Tüp Bebek Yaptırmayı Düşünenler Moral Alanı

Derimi sıktım ama ağrımadı şükür ama başımı ceviremedim

Akşam yaptım dediğin şekilde hiç acımadı biliyor musun Allah senden razı olsun

Merhaba hanımlar bizde tüp bebek yapmayı düşünüyoruz fakat bu konuda hiç bir fikrim yok bana da yardımcı olur musunuz ?
Canım çok zorlu ve sabırlı olman gereken bir vakit seni bekliyor .. bende yeni basladim yarın kontrole gideceğim bakalım neler diyecek doktor inanen zoru bekleme anları hele transferden sonra nasıl sabrederim Rabbim bilir ... diyeceğim o ki işin içine girmeyince öğrenemiyorsun bu işe başlaman gerek öğrenmen için

Merhaba hanımlar bizde tüp bebek yapmayı düşünüyoruz fakat bu konuda hiç bir fikrim yok bana da yardımcı olur musunuz ?
Canım çok zorlu ve sabırlı olman gereken bir vakit seni bekliyor .. bende yeni basladim yarın kontrole gideceğim bakalım neler diyecek doktor inanen zoru bekleme anları hele transferden sonra nasıl sabrederim Rabbim bilir ... diyeceğim o ki işin içine girmeyince öğrenemiyorsun bu işe başlaman gerek öğrenmen için

Cnm adetin 2.yada 3.gunu dr ye gidiyosun.alttan muayene edip rahim kalinligina,kist olup olmadigina falan bakiyor.rahmin uygunsa tedavi basliyor.igne veriyor.karindan yapiyosun.genellikle herkes kendi yapiyor.sekee ignesi gibi ince ucu.3 4 gunde bi kontrole gidiosun.dr gerekli durumlarda doz artirip azaltiyor.tedavinin yaklasik 10-12.gunu anestezi verip yumurtalarin toplaniyor.o gun biraz lekelenmen oluyor hepsi o.sen yumurta toplatirken esin sperm veriyor.sonra gidiyosun evine.hergun seni laboratuvardan seni arayip embriyolarin bolunmesiyle ilgili bilgi veriyolar.hergun 2 katina cikmali hucre sayisi.geriden gidenler oluyor,bazen otekilere yetişiyorlar ama.mesela 3.gun 8 hucreli olmasi lazim bazilari 6 yada 7de kaliyor.5.gun hucresine blast deniyor.amac 5.gune kdr dayanmalari.dayanamicak gibi olurlarsa daha onden transfer ediliyor.hemen 4.5.gun transfer ediliyosa taze transfer deniliyor.eger o embriyolari dondururup bikac ay sonra transfer edilecekse rahim dinlendirme deniyor.tarnsfer oncesi de baska ilaclara basliyosun.transfer sonrasi baska ilaclara.transferin 10yada 12.gunu test yapiyosun ve bitiyor

Bi de suan regl değilsen arastirma hastanesine git.kan pihti testi ve kan sayimi yaptir esinle kendine

Bu akşam vurunca inşaallah yapabilirim ya 3 parmak çevresine diyorlar ya hani tam parmak kenarına vurunca yada daha aşağı fark eder mi
Fark etmez cnm.3 parmak sagina soluna ve altina.ben ilk tedavide sadece sag sol yapmistim.son ignelrrde mosmordu artik.hemsire dedi alta da vur.sorun yok.sonucta bikac gun once vurdugun yere igne batirinca cok aciyor ve ici sertlesmis oluyor

Çok sağol ya bende öğrenmiş oldum ... Ne kadar uzun bir süreç öyle ya (

Fark etmez cnm.3 parmak sagina soluna ve altina.ben ilk tedavide sadece sag sol yapmistim.son ignelrrde mosmordu artik.hemsire dedi alta da vur.sorun yok.sonucta bikac gun once vurdugun yere igne batirinca cok aciyor ve ici sertlesmis oluyor
Ya evet o sertliği dün akşam hissettim iğnelerdeki doz vücuda dağılmıyor mu ya bide siz şuan hangi evredesiniz acaba

Çok sağol ya bende öğrenmiş oldum ... Ne kadar uzun bir süreç öyle ya (
Rica ederim cnn,evet uzun bi surec.ben yaklasik 3 ay rahim dinlendirme yapcam.vakit hic gecmicek,iyice uzucak o yuzden

Ya evet o sertliği dün akşam hissettim iğnelerdeki doz vücuda dağılmıyor mu ya bide siz şuan hangi evredesiniz acaba
Canim igneleri bıraktıktan 10 gun sonra geciyor hepsi.ben ignelerde 3.gundeyim bugun.10 gun sonra falan yumurta toplanır

Toplandıktan hemen sonra transfer oluyor mu peki
Toplandiktan sonra 2-5 gun bekleniyor.yani embriyolarin 5.gune gelmesi en sagliklisi ama hep gelemiyorlar.dondurulmus isterseniz bi iki adet bekliyosunuz,taze transfer isterseniz embriyolarin gelisimine gore 2-5 gun sonra transfer

Kızlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim eşim kemoterapi nedeniyle azospermi şu an tedavi görüyor ve şükürler olsun ki çok az da olsa çıkış oluyor ve donduruluyor. Bir kaç tüp daha dondurup tüp bebeğe başlamayı düşünüyoruz inşallah. Hani bir arkadaş demiş ya sabırlı olman lazım diye.İnanın kimse benim kadar sabretmemiştir bu güne kadar. Artık sabrım tükenmek üzere.Üstelik az değil tam 10 yıllık evliyiz ve kalbimi bir bilseniz resmen yangın yeri,yani çocuksuzluğu dibine kadar yaşayan birisiyim Böyle işte,neyse kızlar sizi de bunalttım kusura bakmayın bu konuda çok doluyum. Dilerim Rabbim hepimize hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…