tup bebek sagliksiz dedi :((

ben kötü niyetle söyledğini düşünmüyorum.
belki etrafında tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olup, çocuğunda engel olan vardır. konuşmada öyle bir hal aldıysa onu demiştir.
ama gel görelim ki nasip kısmet işi bu. ben de tüp bebk olmayan malesef engeli olan çocuklar gördüm. o yüzden genelleme yapmak yanlış sadece.
bir de doğmamış bebğin sağlık durumunu doktorlar bile tutturamıyor. en güzeli Rabbime bırakıp dua ile beklemek.

Allah askina şu Tüp Bebeklere neden Canli Bomba gibi bakiliyor. Benim 3.üz tüp bebek kuzenlerim var 3 üde çok sağlıklı maşallah çokta zekiler. Hatta biri daha fazla zeki Anaokuluna alinirsa uyum sorunu olacaği icin suan birinci sinifa başlatilacak. Bunun tüp bebekle ilgisi yok... Bosuna kafani takma .

Ben diyorum canım , bılıyor cok kucuk yaslardan berı hatta evde bı pano var
laboratuvar tüpü
bil bakalım içinden kim cıkıveriyor

mesela ben Ege nin bilmediğini düşünürdüm hep, hani babasını bilmiyor ya

bir de sana karnında bebek var mı diye sormuştu bir gece o evde kalmayınca ertesi sabah

bebek evde yapılıyor diye biliyor sanmıştım

o zaman tüp bebek yapın Deniz gelsin der diye düşündüm

zira benim oğlan bebek sen isteyince mi kız ya da erkek oluyor diye soruyor

öyle değilse nereden biliyorsunuz doğmadan kız mı erkek mi diye soruyor vs vs

ben ultrason resimlerini bile daha sonra gösteririm diye düşündüm bu sorulara ultrason ile bakıyorlar vs dedim ama gel resimlerini göstereyim diyemedim

şimdi garip şeyler biraz daha büyüyüp baksın dedim

Tüp bebek oldugunu bılıyor ayan beyan hatta cok klınıgede gıttıgımız oldu
Suanda olmadıgınında farkında ( kurtajdan berı denıyemıyoruz rahım agzı yarasıyla basım belada) ama ona gore olmuyor ve olmayacak gıbı de bır karamsarlıga coktandır düştü.

Usg resımlerıne hep bakıyoruz ya Allahım ıyıkı nasıp etmıs , plesantayı bılmıyorda ılk ufakken 7-8 haftalıkken kı resımlerındekı gordugu yuvarlak karaltının top oldugunu dusunuyor, dogru ya o kadar zaman ne yapacak karnımda canı sıkılır ! ve topu nu orada unutmus oldugunu dusunuyor :)

Buarada bak aklıma ne geldı gecenlerde 2-3 hafta once bı gun ege durup dururken dedıkı ben bebek nasıl oluyor bılıyorum
he dedim nasılmıs,
ıkı tane kalp aynı anda atarsa cok carparsa bebek oluyor, bebek oluncada anne ölsede ölmemiş oluyor cunku onun bebegı oldugu ıcın onun kalbı ona gectı dedı.

Senın agzını parcalarım pıslık dıye sevdımm tabı teorıde mantıklı 2 kalp cok hızlı atmalı

Aksine tüp bebekle olan cocuklarda bırakın zeka geriliğini, ileri zeka olduguna cok yakın tanıgım.

Hiç hiç hiç hiç canınızı sıkmayın. Emin olun, böyle birşey yok.

Arkadaşın gen uzmanı mıymış? Tüp bebekte o kadar titiz davranıyorlar yumurta seçiminde filan. Hiççççççç kafanıza takmayın. O tür sorunlar normal yollarla olduğunda da olabilir. Allahın bileceği iş.

Sallamış
Benim turp gibi ikiz yeğenlerim var, şu an 12 yaşındalar ( maşallah )
Tedavisiz olan bebeklerde de olabilir engel, kısmet. Yöntemle ne ilgisi var

Ben tam tersi zeki olurlar diye duymustum.kucuk tüp bebek tanidiklarim var gayet sagliklilar.ama tup olmayip sagliksiz ve az zekali insanlar taniyorum.

Hiç mi tedavi olurken araştırmadınız tüp bebekle ilgili yerlere bakmadınız hiç mi bilginiz yok Allah aşkına yani. Tüp bebeklerde zeka geriliği olsa neden yapılsın. Bunca insan tüp bebekle hamile kalıyor kiminkinde var zeka geriliği hanımefendi tüp bebeğin normal bir gebelikten hiçbir farkı yok sadece embriyo rahim içinde değil de laboratuarda oluşturuluyor hepsi bu. Olacaksa da tüp bebek olduğu için olmaz o. Biraz bu konuları araştırsanız milletin lafına bakmazsınız cahil cahil bilmedikleri konularda ahkam kesiyorlar.

tabii ki arastirdim. benm de duyduklarim hep daha aktif zeki ve sosyal anlamda ileri cocuklar oldugu yonunde idi. ama hamilelik psikolojisinden mi hormonlardan mi etkilendim iste..

Senin o arkadasinda epey sıkıntı varmis belli ki...

Yok yahu olur mu oyle sey? Ben gayet zeki ve basarili çok tup genç taniyorum :))

Bosver böyle sacma laflari, o arkadasinda söyle üremesin sakın. Zira zekanin bir kismi icin genetik diyorlar.

İki tane yiğenim var tüp bebek 3 yaşındalar zehir gibi akıllılat maşallah sıkma canını ona bakarsan kimisi de spermi başkasından alıyo sanıyorlar cahil cahil işte. İnşallah sağ salim kucağına alırsın. Hamileliğin tadını çıkar.

Yok öyle birşey canım lütfen hamileligini zehir etme....
2 tane tüp bebek sahibi olan arkadaşım var kızı 9 yaşında oğlu 2 yaşında gayette sagliklilar...
Benimde 5 yıl olmadı tüp bebek yaptıracağım zaman rabbim yavrumu gönderdi. ..
Sana tavsiyem canim 2li 3lu vs testleri sakin yaptırma sadece ayrintili usgye gir çünkü ben yaptırdım down sendromlu olacak alalım dedi doktorum hamileligim zehir oldu 8 aylıkken doğum yaptım stresten. ..
Rabbime çok şükür yavrumun hiçbir problemi yok....
Sağlıkla sihhatle kucagina almayı nasip etsin rabbim ve tüm isteyenleri bu duygudan mahrum bırakmasın. ...

şükürler olsunki tüp bebekle hamileyim ve şimdilik herşey yolunda belliki arkadasınız bilmeden etmeden konuşmayı seven bir tip Allahım inşallah onu ya da yakınlarını bu tür bir problemle sınamaz fakat benim bu konuda asıl sasırdıgım sizin buraya konu açacak kadar bunu kendinize dert etmeniz süreci ve sonuçlarını hiç mi arastırmadınız

Buna takılman bile yanlış.İnsanlar çevresinde bir olumsuz örnek olunca,kendilerini filozof,dünyayı da kendi çevreleri gibi sanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…