SANA HARIKA BIR HABERIM VAR,KIRAZ DETOKSU BUGUN YARIN,OURGUNMUS,SEN IKI GUN YAPARSIN YANI,SIVILCELER GENELDE KARACIGERIN FAALIYET BOZUKLUGUNDAN KAYNAKLANIR,SEN BUNU YAP =ONA D iyi gelicek.
Türkan sen bunları yapıyormusun??*
KİRAZ DETOKSU PROGRAMI SIRASINDA YAPILMASI GEREKENLER
1- Kiraz detoksuna başlamadan 3 gün önce, detoksun etkisini artırmak amacıyla hayvansal gıdalardan (kırmızı et, tavuk eti, yumurta, süt ve süt ürünleri gibi), kızartma, konsantre gıda, siyah çay, asitli içecekler, beyaz ekmek gibi gıdaları tüketmemeye özen gösterilmelidir. İki detoks arasında geçen sürede de bu kurala uyulmalıdır.
2- Detoks yapmak isteyenlerin detoks süresi boyunca her sabah lavman uygulaması yapması, her gece ise yatmadan önce yarım kahve fincanı zeytinyağı ve taze sıkılmış limon suyu karışımını içmesi tavsiye olunur.
3- Toplam 1 aylık süreyi kapsayacak olan Kiraz Detoksu esnasında, 1 aylık kullanım için hazırlanmış Cosmic Bitkisel Besin Destek Ürünleri'nden Alfa Alfa, Spirulina ve Zencefil ve Çörekotu ürünlerini kullanmanız tavsiye olunur. Bitkisel destek ürünleri, lavman ve detoksla gerçekleşen yoğun bakteri kaybını dengelemek ve vücuda destek sağlamak için kullanılmaktadır.
4- Kiraz detoksunun daha etkili ve kalıcı olabilmesi için mutlaka parazitlerden kurtulmanız gerekir.
5- Lavman uygulamasının doktor kontrolünde yapılması tavsiye olunur.
birinci kiraz detoksu dönemi (aydınlık dolunay)
ayın çekim kuvvetine ve hareketine göre 3 gün süreyle yapılan kiraz detoksu, hicri takvime göre recep ayının 13-14 ve 15. Günlerine denk gelen aydınlık dolunay döneminde yani; haziran ayının 15-16-17'sinde gerçekleştirilmelidir.
Ikinci kiraz detoksu dönemi (karanlık dolunay)
ikinci kiraz detoksu ise recep ayının 27-28-29 şaban günlerine denk gelen karanlık dolunay döneminde yani; haziran ayı'nın 29-30 ve 1 temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
üçüncü kiraz detoksu dönemi (aydınlık dolunay)
üçüncü kiraz detoksu ise şaban ayının 13-14-15. Günlerine denk gelen aydınlık dolunay döneminde yani; temmuz ayı'nın 14-15-16'sında gerçekleştirilecektir
bu 2010un programı canım.
akşam kuzenimin nişanı var
türkancım işten bugün erken çıkcam
yarın okuyamabilirim yazdıklarını
çok teşekkür ederim yardımın için
harikasın türkan MAŞALLAHnihayet gele bildim canim,bu detoksdan dolayi halsizim,is guc de birtarafdan,neyse ki 1saat uyudum toparladim,ELHAMDULILLAH.CANIM BEN DE DIYETE BASLADIGIMDA 69 KILOYDUM,HATTA ILK OLARAK TOPIKIMIN ADI 6 KILO FAZLAM VAR,BANA ARKADAS OLURMUSUN'DU,YANI HEDEFIM 63TU.nisaniin 25 i basladim,taki mayisin 14 une kadar 3 kilo verdim,mayisin 14unde istenbula sonra antalyaya tatile giitik.ben donuste anca haziranin 7 sine falan tekrar basladim.ama ben tatile giderken artik 66 bile olsam 38 bedendim ve korse bitmisdi benimcin.demek ki ben tam 1 aya ,otaraf butarafli,5 kilo verdim,bugunki tartimla diyorum.arada da tatilde anam aglayana kadar yedim yani,.peki nasilmi?????
fehiyem hoşgelmişsin tatlım nasılsın ?yanı kırazın kılosu ne kadar ben anlamadım kı?burada 2 tl canım gayet ıyı bence değil mi?
masallah vallahı bence senı çağırsınlar konuk olarak Derya nı Dünyasına masallahın var kız
harikasın türkan MAŞALLAHdarısı başımıza :)
fehiyem hoşgelmişsin tatlım nasılsın ?
kiraz buradada çok pahalı canım yaiyisi 6 ila 8 arası değişiyo
bencede ..türkan olayı çözmekle kalmamış iradesiylede mükemmel uygulamış
ALINTIDIR.
Sindirim süreci çok kısa ve böylece emilim ve kana karışma süreci çok hızlı olan gıdalar kan şekerini çok hızla yükseltirler. Böyle gıdalara GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK GIDALAR denir.
Glisemik indeksi yüksek gıdaların alımı ile vücudumuzda neler oluyor:
1. hızla sindirilebildikleri için hızla kana karışıyorlar ve hızla kan şekerini yükseltiyorlar
2. pankreas bezimiz hızla yükselen kan şekerini görünce hızla ve büyük bir miktarda insülin salgılıyor
3. bu kadar yüksek kan şekerini depo ederek azaltma yoluna gidiliyor
4. sonuçta ani yükselen kan şekeri eşittir aniden depolama ya da yağ dokusunda artış oluyor
KÖTÜ YA DA YÜKSEK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR
· Çaya atılan şeker, glikoz, reçel, bal, pancar
· Beyaz ekmek, beyaz undan yapılan gıdalar, kek, pogaca, beyaz undan makarna, bisküviler
· Patates, patates püresi, patates kızartması,
· Mısır, cipsler, kraker, mısır gevreği
· Pirinç
· Alkollü içecekler
İYİ YA DA DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKS DEĞERİNE SAHİP GIDALAR
· Yoğurt, meyveli yoğurt
· Yeşil sebzeler
· Sebze ve meyveler (domates, kiraz, vişne, kayısı, kuru kayısı,marul, lahana, mor lahana, brokoli, karnabahar, semiz otu, ısırgan otu,ıspanak....)
· Süt ve süt ürünleri
· Meyveleri mümkün olduğunca kabukları ile alalım, meyve suyu içeceksek şeker katılmamış/doğal olanlarını tercih edelim
· Kepek ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği
· Şekersiz tam tahıl ürünleri
· Nohut, kuru baklagiller, barbunya
· Mercimek, bezelye
· Şekersiz marmelat
· Kivi, üzüm, armut, şeftali, erik, elma, portakal, greyfurt
· Fruktoz (meyve şekeri)
· Taze fasulye, bezelye
· Fındık, yer fıstığı, ceviz
· Bulgur, integral makarna
bu arada arkadaşlar Dr.Gürkan Kubilay demişki, bir günde taş çatlasa 80 - 100 gr arası yağ yakabilirsiniz. bu da bir haftada 700 gr olur. daha fazla gidiyorsa (diyete başladığımız ilk hafta hariç) su ya da kas kaybediyorsunuzdur.
yaaa acimmmmmmmmmmmmmmmmm.of yaaaaaa
oyyy kıyamam ya eminim çok zordurben hayatta dayanamam elim ayğım titrer başım döner..hayatta yapamam detoksu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?