Turkan88'in Diyet Günlüğü

canim ogunler guzel am sank aralar biraz fazla ,hele ikinci ara.

merhaba kubracigim,senin adina cook sevindim fisstik,ya ben de INSAALLAH DETOKSDAN bir hafta sonra diyeti birakmayi,kilomu koruma yonlu faaliyete baslamayi dusunuyorum,aslinda simdikinden pek farki olmuycak,s

masallah bıtanem masallah sen şişman da olsan güzelsin zayıfda olsan güzelsin bunu bil:)
harıkasın bıtanem süper akşamları ne yıyeyımı kız karpuzu da çok severim biliyorsunuz :)

merhaba kubracigim,senin adina cook sevindim fisstik,ya ben de INSAALLAH DETOKSDAN bir hafta sonra diyeti birakmayi,kilomu koruma yonlu faaliyete baslamayi dusunuyorum,aslinda simdikinden pek farki olmuycak,s

canım sen zaten süpersin,muhteşemsin :)

kızlar diyetisyene gittiğim dönemde doktorumun önerisiyle yaptığım detoksu yazmak istiroum size.ç
07:00 taze sıkılmış meyve suyu
08:00 sade soda
09:00 yeşil çay
10:00 taze sıkılmış meyve suyu
11:00 bitki çayı (ıhlamur, papatya, adaçayı)
12:00 1 tane avuç içi büyüklüğünde karnabahar ve brokoli + 2 su ba su + 1 çay kaşığı sıvıyağ pişirip tüketin
13:00 sade soda
14:00 bitki çayı (ıhlamur, papatya, adaçayı)
15:00 yeşil çay
16:00 taze sıkılmış meyve suyu
17:00 yeşil çay
18:00 1 tane avuç içi büyüklüğünde karnabahar ve brokoli + 2 su ba su + 1 çay kaşığı sıvıyağ pişirip tüketin
19:00 sade soda
20:00 yeşil çay
21:00 taze sıkılmış meyve suyu
ve içebildiğiniz kadar su...
Allahım berbat bir gündü nasıl geçtiğini bilmiyorum o günün. gece bile açlıktan uyuyamamıştım

benim menium:

kahvalti ;yarim kilo kiraz ;3 bardak bitki cayi,6 bardak su'

ogle;yarim kilo kiraz,3 bardak bitki cati,3 bardak su,

aksam;yarim kilo kiraz,aksam da 3 bardak bitki cayi icicem INSAALLAH,YESILLIM BITMISDI,GEC OLDU BIRAZ.

canım yalnız esın sana yaklasmaz bılesın

canim ogunler guzel am sank aralar biraz fazla ,hele ikinci ara.

canım meyveyle süt içtiğimi söylemiştim. ceviz de günde 2 yi aşmamak kaydıyla kandaki yağ oranını düzenliyormuş öyle vermişti doktor. o yüzden yiyorum. ama dondurmanın fazla olduğunu kabul ediyorum.

bugün aktara gittim yağaldım kırmızı bıber bıtmıstı baska yağlar aldım bu yağları karıstırdım kavanoza akşamları sürüp yatacam bundan sonra insallah yağlarımı hemen yazayım:buğday yağı,menekşe yağı,bıberiye,kekık,portakal,acıbadem yağı,ardıçağacı yağı, bunları bıtene kadar akşamları sürüp streçle saracam ve yatacam sabaha kadar ıyı olur gidene kadar insallah:)))

ay ınanmıyorummmmm,,,,,,,,,,,,,

Aclıktan yemek bolumunde buldum kendımı ya.elım ayagı m tutmuyor,ben yemek u=ıstıor,ıskender,balık,pataes,gozleme,cok kotuyum ben,ıyı geceler,.allahım banas abır ver.

hoşgeldin kübracım..nasılsın demicem maşallah iyisin hatta süpersin :) ah ahh bende bi girsem 38 bedene eski günlerdeki gibi
haklısın bende farkındayım ama düzenli bir menü oluşturamıyorum bitürlü halbuki dietisyenede gittim listemde var ama uyamıyorum..üstelik listemdekilerden az yediğim halde kilo veremiyorum

senin menülerini çok sağlıklı ve yeterli buluyorum ..tebrikler

okurken bile içim bir garip oldu ıııyyyy

evet canım ben öğünlerimde her besin grubundan bulundurmaya çalışıyorum yemek yapmaya vakit bulabildiğim kadar. bak seninde ne güzel diyetisyen listen varmış bence onu uygula çünkü o listelerle aç kalmadan inanılmaz şekilde kilo veriliyor. yerinde olsam kesinlikle o listeye uyardım.

haklısın cnm ya en iyisi ben listeme döneyim :) bak verdiğim linkteki bütün hataları yapıyorum

bende senin gibiyim 74.5 tan 61 e dustum sonra 1 kilo aldim 6 ayda 62 kiloda kaldim simdi azcik daha almisimdikkat etemzsem ehmen aliyorum.bide 62 den sonra gormedim bir daha kolay kolay asagisini sinir oldum...2 ay sonra tr ye donecegim 58-57 olmak istiyorum
benide kas türkanım yaaa
3hafta kaldı nişanıma nişana kadar 57 olmam lazım
banada acımasız ve katı davran
off off yapıştı kilolar offf
banad banada
acik miyor musun öglen tavugun yanina salata yapsan rokali bol yesillikli birazda ceviz , meyve suyu aciktir miyor mu.
bu hollywood diyeti aslinda sadece meyve suyu ciiyorsun ama ben gevsettim biraz.bugun 2. gunum

cok hafif bi gun gecirmissin masallah
dondurmaya bende zor dayaniyorummmmm:18::18::18::18:

benim hollywood un meyve sulu gununden pek farki yokmus.2 avuc ici karni bahar yesen nolur yemesen nolur dimi yaaa

