Tüp bebeğe bu ay başlayanlar🌸💞

Kizlar öncelikle rabbim hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip olsun.
Bende kasim 23 de tüp bebek tedavime basladim. Diyarbakir bahceci tup bebek.merkezinde zorlu bir süreç
Bugün gebe oldugumu ogrendim çok şükür ama.bi tavsiye kafaya takmayin ben gerckten cok rahattim aklimada gelmiodu tutar mi tutmaz mi die. Ama cok şükür insallah kalp atislarini duymakta nasip olur hepimize

Çok mutlu oldum canım hayırla sağlıkla kucağına al inşallah. Kaçıncı gün öğrendin belirti aradın mı? Ben hep kendime gerilmicem belirti aramicam erkenden test yapmicam dedim. Şu an 6. Gündeyim hiçbir belirtim yok ve doktor sürekli yatma oturma hayatına olduğu gibi devam et unut transferi dedi ben galiba fazla abarttım baya baya hayatıma aynı şekilde devam ettim hiç extra dinlenmek için yatmadım şimdi de ya tutmadıysa keşke dikkat etseydim diyorum

Teşekkür ederim canm
Hic korkma sadece agir kaldrma süpürge isleri silme falan yapma ani hareketler ben yapmadim hiç bir belirtimde olmadi 7. Gün idrar testi yaptim evde fazladan var die nnegatif olacagi geciodu icimden pozitif olmaz zaten diodum. 5 dk icinde silik çıktı zaten 10. Gün yani bugun kan verdim 211 cikti şükür ignelere ilaclara devam etcm 3 gün sonra tekrar kan verilck bakalim insallah saglikli ilerler

Hic korkma korkulacak bisey yok canm stres yapma kendini de dnleme cok fazla benm.belirtm yoktu bugun hafif bel agrim var o kadar

İki embriyo mu transfer edildi canım

Yaa hayırlı olsun ben de başlayacağım yakında orada. Sizin sorun neydi ve yaşınız kaç acaba

Allah razı olsun canım … tüp bebek süreci çok zor çok yıpratıcı deniliyor. Ama ben psikolojik olarak kendimi iyi hissedeceğim inşallah
Valla canm banada öyle dediler ama benim icin tek zor yani göbekten yapilan igneler onun dışında yumurta toplama anestezi altinda oluyo hissetmiosun görmüyorsun. Transfer islemim 5 dk sürdü anlamadim bile.
Hic korkmayin dusunmeyin yani 24 kasimda basladim 18 aralikta gebeligimi ogrendim 1 ay bile sürmedi hic korkulacak yani yok

Allah razı olsun. Buradaki kızlar sağolsun hep aynı şeyi söylediler. Ben de o yüzden çok rahatım korkmuyorum hayırlısı ile ben de sizler gibi güzel sonucu görürüm inşallah

Mesajları okudum ve tüm bu süreçleri yaşamış biri olarak duygusallaştım bir an.Ben de hikayemi paylaşmak isterim.Biraz uzun olabilir ama bu süreçte olup tedirginliği olanlara umut verebilir dileğindeyim
Evliliğimizin ikinci yılını bitirmiştik.Korunmasız ilişkiye rağmen gebelik meydana gelmediği için doktora göründük.Yaşım 38 idi ben sebebin bu olabileceğini düşünmüştüm.Tüm kontrollerim yapıldı doktorum bir problem olmadığını,yumurta sayımın bol ve kaliteli olduğunu iletti, içime su serpilmişti.
Akabinde eşimin üroloji tetkikleri başladı ve azospermi teşhisi kondu.Eşim benden küçüktür,hep benim yaşımla alakalı olabileceğini düşünmüştüm böyle bir ihtimal aklıma gelmemişti.İlk bu gerçekle karşılaşmak sarsıcı oldu tabi ama çözüm için ne gerekiyorsa ona yöneldik.Tüp bebek sürecimiz bu şekilde başladı.
İlk üniversite hastanesinde başladık.Eşime tese ameliyatı için gün verildi.Hazırlanıp gittik.Birkaç gün önce de 6 şubat depremi-o kara gün- yaşanmıştı ve ameliyathaneler depremzede yaralılarla dolu idi.Bizim operasyonumuzun bugün yapılamayacağı söylendi.Çıkıp eve dönmek zorunda kaldık.
Evde eşimle konuştuk.Gittiğimiz doktorun anlaşmalı olduğu bir tüp bebek merkezi vardı.Özelde daha hızlı ilerlenebileceğini düşündük o kanaldan devam etmeye karar verdik.
Bize gün verildi.O gün eşim tese ameliyatı olacaktı.Ben ilaçları,iğneleri kullanmaya başladım.Eğer sperm bulunabilirse benden yumurta toplanacaktı,bulunamazsa maalesef işlem yapılamayacaktı.Bizim için en zor bu bekleyişti.
O gün geldi çattı merkeze gittik.Eşim operasyona girdi.40 dk kadar sonra ürolog odaya geldi ve sperm bulunduğunu söyledi.Hayatımda ilk defa sevinçten ağladım hem de hüngür hüngür ağladım.
Sonuç olumlu olunca benim de yumurtalarım toplandı.Tarih verildi ve o tarihte ilk transferim oldu.İlki tutmadı.Çok da dikkat etmiştim ama açıkçası ben strese bağlıyorum.O tarihte stresli bir iş yapıyordum ve çalıştığım birimin kapanma durumu konuşuluyordu ortam oldukça gergindi.
İkinci transfer için 2,5 ay sonraya gün verildi.Bu esnada çalıştığım birim kapandı ve işsiz kaldım.
Verilen tarihte merkeze gittik.Eşimle bu defa kimseye söylememe konusunda sözleşmiştik. Sürekli soran, sorgulayan birileri yoktu.Ben de daha soğukkanlıydım.Fakat transfer anında bir anda heyecanlandım.O kadar kasılmışım ki doktor işleme devam edemediğini söyledi.Bir şekilde beni teskin ettiler, transferim gerçekleşti.
Bize söylenen tarihte gebelik testi verdim ve pozitif çıktı.Haberi aldığımızda bu defa eşim hüngür hüngür ağladı.
Şu an 26. haftayı bitiriyorum ve ikiz kızlarımızı bekliyoruz.Oldukça sakin ve rahat bir gebelik geçiriyorum.Genelde bahsedilen gebelik sıkıntılarının şükür ki hiçbirini yaşamadım.Birkaç gün önce kontrolümüz vardı.Çok sükür oldukça sağlıklılar.
Çalışmayı seven biriyim ve hayatımda ilk defa işsiz kaldım.Bu sebepten harcamaları epey kısmak gerekti fakat bu durum umrumda bile değil.Tamamen huzura ve bebeklerime odaklandım.Yemek,içmek,dinlenmek,gezintiye çıkmak, müzik dinlemek vb hayatın içindeki herşeyi onlar için yapıyorum.İçimde hareket etmelerinin,onlarla konuşmanın,onlar için hazırlıklar yapmanın keyfini sürüyorum.
Bu yola girmiş ve girecek arkadaşlarıma naçizane tavsiyem; bu süreçte bedeni yormamak çok önemli kesinlikle ama en az onun kadar önemli olan da ruhu da yormamak.Odaklanın,inanın, kulaklarınızı tıkayın ve sadece hissedin.
En yakın zamanda bu yolculuktaki herkesin sevinçte ağlaması dileklerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…