiniz ya da ufak da olsa en azından anne evinde bir kutlama yapip cagirsaydiniz siteminiz hakli olurdu. Anneniz bile nikaha gelemezken size kargoyla mi bilezik takacaklardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?