Tüp bebek annişleri... buyrun sohbete

Insallah canim benim sagol tesekkurler cevabin icin..bide ozeldemi yaptirdin nekadara mâl oldu canimm?

Canim bende.kontrolumden 1 gun once hissetmeye basladim .yoksa sikayet edicektim.dr a :) . ufakk.ufak hissediyorum minisimi şukur ama gundelik.hayatta hareket halindeyken.degil. dinlenirken hissediyorum
Hergün hareketini hissediyor musun artık? Günde kaç kere hareket ediyor canım farklı saatlerde yani?

Hergün hareketini hissediyor musun artık? Günde kaç kere hareket ediyor canım farklı saatlerde yani?
Yani canim tam bilemiyorum gunlerim hareketli geciyo pek.bos durmuyorum .dinlenince yemekten sonra ufak ufak.oyle.buyuk degil. Sanirim ben.kilo aldigimdan gec hissettim..oglumda daha erken.hissetmiştim. yani bikac haftaya tekmelere baslarlar heralde.

Mrb kızlar bugün dr randevumuz vardı. 25. Haftaya başladık şükür. Sabah şeker yükleme testi yaptırdık. 50 ml. Hastane skalasına göre 130 dan düşük olmalı demiş benimde 132 çıkmış tam sınırı geçmiş. Birazdan arayacam dr mu. Bakalım ne diyecek. Perhizmi verecek acaba?
Onun dışında oğluşumuz 30 cm olmuş 720 gr da ağırlığı varmış haftasıyla uyumlu gidiyormuş şükür. Bende bu arada 7,5 kilo almışım baştan beri. Spora başlıcam karar verdim hiç bir hareketim yoktu evde. Ebru şallı plates dvd si aldım plates seti aldım hareket etmezsem heralde çok feci kilo alacam.

Şeker yüklemesinden sonra ultrasonda hiç kıpırdamadı sıpa. Yanına yatmiş uyuyo gibiydi dr salladıysada hiç bana ısın demedi. Şeker yüklemesinden sonra genelde öyle oluyormuş bebekler sizinkiler nasıl oldu? Merak ettim. Şimdi ama kıpırdamaya başladı:)

Benimki bu ara gece çok hareket ediyor yatağa yatıyorum sağa dön sola dön pıtpıt vuruyor uyutmuyor nerdeyse 1 saate yakın pıtılıyor. Onun dışında sabah kahvaltıdan sonra ve öğle yemeklerden sonra biraz hareket ediyor

gozun aydin insalh hersey yolinda gider benimde 12 subata yapolâcak seker yuklemesi bu gunlerdede tetenoz ignesi vurulmasi lazim ama disarisi biz gibi cikamiyom

Canım bebeğinin iyi olmasına sevindim. 50 gramlık testte üst sınır 140 ama 130un üstü de istenen bir durum değil. Benim ilk gebeliğimde 50 gramda 132 çıkmıştı 100 gr yapıldı sonra da. 100 gr testte şeker tanısı aldım diyetle ve evde kan şekeri takibiyle idare etmiştim şükür. Bu gebeliğimde de yine yüksek çıktı diyet ve evde kan şekeri takibi yapıyorum iki aydır. Ara ara aşıyor sınırı tokluk şekerim. Şimdilik sıkı takipteyim. 50 gramlık test tarama testi onda 140ın hatta 130un üstü çıkarsa doğrulama yada kesinleştirme amaçlı 100 gramlık yapılıyor. Yani 100 gramlıkta şeker hastalığı çıkabilirde çıkmayabilir de. Bence 130un üstünde olduğu için 100 gramlığı kesinlikle yaptır. Bazı doktorlar 140ı üst sınır kabul ettiği için 130-140 arası çıkmış olanları normal kabul edip 100 gramlığı yaptırmayabiliyor ama 130-140 arası çıkanlarda da az bir oranda da olsa şeker hastalığı çıkabiliyor bende olduğu gibi. Ayrıca önceden insülin direncin olup olmadığı kilo fazlalığı ailede sülalade şeker olması da riski artırıyor canım

Huriş dr şeker konusunda bir sıkıntı yok dedi bana ailede şeker varmı demişti ben yok demiştim. Bizim ailede kimsede yok gerçektende belki ondan çok önemli bulmadı bol su iç dedi o kadar

merhaba kızlar ben zaten seker hastasıyım . benim seker yüklemesi yapmama gerek var mı?

Huriş dr şeker konusunda bir sıkıntı yok dedi bana ailede şeker varmı demişti ben yok demiştim. Bizim ailede kimsede yok gerçektende belki ondan çok önemli bulmadı bol su iç dedi o kadar
Anladım canım bi de dahiliye doktoruna danışsan iyi olur onun alanına giriyor asıl canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…