Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Boyle seylerin herkesle paylasilmasi bana hic normal gelmiyor. Hele ki bu konuda destek beklemek ne bileyim bana cok sacma geliyor. Ayrica konunuzu okudum asil derdiniz maddi destek birbirimizi kandirmayalim.

Başka kardeşleri var onlara ufak tefek maddi anlamda destek oluyor görüyoruz ama eşim çalışıyor bende bu seneye kadar çalışıyordum o yüzden zaten durumumuz çok şükür iyiydi. Şimdi de altından kalkıyoruz sadece dediğim gibi manevi bişeyler beklerdim

ben karar mı vercem dedim isterse hayır kurumuna bağışlasın. Eşim annesinden bi destek göremediği ve çok çalışmak zorunda kaldığı için üzgün burada paylaşmak istedim
Eşiniz üzgün mü
Eşinize üzüldüğünüz için mi bir de üstüne aa annen ne kötü bak sormuyor ne yapıyorsunuz diye üstüne gidiyorsunuz?
Siz bunları erkek olan eşinize anlatırsınız ancak şurda biz bizeyiz.
Anlaşılıyor her şey cümlelerinizden

Anla bacım ben para avcısıyım kayınvalidemi soyup soğana çevirmek istiyorum hiç uğraşamam ya ben eşimle her şeyi konuşurum o da benimle paylaşıyor sana mı sorucam eşimle neyi konuşacağımı

Para avcısı demek istememiştim asla da öyle bir şey çıkmıyor söylemlerimden.
Eşinizi soğutmak istiyorsunuz ailesinden diyorum ben.
Güya eşiniz üzülürken,güya, ailesini kötülemenizden o çıkıyor çünkü.
Eşiniz üzülürken ailen de şöyle,böyle demenizden belli.
Çok taksanız eşinizin duygularını daha da üstüne gitmezdiniz.
Neyse pinpon topu gibi bir oraya bir buraya gidiyor ise eşiniz anlatın siz de tabii.

Konunuzun ana temasi maddiyat ama gelen yorumlara gore manevi destege evrildi evet bizi neden kandirasiniz cunku kendinizi kandirmakla mesgulsunuz.
İstersem maddiyat beklerim bu seni niye rahatsız etti ? Sana niye kendimi açıklama gereği duyayım orda zaten ne yazmışım güzel kardeşim maddiyatı geçtim manevi destek de vermiyor yazmışım. Demek ki beklentim varmış demi evrildiği falan yok kendi ailemden gördüğüm şeyleri maddi durumu olmasına rağmen ve diğer çocuklarına yapıp bizim sağlık durumumuzu bildiği halde yapmamasına bozuluyorum. Sen beni paracı olarak etiketlemek istiyorsan etiketle. Ben parayı alıp cebime atmicam. Eşim azospermi tedavi görmesi gerek çocuk yapıcaz ve bunu ikimizde istiyoruz. haliyle doktor ne diyor eşime dazla stres iyi değil spermler zarar görüyor diyor bu adam bu kadar çok çakılıp nasıl strese girmesin?? O yüzden destek bekliyorum

Eşim her şeyin farkında hanımefendi. Ben bunu sürekli kafasına kakmıyorum bu süreçte bi kere konuştuk bu konuları aylar geçti üzerinden bana bi kere nasıl gidiyor denmedi

Boşver infertilite o kadar zor ki başına gelmeyen anlamaz bende başıma gelmeden anlamazdım.
Aynen canım eşekten düşenin halini eşekten düşen anlar ancak. Linçleyenler kendi penceresinden bakıyor olaya. Kv konusunda da yorumum söyleme imkanın varsa önce eşin ile konuş derim. Annen biraz destek olamaz mı bize diye söyle. Benim ailem destek oldu de., Tüm stresi sen çekersin, Çocuk olduğunda da oğlumun çocuğu der. İsmine kadar karışırlar

Sizin yaz tatili şansınız var, kışın tatil oluyor mu bilmiyorum ama işi bırakmanız gereksiz.gibi geldi.Biraz para biriktirip deneyebilirsiniz.Tamamen tek maaşa düşmek sıkıntı.Biz de tüp bebek deneyecektik,bizimkilerden kimse kendi ailem dahil yardım etmek istemedi.Hatta eşimin babası tedavi için bize gelmek istedi o süreçte.Parasini duyunca şaşırdı.
Bence herkes kendine güvenmeli önce,cidden siz gibi kimsenin umrunda değil.Kadin başka çocuğu varsa problem yaşarsak diye çekiniyor olabilir,onlar da ister diye düşünüyor olabilir.Yada veririm tutmazsa para boşa giderse diye düşünebilir.Sizden torun sahibi olmak istemeyebilir.
Kimseyi dusunmeyip akışına bırakın ve biraz birikim yapın bence.

