Türkiye'ye gelince moralim bozuldu

türkiyeye gelme, yurtdışında bi arkadaş çevren vardır onlarla tatile çık, kim ki bu akrabalar amca teyze vs mi kuzenler mi zaten aylarca görmüyorsun bence daha da görmesen de olur.. Ben olsam bi kaç gün çekirdek ailemi görüp tatile giderdim

Akrabalar herşeye konuşurlar.....
Evlenmezsin niye evlenmiyor bu yaşa kadar?
Evlenirsin, bu damat çirkin, bula bula bunu mu bulmuş...
Doktor bulursun başhekim olsa, avukat bulursun savcı olsa.....
Ayyyy özelde mi çalışıyorrr keşke devlet memuru olsaydı....
Der dururlar.... yani diyecek birşeyleri illaki vardır.

Ha ailen söyler tamam anne baba sonuçta ama insanın canını sıkan ayda yılda bir gördüğün dıdısının dıdısının ettiği laftır....

Sana çözüm önerisi sunmayan destek olmayan insanlardan uzak dur derim. Bu konuyu dert ediniyorsan derdini bin katına çıkartırlar

Konuyu tam yerine açmışsın. Senin yerinde olmak isteyen kaç kişi vardır kim bilir ?

Ay bu ülke böyle demetcigim.
Senden 2 yaş küçüğüm ve bekarım. Aynilarini yaşıyorum.

Evliliğe karşı oldum hep. Hayatım da çok eğlenceli geçti. Sevdim sevildim gezdim tozdum.

Şu ara evlilige sıcak bakmamin tek nedeni çocuk istemeye başlamış olmam. Yoksa yine evlenmek istemezdim. Ama gel de bunu millete anlat.

Kendi sıkıcı evliliklerine bakmaz, sana akıl verirler. Hayır evleneyim de senin gibi mi olayım demek istersin bunlara.

Ben aşk ve heyecan seviyorum. Bir adamın parasina mevkisine de ihtiyacım yok, bizim okumamis ev kızları gibi. Tek odaklandigim şey duygular.

Ama sanirim evliliğe doğru adım adım gidiyorum şu an :) kısmet.

Herkesin eşi sizin kadar anlayışlı olmayabiliyor.

Yada evlendikten sonra önceden oku tabii o senin kariyerin diyen adam sonra değişebiliyor.

Ondan sebep olabilir belki.

Ama sizede eşinizede maşallah :)

demek ki bu konuyu eğtimli eğtimsiz herkese dert olan bir konu bu.Çünkü herkes iyi bir yuva sahibi en cokta ane olmak ister.Allhım herkesin gönlüne göre versin.sizi bu güzelliklerden mahrum bırakmasın.

Herkesin eşi sizin kadar anlayışlı olmayabiliyor.

Yada evlendikten sonra önceden oku tabii o senin kariyerin diyen adam sonra değişebiliyor.

Ondan sebep olabilir belki.

Ama sizede eşinizede maşallah :)
Esimle birlikte okuyoruz beraber ders calisyrz:) tesekkur ederim..

kısmet değilmiş derken? belki şimdi değiş ama 1 hafta sonra kısmet ya da 1 sene sonra. belli olmaz ki.

yakında çok sevdiğim bi ablamın (arkadaş) düğünü var. hiç evlenmedi ve bu ilk evliliği; 35 yaşında. ayrıca sizin gibi öyle güzel kariyer fln yapmış biri değilha; hep çalışmış gezmiş. (bu da tabi güzel bişey)

yani demek istediğim belli olmaz :)

Ben kendimi evli hiç düşünemiyorum, bugüne kadar ayakları üzerine basan, özgür ve bağımsız biri olarak yaşadım.
Bu aşk meşk sevgili partner olayları hiç bana göre değil.
26 yaşındayım ve sadece bir sevgilim oldu. Ona da gerçekten aşık olduğum için sevgili oldum ama tek bir gün bile evliliği düşünmedim ilişkimiz 4 yıl sürmesine rağmen ve deliler gibi aşık olmama rağmen

Şu evlilik te evlilik evlen de evlen diye tutturan insanları hiç anlamıyorum nedense ve neden evlenmeyen insanlara baskı yapılıyor onu da anlamış değilim.

Konu sahibi bence boşverin kimsenin dediğini takmayın kafanıza.
Bir günlük hayatımız var insanların dediğini neden kafaya takalım ki ?

ne takıyorsun akrabayı hala?

evlilik bence de guzel bir sey degil, legalize edilmis iskence evlenmeden cocuk dogurma fikri daha normal geliyor bana, hem de aranızdaki bag kagıt uzerinde bir imzadan daha kuvvetli

Siz evlenmediğiniz için üzülen akrabalarınızın dört dörtlük evliliği mi var? Yani çok mu mutlular?
Ben anlamıyorum bu bekara evlilik, evliye de çocuk baskısını...

evli olsan cocugun yok diye acırlar
çocugun olsa neden tek cocuk dıye acırlar
kirada olsan kendıne ait bir evin yok dıye acırlar
boşanmıs olsan bosandın dıye acırlar

malesef ülkemizde herkes birbirinin hayatına müdahle etme gereği duyuyor
hiç takılmayın derim
siz nasıl mutlu iseniz o şekilde yasayın
insanlara cevap bile vermeyın

Konusmasina konussunlar da ben su 2 cumleden fazlasini duyamadim:

1) Niye evlenmiyorsun?
2) Kilo mu aldin sen?
bana da sürekli kilo mu aldın sen dıyen bir tippppp var

onu tanıdıgımdan beri dediği gbi kilo almıs olsa idim suanda 100 kg falan olmam lazımdı

her gördüğünde soyluyor çnk ben de ona bu cevabı verdim dondu kaldı

56 kılo0yum , 10 senedır tanısıyoruz ve ayda bir ziyaretıme gelır

her geldıgınde kılo mu aldın sen der

ona ne iseeeeeee

benbde kariyer de yok
27 yaşındayım iş arkadaşlarım dahil (5 yıldır aynı şirketteyim çalıştığım kişiler müdür tayfası ve torun torba sahipleri)
herkesin dilindeyim
kariyerim olsa yabancı dilim olsa inan yurtdışpında yaşar arada gelirdim buaralar bunaltıyorlar

maalesef insanlarımız için evlenmek önemli birşey ama etrafımda onlarca arkadaşım evlendi sadece 3-5 tanesinin evliliği çok güzel diğerleri
neyse zor anlıyorum sizi
ben de evliliği düşünmüyorum ama geçen ay doğum günümde o hafta boyunca maruz kaldığım baskıdan sonra evlenmeyi mecburen gibi düşünmeye başladım
ama en büyüüüük hayalim anne olmak en yakın sevdiğim ve evliliği iyi giden 3 arkadaşım yeni bebek sahibi oldular evet sevindim ama ağladım da bunu itiraf edeyim

27 yasindayim yurt disinda yasiyorum
1 evlilik yaptim ayrildim aradan 6yil gecti
cok iyi bi yerde calisiyorum
evimi aldim (evli barkli arkadaslarimin alamadigi bi ev)
arabam var
herseyimi kendim yapiyorum bu durumdan sikayetci degilim
ama turkiyeye gittigimde akrabalarim evlilik yapip ayrildigim icin ve bir cocugum oldugu icin beni kimsenin almayacagini dusunerek kucumsercesine konusuyolar
sirf evlilik yapmak icin evlenemem benimde kriterlerim var dedigimde kriteri bosver yasin geciyo elini cabuk tut diyenler var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…