Canım sadece şeker olarak düşünme fazla karbonhidrat yağ fazla kalori vücutta kan şekerini yükseltir protein ağırlıklı beslen az az sık sık ye günde 5-6 öğün yap 3 ana 3 ara öğün şeklinde. Yemeklerin ve ara öğünlerin yanında süt yada süt ürünü tüket canım. Ekmek olarak normal ekmek yerine tam tahıllı ekmek yada tam buğday ekmeği ye. Normalde genetiğinde alt yapında şeker hastalığına yatkınlığın vardır gebelik hormonlarının etkisiyle de tetiklenip su yüzüne çıkmıştırÜzmüyorum da zaten şeker üzerinde perhizli yasıyorum normalde daha ne yapmam gerekiyo dikkat etmiş halım bu oyuzden moralım bozuldu ne yapalım Allah daha buyuk sıkıntı vermesin
Bulamadım canım ya pedi hastaneden tunusollu ped verdiler bana hastane de yapilan pedler varya sargi bezinicine pamuk koyup yapiyolarya icinede turnusol kagidi koymuslar istersen turnusol kagitlarindan bikacyanesini gonderiim gazli bezin icine koyarsin sendeTatlım sıkma canını. Benim ilk gebeliğimde gebelik şekeri vardı diyetle ve evde kan şekeri takibiyle bi sıkıntı olmadı. Bu gebeliğimde annemde şeker var ve ilk gebeliğimde bende var diye 2.5 aylıkken şeker yükleme yapıldı şüpheli çıktı 2 aydır diyet yapıyorum evde kan şekeri takibi yapıyorum genelde iyi çıkıyor arada bir hafif yüksek çıkıyor. Eğer dikkat edersen ve kan şekerin istenilen düzeyde çıkarsa sıkıntı olmaz sen gerekeni elinden geleni yap bişey olmaz inş. Bu arada amniyon sıvı pedini bulabildin mi canım?
Saol canım ben bi sorayım turnusol kağıdı var mı buralarda diye? Bulamazsam senden isteyim canım. Çok saolBulamadım canım ya pedi hastaneden tunusollu ped verdiler bana hastane de yapilan pedler varya sargi bezinicine pamuk koyup yapiyolarya icinede turnusol kagidi koymuslar istersen turnusol kagitlarindan bikacyanesini gonderiim gazli bezin icine koyarsin sende
Ah huriscim ya pirinc pilavi makarna yemem sevmem de zaten tam bugday ekmgi yiyorum light yogrt yiyorum kizartma desen hic yemesem aklima gelmez aynen genetık ya pko ve annemde seker var ne yapalım yuruyus yap dedı dr yuruyus bandım var yurucem seker aletım de var ac tok sahan aksam 2 kez mi kontrol ediim senceCanım sadece şeker olarak düşünme fazla karbonhidrat yağ fazla kalori vücutta kan şekerini yükseltir protein ağırlıklı beslen az az sık sık ye günde 5-6 öğün yap 3 ana 3 ara öğün şeklinde. Yemeklerin ve ara öğünlerin yanında süt yada süt ürünü tüket canım. Ekmek olarak normal ekmek yerine tam tahıllı ekmek yada tam buğday ekmeği ye. Normalde genetiğinde alt yapında şeker hastalığına yatkınlığın vardır gebelik hormonlarının etkisiyle de tetiklenip su yüzüne çıkmıştır
Evet turnusol kagıdı nerde satılır acaba yanı bulsak en pratığı bu baksana özel hast bile ped yok turnusollu ped yapmıslar kendılerı haber et bana gonderırım canm beklıyorumSaol canım ben bi sorayım turnusol kağıdı var mı buralarda diye? Bulamazsam senden isteyim canım. Çok saol
Cnm bende 24. Hafta icindeyim. Dr bana 9 haftalikken birak dedi bende guvenemedim devam ettim. Ozaman keske hematologa gitseymisim. Gitmedim ve tup bebek dr dan ayrilip yeni hastane ve dra gidincede dr devam et zarari olmaz en dusuk doz kullaniyorsun dedi devam ettim. 21. Hafta gozumde kanama oldu ve daha sonrada alttan leke gelmeye basladi malesef. Goz dr na gostermesem analsilmayacakti. Kan sulandirici dozunun fazla geldigi teshisini koydu. Sonra 2 hematologa gittim ikiside senin igne kullanman icin sebebin yok dediler kes dediler. Bende o arada zaten 2 gune 3 gune uzattim simdide 3-4 gunde bir yapiyorum. Dogum drla randevum var onumuzdeki hafta onada sorup kesecegim. Cunku bebege zarar vermeyelim derken belki beyin damarlarinda falanda catlama ve sizmalar sebep olabiliyormus. Gozumde oldugu gibi.