Bence destek olmak isteyen ben maddi manevi bunu bu güne kadar gösterirdi. Eşim ya da ben hele ki maddi bişeyi söylemeyiz. Eşimin yapısında da yok çok gururludur

Kolay gelsin aynen devam.

Eşim her şeyin farkında hanımefendi. Ben bunu sürekli kafasına kakmıyorum bu süreçte bi kere konuştuk bu konuları aylar geçti üzerinden bana bi kere nasıl gidiyor denmedi
Bir kere mi konuştunuz?
Daha konunuzda demişsiniz ki eşime bunları söyleyince ben napayım diyormuş.
Hiç de bir kere söylememişsiniz.
Evine gitmek,aramak,konuşmak içimden gelmiyor demişsiniz.
Eşime de bunları söylüyorum o da ben bakabilirim diyor demişsiniz.
Şimdi bir kere mi oldu?
Dediğim gibi burda çevirmeleriniz yemez.

Yıllarca sorun bendeymiş gibi tedavi gördük başıma gelmeyen kalmadı düşük, histeroskopi, tüp bebek.. eşimin sperm testine doktor iyi fena değil demişti sonra bir takviye verdi sperm kalitesi için birkaç ay içinde 2 spontan gebelik yaşadım..
Eşim hala şey diyordu histeroskopi sayesinde hamile kaldın herhalde neyse tüp bebek sırasında biz yaklaşık 20 k harcadık onlar bin lira verdi o zaman.. kürtaj parası, ameliyat parası, sonra tekrar kürtaj, sonra doğum parasını benim ailem verdi.. bebeğim 1 hafta kuvözde kaldı eve getirdik kaynanam annen baksın annenin hakkı dedi bıraktı evine gitti.. 15 dk mesafeden gelmedi.. bebeğim 3 aylıkken deprem oldu 3 4 kere gelmiştir o zamana kadar. Yani söylediğiniz gibi sorun sadece maddi değil manevi olarak umurlarında değil... Nasılsa bir çekip çeviren varsa sudan serin oluyorlar..
Yorumlarda herkes kendine göre bir şey yazmış yok zorunda değil yok bebek yapmak zorunda değilsin.. kimse kusura bakmasın da bu devirde kimse kimsenin kirli donunu yıkamak için evlenmiyor bebek yapmayacaksam böyle bir ailenin derdini niye çekeyim? Sevgili olur hayatımı yaşardım.. paraları da varsa yardım etmek zorundalar.. insanlar kredi çekip tüp bebek yapıyor.. böyle dertlerle uğramamış insanların oturduğu yerden, paran yoksa yapma demesi kolay.. kazın ayağı öyle değil...
Btw oğlum 10 aylık bi tane çorap alıp aha bunu da oğluna aldık diye gelmiş değiller.. arada oğullarına biraz para veriyorlar o kadar..

Ben işten çıkarken zaten tüp bebeği karşılayacak durumumuz vardı. Ama tutmadı işte bu sefer ikinci için para lazım eşim daha çok çalışıyor ve yıpranıyor. Para kazanmak için strese giriyor haliyle spermler kötü etkileniyor. Ben bu arada negatif olunca işe geri döndüm ama şimdi yine denicez özeller istemiyor izin almamı

Sen neyin derdindesin ya Allah aşkına çık konudan ben napayım dedi söylediğimde ve evet gitmek aramak istemiyorum bunu bedenime yansıtıyorum. Sürekli annene gitmeyelim demiyorum mesela gidiyorum ama beden dilim ister istemez bunu yansıtıyor. Eşimde neden böylesin demiyor zaten biliyor konu geçmiyor aramızda. Herkes her şeyin farkında yani sürekli konu açılıp durmuyor ama biliniyor

Bir de buradakiler güncrl tüp bebek fiyatlatını bilmiyorlar galiba
Yok biz güncel çocuk büyütme fiyatlarını biliyoruz tüp bebekten fazla olduğuna da eminim.
Daha yeni 10binden fazla sadece kitaba verdim. İki üst baş üç bin okul için.
Daha defter,boya vs almadık.
Kantin fiyatları yeme,içme,okuyacağı okuma kitabı,günlük üst baş, gideceği kurs, h. Sonu etkinliklerini vs saymadım.
Servis parasını hiç katmadım.
Tenis kursu isteyince fiyatını hiç yazmayayım.
O zaman ben kayınvalidemi arayayım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…