Türkiye burnumda tütüyor

selmam

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
34
20
288
İzmir
5 yıldır esim ve ben almanyada yaşıyoruz geldiğimizde çok pişmanım çok.Kisa ve net soracağım benim yaşım 47 ,eşim 52 yaşında. Çok fazla birikiminin yok .Yani türkiyeye geldiğimizde çalışmalıyız, sadece 950.000tl birikim var .yeni hayat evimizi kurmaya belki bir iki ay işimiz olmicak .Bu para yetermi

Sizi bu kadar çok üzen,sıkan, orada durmak istememenizin sebebi nedir bilemiyorum ama gerçekten türkiye ekonomik ve yaşamsal anlamda her geçen gün daha da berbat. Orada olmak size iyi gelmiyor olabilir. Burada olmak emin olun hiç iyi gelmeyecek. Artık o elinizdeki para ile düzgün bir ev bile alamazsınız burada. Çarşı , pazar cep yakar durumda. Eğitim durumu ve mesleklerinizi bilmiyorum fakat insani olarakta orada daha çok değer gördüğünüzü düşünüyorum.

Hiç çalışmadınız, çevre edinmediniz, dil kursuna gitmediniz yani oraya entegre olabilmek için çaba sarf etmediniz, doğru mu? Eğer öyleyse çıkın gelin ama o 950 bine hiç güvenmeyin ev alamazsınız. Alım gücü çok zayıf.

Eşiniz de dönmek istiyor mu, çocuklarınız var mı?

Aslinda yaslariniz cok degil, 5 sene oncesinden uyum saglamaya, dil ogrenmeye, cevre edinmeye, ikiniz birden calismaya vs baslasaydiniz ne iyi olurmuş, hicbir sey yapmadan, sadece para odakli yasanmaz ki hicbir yerde. ama fazlaca var bu sorun sonradan gelenlerde. Gecen gun bir haber okumustum, 40 yil uyum saglayamayan birini sınırdısı etmisler:)

O para ile de uzgunum ama hicbir sey yapamazsiniz, sanmiyorum.

Yetmez o paraya burda ev zor alınıyor artık o bir para değil , orada emekli olabiliyorsanız olup öyle gelin

Bence birikim olmadan bu tarz maceralara girişmek saçmalık olur bu devirde. Heryerde ekonomik kriz ve belirsizlik varken çok az birikimle taşınmak saçma olur.

Yaşayacağınız şehire bağlı biraz İstanbul Ankara İzmir antalya mugla yani buyuksehirler pahali kiralar 15 binden başlıyor ama küçük şehirler biraz daha iyi benim kiram 4 bin 2 cocuk okutuyorum tek maaşla geciniyoruz..
Siz ve eşiniz çalışırsa geçinirsiniz cocuk vs bilmediğim için bisey diyemem..insanın vatanı gibi olamaz hiçbir yer sizi anlayabiliyorum

burada durum çok kötü ve giderek kötüleşiyor. insanlar gitmeye uğraşıyor artık vize de çıkmıyor. gidip mutsuz olan kimseyi de görmedim siz niye böyle pişman oldunuz? çoluk çocuk yoksa, eşinizle ortak kararınızsa gelebilirsiniz ama hayat standartları çok düştü. bu birikimden başka mal mülk yoksa zor olur.

Amaç sadece ev tutmak ve evi düzmekse gayet yeter birkaç ay da geçinirsiniz. Hatta ilk etapta eşyalı evlerden de tutabilirsiniz. Sadece geçinmek için parayı kullanırsınız ve iş bulunca da o parayla yatırım yapabilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum ben de birkaç ay önce Avusturya’ya taşındım. Eşim burda büyüdü kendi işini yapıyor Türkiye’ye dönmesi imkansız gibi o yüzden dişimi sıkıyorum yoksa hemen yarın dönerim.

Almanyaya gelip geri dönenler de cok. Sonradan gelenler uyum saglamakta daha zorlaniyor. Erkekler kadinlardan daha cok. Gelip memnun kalan da cok tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…