Lütfen üzülme.. Biliyorum çok zor ama sen vazgeçersen üzülürsen o da sana gelmekten vazgeçer asla pes etme hep mutlu ol.. Sürekli tedirgin olursan zaten olmaz.. İnanmaktan hiç vazgeçme. Allaha bize verdikleri için şükür et her sabah mutlu uyan şükür et bugünde nefes alıyoruz eşim yanımda sağlıklıyız sana şükürler olsun Rabbim de.. Sonra ondan istemeye devam et.. Vardır bunda da bir hayır belki sana en güzelini vereceği için geciktiriyor hep böyle düşün..Teşekkür ederim ne demek istediğini anladım. O yöntem de ben de işe yaramadı maalesef. O kadar inandırdım ki kendimi aylarca vücudum sahte gebelik belirtileri yaşadı. Öldüm öldüm dirildim son üç yılda. Denemediğim ne kaldı artık ne denerim onu da bilmiyorum. Şuan sadece kendimi üzmemeye çalışıyorum elimden başka bişey gelmiyor artık.
Çok teşekkür ederim desteğin için. Haklısın biliyorum. Sadece uygulaması biraz zor ama insan isterse herşeyi yapar. Kendimi şartlamam moralimi yüksek tutmam şart. Yani benim gibi hala çabalayan herkes için şart. Haklısın hayatta neye inanırsan o olur.Lütfen üzülme.. Biliyorum çok zor ama sen vazgeçersen üzülürsen o da sana gelmekten vazgeçer asla pes etme hep mutlu ol.. Sürekli tedirgin olursan zaten olmaz.. İnanmaktan hiç vazgeçme. Allaha bize verdikleri için şükür et her sabah mutlu uyan şükür et bugünde nefes alıyoruz eşim yanımda sağlıklıyız sana şükürler olsun Rabbim de.. Sonra ondan istemeye devam et.. Vardır bunda da bir hayır belki sana en güzelini vereceği için geciktiriyor hep böyle düşün..
saolun rabbim bize ınsallah en yakın zamanda nasip eder anneliği sağlıcakla.ama kafam kazan gibi hem ağlamaktan hem kararsızlıktan.bir tarafım diyorki tamamen bırak düşünmeyi doktora gitmeyi akışına bırak.olacaksa olur.bir tarafimda planlar yapiyor eylulde istanbula git falanca domtorla gorus.prp yaptır .rahim filmi bir daha cektireyim diyuorum.eksik hiç bişey kalmasın her şeyi tekrar tekrar yaptırayım hatta akupunktur da yaptırmayı dusunuyorum.kafam hiç durmadan siralaiyyor.elimde değil silemiyorum beynimden.ne yapacağımı bilemedenn caresizce dua ediyorum.allah kabul edegi duayi ettirirmis.diye bir söz hep aklımda şükürler olsun her saniye dua etmek nasip oluyor anne olmak da nasip olsa diyorum sonra biseyi çok aşırı istemek iyi değil sözü de kulağımda küpe.cok bitkin çaresiz dermansız hissediyorum.Allah sabır ve kolaylık versin sana da. Naçizane ben de söylediklerinle ilgili bilgimi paylaşayım. Çok araştırdım prp cidden para ve umut kaybı. Yaptıranlar pişman. Annem de dizi için bi dünya para döktü prp yaptırdı hiç faydasını görmedi. İlk negatifimden sonra 6 ay arı sütü, bal, polen, propolis karışımı tükettim sabah akşam birer kaşık, doktorun verdiği vitaminleri üç ay içtim öyle opu oldum embriyolarım ilkinden de kötü oldu, bişeye yaramadılar yani. Eşim üç senedir klomen, proxeed plus, impryl gibi vitaminler kullanıyor, morfoloji 2den 3e çıktı o kadar. Bu tedavide nasipten öteye geçilmiyor maalesef. Psikolojik destek konusunda katılıyorum dediğine stres yumurtaları çok kötü etkiliyor. Geçen sene bikaç ay psikolog desteği almaya çalıştım ama bu konuda çok yetersizler, daha çok sinirlenip çıktım dışarıya hep. Varsa bizim gibilerde deneyimli psikolog bulmak lazım. Allah yardımcımız olsun.
