Türkiye'ye gelince moralim bozuldu

aynen bir rus kızında bekaret aramazlar bir de o var

aynen bir rus kızında bekaret aramazlar bir de o var

Hele burda bir şey okuduydum kopmuştum:

Bizim hatunlardan biri erkek bir arkadaşıyla konuşurken konu bekarete geliyor.

Bizim kız: Rus kız rus kız dersiniz, onlara da bekaret soruyor musunuz?

Erkek kişi: Onların toplumu farklı, bizimki farklı....

Ben, okurken: ?!?

Kafaya gel.

Bende 20 yasinda evlendim evlendigimde memurdum ve okuyordum suan 24 yasindayim ve bende evlendikten sonra kariyer yapmaya calisanlardanim cok sukur hedeflerimde ilerliyorum iki uninin biri bitti digerinde 3.sinifim evliligimde bana hic engel olmuyor bu yasa kadar beklemek neden evlenince kariyer bitiyor mu ?

Neden çünkü anneleri böyle yetiştiriyor. Paşa oglusum paşa oglusum...Birde Türk kadınları hiç değer görmüyor o yuzden bizim erkeklerde kadina değer verme olgusu olusmuyor haliyle. Evlenen kadınların birçoğu çocuklarına yada kocasına veya ki çoğunlukla ikisine de hayatını adiyor. Kendi hayatı? O yok İşte.
Ama problem şurada başlıyor aslinda problem değilde olay diyelim; artik kadınlarımız gerek eğitim gerek böyle platformlar sayesinde gözleri açılıyor ve değer talep ediyorlar eslerinden bunu da erkekler zor buluyor yukarida anlattığım nedenlerden dolayi. E adamin anasi teyzesi sokaktaki komşusu böyle değil çünkü. Bu sefer basaramayinca hicbir sey iş suclamaya gidiyor.
Bir nevi suç bastırmak yani Hala çeken kadınlar var mı var ama eskisi kadar değil bence. Olmasinda zaten;-)

Valla ben böyle gözü açılmış, kendi değerini bilen , genel Türk erkek yapısını da çözmüş bilinçlenmiş hemcinslerimi görünce çok mutlu oluyorum.
Ben yandım eller yanmasın misali,,
Ben 4 yıllık evliyim 32 yaşındayım, yani hani şartlarım elverse buralardan kaçıp son bir şans veresim var kendime

Bende safin önde gideniydim bu siteyi bulana kadar Yani kosullariniz neler bilmiyorum ama bilinçli bir hanima benziyorsunuz. Çıkış yolu bulursunuz bence. Bu arada teşekkür ederim

Pffff kıllı göbekli kompleksli herif kendini nimetten sayıyor , yetmiyor bir de anasını danasını çekicem almayayım

ay çok özenmdim sana yaa, bende de bir adam var her yönden güzel tamam ama aşırı anne bağımlısı, benim de bi iki yıla yurtdışında okuma planım var bazen bana diyorki gitme evlenip beraber gidelim diye benimde gözüm korkuyor " seni ne götürücam beaaa" diye ama bir de akrabalarım yurtdışındakiler çok aldatır buradan evlen öyle git diyor ben hep soru işareti

Valla şu kadarını söyleyeyim aldatmanın anavatanı türkiye + rusya. Burda aldatma çok çok az var. Sizinkiler yanlış istatistik yapmış

Burada kimin eli kimin cebinde belli degilken hangi curetle boyle bir sey soyluyorlar anlamiyorum.

