Turkan88'in Diyet Günlüğü

yanı kırazın kılosu ne kadar ben anlamadım kı?burada 2 tl canım gayet ıyı bence değil mi?

hazir ürünlerle diet zor zanaat, ama ama ögrenci olduguna göre 20 li yaslardasin senin kilo vermen kolay olur bence ders calisirken beslenmene dikkat et ac kalma cok da yeme

1.ilk olarak Bismillah de ,yarini ilk gunun say basla,ALLAHin izni ile basaracagina inan,bu kural her seyin basi,inan ki basaricaksin INSAALLAH.Bu kisim VALLAHIcoook onemli bence.sen ki 10 kilovermis birisin dimi??sabrin bitdiyinde es-Sabur de.er-Resid diyerek ALLAHdan seni neticeye ulastirmasini iste,ben hatta bazen bakiyorum ki cok aciktim suya okuyup iciyorum.

2.ara ogun yeme.“Yemek yedikten 4-5 saat sonrasına kadar, ağzımıza bir lokma koymadan normal hayatımızın devam etmesi amacı ile leptin hormonu adında bir hormon salgılanmaya başlanır. Leptin hormonunun görevi, vücudumuzun çeşitli bölgelerinde önceden depolanmış olan yağları yıkarak, vücudumuza gerekli olan yakıtı sağlamaktır. İnsülin hormonu ise, kan şekerinin yakıt olarak kullanılmasını ve kullanılmayan fazla kısmının da trigliserid olarak ileride kullanılmak üzere depo edilmesini sağlar. Leptin, 4-5 saat içinde bir şey yenmediği takdirde trigliseridleri kan şekerine dönüştürerek vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Sık sık yemek yediğimiz zaman enerjimiz artmış olsa bile, bu eneri yağların yanması için değil de, yağların depolanması için kullanılmaktadır. Sık sık yemek yiyerek, sürekli hazır sunulan enerjiyi kullanıp yakıyoruz. Hatta kullanamadığımızda birikim olarak depo ediyoruz.”

3.yesil cayi gunde en az 3 kupa,suyu,1.5-2 litre ic.yesil caya kiraz sapi at demlerken ki idrar sokucdur,haliyle odem atar,arada da biberiye at 1 kasik demlerken.

4.bademi,yogurtu,yesil elmani evinden eksik etme,zira menunde mutlaka olucak.her yemekten sonra ben ya 10 tane badem,yada yari veya 1/4 elma yerdim.az yagli yogurt cok ciddi yag yakar.

5.2 ogununden birinde mutlaka corba olucak,ikisinde de olursa ne ala.

6>ve de boll salata,mesela bir tabak coban salatasi veya mevsim.maksat mideyi doldurmak.cig sebze veya sebze yemeyi sart.

7.kahvaltida ya peynir ya da yumurta yiyeceksin,ikisini birarada olmaz.arzucugumun listesinde oyleydi,biz hepimiz uyuyorduk bu kurala.benim kahvaltim genelde ya peynir ya yumurta,1 dilim cavdar,1 domates,1salatalik,10 tane badem,1/4 elma veya 5 badem yari elma olurdu.

8.tatli ,kola,mesrubat,acma,pogaca,borek yasak.dondurma sadece 1 top,recel 1 kasik,cikolata haftada 1 kez,1 kare.

9.sporu gunde ne 1 saatden az,ne fazla yapicaksin,tam 1saat ,benim gibi ortaya karisik,kekik,biberye,badem,bugday yaglarini surup strec filmle sarip yapcaksin sporunu,araliksin,1 saati tam olarak spora ayiracaksin.sporun da guzel.onu da oyle ayiririz ki 1 saat olsun gunluk,

10.vee en esasi yemekten 2 saat gecmeden ,ve ackarnina spor yasak..yemekten 2 saat gecmeden yaparsan kas yaparsin,zira sumo gurescilerinin taktig o,ac yaparsan verimi olmaz.

11.ve de 7 den sonra agzina hic birsey surmiyceksin.

12,her ogunde ekmek olucak,cavdar veya kepek,1 dilim,gunluk 3 dilim.

Son düzenleme:

canim egerki sporunu 1 saatden fazla yaparsan o kas yapar,1 saat civari cok iyi,bir de menun diyet menusu degil bugun,zira zengin olmasi ama az kalorili olmasi sart,cig sebze agirlikli olmali.

yesil cayi poset caymi aliyorsun yoksa aktarlardan acik mi aliyorsun.

bilgi icin sagol canim,ben hemen kosup izlesem iyi olur,byeeee

canim egerki sporunu 1 saatden fazla yaparsan o kas yapar,1 saat civari cok iyi,bir de menun diyet menusu degil bugun,zira zengin olmasi ama az kalorili olmasi sart,cig sebze agirlikli olmali.

evet evde pek sebze kalmmais alis veris yapmam lazim oglum uyansin bol yesillik yesil elma alicam , brokolide ödem atiyormus, ben burda acik yesil cay bulamadim , poset olanlarda sanki tatlandirci var gibi geldi . sanki butün caylarin tadi ayni gibi

poset olanlar hafif eksi gibi,ben dilime suremiyorum,boylesi cok iyi be hic siyah icmem.

neyse saat 5 ben kalkayim,reklamdan sonra kiraz detoksunu anlatacak maranki aksam kirazimi yiyerekten izleyeyim INSAALLAH.aksam gorusuruz INSAALLAH.

masallah vallahı bence senı çağırsınlar konuk olarak Derya nı Dünyasına masallahın var kız

