Türkiye burnumda tütüyor

En ücra yerlerde bile satın almak isterseniz 2, 3 milyondan başlıyor 2+1 evler. Kira 15 20 oda lüks yerler değil ortalama. Benim canım sinir stres istiyor, bu saatten sonra keyfimi kaçırıp saçımı başımı yolmak istiyorum derseniz gelin. Ha bu arada yılbaşından sonra herşey daha da zamlı.

Bu fiyatlar İstanbul için geçerli sanırım değil mi? Benim şehrimde çok daha güzel evler daha uygun fiyatlara da o yüzden sordum. Tabii konu sahibi bu şehirde yaşamak ister mi orasını bilemem de

Nerede mutlu hissedeceksiniz orada yaşayın.Mesleğiniz var,diliniz var,geleceğini hazırlayacak çocuğunuz yok, büyütmüşsünüz zaten.Ee düzen kurmak için birikiminiz de var.Kari koca her türlü çalışır geçinirsiniz.Vatandaşlığınız da varmış.Gelin,deneyin

Burada bir ev yok herhade demi,elinizdeki parayla ne kadar yeter,yetmez çünkü herşey ateş pahası burada ev fiatları deseniz uçuk nerde yaşayaksınız kira deseniz en düşük nerdeyse 20 filan oda.Herkes kaçmaya kalkarken sizin dönmek istemeniz ilginç ülke yaşanmaktan çıktı artık.

Sanırım eşiniz ve oğlunuz dışında bir yakınınız yok orada, en büyük zorluk bu olsa gerek.
Ülkeyi kendi şartlarıyla yaşamanız gerekir yoksa Türkiye tabi özlenmeyecek bir ülke değil. Sıcak, cıvıl cıvıl, neredeyse 24 saat hayat olan bir ülke.
Ancak bazı gerçekler var ki artık burada, eskisi gibi soğan ekmek yiyeyim gül gibi geçinir giderim denilecek bir dönem değil.
Ekonomi, adalet, sosyal yaşam, her şey bitmiş, tükenmiş, dibini sıyırmış durumda.
Burada da insanlar artık bireyselleşti, küçüldü. Sosyalleşmek inanılmaz pahalı. Yani günün sonunda yoksulluk sınırının 45 bin TL olduğu bir ülkede (4 kişilik bir aile için) sosyalleşmek, istediğiniz gibi yaşamak istiyorsanız çok, çok büyük paralar kazanmanız gerekiyor (eviniz var mı bilmiyorum).
Düzen yok, kural yok, herkes kendi çapında mafya oldu. Günlük hayatınızda bir yere gitmek, birine iş yaptırmak, esnaf ya da herhangi biri tarafından dolandırılmamak için diken üstünde yaşıyorsunuz. Trafiğe çıktığınız anda kuralsızlık sebebiyle susmak bilmeyen kornalar eşliğinde, trafikte başınıza bela almadan yaşamaya çalışıyorsunuz.
Başınıza bir iş geldi, şikayet edip hakkınızı aramak günden güne zorlaşıyor.
İster aile bireyi, ister arkadaş, kimin size ne niyetle yaklaştığını, arkanızdan ne konuştuğunu bilmeden, ya da şüphe etmeden yaşamak çok zor.
Bunların hepsinin temelinde düşen eğitim kalitesi ve malesef ekonomik şartlar yer alıyor. Herkes bireyselleşti, herkes bencilleşti. Sistem buna zorladı...

Ruh hastası gibi, "zam gelmeden alayım, fiyatlar artmadan stoklayayım, yetişeyim" mantığı hayatımızı tamamen çevreledi, girdabın içinde hepimiz dibe doğru gidiyoruz.

Sizin tatilden tatile gelip, yaz aylarının sıcağında gördüğünüz o rüya ortamını yaşamıyoruz biz bu ülkede.

Çok iyi düşünün, henüz emekliliğinize çok var. Evet en kötü gelir dener olmazsa tekrar Almanya'ya geri dönüş yaparsınız ama bu ev taşımak gibi değil, ülke değiştirmek başlı başına çok yorucu, yıpratıcı bir süreç.

Sizin yerinizde olsam, spor faaliyetlerine ağırlık veririm, ormanlarda parklarda yürüyüşler yaparım, yüzme havuzlarına giderim, diğer avrupa ülkelerine 2-3-4 günlük küçük bütçelerle seyahatler gerçekleştiririm. Müzeler, sinemalar, sosyal etkinliklere katılır, çevremi genişletirim. Bunları oranın şart ve imkanları ile çok rahatlıkla yapabilirsiniz.
O ülkeyi kendi şartlarını ve fırsatlarını yaşamadan, iş ve ev arası mekik dokursanız mutlu olmanız mümkün değil.

Karar ne olursa olsun, dilerim en hayırlısı olur sizin için. Güzel ülkem için keşke daha iç açıcı şeyler söyleyebilseydim ancak, gerçeklerimiz çok farklı artık burada.