Burada kimin eli kimin cebinde belli degilken hangi curetle boyle bir sey soyluyorlar anlamiyorum.

hep bir yurtdışındaki erkekler bizden daha rahat, onların kültürlerinde aldatmak normal görülüyor, italyanın fransızın ispanyolun hepsi aldatır, yabancılar da kadında erkekte aldatır gibi bir sürü farklı algı var bizim Türklerde, ee haliyle akrabalardan da küçük küçük örneklerle dinlemişliğim var bunları

tipik türk takıntıları işte. eğitim seviyesi düşük bir toplum olduğumuz için onlar için doktora master önemli değil evlenmen doğurman önemli hatta çevrelerinde bekar varsa sanki böyle rahatsız oluyorlar gibi.

ama ilk yorumdaki gibi böyle donanımlı bir kadının bunları kafasına takmasını anlayamadım.

ki, bana sorarsan bu eğitim ve kariyer denkleminde sana denk erkek bulman çok zor. mutlaka senin durumunu kaldıramayıp kompleks yapacaktır.

yani kısaca hayatına devam et. yarın bir sorun olsa seni yanındaki koca değil kariyerin kurtarır evlendiğin adam sorunlu bi tip çıkar sokağa atmaya kalkar vs.

yaa ciddi misin aydınlandım şuan

Yani hanslar dümdüz adamlar aldatmaydı vs uğraşmıyor, ayrılıyor. Evlilikte toplum baskısı yok, 35 altı evlenen insan zaten az bu durumda yasal zorunluluk olmayınca insanlar daha kolay ayrılıyor....aldatmayla niye uğraşsın ki?

Bir de yalan Alman toplumunda çok çok az, yalan söylemeyi kimse bilmiyor zaten. Yalanı yakalanan insan rezil oluyor, güvenilirliğini kaybediyor. Doktoram var diye yalan söyleyen bakan rezil oldum diyip ertesi gün istifa etti, utancından açıklama bile yapamadıydı. Bizim CB da mesela gayet diploması hakkında yalan söyledi, yalan söylemiş olmasını da insanlar kabul etti. Bizim toplumda yalan kabul görüyor, burda görmüyor.

Velhasıl üçkağıtçılığın her türü bizim toplumumuzda ve Ortadoğuda çok daha yaygın. Ortadoğulular üçkağıtçı , avantacı olmalarıyla tanınıyorlar.

Sehir efsaneleri bu anlatilanlar. Piyasayi bir bilseler...

Doğru söylüyorsun, gerçekten de üst kademedekilerin farklarından bile anlaşılabiliyor bu durum. Hayat orda güzelmiş valla, benim hem eğitim için gitmem ve oraları da bir denetlemem lazım bence başımı yakmadan önce

Erkeklerimiz recep ivedik olmuslar aynaya bakmadiklari icin haberleri yok, kizlara kezban diyorlar. Nefret ediyorum erkeklerden birine kezban dedikleri zaman. Bazen bayan bayanada diyor. O diyen bayandanda nefret ediyorim.
Ya bir kelime bi kac kere kullanildimi sonra agizda sakiz oldumu tiksiniyorum o kelime yada sifattan.
Bir seferinde tr ye izine gelmistim. Herkesin agzinda " oldu gozlerim doldu" ay 2 cumleden 1 cumlesi buydu insanlarin. Resmen tiksinmistim bu cumleden ve bunun hibi bir cok ornek.

...
Konuya donersek ki yorum yapmistim daha once ama bazi yorumlari okuyunca tekrar yapma geregi duydum.

Arkadaslar bunun okuyup okumamakla alakasi yok. Konu sahibi boyle hissediyor yada hissetmiyor bilmiyorum ama imher nekadar erkeklere kizsakta insa yalniz kalmak istemiyor. Derdi olduğunda basini omuzuna yastlayacagi, agkadiginda gozunun yasini silecegi can yoldasi istiyor iyi veya kotu gunde her daim yaninda olan.

Is kariyer para pul bular mutluluk yada bir insanin verebilecegi sevgiyi vermiyor maalesef.
Belki sevmek sevilmek istiyor. Belki o heyecani yasamak veya cocugu olmasini istiyor.
Daha bugun 17 yasindaki kiz evliligi hayal ediyorum vs. Vs. Diye konular acti.
Arkadasin yasi onemli degil, kimsenin yasi onemli degil. Onemli olan neyi hissettigin ve neyi nezaman istedigin. Belki yasamayi istiyor aski...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…