Prp yaptıran biri olarak yaptırma derim canım hiçbir anlamı yok . Hislerinin aynısını yaşıyorum bir yanım bırak diyor bir yanım devam bu ara çok ağır hissediyorum çaresizliği anne olamamayı depresyon denen şey bu sanırım yoruldum artık 4. Tedaviye cesaretim de yok ama zorundayımsaolun rabbim bize ınsallah en yakın zamanda nasip eder anneliği sağlıcakla.ama kafam kazan gibi hem ağlamaktan hem kararsızlıktan.bir tarafım diyorki tamamen bırak düşünmeyi doktora gitmeyi akışına bırak.olacaksa olur.bir tarafimda planlar yapiyor eylulde istanbula git falanca domtorla gorus.prp yaptır .rahim filmi bir daha cektireyim diyuorum.eksik hiç bişey kalmasın her şeyi tekrar tekrar yaptırayım hatta akupunktur da yaptırmayı dusunuyorum.kafam hiç durmadan siralaiyyor.elimde değil silemiyorum beynimden.ne yapacağımı bilemedenn caresizce dua ediyorum.allah kabul edegi duayi ettirirmis.diye bir söz hep aklımda şükürler olsun her saniye dua etmek nasip oluyor anne olmak da nasip olsa diyorum sonra biseyi çok aşırı istemek iyi değil sözü de kulağımda küpe.cok bitkin çaresiz dermansız hissediyorum.
Canım seni çok iyi anlıyorum, ben de sıklıkla bu tedaviyi bırakıp kaçmak istiyorum. Bazen git evlatlık al zorlama işte olmuyor diyorum. Bazen tamamen vazgeç diyorum. Çok zor geliyor bu tedavi ama mecburum. Öyle fedakarlıklar yaptım ki yıllardır. Tek hayalim doktor olmaktı çok da iyiydi puanım, annem bankacıydı gecesi gündüzü belli değildi ben bakıcılarla büyüdüm, sırf ilerde çocuklarıma vaktim kalsın çocuklarım benim gibi olmasın diye hayalimden vazgeçtim gittim mühendislik okudum. Mezun oldum arkadaşlarım özele yayıldı; girdiğim çıktığım saat belli olsun çocuklarımı ilerde ihmal etmem dedim devlet memuru oldum. Nefret ettim işimden ama sabrettim. Çalışırken yurtdışında master yaptım, döndüm Türkiye’de doktora yaptım. Herkes üniversiteye geç dedi geçmedim doğmamış çocuklarım için. Herkes madem üniversiteye geçmeyecektin neden doktora yaptın dedi, işte hep içimdeki evlat hasretini susturmak için oyalanacak bişeyler aradım. Geç evlenmek benim tercihim değildi. Evlendikten sonra iki yıl beklemek de benim tercihim değildi, eşim istemedi içim içimi yedi. Aktif olarak beş yıldır pasif olarak yirmi yıldır bu yolda mücadele veriyorum. Ne kadar yorulsam da korksam da vazgeçemem ben. Hayat böyle işte çok istediğin şeyleri nazlanarak veriyor. İşte evlilikte böyle ya; sen istersin veya istemezsin nasip olan zamanda nasip olan kişiyle evlenirsin, bu da öyle işte çocuk da kendi istediği zamanda geliyor. Eminim senin de benim gibi bir hikayen vardır. Sen de vazgeçemezsin, biraz kafayı topla önce bi kendine gel. Sonra senin sıkıntınla ilgili başarılı doktor ve merkezlerle görüş. Böyle böyle sonunda çocuklarımızı kucağımıza alacağız. Öyle zor vakalarda bile insanların çocuğu oluyor ki vakti gelince bizim de olacak.saolun rabbim bize ınsallah en yakın zamanda nasip eder anneliği sağlıcakla.ama kafam kazan gibi hem ağlamaktan hem kararsızlıktan.bir tarafım diyorki tamamen bırak düşünmeyi doktora gitmeyi akışına bırak.olacaksa olur.bir tarafimda planlar yapiyor eylulde istanbula git falanca domtorla gorus.prp yaptır .rahim filmi bir daha cektireyim diyuorum.eksik hiç bişey kalmasın her şeyi tekrar tekrar yaptırayım hatta akupunktur da yaptırmayı dusunuyorum.kafam hiç durmadan siralaiyyor.elimde değil silemiyorum beynimden.ne yapacağımı bilemedenn caresizce dua ediyorum.allah kabul edegi duayi ettirirmis.diye bir söz hep aklımda şükürler olsun her saniye dua etmek nasip oluyor anne olmak da nasip olsa diyorum sonra biseyi çok aşırı istemek iyi değil sözü de kulağımda küpe.cok bitkin çaresiz dermansız hissediyorum.
