Tüp bebek annişleri... buyrun sohbete

Kızlar. Bacağımda yaklasık 1cm ödem var. Bu şişlik , ödem nasıl sökülür? Kıraz salı var ama hamilelikte bilemedim
Canm bende cok cektm odemden ayagima basamiyodum. Tuzu kestim maden.suyu icmedim . bitti odemim. Kiraz sapi falan icme . aksamlari tuzlu suya koy ayagini yüksekte tut. Ama en.onemlisi tuzu yeme simdi odem.yok son gunlerim oldugu halde

Hmm fark buymus ben spinal olmusum ilk.dogumumu o zaman

Benimde oglumn gec düşmüştu baya vesvese yapmistim onuda :)

Kızlar 70 kiloyla gittim doğuma. 3. Gün evde tartıldım 66 kiloyum. Amanınnn dedim zaten 3300 oğluş doğdu hiç kilo gitmemiş diye moralim bozulmuştu. Göbeğim kocaman duruyordu. Sonra gün geçtikçe kilolar aşağı inmeye başladı. 12. Gün 60 kiloya indim. Şümdi hamilelik başlangıç kiloma 7 kilo kaldı vermem gereken. Emzirdikçe vücudtan ödem gittikçe otomatik kilo düşüyormuş.

Benim dışımda bunu yaşayıpta stres olacaklar varsa olmasın diye yazıyom

ay ben de eve gelince tartildim bebegin kilosu bike gitmemisti moralim nasil bozuldu. gun gectikce azaldi kilom. benimde baslangic kiloma 7 kilo kaldi

ay ben de eve gelince tartildim bebegin kilosu bike gitmemisti moralim nasil bozuldu. gun gectikce azaldi kilom. benimde baslangic kiloma 7 kilo kaldi
Evet kizlar kiloyu dusunmeyin 72 kiloyla dogma gttm eve geldm 57 kg 52yle hamile kalmistim ama hala 57 kg im 40 gun oldu ise baslayinca 5kg da gider heralde

kiZlar dogum yapali 14 gun olack ama agrilarim daha var nezamn biyecek ara ara karnima ince bi sizi giriyor agriyor neden acaba bide bu gobek nasil gidecek ya gobegim sanki uyusuk gibi halen catlakliklârdan hic hos durmuyor offf nasil dizeleck ya

Kızlar doktora gittim. Tansiyonumu söyledim. Fazla önemsemedi. Sadece bebek baş ve göbek kısmından 32 hafta cıktı. Oysa ben 28. Haftamdayım. Diyabet hastası oldugumdanmı dedim. Muhtemelen dedi))) nasıl doktorlar var yav

Slm kızlar nasılsınız? Dün muğladaki doktora kontrolümü oldum 37+1de minik prensesim 2920 gr 51 cm olmuş suyu vs herşeyi iyi dedi 3 gün önden gidiyor nst de iyi çıktı. 2 haziran prş 38+4te sezeryan olucam anesteziye o gün karar verilecek. Şafak 9 şükürler olsun 1 hafta sonra nst çekilecek tekrardan kontrol amaçlı. Hareketleri azalırsa (günde 15den fazla olmalı dedi) nst çektir başvur dedi. Böbreğim için de ürolojiye kontrol oldum şişlikte ilerleme olmamış şükür doğuma kadar problem yaratmaz korkulacak bi durum yok dedi doktor. Çook az kaldı meleğimi kucağıma almama, çook mutlu ve heyecanlıyım

Canım bence sen daha ilgili detaylı bakan iyi bilinen bi doktora görün kesinlikle. Sonra pişman olma başka doktora da gitseydim diye

kiZlar dogum yapali 14 gun olack ama agrilarim daha var nezamn biyecek ara ara karnima ince bi sizi giriyor agriyor neden acaba bide bu gobek nasil gidecek ya gobegim sanki uyusuk gibi halen catlakliklârdan hic hos durmuyor offf nasil dizeleck ya
Canum.o uyusukluk.bir sene gecmiyo bende nerdeyse. Haklisin su an.kendini cirkin sisman.hissedebilirsin cok.normal lohusalikta ama inan 2.3 aya hersey normale giricek takma kafana .bebegin saglikli sihhatli ya en.onemlisi o .kilo gider catlaklarda bebisin hatırasi kalabilir olsun çünkü sen bi annesin onun o.kadar buyuk bi anisi var

Cok sevindm herseyin.iyi olmasina canm hadi hayirlisi hepimiz icin

Sevgili Yeni Anne,

Öncelikle Allah sabır versin der gözlerinden öperek mektubuma başlamak isterim. Senin altı yıl sonraki halinden sana sesleniyorum. Aşağıda bir dizi tavsiye bulacaksın. Büyük bir kısmını uygulayamayacaksın. Elinde değil, üzülme.

Bak başladım bile ilk tavsiyem bu olsun...‘Elinde değil, üzülme’ sana ilk tavsiyem olsun.

- Her kafadan ses çıkıyor. İnternet uzman görüşü kaynıyor. Bir de dizi dizi kitaplar var.Uzmanları ve her türlü kafadaki her türlü sesi boş ver. İçinden geleni bilmeye gayret et. Yatağı ayır, aynı yatakta yat. Memeden ayır, üç sene emzir... Sevgili yeni anne, biliyorum biri doğrusunu bilsin ve sana söylesin istiyorsun, ama en doğrusu içinden gelende. En doğru olan yapabildiğinde. Rahatı öyle bulduysan al bebeği koynuna yat. Oda ayırınca huzura kavuştuysan, odayı ayır. Kulak vereceğin dışarıdan gelen yegane sesler; senin iç sesini güçlendirenler olsun. Kendi yolunu bulduranlar.

