Merhaba hanımlar 3 olumsuz ve yorucu gecen aşılamadan sonra bu ay ilk tüp bebeğimi yaptırcam ama açıkcası hem heyecanlı hemde biraz korku var buda olmazsa diye sizler bu süreci nasıl geçirdiniz ? deneyimliler ve yeni yaptırıcak olanlar ...☺
Merhaba ;
Uzun bir yoldan sonra , olumlu haber alanlardanım.
Tedavi süresince , bu şekilde bir forum sitesinde yazacağıma dair kendime söz vermiştim :)
Şu an tam 30 yaşındayım. Tam 4 yıldır evliyim.
Evlendiğimizden beri hep çocuk isteğimiz vardı, 1 sene sonra doktora gittik rutin klomen tedavisi ile başladık.
2.klomen tedavimde, rahim filmi çektik ve tüplerimden birinin tıkalı olduğunu öğrendik. Ama 2 doktora gittim , 2'si de kesinlikle ameliyatlık bir durum olmadığını ve gerektiğinde 1 tüpün bile yeterli olduğunu vurguladı ama malesef ki hem klomen , hem de femara ilacı kullanılarak yapılan yumurtalık takibinde yumurtalar genelde tıkalı olan tarafta gelişti ve olumlu sonuçlar alamadık. Bu süreçten sonra önümüzde 2 yol kaldı. Aşılama ve tüp bebek tedavisi. Benim ve eşimin kararı ile aşılama kısmını atladık çünkü tüp bebeğe göre olasılığı daha düşük idi. Tüp bebekte %50 şansımız var iken aşılama da %13 gibi oranlardan bahsediyordu. Bunun üzerine ilk tüp bebek tedavime 2015 Ekim ayında Etiler'de bir merkezde başladım ve hatırladığım kadarı ile 12 adet yumurta toplandı, ve toplandıktan 3 gün sonra transfer gerçekleşti, transfer sonrası annemde sürekli yattım ve malesef 12 gün sonra yapılan beta testinden olumsuz sonuç aldık. Çok büyük hayal kırıklığı yaşadım.
Aradan 2 ay gibi bir zaman geçti, Amerikan hastanesine muayene gittik ve reglimin 2. günü olduğundan konuşmalar sonrası kendimi yine tüp bebek tedavisi içinde buldum :) , Bu tedaviye de 2016 Şubat ayında başladık.Bu tedavide de hemen hemen 10 adet yumurta toplandı ve toplamadan 3 gün sonra transferim gerçekleşti. Transferimden 10 gün sonra şiddetli kanamam oldu ve hastaneye gidip test yaptırdığımızda beta değerim 9'du ama doktor muayene sonrası o kadar kanama ile olumsuz olacak dedi 2 gün sonra zaten değerim iyice düşmüştü. bu tedavi de sadece farklı olan tarnsfer sonrası tutunması için iğne değil crone jel verilmesi idi. Bundan sonraki süreçte, pilatese gittim ve kilo verip yaz tatilini dilediğim gibi atlatıp , yazdan sonra tedaviye hazırladım kendimi diyebilirim :)
Bu süreçte doktor araştırdım ve Memorial Semra Kahraman'ı buldum.Semra Kahraman Tüp bebek bölüm Başkanı. Bu konuda ciddi araştırmalar yapmış konusunda uzman bir profesör. Ekim ayında görüşmelere ve tedaviye başladık. Benim doktorum Yücel Bey idi. Memorial bu konuda çok uzman bir şekilde çalışıyor, bende var olan tüm test sonuçlarımı getirdim. Bir önceki tedavimde , transfer edilen embiriyoların resimleri gördüklerinde çok beğenmediler açıkcası çok daha iyi embriyo olması gerektiğinden bahsettiler, özelikle ve kesinlikle 5.güm embriyosu!
Tedavi rutin iğneler ve 2-3 günde bir görüşmeler , her gittiğimde kan tahlili ile birlikte önce östrojen değerlerime bakılarak iğne dozlarım ona göre ayarlandı. Bu diğer tedavilerim de olmamıştı.Yanılmıyorsam bu süreçte 4-5 kez muayene olduk ve bir muayeneme Semra Hoca girdi. Gerekli notları aldı ve nerede oturduğumu sordu. İstanbul deyince, şöyle bir şeyden bahsetti. Yakın yerde oturuyorsun , 2016 Mayıs ayından sonra yapmış olduğumuz araştırmalarda , yumurtaları oluşturmak için yapılan iğneler kullanılan ilaçlar vs. bunun gibi durumlar anne adayını çok yorduğundan , toplanan yumurtaları dondurarak 2 ay sonra transfer yapalım hem de siz bu süreçte dinlenin dedi. Açıkcası ilk duyunca hayal kırıklığı yaşadım fakat o kadar bekledik , bir 2 ay daha bekleriz dedik yeterki sonuç olumlu olsun. Bir kaç gün sonra yumruta toplama işlemine gittik ve 14 adet yumurta toplandı. Bu süreçten sonra yumurtaları donduracakları için hemen hemen 2 günde 1 arandım. Bilgi verdiler ve 14 adet yumurtadan 5.güne giden istedikleri en iyi kakitede 1 adet embriyo kaldı ve onu da 2 ay süre için dondurdular. 2 ay sonra gittiğim de bir kaç farklı ilaç eklendi listeme ve harfi harfine saati saatine uyguladım. Birde transferden günü crone jele başlayın dediler. transferim yapıldı ve transfer sonrası yine annemde aynı şekilde yatmalara başladım ( aslında doktor günlük hayatınıza devam edebilirsiniz dedi, ama bizim içimiz rahat etmedi ) . Diğer tedavilerimden farklı olarak crone jel sabah / akşam uygulanıyoru ve uyguladıktan sonra kesinlikle hareket halinde olun yatmayın dediler. Fakat transfer sonrası 4. yada 5. gün kahverengi lekelenmem oldu doktoru aradım jel tahriş etmiş olabilir iğneye dönün dediler ve her akşam 2 doz iğneye döndük. 12.gün geldiğinde test yaptırmaya gittik ve çıkan sonuç 213,9 du :) , 2 gün sonra yaptırdığımızda 578,6 oldu :) . çok mutlu olduk tabi . Fakat 5. haftamda gece lavaboya kalktığımda ufak bir kanamam oldu doktora gittik , keseyi gördü ama herşey olabilir dedi. Ekstra bir ilaç vermedi zaten iğneleri kullanmaya 12.haftaya kadar devam ediyordum. Sonra kanama geçti, 1 hafta sonra daha bir kanama oldu ama bu sefer daha şiddetli oldu ve yine apar topar doktora gittik ama bu sefer hiç umutlu değildim derken bebeğin kalp atışını duyduk . Şu an 18+3 günlük hamileyim. Herşey yolunda gidiyor. Biraz uzun yazdım, ben bu süreçlerde çok forum siteleri okudum ve birilerine yarmımım dokunsun istedim. Sorusu olanlara elimden geldiğince cevap yazacağım.
Allah isteyen herkese nasip etsin.