tup bebek sagliksiz dedi :((

maveraunnehirr

durum çok leyla... :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
621
636
18
40
isyerindeki arkadasim bugun (tup bebekle hamile kaldigimi bilmeden) tup bebek olan cocuklarda zeka yonunden sikinti oluyor dedi.. cevresindeki bir kisiyi ornek gosterdi.. cok canim sikildi.. duydugunuz bildiginiz bir sey var mi bu konuda kizlar? doktoruna filan soran?

Aaaaa nerden bu kadar eminsin? Yoksa sen de mi tüp bebeksin?

diye sorardım ben olsam...

ınanıyor musunuz böyle seylere gerçekten...benım tanıdığım 3 kişi var..bırı cok ıyı bır meslek sahıbı ustelık sporcu..sağlığı yerınde çokda güzel bır evlılığı var.....dıgerlerıde ıkız henüz çocuklar maşallahları yerınde
oyle seymı olur.kımbılır ne zorluklarla onlara kavuştunuz...henüz hamılede olsnaız ne zorluklar cektınız..yapmayın su laf salatası yapan ınsanlara kanıp moralınızı bozmayın

Hahaha cok iyiydi. Yapmayin allah askina kontrollere gitmiyor musunuz? Problem olsa taramalarda ultrosonda cikar. Ben de tup bebek yaptirdim sukur bir sıkıntı yok. Kaldi ki hayatta her durumda hersey olabilir kader kismet biraZ

Tüp bebeğim okulda

Zekasında da gelişiminde de bir sıkıntısı yok

Tüp bebek olmayan ama tıbbi sorun yaşayan çok bebek olduğu gibi tüp ama sağlıklı da çok bebek var

Sıkmayın canınızı çocuğun nasıl olduğu nasıl doğduğu değil yarınları önemli

Bir çok tüp bebek tanıdığım çocuk var zekalarında sıkıntı olana ben rastlamadım

Lütfen canınızı sıkmayın.
Çocuk uzmanıyım ve kesinlikle arkadaşınızın söylediği durum yanlış. Böyle birşey olabilir mi? Eğer öyle olsa bu tedavi tüm dünyada uygulanabilir mi? Devletler tarafından desteklenebilir mi? Kim zeka olarak problemli bireylerin sayısını arttırmak ister.
Lütfen yıl artık kaç olmuş, neyi tartışıyoruz. Evet anne karnındaki her bebekte problem olma riski var. Ama bunu yapılış şekline bağlayıp bir de genelleme yapmak... Ne diyeyim arkadaşınızın IQ sundan şüphelenmeme yol açıyor. Gerçi halen bana aşı yaptirmayacagim çocuğu olmaz diyen insanlarda geliyor.

Çok kızdım. Hele de gebe birinin psikolojisini böyle yıpratmak. Cahilliğin bile bir sınırı olmalı. Lütfen üzülme. Sağlığına dikkat et yeter. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip eder inşallah.

Saçmalamis, sen bırak o cahilleri. Benim oglum tüp bebek. Maşallah çok da akıllı. Sana onu diyen şahsı solda sıfır bırakır. Böyle zihniyetlerden nefret ediyorum.

Ayyy çok cahilmiş
Takma hiç.
Benim iki ayrı kuzenden iki ayrı tüp bebek yeğenim var çok da zekiler.
Biri ortaokulda hiç özel ders almadan girdiği konservatuarı kazandı. Sonra ben doktor olacağım dedi lisede bir kolejin sınavına girdi matematiği konservatuarda az gördüğü halde sınavda dereceye girdi şimdi burslu okuyor lise bir de. Dersleri 90dan aşağı gelmezken hobi olarak keman çalmaya da devam ediyor.
İkinci yeğen daha ufak o da tüp bebek. O daha ufak altı yaşında ama babası müzisyen olunca bit kadar boyuyla uydurmasyon besteler yapıp bir sürü aleti çalmaya çalışıyor. Henüz tıngır tıngır sesler çıkarsa da onlara uygun besteler yapıyor komik komik gayet zeki bir çocuk o da.
Ne alakası varmış canını sıkma sakın sağlıkla al kucağına bebeğini

Saçmalamış resmen..
Her duyduğunuza inanmayın.
İnternette Melinasmom diye bi sayfa var,bakmanızı tavsiye ederim. Tüp bebek sahibi. Kızının videolarını paylaşır hep.
Gelişimi ve zekası yaşıtlarına göre önde bile gidiyor miniğin.
Kuzenimde tüp bebek sahibi, yakınen hiç öyle bir şeye rastlamadım açıkcası.

Tüp bebek olmayanlarda da olabilir arkadaşınız tam anlamıyla saçmalamış.
kizlar cok tesekkur ederim. yuregime su serptiniz.

Aksine tup bebekte saglikli olan hucreler secilip dollenme gerceklestirilmiyor mu?
Hepimiz de ayni risk var sacmalamis

Hahaha cok iyiydi. Yapmayin allah askina kontrollere gitmiyor musunuz? Problem olsa taramalarda ultrosonda cikar. Ben de tup bebek yaptirdim sukur bir sıkıntı yok. Kaldi ki hayatta her durumda hersey olabilir kader kismet biraZ

Saçmalamis, sen bırak o cahilleri. Benim oglum tüp bebek. Maşallah çok da akıllı. Sana onu diyen şahsı solda sıfır bırakır. Böyle zihniyetlerden nefret ediyorum.

cahille cahil olmayın lütfen.
her saçmalığa da inanmayın.
yok böyle bişey yahu.

Ağzı olan konuşuyor işte.
Siz niye hamile hamile densizlerin lafına inanıyorsunuz ki?
Etrafımda tüp bebek sahibi olan arkadaşlarım var, turp gibi evlatları maşallah.
Rabbim sağlık sıhhat versin.
O arkadaşınıza da akıl fikir!

Yok canım ne alakası var ama ?
Sadece tüp bebeklerde dış gebelık , işte boş gebelik filan cok oluyor dıyorlar ama oda doktor lafları değil yani
Buarada 6 yasında tüp bebegım var masallah cokta zekalı diyebilirim

Hamgi hastanede doktormuş sordun mu?

Yani ben seni de anlamadım canım. Bunu kafana takıp buraya yazman bile değişik geldi. Herkesin her dediğini takmayın. He de geç. Herkes konuşuyo zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…