Tüp bebek annişleri... buyrun sohbete

slm kizlar okudugum kadariyla masallah iyisiniz bebislerde iyi bi urun gordum tavsiye ederim angelsounds diye kucuk ultrason aleti evde bebisinizin kalp atisini hergun dinliyebilirsiniz super bisey :)
harika nerden alabilirim ve fiyat aralığı nedir? onu da paylaşır mısınız.

merhaba arkadaşlar bende uzun bir ugraş ve bitmeyen tedaviler sonucu hamileyim...Çok korkuyorum.ya bi aksilik olursa diye

evet. bende uzun süren, başa dönen sancılı bir tedavi sonucu gebeyim... inanın sevinemedim bile
ilk önce bazı detaylarla başlayayım. belki benzer hikayeler vardır. 5 yıllık evlilikte korunmadım ancak gebe
de kalamadım.Her yıl tekrarlanan rahim ağzı tarama testimi yapan jinekolog bana ; '' korunmadan 5 yıllık
evlilikte hiç mi kaza olmadı? ilginç.'' diyerek içime kurt düşürse de düzenli regl olmamdan dolayı durumu
önemsemedim. ama etrafımdakiler sürekli baskı yapıyordu '' 5 sene oldu niye çocuk yok ? '' falan diye...

sanırım azıcık çocuk ruhlu biriyim.hep kendimi hazır hissetmediğimi söyleyip geçiştiriyordum.neyse.
Bir akşam eşim gergin bir şekilde işten geldi, bana infertiliteden sözetti.Meğer bu durumumuza çok kaygılanıyormuş,
internete girip infertilite ile ilgili sitelere baktım.evde terör estirdim. ağladım.küstüm.kırıldım.gücendim......

1 hafta sonra.....ocak 2015 te...

B. tüp bebek merkezine gittik. Yücel K. Bey bizden bazı tahliller istedi.Bu arada çok cool bir
doktor.sadece mesleki bilgisiyle konuşan,alanında profesyonel birisi...Netice ilginçti; eşimde hareketli
sperm hücresi (-) çıktı.bende de sol tüp tıkalı.yumurta sayım 6 idi.doktor basarı sansı yüksek bir hasta
adayısınız dedi.Asla doğal gebelik şansınız yok. çünkü eşinizin spermleri hareketsiz - durağan.sizin de
yumurta sayınız 8 olmalıydı 6 ya düşmüş dedi. Şaşkın ve endişeliydim.Önümü göremiyordum.Ne
yapacaktım? hayatımda ilk defa dudak kenarımdan ucuk cıkardım.durumu cok yadırgadım.eşim sonucu
kabul etmiyordu,yalanlıyordu.yanlışlık oldugunu iddia ediyordu....

tamam şubat 2015 te başlarız dedik . eşim grip oldu.mart dedik.eşimin ayağında tırnak batması oldu.
nisan dedik.regl arefesinde kavga ettik.3 gün küs kaldık. E haliyle de periyodu kaçırdık. ayrılma kararı
aldık . aile terapistine gittik... barıştık:) mayıs dedik ben astım bronşit oldum 3 kutu antibiyotik aldım. bu
arada kendi ailemle ilgili olarak bir kalp kırıklıgı yasadım ve aylarca bu durum gündemimden
düşmeyerek dönem dönem ağlama seanslarına döndü.

