Tüp bebek annişleri... buyrun sohbete

Ben bir sağlıkçı olarak önermem özellikle kalça çıkığı vs riskini artırabiliyor. İlk kızımda da kullanmadım bu kızımda da kullanmıycam
Peki omuzlarıyla belinin oldugu üst bedenimi sarsam?yani yarım kundak ama üst tarafını kollarını sarsam ki kendi kendini uyandırmasın

kizlar ben bebegimi kundak yapacam en azindan bir kac gun bidr kaynanam bebegim altina toprakta koyacak bizim buralarda önlük yapack deriz yani aklim karisik biraz yapsam mi yapmasammi bilemedm kisin olsa sicak tutar toprak ama yazin pisirir bebegi diye dusunuyom[/QUOTE]
Ona höllük denmezmiydi?anadolu'da eskiden alüvyonların getirdiği sedimanter bir çeşit toprak olan höllük, sadece çişi tutmak amacıyla alt bezi yerine kullanılmaz, ısıtılarak kullanıldığından çocuğu sıcak tutmaya da yarardı.
mercimek büyüklüğünde elenen höllük, vücudu yakmayacak ısıda tavada kızdırılır, kundak bezinin içine serilen höllük bezine yayılır, sonra sarılarak çocuk bunun üzerine yatırılırdı. böylece hem soblı evlerde çocuk sıcak kalır, hem de çişi çok emici olan höllüğe geçerdi.

Ay bu cok eski bir usul ama sagliksiz olabilir. En son 90 dogumlu kuzenimi koyde altina toprak koyup kundaklamistik oda bez yok cisini yapsin diye. Hem mikrop kapabilir hemde yaza den geliyor cocugu pisirmeyin sonra

Benim kundak dedigim ince battaniyeyle biraz sarmak yani oyle put gibi yapmak degil cocugu. Holluk ilk defa duydum canm bence ne gerek.var ona toprak falan tabi sen.bilirsinde zaten kiymetli nazli bebisler :)

Haftya persembe canm 35. Haftamiz olucak kontril nst var bu sefer

canm 1 2 hafta daha idare edemezmisin bebiş dogunca yapsan bebege bi zarar vermeyeler dikkatli olasin eger sikinti olmayacksa bence 1 2 hafta disini sik cnm
Canım böbreğimde fonksiyon kaybı olmasın diye katater takalım denmişti ama başka doktorlarla da görüştüm takip edelim şimdilik böbreğine zarar vermemiş dediler şükür takılmayacak şimdilik. 2 hafta sonra kontrole gidicem. Bu arada kadın doğum doktorumu ve gittiğim hastaneyi değiştirdim bu doktorum çok daha iyi ve ilgili geldi bana. Bugün 33+5te 2222 gr ve 45 cm olmuş. Başı doğum kanalına yerleşmiş rahim ağzı kapalı uzunluğu 43 mm sadece rahimdeki önceki sezeryan hattım incelmiş bebeğin başı da artık oraya yerleşmiş baskı yapabilir dikkat et fazla kendini yorma ayakta fazla durma sezeryan hattında ağrı hissedersen gel dedi. Şükür şimdilik herşey yolunda. Bi aksilik olmazsa 39+0 da sezeryan yapacak

Canım kundak zararlı kalça çıkığı vs riskini artırıyor. Toprağa gelince o da enfeksiuon kaynağı. bir sağlıkçı olarak asla önermem

iyi canm sevindim bobrege zarar vermemiş ozamn seninidare eder belli bi haftaua kadar tabi insalh 39 haftya kadar giderde ya benimde diktorum cok ilgili degil daha benegimin boyu kilosu ne bilmiyom her sordugumda ultrasona inanma diyor adam akillo bisey demiyor dogurayim doktorumu degistirecm her sey guzel gitsinde artik doğdugunda ogrenirz

Canım gebe olmayan birinde şeker hastalığı varsa ve açlık şekeri hep 120-130 civarı gidiyorsa doktoru şeker değerlerin iyi gidiyor der. Ama gebe bi kişide şeker hastalığı varsa ve açlık şekeri 120-130 civarı gidiyorsa şeker değerlerin yüksek der tedavisini düzenler

O zaman tokluk sekerimi ilkblokmayi aldiktan 1 saat sonra olcucem . Ve açlık tokluk sekerimin kac olmasi lazım

Herkese meraba arkadaşlar. Bende uzun bir çabanın ardından hamileyim çok şükür inşaallah hepimiz sağlıcakla kucağımiza alırız. Geçen hafta öğrendim sonucumu .nasıl geçiyo hamileligin iz.ben 5 hafta dayım dinleniyorum sürekli korkuyorum .rabbim hepimizin yar ve yardımcımız olsun. henüz ultrasona girmedim .

hayirli ogurlu olur insalh canm saglikla kucagina al dinlen bol bol cnm ve dualarini esirgeme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…