Tükendim.

fwairy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2023
17
1
1
23
İçimi dökebiliceğim kimsem yok o yüzden patlamamak için artık buraya yazmak istedim. İyi ve eğitimli bir aileden geliyorum ama onlara layık olamadım. Ne derslerde ne hayatta başarılı olabildim. O kadar fırsatım varken 5 kuruşluk insanlara kendimi rezil ettim. Bu kadar şeyle hayatıma nasıl devam edebilirim bilmiyorum. Nereye gitsem aklıma yaşadıklarım geliyor. Saçma sapan şeyler için ailemi özdüm. Gerçekten dayanamıyorum hiç bir şeyi hak etmiyorum hiç bir şeyi beceremiyorum her şeyi mahvediyorum, bir şeye yeteneğim yok vasıfsız gereksiz bi oksijen israfıyım. Üniversite sınavına gireceğim yine hayal kırıklığı olucak elimden geleni yapıyorum ama olmuyor. Çok çaresizim öylesine boşa yaşıyorum hayattan bir ümidim kalmadı artık her şey boka sarıyor, her şeyi bırakıp yeni bir sayfa açmak isterdim ama malum kurdan dolayı pahalılıktan dolayı onu da yapamıyorum ve buradayken dışarı bile çıkmaz oldum üzülmemek için. Dışarı çıktığımda aklıma yaşadıklarım geliyor. Ne kadar kötü hissettiğimi kelimelerle dahi anlatamam ki zaten anlatsam nolur yarar mı olucak. İnsanlar gerçekten çok acımasız. Yinede bunu okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yaşın kaç?benzer şeyler hissettim zamanında okulu bıraktım ve başka bölüme girdim dolayısıyla hayata geç başladım.bütün ailem eğitimli ve elitist insanlar açıkcası o yüzden üstümde çok baskı hissettiğim okulun asla bitmeyeceğini düşündüğüm zamanlar çok oldu.başarısız hissetme duygusunun nasıl olduğunu bilirim yani.sen kafana birşeyi koy bir yola gir başarılı oldukça bu duyguların kaygıların azalacak ve hedefine ulaşınca zaten abarttığını anlarsın.kimse yolda neler yaşadığınla ilgililenmez aslında önemli olan senin sonunda düzgün bir iş sahibi olman.benimde çok imkanım vardı hepsini teptim çok daha farklı olabilirdi herşey ama olmadı.geldiğim noktadan mutluyum ailemde benden memnunlar ama eskiden az laf yemedikdediğim gibi sonunda düzgünce diplomayı alıp işin gücünde rast gidince bunlar acı tatlı anılara dönüşüyor.

Neden olmasın? Maddi durumun varsa online dershane al. Yoksa youtubedan sıfırdan konular oradan başla.
Naptın adam mı öldürdün bu kadar suçlu hissediyorsun?
Kendine yaptığın kötülüklerin en büyük zararı yine kendinedir. Çevren için yıpratma kendini bu kadar, hayatını düzene koymaya istekliysen o hayat elbette düzene girer. Ha geç ha erken ama düzelir

gerçekten anlayan biri sonunda annem babam dedem bile 3 üniversite mezunu neler yapmış insanların annesi babası ilkokul mezunu oluyor küçümsemek için demiyorum tabiki sadece onların çocukları bile benden daha iyi

Ailenizi ve kendinizi bu kadar üzecek ne yaşadınız anlatırsanız sizin yaşlarınızda benzer şeyler yaşamış ablalarınız hemen moral verecektir size eminim

Dershaneye gidiyorum zaten elimde fırsatlarım varken kendimi boş şeyler için mahvettiğim için suçlu hissediyorum

Ya bir arkadaşımın babası doktordu annesi yine sağlık kolundan. Avrupa vatandaşlığı var.
Arkadaşım ve kardeşleri derslerde başarılı değildi, öyle böyle bir şekilde sağlıkta güzel bir bölümü kazandılar. Yösten giriş yaptılar. Burssuz.
Babası sayesinde oldu bunlar bu arada.
Her anası babası doktor olan kişi illla başarılı olacak diye bir şey yok ama anne baba ellerinden geleni yapabilirler bu durumda.
Maddi manevi daha donanımlı oluyorlar çünkü yalnız kendinizi suçlamayın.

yös kolay oluyor bende İngilizceye çalışıyorum ayriyeten İngilizcem iyi olduğu için ama bilmiyorum bi türlü başarılı olamıyorum

Bıraktıysanız neden üzülüyorsunuz hâlâ? Herkes hata yapabilir özellikle genç yaşlarda
Bıraktım aylar oldu ben aslında özünde kibar temiz kalpli ama zeki biriyim nasıl öyle biri oldum hala anlam veremiyorum yaşımın küçüklüğüne veriyorum en azından erken olgunlaştım

yös kolay oluyor bende İngilizceye çalışıyorum ayriyeten İngilizcem iyi olduğu için ama bilmiyorum bi türlü başarılı olamıyorum
İlla sağlık bölümü mü olması gerekli? İngilizce öğretmeni olabilirsiniz onların sınavları ayrı oluyor.
Ayrıca daha yaşınız çok genç. Nice insanlar var bölüm değiştiren sıfırdan üniversiteye başlayan, 4 5 yıl mezuna kalan. Ailenin imkanı varsa bunlar çok büyütülecek şeyler dğeip açıkçası benim nazarımda.
Hayata bir tık geç başlamış olursun ama iyi bir işin olur.
Ne bileyim aşılamayacak bir mevzu değil sadece yaşın küçük ve bu yaşta bu kadar tükenmişlik sendromuna girme, en güzel çağlarındasın. 1 sene kendinden feda edip güzel bir bölüm kazanabilirsib

Öncelikle yaşın çok küçük. Ergenlik döneminde herkes hatalar yapıyor tek değilsin emin ol. Zaten hatalarının farkına varmışsın. Kendini düzeltecek olman ailene en büyük hediye olur.
Üniversite sınavına daha çok zaman var çabalamaya devam et ailen çabanı görürse hangi bölüme gidersen git seninle gurur duyacaklardır. Çok fazla bölüm var 2 yıllık-4 yıllık fark etmez bu bölümlerden birine girip iş hayatında en iyi olabilirsin hatta düşük puanlı bölüme girip yüksek lisans yapıp akademisyen olmak daha kolay olabilir. aile bu kadar okumuş insansansa mutlaka sana yol gösterirler.
Kendini de kimseyle kıyaslama kapasiten neyse o.

Bu yıl ilk defa sınava gireceğim zaten kendimin farkında olduğum için hiç sağlık vs yüksek bölümler düşünmedim ama biraz olsun aileme kardeşime denk ve layık olabilmek isterdim

İngilizcen iyiyse kariyer olarak hangi bölümde kolay yükselinir ona bakıp yüksek lisans doktor yap derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…