Haziran ayında başka bir kliniğe,Fulyadaki B. gittim.Mustafa B. Bey muayene sonrası çok
şaşkındı.hemen amh testi istedi.kan verdim.''evet dogru görmüşüm''dedi??? ne demek istedi derken;
1(bir) yumurta var dedi( amh de cok düşükmüş. ''5 ay önce 6 taneydi''dedim.''bir travma gecirmişsin
değerlerin düşmüş'' dedi. erken menapozamı girmiştim ( günlerce ağladım.hemen tedaviye baslayalım
dedi.1 hafta sonra tedaviye başlamak için Beşiktaş-Fulya'ya gittim.doktorum amerikaya kongreye gitmişti
yerine asistanı gibi çalışan başka bir doktor bakıyordu.bende yapacak bişiy yok dedim: ve bu bayanla
tedavime başladım. ilaçlar verdi.başladım. muayeneye çağırdı. o da ne! bir de yumurtayı taklit eden kistim
varmış.!! neyse...bana kisti eriten yumurtalıklarımı baskılayan tablet şeklinde ilaç verdi. bir yandan da
yumurta sayısını arttıran 2 ayrı iğne verdi. ayrıca baskılayan başka bir iğne daha...1 hafta sonra beni kontrole
çağırdı.Beşiktaş-Fulya'ya gittiğimde yine şaşkındım: bu kez asistan kadın yazlık tatile çıkmış,Mustafa bey
geri dönmüştü:)Mustafa B. Beye durum anlatıldı.ilaçı kesip diğer iğnelerin dozunu arttırıp baskılayan iğneyi
kesti.5 gün sonra yeniden baskılayan iğneye devam edildi.çünkü yumurtalıklarımdan beklediği cevabı
alamıyordu.nedeni ise muhtemelen basta kist nedeniyle başladığım o tabletlerdi.yumurtalıklarımın başı
döndü:) 22 gün süren ilaç tedavisinden sonra sadece 1(bir) yumurta gelişti.ve anestezisiz toplanmasını
talep ettim.toplanma işlemin saniyesi saniyesine izledim.folikül boş çıktı.daha ameliyathanedeyken
ağlamaya başladım.8 saat aralıksız haykıra-hıçkıra ağladım.doktorum bana 2 ay dinlenmemi önererek
hastaneden taburcu etti.günlerce kanamalı kramp niteliğinde ağrılı bir süreç geçirdim.2.reglmde Beşiktaş
Fulya'ya gittim.Maalesf doktorum yine kongredeydi.ve asistan doktoruyla devam etmek istemedim.
Hasta hakları danışmanıyla konuşup doktorumu değiştirdim.

Müstecep Beyi tanımıyordum ama içimdeki his onu seçmemi söyledi.Doktorumla tanıştım.bana zaman
ayırıp sıkıntılarımı dinledi. neler yapabileceğimizi planladı.Genel anlamda tedavime, hekimlik deneyimiyle
bana, Rasyonel bakışıyla yaşadığım hayal kırıklığına karşı pozitif çözümlerle yaklaştı.''Umutlu musunuz?''
diye sorduğumda; ''Elbette ki umutluyum''dedi. 13-14 günlük ilaç tedavisi sonrası 2 yumurtam gelişti.
Bu arada yine kist oluşmuştu. Kisti umursamadı, yumurtalardan biri çok gelişmemişti,diğerine önem verdi
ve sorunsuz bir şekilde Yumurtamı topladı.Ertesi gün kötü haber geldi. embriyo oluşamamıştı.yine yıkıldım...
Eşimle ağlaştık
Doktorum aradı. ilk reglinde görmek istiyorum 2 ay dinlenmeni istemiyorum dedi.ilk reglimde
gittim.yine tek yumurta vardı. ilaçsız takip edeceğim dedi.yumurta kaliteni olumlu -olumsuz etkileyecek
ilaçlara gerek yok dedi.1. hafta hiç ilaç kullanmadım.2. hafta azıcık baskılama gereği duydu.her gün kliniğe
gittim.yumurtayı hergün dakikalarca farklı açılardan inceledi ve ölçtü.ilaç yazdı ve doz ayarını yaparken
sürekli hesaplar yaptı.hiç ezberden yaklaşmadı.geçmiş döneme ait verilen dozlardan alınan yanıtları
inceledi. tamamen spesifik yaklaştı.
toplama günü akşamı bana transfer öncesi ilaç tedavi paketi hazırladı. Herşeyi sorgulayan anlamaya çalışan biriyimdir.
İlaç kullanımını başta reddettim.''henüz embriyo yok. ya Yine olmazsa? bu ilaçları niye kullanayım ki ? '' dedim.
Doktorum ''sen bana güven, umudunu koru ve ilaçları kullan '' dedi. Olaylar kontrolümden çıktı:)
Tamamen doktorumun ilaç uygulamalarına biat ettim. yumurtam toplandı, ertesi gün süper bir haber geldi.
''1. kalite embriyo oluştu.yarın kliniğe gelin.'' denildi. inanın şaşkınlıktan sevinemedim transfer yapılırken
''2015 in en iyi trasferi'' diye konuşan ameliyathane ekibi birbirini tebrik ederken şaşkın ve umutluydum.
(aralık 2015 ) 7sinde kan tahlilim vardı.108 çıktı.9 unda 2. kan tahlil tekrarım vardı 235 :) doktorum ilk defa farklı
bir ses tonuyla bana: ''AFFERİN KIZ'' :)) '' tebriklerrrrr. Başardınnnn '' dedi.benden daha heyecanlı ve neşeliydi.
Hala şaşkınım.Müstecep Beyi seçtiğim için kendimi tebrik ediyorum.Evet gebeyim.Ama inanın Okadar umutsuzdum ki...
. İnanmakta hala güçlük çekmekteyim...

