Tüp bebek sonuç bekleyenler buraya ;)

Canım, sen transferden sonra ne yaptın anlatır mısın? benim de yarın transferim olacak ya ne yapmalıyım, ne kadar yatmalıyım? çalışmalı mıyım? nasıl beslenmeliyim?
belirtilerin oldu mu? kanama oldu mu?

çok soru sordum :26:

merhaba; öncelikle 3 yıllık evli olmak gerekiyor ve 2 kez aşılama yaptırıpta tutmaması halinde devlet tüp bebeğe rapor veriyor ve belli bir kısmını ödüyor tahminen 1.600 tl ye filan geliyor özel hastanede olsa farketmez sgk ile anlaşması varsa oluyor

Sevgili Jolene1411,

Güzel soru sordun. Benim de kafam karışık bu transfer sonrası yaşamla ilgili. Kimi diyor yat kimi diyor yatarsan kan deveranı az olur bebek tutunmaz...taze ananas ye sürekli diyen var, ağzına sürme diyen var...

Benim doktor aşaması gelmeden o konulara girmiyor ama benim transfer de yakın artık sanırım...yarın 5. günü olacak embriyolarımın. Her an progesteron düzeyini beğenip gel yüklemeye diyebilirler....

Tecrübeli arkadaşlardan deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyoruz.

Sevgiler...

Evet, gerçekten herkes farklı şeyler söylüyor en güzeli bu dönemi yaşayan birilerinden öğrenmek,
Beslenmek konusunda sanırım, doğal gıdalar tüketmek,bol vitamin ve protein agırlıklı beslenmek, hazır gıdalardan, konservelerden uzak durmak ve haftada 2-3 defa balık yemek gerekliymiş...

daha detaylısını yaşayanlardan dinlemek lazım,

Benim dr um ise basla dedi (masabasi isim) ama benim yillik izinlerimi bitirmem gerekiyordu izin aldim evdeyim. Ilk iki gun yattim. Bugun 5.gun 3gundur isimi kendim yapiyorum. Disarida ciktim gezmeye. Cok yatarsaniz bagirsak hareketleriniz yavaslar. Kan dolasimiyla pek ilgisi yok ama yatmanin transfere olumlu etkisi oldugu henuz tibbi olarak kanitlanmamis.
Yaptigim tek sey hareketlerimi yavaslattim. Yavas yuruyorum, yavas egilip kalkiyorum.
Iki litre su icip incir ve kayisi kurusu yiyorum. Sabah kalkar kalkmaz bir kase yulaf ezmesini sutle karistirip yiyorum.
Transferden sonra kabiz olmayin, yuksek yerlere uzanmayin, atlamayin, kuvete yatarak banyo yapmayin, ilik dus alin ve hamileymissiniz gibi hareket edin benim dr umun tavsiyeleriydi.
Gerisi allahtan sanirim. Yoksa icecek suyu varsa bu dunyada hoplasanda ziplasanda gelir sanirim ^_^

Sevgiler,

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Birde agir kaldirmayin bu çok onemli. Bir yasindaki yegenim beni bayagi zorladi dun aksam. Israrla kucagima gelmek istiyordu ^_^
Tedaviden haberleri olmadigi icin esim bin dereden su getirdi oyalamak icin.

Sevgiler,

mrb canım ben tüp bebek hastasıyım ve tedavime zeynep kamil devlet hastanesinde başladım orası hızlı ilerliyo kan tahlilleri hormon tahlilleri smear testi rahim filmi kültür idrar tetkiki yaptırdıkdan sonra sonuçlarına bakıyolar tüplerin kapalıysa ona göre bi uygulama yapıyolar çok şükür bende bişi çıkmadı ve dosya açıldı tabi bazı evraklarda istiyolar senden hepsi ayarlayıp sağlık kuruluna verdik 1haftada dosyam çıktı enfazla 15gün sürüyo rapor canım benm ilaçlarım çok tuttu 1200 siğortalı oldugum halde 400 civarıda sanırım hastanye vercez ama ilaçlar kişiye göre değişiyo başka birinin 600 tutmuş raporlu işlemlerine bağlı hakkında hayırlısı olsun inşallah hepimizin yaşla ilgili hiç bi bilgim yok malesef