Ne kadar duygulu yazmışsınız çok duygulandımCanım seni çok iyi anlıyorum, ben de sıklıkla bu tedaviyi bırakıp kaçmak istiyorum. Bazen git evlatlık al zorlama işte olmuyor diyorum. Bazen tamamen vazgeç diyorum. Çok zor geliyor bu tedavi ama mecburum. Öyle fedakarlıklar yaptım ki yıllardır. Tek hayalim doktor olmaktı çok da iyiydi puanım, annem bankacıydı gecesi gündüzü belli değildi ben bakıcılarla büyüdüm, sırf ilerde çocuklarıma vaktim kalsın çocuklarım benim gibi olmasın diye hayalimden vazgeçtim gittim mühendislik okudum. Mezun oldum arkadaşlarım özele yayıldı; girdiğim çıktığım saat belli olsun çocuklarımı ilerde ihmal etmem dedim devlet memuru oldum. Nefret ettim işimden ama sabrettim. Çalışırken yurtdışında master yaptım, döndüm Türkiye’de doktora yaptım. Herkes üniversiteye geç dedi geçmedim doğmamış çocuklarım için. Herkes madem üniversiteye geçmeyecektin neden doktora yaptın dedi, işte hep içimdeki evlat hasretini susturmak için oyalanacak bişeyler aradım. Geç evlenmek benim tercihim değildi. Evlendikten sonra iki yıl beklemek de benim tercihim değildi, eşim istemedi içim içimi yedi. Aktif olarak beş yıldır pasif olarak yirmi yıldır bu yolda mücadele veriyorum. Ne kadar yorulsam da korksam da vazgeçemem ben. Hayat böyle işte çok istediğin şeyleri nazlanarak veriyor. İşte evlilikte böyle ya; sen istersin veya istemezsin nasip olan zamanda nasip olan kişiyle evlenirsin, bu da öyle işte çocuk da kendi istediği zamanda geliyor. Eminim senin de benim gibi bir hikayen vardır. Sen de vazgeçemezsin, biraz kafayı topla önce bi kendine gel. Sonra senin sıkıntınla ilgili başarılı doktor ve merkezlerle görüş. Böyle böyle sonunda çocuklarımızı kucağımıza alacağız. Öyle zor vakalarda bile insanların çocuğu oluyor ki vakti gelince bizim de olacak.
Rabbim yardımcımız olsun ondan başka sığınılacak yok.Hepimiz için o güzel an gelsin artık. Ben de depresyondayım bu aralar. Temmuzda olumsuz haberi aldığımdan beri kendimi hala çok kötü hissediyorum. Ki 6. Denemem de olumsuz sonuçlandı. İlk değil yani. Bu aralar hem işimde hem de bu sürecimde mutsuzum. Kariyer de yapamadım, çocuk da. Her yıl deneme yaptığım için iş değiştirmek de istemiyorum. Tam bir kısır döngü. Kendimi her anlamda başarısız, yetersiz hissetmeye başladım. Anne olabilenlere hayranlıkla bakıyorum. Benim 1 kere bile doğal yoldan bile olmadı. Tüp dersen hep hüsran. Neye tutunacağımı da bilmiyorum. Koca bir boşluk hissi.