Müstecep K. Bey ... ve Deniz Hemşire ve Nur Hemşire ve Bedriye Hanım ve Emine hemşire Umudum oldunuz...
Her şey için teşekkürler .....

gözün aydin canim Rabbim tamamina erdirir insallh hepimizinkini burdaki herkez seningibj stresli yollardan gectik sonucu guzel gormek gercekten hoş bisey bende 5 senelil evliyim şan 14 haftaligim cok şkur boyle zor şartlada gebe olan bayanlari gorunce duyunca cok seviniyom Allah kimsenin kucagini boş birakmasin bol bol dua et ve imkanin varsa her cuma sadaka ver

Masallah diyelim nazar degmesin hikayen cok etkileyici .bundan sonra kendine dikkat et beslenmene yorma kendini Allah kucagina almayi nasip etsin

MRB KIZLAR HAMIS OLANLARA SAGLIKLI GEBELIKLER DILERIM GOZUNUZ AYDIN.
BEKLEYENLEREDE INSALLAH AYNI SEVINCI YASARIZ DIYORUM.

HAMIS KALANLAR KISACA YAS EVLILIK SUREC VE SONUC
OLARAK ACIKLAMA YAPARLARSA SEVINIRIZ.

iliryademir canım hikayen çok etkileyici.. ne kadar zor bir süreç atlatmışsın öyle. Ama şükür Allah yüzünü güldürmüş. İnş sağlıkla hayırla kucağına alırsın canım

Bizim inşallah oğluşumuz olacak ama ben korkudan daha bir bebk mağazasına giremiyorum. Hiç bişey bakamıyorum. Sadece internette bebek arabası baktım biraz. İnglesina diye bir markanın arabası çok kullanışlı geldi pratik geldi. Ama tabi çokta pahalıymış. Bizim ilk bebeğimiz olacagı için çok tecrübesizim. Ama bir arkadaşım gibi ucuz alıp sonra optimum arabayı bulana kadarda 2-3 araba almak istemiyorum. Bendeki hareket böyle.

Bide sey sorucam kizlar bebeginizi nerde hissedyosunz . benim solda oglum sagdaydi
Canim artik senin bebisinde cinsiyeti Bellidir. Benim haftaya pazartesi kontrolum var insallah. 20 haftalik oluyoz yolu yariliyoz. Darisi sizlere insallah. Birde 17 haftadan sonra kasik agrilarim basladi surekli adet agrisi gibi az az hissediyorum. Heralde bebis birden buyumeye basladi diye kendimi telkin ediyom. Hala kipirtilarini hissedemiyom. Bazen evet onun kipirtisi diyorum bazanda gaz heralde diyorum

kizlar mrb benimde bugun kontrolum vardi oģluşum olacak Allahin izniyle elinj agzina koymuş emiyodu benimde ilk hamilelik aglamamk elde degil rabbim bu süreci geciren herkese yardim etsin cok guzel bi duygu bende bebek arabasi baktim tabi acemiyimde fiyet 800 ve 1800 arasi degisiyomuş cok pahali geldi tabi bana bakalim artik hayirlisi benimde biraz bebiste kipirdama var gibi ama doktorum dedi şimdi hissetmezsin burnum arra ara hafif kaniyor gibi doktor cok kanarsa dikkat et dedi butun hamilelerde gorulur bu dedi kabizlik biraz daha var tam gecmiş dtegil mide bulantilarim gecti tabi ilişki halen yasak bide kan ilacina başlattirdj bugun benden bu kadar sizlerde ne var ne yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…