Hepsini okudum ve yapacağım emin olbana güvenebilrisn
tek sıkıntım ben eve 7 de gidiyorum
yemek yiyene kadar 19:30 oluyor

yeşilçay su içerim sıkıntı olmaz
geri kalan herşeyi yaparım
fakat badem kalorili neden yiyoruz anlamadım

Bu karışı ama ancak hafta sonu temin edebilirm çünkü ben merkezin dışında çalışıyorum
Hafta sonları evdeyim
çaşıya gider alırım hepsini
sabahlarıda artık
çavdar ekmeği
light peynir
domates salatalık tüketiyorum

ben zaten her öğünde light yoğurt yiyorum
1 kase belkide ondan göbeğim yok

iste bunun icin;

21. Yüzyıl zayıflama yiyeceği: Badem
KADINLARKULUBU 26 EYLÜL 2011 0

Öyle bir yiyecek olsa ki, hem tok tutsa, hem zayıflatsa, hem lezzetli olsa, hem hemen bulunabilir olsa, hem de insan sağlığına sağlık katsa… İşte İç Hastalıkları ve Metabolizma Uzmanı Dr. Ayça Kaya bademin araştırmalarla kanıtlanmış faydalarını anlatıyor.

Badem Diyeti :)

21. yüzyıl mucizesinin adı Badem. Çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış badem. Uzun yıllardır yağlı tohumlar dediğimiz bir gurup yiyecek olan ceviz, badem, fındık, çekirdek, fıstık gibi yiyeceklerin içerdikleri kaliteli yağ asitleri sayesinde kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduklarını biliyorduk. Ancak bu yiyecekler yağlı oldukları için kalori değerleri de yüksek olduğu için kilo aldırır endişesi ile hastalarımıza dikkatli tavsiye ediyorduk.

HEM ZAYIFLATIYOR HEM GENÇLEŞTİRİYOR

Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler vardır. Ayrıca içerdiği Amigdalin maddesinin kansere karşı koruyucu olabileceği savulunuyor. Bununla birlikte Ko enzim Q 10 ve Omega 3 seviyesi çok yüksektir. Bu enzim ve yağ asidi kalp damar hastalıklarından kişiyi koruyor ve yaşlanmaya gidiş sürecini yavaşlatıyor. Bademi düzenli tüketmek kötü kolesterol olan LDL’yi %6 ila %15 oranında düşürüyor.

Bu kadar iyi kalpli olduğunu bildiğimiz bademin aynı zamanda çok da iyi zayıflattığı kanıtlandı. Çok yakınlarda, Amerika’da yapılan bir araştırma ile de, zayıflamak isteyenlere günde 17 tane badem verildiğinde daha iyi kilo kaybettikleri gösterildi.

Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutuyor. Badem sert bir yiyecek olduğu için çiğnemesi zor oluyor ve bu durum kişinin çiğneme duygusunu tatmin ediyor. Lif oranı yüksek olduğu için bağırsak hareketlerini artırıyor. Hazırlama zorluğu olmadığı için her yerde kolayca bulunabiliyor ve her yere kolayca taşınabiliyor.

Zayıflamak için bademi nasıl yiyeceğiz diyenler için;

• Bademi satın alırken dikkat ; çiğ, kavrulmamış ve tuzsuz olarak satın alın.

• Mümkünse kabuklu ve kabuğu kolay kırılabilir olandan tercih edin.

• Bir defada 15’den fazla yemeyin. Küçük bir kaseye sayarak koyun. İş yerinizde çekmecenizde ve çantanızda 15’lik küçük paketler şeklinde de bulundurabilirsiniz.

• Ara öğünlerde özellikle tercih etmeye çalışın. Az yağlı süt ve ayranla birlikte mükemmel bir birliktelik oluşturuyor.

• Meyveleri tek başına yemektense bademle birlikte yediğinizde glisemik indeksi düşürmüş olursunuz bu da sizin daha tok kalmanızı sağlar.

• Yiyecek bir şey bulamadığınızda da 50 tane bademi bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.

Çokk iyimiş bademin bu özelliğini bilmiyordum
ara olarak yapmayacağıma göre
kahvaltıdan sonra yiyebilirm senin gibi
yalnız benim cildim problemli iyice sivilce yapmasın bu bende

masallah vallahı bence senı çağırsınlar konuk olarak Derya nı Dünyasına masallahın var kız

sagol bitanemmmm.bir isi yaptimmi tam yaparim EVELALLAH.

BU ARADA IZLEDIM CANIM DETOKSU ,COOOK SAGOL,DEDIKI BUGUN YARIN OBURGUN DETOKS,BEN DUNDEN BASLADIM,1.5 KILO VERDIM DIYOR,YANI O HALDE BENDEMI 4 GUN YAPMALI OLUCAM,BDEDIKLERINE DE BIREBIR UYDUGUMU GORDUM BENSE 700 G VERDUIM.COK FAYDALI BISEY.

Çokk iyimiş bademin bu özelliğini bilmiyordum
ara olarak yapmayacağıma göre
kahvaltıdan sonra yiyebilirm senin gibi
yalnız benim cildim problemli iyice sivilce yapmasın bu bende

SANA HARIKA BIR HABERIM VAR,KIRAZ DETOKSU BUGUN YARIN,OURGUNMUS,SEN IKI GUN YAPARSIN YANI,SIVILCELER GENELDE KARACIGERIN FAALIYET BOZUKLUGUNDAN KAYNAKLANIR,SEN BUNU YAP =ONA D iyi gelicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…