Teşekkür ediyorum çok içten yazdım gerçekten. Anlıyorum ben de yalnız büyüdüm, insanı küçükten güçlendiriyor bu durum. Hayatta tepeler aşmak kolay geliyor. Hayatımda ilk defa böyle büyük bir dağla karşılaştım. İlk defa elimden bişey gelmiyor, ne yapsam olmuyor. Ben de senin gibiyim çok zorlanıyorum ama vazgeçemem biliyorum. Umarım 5. De kucağına almayı nasip eder Allah.Ne kadar duygulu yazmışsınız çok duygulandım
Benimde annem babam çalıştığı için hep akraba ya da bakıcılarla büyüdüm ama annem geldiğinde bu eksikliğini hemen kapatırdı çok ilgilendirdi ama çoğu zaman yalnızdım bu beni hayata daha güçlü hazırladı ve hiçbir şeyden vazgeçmedim .. hayatta ne istersem yaptım 2 üniversite yüksek lisans yabancı dil .. sadece çocuk konusunda tıkandım kaldım .. Aralık ayında olumlu oldu 4.tedavim ama sonradan da değerlerim düştüşimdi 5.ye başladım ve vazgeçmiyorum biraz zor bir süreç ama başaracağız
Canım ben rahme çizik attırdım Haziran da Temmuz’da da transfer oldum. Ama çok pişmanım keşke yaptırmasaydım. Aklımda kalmasın diye yaptırdım ama hiç de bişeye yaramadı. Boşuna rahmine zarar verdirtme. Önemli olan transferden önce rahimde düzensizlik filan var mı kontrol etmesi doktorların. Bağışıklık sorunu için intralipid serum uygulanıyor onu da yaptırdım, tutmadı ama pişman değilim bu serumdan. Hoş bu da deneysel çoğu doktor gerek bile görmüyor ama zararı yok en azından. Aklında kalacağına dene derim. Embriyo kaliteli olsun, rahimde sorun olmasın, allah nasip etsin bu kadar. Gerisi boş, hastaneler için para kaynağı o kadar.Kimyasal gebeliğin ardından bende doktorumla görüştüm. Histereskopi yapacak ve tutunması için rahme çizik atacak. HSG çektirmiştim ama histereskopi ilk defa yapılacak umarım hayırlı sonuçlar alırım. Doktora gittiğimde çok umutsuz olduğumu bırakmayı düşündüğümü söyledim. O benden daha umutlu, bırakmak yok olacak, tevekkül etmeliyiz diye baya moral verdi. İki dondurulmuş emriyom var öncesinde hersey arastırılsın istıyorum bende. Bide nette bağışıklık sistemiyle ilgili bir yazı buldum. Düşüklerin yada tüp bebekte olumsuz sonuçların sebebi olarak. Buraya linki kopyalyamadım ama sayfanın ismini paylaşıyorum. Brlki faydası olur. "Bağışıklık sistemi ve düşükler-fertijin" kendimde bundan da şüpheleniyorum ama bu araştırmayı hangi branş hangi bölüm yapıyor, hangi doktora gitmeliyim hiç bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Doktorumada söyleyeceğim eğer bilgi alabilirsem burdan paylaşırım hemen
Emriyo kalitesi iyiydi 5. Gün trasferi yapıldı ama tutunamadı. Bir çok dr un muaynesinde rahimle ilgili bir sıkıntı görmediler. Bağışıklıkla ilgili sıkıntı varsa bu hiç araştırılmadı. Hersey arastırılsın aklımızda soru işareti kalmasın istiyorum. Hayırlısı inşallahCanım ben rahme çizik attırdım Haziran da Temmuz’da da transfer oldum. Ama çok pişmanım keşke yaptırmasaydım. Aklımda kalmasın diye yaptırdım ama hiç de bişeye yaramadı. Boşuna rahmine zarar verdirtme. Önemli olan transferden önce rahimde düzensizlik filan var mı kontrol etmesi doktorların. Bağışıklık sorunu için intralipid serum uygulanıyor onu da yaptırdım, tutmadı ama pişman değilim bu serumdan. Hoş bu da deneysel çoğu doktor gerek bile görmüyor ama zararı yok en azından. Aklında kalacağına dene derim. Embriyo kaliteli olsun, rahimde sorun olmasın, allah nasip etsin bu kadar. Gerisi boş, hastaneler için para kaynağı o kadar.