Bu fiyatlar İstanbul için geçerli sanırım değil mi? Benim şehrimde çok daha güzel evler daha uygun fiyatlara da o yüzden sordum. Tabii konu sahibi bu şehirde yaşamak ister mi orasını bilemem de
Ankara da oyke. Ama denizi olmayan küçük bir şehirde yaşıyorsanız konu sahibi yine mutsuz olur. Deniz kenarı demiş. Cafe demiş. Suyu olmayan küçük Anadolu sehirlerinin de şu sıra Almanya'dan farkı yok bence. Ayrıca oralarda iş bulma şansı da az. Ayrıca her yer gri, puslu. Çıkıp gönlünce ailecek bir yemek yiyemiyorsun çünkü aşırı pahalı herşey.
950bine Ankara, İzmir, Antalya, Çanakkale, Eskişehir, Bolu ve tüm kiyi kesim orta, büyük sehirerden asla ev alamazsınız.bodrum, kot 2 falan bile yok. 1+1 bile yok. Arkadaşım için arıyoruz oradan biliyorum.
Belki diğer şehirlerde bodrum katta bulabilirsiniz.
Sahibinden.com da isterseniz bir bakın.
Eşya dizmek ise en ucuz halli 300 e falan mal olur. Mutfak eşyası vb dahil.

Bence şöyle yapın. Birkaç yıl dişinizi sıkın. En azindan oradan bir geliriniz olsun. Birikiminiz ev almaya ve eşya almaya iş kurmaya yetsin. Sonrasında ise çalışır yersiniz.

Biz gitmeye çalışıyoruz, siz dönmek istiyorsunuz. Burada yaşıyor olsanız emin olun gitmeye can atarsınız. alım gücü aşırı düştü. Elinizdeki paraya anca yarım yamalak ev düzer, depozito vs verirsiniz. Çok büyük bir miktar gibi gözüküyor ama değil. Bulunduğum yerde kiralar 15.000 bandında ki çoğu afedersiniz ama leş. Bağlasan durmaz dediklerinden… Almanya standartlarında güzel bir geliriniz var. Belki biraz daha para biriktirip 5-10 yıl sonra gelseniz rahat edersiniz. Gerçekçi olalım elinizdeki para burada 0dan hayat kurmaya yetmez. Çok ücra bir köye yerleşseniz belki, ama o zaman iş nerede? İstediğiniz gibi iş bulma imkanınızda düşmüş olacak. Bilemiyorum. Ben olsam gelmezdim.

Ay yok ya geçen senemi ondan önceki sene mi ne artvinin bir ilçesinde 2 milyona ev aldı eşimin arkadaşı. Onu geçtim bizim bursada saçma sapan yerlerde kiralar 10 binden başlıyor. Sizin orası neresi merak ettim

Merhaba hangi şehirde yaşıyorsunuz gerçekten merak ettim. Eski kiracı misiniz 4000 i görünce şaşırdım çünkü. 4tane mont alınıyor artık 4000e. Ya da ancak 8 kilo kıyma.
İki çocuk devlet okulunda okuyor sanırım ve küçükler.
Ben de kızımı ilk 2 sene pilot bir okulda devlet okuluna gonderdim. Ama ingilizce, robotik kodlama gibi derslerde çok yetersizdi. Mesela bu konularda takviye yapabiliyor musunuz? Yüzme, basketbol, enstrüman gibi kurslara gönderebilir musunuz? Mesela dersanaye gidecek üniversite sınavına hazırlanırken. Aylık 8-10bin onun dersanesi için ayırabilecek misiniz test kitapları,yol parası,yeme içmesi hariç.
Sizi üzmek için yazmadım ama hakikaten çocuklarımızın yaşıtları ile benzer eğitim alabilmeleri,eşit sartlarda okuyabilmeleri şu zamanda çok mümkün değil. Sıradan mahalle liselerinden mezun olan çocuklardan bir çoğu kayıp. Kayıp derken manevi anlamda kayıp.
Büyüdükçe sorunlari da masrafları da büyüyor.
Allah evinize bolluk getirsin. Kazancınızı bereket, çocuklarınıza zihin açıklığı versin. Başka türlü belki çocuklar küçükken kolay ama büyüdükçe zor.

Siz nasıl geldiniz Almanya ya ?
Ya daha gençleri yada mesleği yoldan gelen var.
Gerçi 5 sene önce şartlar daha değişikti ,merak ettim.

950binle burda ev alınmaz. Karı-koca çalışıp 50bin geliriniz varsa 15-20bini kiraya öder kalanıyla da aç zebil yaşamaya çalışırsınız. Dün asgari ücret 17bine yükseldi. Bugün herkes fiyat etiketlerini değiştirmeye başlar. Öyle ahlaksız ve rezil bir düzenimiz var. Daha para işçinin emekçinin cebine girmeden almaya çalışırız çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…