birde bildiğim kadarıyla eşinde problem olunca tüp bebek sadece sıkıntı bayanda olursa aşılama yapıyolar diye biliyorum

mrb bende 4 gün igne kullancam asprin ve folbiolda kullanıyorum cuma kanımda ve ultarasonda bakcaklar acaba ondan sonrası uzun sürüyomu ignem puregon göbekden vurunuyorum

mrb bende 4 gün igne kullancam asprin ve folbiolda kullanıyorum cuma kanımda ve ultarasonda bakcaklar acaba ondan sonrası uzun sürüyomu ignem puregon göbekden vurunuyorum

Sevgili Umtu 61,

Benim OPUm yapıldı, embriyolarımın yarın 5. günü. Bundan sonraki aşamaları henüz yaşamadım.

Siz hangi aşamalardasınız şu an, onu tam anlamadım.

Sevgiler...

Güzel tavsiyeler bunlar, çok teşekkürler,
sanırım ben de cuma da dahil olmak üzere 2,5 gün raporlu olurum,
Pazartesi işe başlarım tekrar,

Sevgili Umtu 61,

Benim OPUm yapıldı, embriyolarımın yarın 5. günü. Bundan sonraki aşamaları henüz yaşamadım.

Siz hangi aşamalardasınız şu an, onu tam anlamadım.

Sevgiler...
tşk ederim ben daha dün iğnelere başladım 4gün kullancam cuma günü ultrasyonda ve kanda bakılcak opu dediğinz ne kusura bakmayın bilmiyorumda daha yeniyim

tşk ederim ben daha dün iğnelere başladım 4gün kullancam cuma günü ultrasyonda ve kanda bakılcak opu dediğinz ne kusura bakmayın bilmiyorumda daha yeniyim

Sevgili Umut,

Siz işin en başındasınız:) aman çok öğrenmeden çıkalım bu işten...benim de ilk...umarım son olsun bir daha gerekmesin:)

OPU oosit toplama, yumurta yani..

Ben iğnelere 1 Martta başladım, 15 martta OPU yapıldı. Hayırlısı ile yarın (5. gün) embriyolarımdan beğendiklerini doktor dondurtacak. Yani transfer tarihi bekliyorum şimdi.

Size bol şans, herşey güzel olacak deyin, iğnelere , doktor sözü dinlemeye devam:)

Sevgiler...

Güzel tavsiyeler bunlar, çok teşekkürler,
sanırım ben de cuma da dahil olmak üzere 2,5 gün raporlu olurum,
Pazartesi işe başlarım tekrar,

Masabasi agir olmayan bir isin varsa hic sıkıntı olmaz icin rahat olsun. Cuma gunuydu benimde transferim, ptesi ise gidebilirdim gitsem. Iyiydim yani.. sadece ilk iki gun sancim oldu o kadar.

ben bir fabrikada ofiste çalışıyorum, masa başı ama sonuçta üretim yapan bir yer, gerektiğinde üretim alanına giriyorum, kimyasallar.. Radyasyonun oldğu alanlar, sanırım pazartesiye kadar uzak kalsam iyi olur...

ben önceden çok çay ve kahve içiyordum, tedaviye başladığım günden beri 1 fincan çay ve 1 fincan kahveye indirdim,
transferden sonra hiç içmemek lazım değil mi,
ama kahveye alışmış biri olarak kahvesiz uyuyorum resmen :44:
iki günden sonra sancın olmadı mı hiç?

Aynen bende bir fabrikanin ar-ge sindeyim. Kimyasal yok ancak uretim hattina in cik sıkıntı olacakti. Bana hemsire cay veya kahveyle ilgili birsey demedi. Verilen kagittada (dikkat edilecekler) yazmiyor. Bir etkisi olacagini dusunmuyorum ama bir sureligine sen yine dikkat et. Bebln kahve sevmedigim icin sormak aklima gelmemis. Sonucta herseyin fazlasi bizede zarar ^_^
Yok olmadi. Arada bir cok ufak kasik sancisi oldu. Ama belli belirsiz..

Senin kaç gün oldu transfer yapılalı, bir hafta kadar var sanırım sonuç için değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…