ayy.. Benimde son adet tarihim 12 mayıstı...
Valla ben uyumuyorum.. Bebişler uyutuyor beni herhalde.. Birde sabah çok erken kalkıyorum.. Gece ezanlada uyanıyorum şişkinlik ağrı yapıyor...
Anım adımı vermememin nedeni etrafımda kimsenin tedavi sürecinden haberi olmaması.. Verdiğim diğer bilgilerin tamamı doğru olduğu için ismimde aynı olunca anlarlar diye düşünüyorum.. çünkü kk ya üye çok tanıdığım var.. Hangi konulara girip girmediklerini bilmiyorum ki...yanlış anlama yani sakın.. Ama dışarda buluşalım felan dersen tabikide derim..yalnız ilk 3 ay kendi başıma dışarı çıkma yasağım var kocam tarafından...
kızlar bende bi çırpıda bitirdim o kitabı çok heycanlanmıştım acaba neler olcak diye okumanızı tavsiye ederim. şuanda merkezdeyim 2 buçukta toplama için alacaklar beni çok heycanlıyım 2.tedavim olmasına rağmen içimden heycanı atamıyorum dualarınızı bekliyorum arkadaşlar.
canım ne yapayım... ölüyorum resmen yaaa... ben de bebeğimde hissedecek diye korkuyorum... ama inan çok zor bir şey... inşallahh herkesinki .çok güzel bulantısız geçer... diğer ağrılara hepsine razıyım ama bu bulantı insanı bitiriyor... ama eskilerden duymuştum.. ninelerimden falan bulantı düşük riski az demekmiş.. ne kadar doğrudur bilmiyorum...
at bebelere sucu sennnnnnnn
Canım bende vermedım vermemde hanı gercek adımı kk ya
ama dısarda facede gercek adımı bılıp kızlarla konsuyorum mantıklı yanııı
hadı hayrılısı olsun cnmmm
canım testten 2 gün önce bulantı değilde her şeyi yiyen bende anidan iştah kesilmesi olmuştu... çok yesem bulanacaktı sanki... bir şey yiyemez olmuştum... senin transferin kaçıncı günü belirtilerin neler...canım belirtilerin test öncesi de varmıydı?
bilimsel yazısını da buldum.... içim rahatladı... bulansım napim :) ama çok zorrrrr :)
Çoğu zaman bu nahoş durum gebeliğin üçüncü ayının sonuna doğru sona eriyor. Ancak bazı vakalarda altıncı aya kadar sürebiliyor. Bunun bir de iyi yanı var. Uzmanlar hamilelik esnasından bulantının bebeğin iyi durumda olduğunu gösterdiğini belirlediler. Kısaca bulantı pozitif bir işaret.
Suçlu hormonlar
Kısa bir zaman öncesine kadar gebelik sırasındaki bu nahoş durum ve nedenleri hakkında çok az şey biliniyordu. Bugün artık bulantının kalıtımsal olduğu biliniyor. Ayrıca en önemli nedenlerinden birinin hormonlar olduğu da kanıtlandı. Araştırmalar sıkça bulantı yaşayan kadınların kanında yüksek miktarda HCG - hamilelik hormonunun bulunduğunu gösterdi. Hamileliğin 8. - 10. haftasında HCG değeri en yüksek seviyesine ulaşıyor. Bu da 12. haftadan sonra bulantıların neden hafiflediğini açıklıyor.
Bulantı sizi koruyor
New York'ta bulunan Cornell Üniversitesi görevli bilim adamları bulantılarla ilgili teselli verici bilgilere ulaştı. Anne adaylarının katlanması gereken bu istenmeyen durumun bir yararı doğmamış olan bebeği koruması. 80.000 hamilelik üzerinde yapılan araştırmanın sonucunda bulantının doğanın bir hilesi olduğu ortaya çıktı: Hamile kadınlar özellikle çocuklara zarar verebilecek maddelere karşı antipati geliştiriyorlar. Bunların başında alkol, nikotin ve kahve geliyor. Kırmızı et, yumurta, tavuk ve balık da bunların arasında bulunuyor. Bu besinler bağışıklık sisteminin başaçıkamayacağı bakteriler içerebiliyor.
Bu bulguları destekleyen bir diğer araştırma da bulantı çeken kadınların daha az düşük yaptığını ortaya koydu.
ne bileyim canım.. vermedim adımı..dediğim gibi insanlardan bu kadar saklamışken burdan yayın yapmak istemem yani...
nerde kaldılar inşallahh pozitif sonuçla gelirlerr merakla bekliyorum..
bende çok merak ediyorum demeti
üşenmesen hastane tam evimin karşısı görüyorum balkondan
gidicem hem tanışıp hem öğrenicem valla
inşallah güzel haberi almıştır:18::18::18::18::18:
cevap için çok teşekkür ederim canım doktorum gebelik oluşunca onun için iğneye başlıyacağz dedi ...heterozigotmusun & homozigotmusun hangisi olduğum konusunda bir bilgim yok doktorum bununla ilgili birşey söylemedi...
benim bogazlarım yine şişti konuşamıyorum ateşimi ölçtüm 19 çıktı bulantımda var fena oldum yine benn kızlardan haber alıyımda hastaneye gidicezz...:2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2::2:
geçmiş olsun canım dikkat et kendine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?