Türkiye burnumda tütüyor

Yok dilim var zaten burada doğdum büyüdüm sene 1996 da türkiyede evlendim ve 20 yıl türkiyede yaşadım sonra oğlumun isteği yüzünden almanyaya geldik.Türkiyenin şartlarını biliyorum biraz arabesk olacak ama sogan ekmek yiyeyim ülkemde olayım modundayım.Almanlari buranın şartlarını hiç sevmiyorum

İkimizde çalışıyoruz aylık gelirimiz 5.000 euro fazla fazla yetiyor ama mutlu degilim

Keşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim

Zaten 20 yıl türkiyede yaşadım yeri geldi her zorluğundan gördüm ama inanın burası bir mezar gibi benim için ,yavaş yavaş tükeniyorum eşimde bende çok mutsuzus
Çok iyi anlıyorum sizi. Bir de şu an hava soğuk, karanlık, güneş yüzü görmedikçe daha çok basıyor. Başka bir yere geçme imkanınız barsa geçin yoksa dönün türkiyeye olmadı tekrar dönersiniz. Bir de d vitaminini eksik etmeyin gerçekten fayda sağlıyor ruh haline de

Ya oglunuz? O sizin tam tersinize galiba Turkiye'ye alisamamis ve Almanya'ya geri dönmek istemis. O da sizle geri mi dönecek. O kac yasinda cunku o belli ki kalmak istiyor.

Ben yazdım zaten

O kalmak istiyor 27 yasinda
27 yaşında kocaman adam, çoktan yolunu çizmiştir. Sizin vize vs probleminiz de yok, bakıp büyütecek besleyecek okutacak yaşta çocuğunuz da yok çıkın gelin madem. Ama şunu da bilin, hemşireyim gönlümün istediği şartlarda çalışırım diyorsanız o lüks burada yok.

Ben mesela çocukları doktora götürmek istemiştim yeni hasta kabul etmiyoruz denince çok şaşırmıştım. Veya arka sokaktaki çocuk doktoruna acil bir şey danışmak istedim kapalıydı muayenehane. Sabah 8-12 öğleden sonra 2-4 saatleri arasında çalışma lüksleri var, burada yok. Çalışacaksanız biraz hemşirelerin koşullarını araştırın derim.

mutsuzsanız dönün tabii ki. yeni ev kurma, iş bulana kadar geçinme gibi masrafları karşılayacak bütçeniz var. diliniz mesleğiniz de var illa ki iş bulursunuz. ha ferah feza lüks içinde yaşayamazsınız ülkenin şu durumunda. bugün yaşasanız emeklilikte ne olacak diye endişe edeceksiniz bizim gibi, hele de bir eviniz olmadığı için. ama olsun, şu an bulunduğunuz yerde bu kadar mutsuz yaşamaktan iyidir bence. oğlunuz kocaman olmuş hatta üç yıla orta yaş sınıfına girecek, şu anda ile sizinle beraber size bağlı yaşaması anormal zaten. o da kendi hayatını istediği ülkede kursun.

Burnunuzda tüten nedir yani gelip ne var.
iIlla Turkiyede yasayacagim, yararli olacagim diye tutturan(ne alaka) eşim bile gitmeye daha yakin bakmaya başladi. Ki kendi evimiz, duzenimiz var.

Ailem zaten bi kac sene önce geri giittiler yurtdisina. Millet gitmeye hazirlanir siz gelmeye

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…