Haklısın canım. Bağışıklıkla ilgili yapılan cd56 testi çok değişkenmiş. Farklı aylarda farklı değerler çıkabiliyormuş. Transferde prendnol ve antibiyotik kullandıysan bağışıklık meselesini takma bence. Tabi zararı olmadığı için serum kullanılmalı diye düşünüyorum. Valla doktor, merkez yöntem hepsi aracı Allah nasip etsin yeter.Emriyo kalitesi iyiydi 5. Gün trasferi yapıldı ama tutunamadı. Bir çok dr un muaynesinde rahimle ilgili bir sıkıntı görmediler. Bağışıklıkla ilgili sıkıntı varsa bu hiç araştırılmadı. Hersey arastırılsın aklımızda soru işareti kalmasın istiyorum. Hayırlısı inşallah
Sorununz ne idiHepimiz için o güzel an gelsin artık. Ben de depresyondayım bu aralar. Temmuzda olumsuz haberi aldığımdan beri kendimi hala çok kötü hissediyorum. Ki 6. Denemem de olumsuz sonuçlandı. İlk değil yani. Bu aralar hem işimde hem de bu sürecimde mutsuzum. Kariyer de yapamadım, çocuk da. Her yıl deneme yaptığım için iş değiştirmek de istemiyorum. Tam bir kısır döngü. Kendimi her anlamda başarısız, yetersiz hissetmeye başladım. Anne olabilenlere hayranlıkla bakıyorum. Benim 1 kere bile doğal yoldan bile olmadı. Tüp dersen hep hüsran. Neye tutunacağımı da bilmiyorum. Koca bir boşluk hissi.
Amh düşüklüğü ve sperm sayı azlığı ikisi bir arada yaniSorununz ne idi
Teşekkürler. Eskiden sanki birinci olmuş gibi ikincinin hayalini kurardım. Şimdi tek bile olsa razıyım artık o kadar çaresiz hissediyorum kendimi. Siz de ikinci için çok çabalamışsınız umarım Allah emeklerinizin karşılığını verir bu sefer kucağınıza alırsınız. İlk denemeden donuklarınız mı vardı. Düşünemiyorum 7-8 kere opuya girdiğimi, Allah yaşatmasın. Ben o kadar güçlü biri değilim galiba ikinci için böyle mücadele edemezdim diye düşünüyorum.Merhaba hanımlar 12 yıllık evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk denemede oldu. Sonrasında ara vermeden devam ettim. 7 deneme daha yaptım en son denemem tuttu fakat 12.haftada düşük yaptım.. 3 yıl oldu şimdi tekrar başlıycami umudunuzu yitirmeyin.. Hayırlısı herşeyi bir zamanı olduguna inanıyorum. Nasibimde varsa olucak inanıyorum.
Bir tane dondurulmuş oldu diğerleri hep tekrar tekrar tedavi.. Kızım kardeş istedikçe dahada umutlu gittim nasip olmadı.. Olur inşallah dua et inan umudunu yitirme hiçTeşekkürler. Eskiden sanki birinci olmuş gibi ikincinin hayalini kurardım. Şimdi tek bile olsa razıyım artık o kadar çaresiz hissediyorum kendimi. Siz de ikinci için çok çabalamışsınız umarım Allah emeklerinizin karşılığını verir bu sefer kucağınıza alırsınız. İlk denemeden donuklarınız mı vardı. Düşünemiyorum 7-8 kere opuya girdiğimi, Allah yaşatmasın. Ben o kadar güçlü biri değilim galiba ikinci için böyle mücadele edemezdim diye düşünüyorum.
Anladım. Allah hepimize sabır versin güç versin. Büyük konuşturmasın. Muradımıza erdirsin inşallah.Bir tane dondurulmuş oldu diğerleri hep tekrar tekrar tedavi.. Kızım kardeş istedikçe dahada umutlu gittim nasip olmadı.. Olur inşallah dua et inan umudunu yitirme hiç
İnşallah canımAnladım. Allah hepimize sabır versin güç versin. Büyük konuşturmasın. Muradımıza erdirsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?