Iyi bir hematologa gorun ve ona gore kes. Hepimiz ilaci kesip bebegini kaybedenleri bilince geriliyoruz tabi. Rabbim onlari bize bagislasin amin
Her gün sabah aç tok ölç 2-3 günde bir öğle 2-3 günde bir de akşam aç tok ölç bence canım. Tok karnına olan ölçüm gebelerde 1. Saatte aklında olsun canım yani ilk lokmadan 1 saat sonra. Doktorun belli aralıklarla hba1c de bakar. Ayrıca dahiliye uzmanı ve diyetisyenle de görüş canım. Dahiliye kan şekeri takibini değerlendirir ve ayarlar canım.Ah huriscim ya pirinc pilavi makarna yemem sevmem de zaten tam bugday ekmgi yiyorum light yogrt yiyorum kizartma desen hic yemesem aklima gelmez aynen genetık ya pko ve annemde seker var ne yapalım yuruyus yap dedı dr yuruyus bandım var yurucem seker aletım de var ac tok sahan aksam 2 kez mi kontrol ediim sence
Çok saol canım benim haberleşirizEvet turnusol kagıdı nerde satılır acaba yanı bulsak en pratığı bu baksana özel hast bile ped yok turnusollu ped yapmıslar kendılerı haber et bana gonderırım canm beklıyorum
Canım benim hakkında hayırlısı olsun bitanem doğum günün de kutlu olsun Allah yakın zamanda yavrunu gönderir inş başka çocuğun var mı? Varsa Allah ona uzun ömür hayırlı sağlıklı evlat olmayı nasip etsin inşRabbim yavrularinizi size bagislasin.bugun benim dogum gunumdu cok istedim mujdeli bi haber almayi kan testimin ilki 25 cikti 2.si vugun yapildi 50 olmasi gerekiyordu 30da kaldi hamilelik gerceklesmemis dendi cokk zor bir gundu...Rabbim tekrar anne olmami nasip edsin dileyene Rabbim nasip edsin..aminn
Tamm canm sagolasın hba1c de hıc sıkıntı cıkmadı bugune kadar bakalm dikkat edicez artkHer gün sabah aç tok ölç 2-3 günde bir öğle 2-3 günde bir de akşam aç tok ölç bence canım. Tok karnına olan ölçüm gebelerde 1. Saatte aklında olsun canım yani ilk lokmadan 1 saat sonra. Doktorun belli aralıklarla hba1c de bakar. Ayrıca dahiliye uzmanı ve diyetisyenle de görüş canım. Dahiliye kan şekeri takibini değerlendirir ve ayarlar canım.
Canım ya ben ist bulamadm depolar da da yok hast bile turnusol kagıdıyla kendı yapıyolarmışKizlar sehrinizde bulunan ecza depolarina sorsaniz bu pedleri falan olurmu acaba
Allahim sag salim kucagina almak nasip etsin insallah..bisey sormak istiyorum cift yumurtami transfer edildi bide transferden sonra yaptinmi belli bir sure nasil gecti o surec canim cevabin icin simdiden tesekkurler..Merhabalar bende 8+4 ikizlerime hamileyim.Allah isteyen herkese bu duyguyu yasatsin insallah yememe dikkat etsemde kilo vermisim. Sanirim simdiden sonra almaya baslarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?