- Canımın içi yeni anne, geçecek! Hani çocuk büyüdükçe derdi de büyüyor diyorlar ya o yalan dostum. Her geçen gün işin kolaylaşacak, çocuğun büyüyüp bağımsızlaşacak, annelik yükün azalacak.Şundan 1-2 ay sonra bile her şey daha hafiflemiş olacak.

- Çocuğun uykusudur, anne sütüdür, katı gıdaya geçmesidir bunları annelik sınavı gibi görme. Soluğunu her şey için tüketme. Annelik rolü giderek azalsa da, annelik ölene kadar...Bu uzun koşuda daha ne anneliklerin olacak. Bir tanesinde işler yolunda gitmese ötekisinde gider. Geriye dönüp baktığında bugün ölüm kalım meselesi olan şeyler denizde damla.

- Gözümün nuru yeni anne, bak lohusa depresyonu diye bir şey var. Kadınların %75’i giriyor. Çok normal, neredeyse grip gibi bir meret. Sonradan geçiyor. Ama kendini iyi hissetmiyorsan bil ki bu yeni anne gribine tutulmuş olabilirsin. Kendini iyi hissetmediğini güvendiğin sevdiğin kişilere söyle. Yardım iste, destek al. Hatta gidebiliyorsan iyi bir psikoloğun desteğine başvur.

- Bebeğine istediğin her şeyi alabilecek maddi gücün yoksa dert etme. O alınanlar zaten yetişkinler için. Bebeciğin umurunda değil, sıcak olsun, karnı doysun, altı temiz olsun bir de sevilsin. Özel yapım kundaklar, allı güllü tulumlara onun ihtiyacı yok.

- “Bebeğimi çok seviyorum ama bu hayat da böyle geçer mi” dediğini duyar gibiyim. Böyle hissettiğin, mutluluktan bulutların üzerinde gezmediğin için vicdan azabı duymana gerek yok. Söylemese de birçok anne böyle hissediyor. Bu hayat böyle geçmez! Merak etme zaten de böyle geçmeyecek. Bak bekle gör. Eskisi gibi senin de bir hayatın olacak.Sadece bunun için acele etme. Bu ilk aylar işte biraz böyle. Kabul edersen daha kolay olur, demedi deme. Tekrar eskisi olmak zaman alacak. Koşup telaş ederek, kendine haksızlık etme. Mümkünse yavaşla. Mümkünse dışarıda seni beklemekte olan şeylere doğru aceleyle koşma. Bu zor işin üstüne başka zorluklar ekleme, sırf kendin gibi olamamaktan korktuğun için. Bırak biraz dağınık kalsın!

- Bir tanecik yeni anne. Sana iyi bir haberim var. Bebekler ağlıyor! Hepsi ama hepsi. Kimisi birazcık daha çok kimisi birazcık daha az. Bebeklerin ağlamaya ihtiyacı var. Tıpkı bizim gibi.... Ağlayınca rahatlıyorlar. Duyguları regüle oluyor. Bebeğinin ağlaması seni çok üzüyorsa bunu hatırla. Bir bebek karnı tok sırtı pekse de ağlıyor. O zamanlarda, yani nedensiz ağlamalarda, yapabiliyorsan onu kucağına al ve güvende olduğunu söyle. Susturmaya çalışma sadece rahatça ağlaması için sevgi dolu kollarını aç ki o da doya doya ağlasın. Yapamıyorsa bunu da dert etme.

- Müjdemi isterdim! Doğum kiloları gidiyor. Ama doğurur doğurmaz değil. 9 ayda gelen kilo aynı hızda gidiyor. Genişleyen bölgelere daralıyor. Vücut yavaş yavaş kendini toparlıyor.

Sevgili yeni anne kafanı uzun uzun şişirmeyeyim. Senin uzun yazı okuyacak ne vaktin vardır ne de halin. Seni seviyor ve gül ve muhtemelen biraz tombik yanaklarından öpüyorum.

Alinti

Canım bence sen daha ilgili detaylı bakan iyi bilinen bi doktora görün kesinlikle. Sonra pişman olma başka doktora da gitseydim diye
Öncelikle gelişmelere sevindim. Ben (internete yazarsan detaylı bilgiye sahip olabilirsin ) arda lembet'in hastasıyım. Kendisi perinatolog. Ama avrupa yakasında. Ben eve yakın bi yere gittim. Ama sonuçta sözde(!) o da doktordu.

Canimmm hayirli olsun ne kadar az kalmış maşallah suphanallah.. ben seninle ayni gün transfer olmuştum olmamıştı o zaman sonra martta denedim yine olmadi ve en son bu ay Rabbim nasip etti ben de sizler gibi tüp bebek annesi olacağım inşaallah bugün test gunumdu 154 çıktı hepinizin dualarini bekliyorum katlansin ve sağlıklı ilerlesin dıye.. benim de duam sizlerle ve evlat hasretiyle yanan herkesle..selamlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…