Doktorum - Şişmanlatan 10 Hata - Geleceğe Dair Korkularınız 16.12.2011 - YouTube kızlar link vermeyi bilmiyorum ama denedim inşallah olur.. mutlaka izleyin...

sagol gulsenim,zaman bulup izliycem INSAALLAH.simdi ucundan kulagindanSunuculuğunu Zahide Yetiş ve Op. Dr. Aytuğ Kolankaya’nın yaptığı sağlık programı Doktorum’da 16.12.2011 tarihli doktorum programının konuklarından biri Dr. Ayça Kaya oldu ve kilo almak konusunda genel olarak yapılan yanlışları anlattı. Buna göre bize kilo aldıran 10 yanlış nelermiş hadi görelelim…

Bizi şişmanlatan 10 yanlış

1-Yemek yeme sırasında kaşık –bıçak kullanmamak:

Yemeği hızlı yemek kilo aldırır. Yemek sırasında özellikle bıçak kullanmak yemek yeme hızını yavaşlatır ve bıçak kullanıldığında ağzınıza alacağınız lokmaların boyutu daha küçük olur. Doyma hissi yemek yemeye başladığından 20 dakika içinde oluşur. Bu zaman süresinde eğer daha küçük ve yeveş yiyebilirseniz daha az yemiş olursunuz.

2-yemek sırasında tek çeşit yemek

Yemek yemek ruhsal ve bedensel bir doyum işidir. Tek çeşit yendiğinde doyma hissi azalır. Yiyecekte çeşitlilik duygusal olarak sizi tatmin eder. Mesela:koca bir tabak sadece makarne yemek yerine,bir miktar makarna,yanında yeşillik,bir kase yoğurt,1 bardak su ve 1 elma olursa ruhsal olarak doyacağınızdan daha az ymiş olursunuz.

Zayıflamanın en önemli nOktası ‘’ÇOK YEDİM’’ duygusunun oluşmasıdır. Bu da çok çeşitlilikle olur.

Yemek sırasında yanınızda 1 bardak su bulunsun ve mutlaka yemek arasında bu suyu için. Suyu içince mide hacmi dolar ve siz doyma hissi duyar ve daha az yemiş olursunuz.

3-cezbedici yiyeceklerin göz önünde olması

Şekerler,lokoumlar,çikolatalar bisküviler… bu tip yiyeceklerin sürekli el altında ve göz önünde olamsı yemem hissi uyandırır. ‘’göz görmezse gönül istemez’’…

4- gizli gizli yemek

Bunu ikiye ayırabiliriz. Farkında olamadan gizli yemek ve bilerek gizli yemek.

Bunlar bize kilo aldıran en önemli unsurlardandır.sofrada yiyin amam bilerek ya da farkında olamadan gizli yemeyin. Yani yediklerinizin farkında olun!

5-aç karnına alışverişe gitmek

Kişinin neye ihtiyacı varsa gözü onu görür. Açlık sırasında alışveriş yapıldığında ,vücut aç olduğunda beyin en kalorili besinleri seçmeye yönelir.örneğin,karnınız aç ama mutlaka alışveriş yapmak durumundayasanız;ilk önce marketten muz alın,ödemesini yapın ve o muzdan yiyin. Tokluk hissi oluşacağından gereksiz şeyleri alama olasılığınız da azalacaktır.

6-canınnız sıkıldıkça soluğu buzdolabının önünde almak
Bu genel olarak herkesin yaptığı bir hatadır.can sıkıntısı,üzüntü,stres ya da mutluluk durumlarında hep bu yapılır.bu durumda algılarınızı değiştirip kendiniziz başka bir uğraşa vermelisiniz.kitap okuyun ya da dışarıya çıkıp yürüyüş yapın. Egzersiz yapmak açlık hissini yok eder.

7-aç karnına sofraya oturmak

Tıpkı aç karnına alışverişe çıkmak gibi ,çok aç olarak da sofraya oturmak çok yemenize neden olur. Yemekten 15 dakika kadar önce sütlü kahve içmek ,ya da çorbayı 15 dakiak önce içip sonra sofraya oturmak daha doğru olacaktır.bu şekilde hızlı ve çok yemek yemeniz engellenmiş olursunuz.

8-uyumaya giderken yataktan önce mutfağa uğramak

Yatmadan hemen önce yenilen yiyecekler doğrudan yağ deposuna giderek oarada depolanırlar.buda kilo aldırır.bunu sakın yapmayın ve alışkanlığınızdan vazgeçin

9-Yeteri kadar su içmemek

İnsan vücudunun %60 ı sudur.su metabolizmanın ve bağırsakların doğru çalışması için çok önemlidir.günde 1-1,5 litre kadar su mutlaka su olarak içilmeli.yani içtiğiniz kahve,çay gibi içecekler dışında sade su olarak bu miktarı tüketmelisiniz.

Suyu daha keyifli içebilmek için.su dolu sürahinin içine birkaç yaprak taze nane yaprağı, ya da birkaç dilim limon ve portakal atabilirsiniz.

Su metabolizmanın hızlı çalışmasını sağladığından zayıflamanın en önemli püf noktasıdır.

10-

kanal D/doktorum

izledim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…