HemsireyimOrda ne iş yapiyosunuz?
Evet aşırı özlemOrada düzeniniz var mı? Çalışıyor musunuz? Buraya gelirseniz mesleğiniz var mı çalışmak için?
Burada insanlar gitmek için uğraşıyor, gelmek isteme nedeniniz özlem mi?
Zaten 20 yıl türkiyede yaşadım yeri geldi her zorluğundan gördüm ama inanın burası bir mezar gibi benim için ,yavaş yavaş tükeniyorum eşimde bende çok mutsuzusNeyini özlediniz buranın Allah aşkına gelin 1 ay yaşayın ondan sonra kaçacak yer ararsınız.
Yok dilim var zaten burada doğdum büyüdüm sene 1996 da türkiyede evlendim ve 20 yıl türkiyede yaşadım sonra oğlumun isteği yüzünden almanyaya geldik.Türkiyenin şartlarını biliyorum biraz arabesk olacak ama sogan ekmek yiyeyim ülkemde olayım modundayım.Almanlari buranın şartlarını hiç sevmiyorumHiç çalışmadınız, çevre edinmediniz, dil kursuna gitmediniz yani oraya entegre olabilmek için çaba sarf etmediniz, doğru mu? Eğer öyleyse çıkın gelin ama o 950 bine hiç güvenmeyin ev alamazsınız. Alım gücü çok zayıf.
Eşiniz de dönmek istiyor mu, çocuklarınız var mı?
İkimizde çalışıyoruz aylık gelirimiz 5.000 euro fazla fazla yetiyor ama mutlu degilimAslinda yaslariniz cok degil, 5 sene oncesinden uyum saglamaya, dil ogrenmeye, cevre edinmeye, ikiniz birden calismaya vs baslasaydiniz ne iyi olurmuş, hicbir sey yapmadan, sadece para odakli yasanmaz ki hicbir yerde. ama fazlaca var bu sorun sonradan gelenlerde. Gecen gun bir haber okumustum, 40 yil uyum saglayamayan birini sınırdısı etmisler:)
O para ile de uzgunum ama hicbir sey yapamazsiniz, sanmiyorum.
İkimizde çalışıyoruz aylık gelirimiz 5.000 euro fazla fazla yetiyor ama mutlu degilim
Çok iyi anlıyorum sizi. Bir de şu an hava soğuk, karanlık, güneş yüzü görmedikçe daha çok basıyor. Başka bir yere geçme imkanınız barsa geçin yoksa dönün türkiyeye olmadı tekrar dönersiniz. Bir de d vitaminini eksik etmeyin gerçekten fayda sağlıyor ruh haline deZaten 20 yıl türkiyede yaşadım yeri geldi her zorluğundan gördüm ama inanın burası bir mezar gibi benim için ,yavaş yavaş tükeniyorum eşimde bende çok mutsuzus
Ya oglunuz? O sizin tam tersinize galiba Turkiye'ye alisamamis ve Almanya'ya geri dönmek istemis. O da sizle geri mi dönecek. O kac yasinda cunku o belli ki kalmak istiyor.Yok dilim var zaten burada doğdum büyüdüm sene 1996 da türkiyede evlendim ve 20 yıl türkiyede yaşadım sonra oğlumun isteği yüzünden almanyaya geldik.Türkiyenin şartlarını biliyorum biraz arabesk olacak ama sogan ekmek yiyeyim ülkemde olayım modundayım.Almanlari buranın şartlarını hiç sevmiyorum
Ben yazdım zatenKeşke bir kişide gelin başarabilirsiniz dese.Bakın siz bugün ne yediysen inanın bende onu yedim. Siz belki bugün bir deniz kenarında yürüdünüz bir cafede oturdunuz ben en son 5 ay önce yaptım bunları.Burada sadece karnımız doyuyor tıpkı sizinde doyduğunuz gibi .Beni sanırım bizim gibi gurbette yaşayanlar daha iyi anlar.Herkese orumlarıniz icin çok TSK ederim
O kalmak istiyor 27 yasindaYa oglunuz? O sizin tam tersinize galiba Turkiye'ye alisamamis ve Almanya'ya geri dönmek istemis. O da sizle geri mi dönecek. O kac yasinda cunku o belli ki kalmak istiyor.
Vatandaslig8m varSiz bilirsiniz o zaman, vatandaşlığınız da varsa dönün geri en kötü geri dönersiniz.
Merakimi mazur gorurseniz eski konulariniza bakiyordum da. Oglunuz internet uzerinden tanistigi Bulgaristan'dan bir kizla sizin evinizde kaliyormus 2020'de. Oglunuz o kizla evlendi mi yoksa hala sizle mi yasiyorlar?O kalmak istiyor 27 yasinda
27 yaşında kocaman adam, çoktan yolunu çizmiştir. Sizin vize vs probleminiz de yok, bakıp büyütecek besleyecek okutacak yaşta çocuğunuz da yok çıkın gelin madem. Ama şunu da bilin, hemşireyim gönlümün istediği şartlarda çalışırım diyorsanız o lüks burada yok.O kalmak istiyor 27 yasinda
Yurt dışından yabancıların tedavi ameliyat vs için geldikleri hastanede hemşirelik yapabilirsiniz. Almanca malesef çok geçerli değil. Almanlar İngilizce de konuşabildiği için ille de Almanca tercüme aramıyorlar.Almancami hangi işlerde kullanabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?