- 18 Ocak 2012
- 8.282
- 3.937
- 448
Herşey yolunda olsa stresden ama yolunda değilmiş.. Bu şartlarda zaten stres kaynaklı değil.. İyi bir merkez ekip olması gerekiyorİlk tedavimde embriyolarım 4aa kaliteydi, opudan kusarak uyandım hormonlarım allak bullaktı, o halde beş gün sonra taze transfere aldılar olmadı, kalan bi taneyi transfer ettiler tutundu kimyasal gebelik oldu demek ki çok kötü kaliteydi, keşke transfer edip boş umut vermeselerdi. Her ay aynı kalite olmuyormuş yumurtalar. Şanssızlık ikinci opudan sonra kalan embriyoların kalitesi 5bc idi, o haldeki embriyoları bi de pgtye aldılar, dondur çözdür dondur çözdür biyopsi telef ettiler embriyolarımı. Bunların stresle ne ilgisi var. Zaten beni zerre kadar umursamayan doktorların eline düşmüşüm, bi de stres yapıyorum da olmuyor diye kendimi suçlayamayacağım.
Sana da çok geçmiş olsun. Farketmeden kapatmışım açtım.Hikayeniz bana çok benziyor ama benim beş negatifim var. Özelden yazacaktım ama mesajlara kapalı.
Şuan bahçecide Cem çelikte tedavi görüyorum. Alanında en iyilerden biri. Daha napayım bilmiyorum ki. Biraz da nasip galibaHerşey yolunda olsa stresden ama yolunda değilmiş.. Bu şartlarda zaten stres kaynaklı değil.. İyi bir merkez ekip olması gerekiyor
Deniz derman ûzme kendini olur inşallah dua et içtenlikle beterin beteri vardir unutma ben 4 yil ònce bebegim olmuyor diye defalarca tüp bebek denedim negatif sonra biraktim iki yil sonra kendiliğinden hamile kaldim doğum haftasinda kakasini yapti bebeğim akciğerlerini bitirdi mekanyumu vefat etdi kaderi birazda zorlamamak lazim ama inan çok üzüldüm derdine bir çare rabbimden gelsinçok uzun hikayem var.29 yaşında evlendim.evlenene kadar âdetlerim çok düzeniydi adet sancim normaldi.ilk bir kaç ay da hamile kaldim başkaları gibi bebek düşünür düşünmez hamile kaldim.ama sonra kalp atisi alınamadı.kurtaj oldum patoloji sonucun mol gebelik geldi.trabzonda fakülteye profa göstermeye gittim sonucu.ultrasondan muayene eder etmez sen nasıl hamile kaldin 2 yumurtan var dedi ve cehennem.gibi süreç başladı bizim için.amh testi istedi sonuç 0.2 geldi.acilen tup bebek dediler.sangdim ki parayi vercez igneleri vurunacam olacak oh belki de ikiz olur.ozel bir hastanede tedaviye başladık büyük bir hızla.tek bir yumurta bulabildi.3. gün embriyosu transfer oldum kocaman bir negatif.doktorum orada çok meşhurdu ama.hic sevmedim suratsız geldi negatif de aldim ya.sonra doğal yoldan hamile kalırım belki dedim ama kalamayınca bu kez istanbula gittim.memorial hastanesi cem demirel.kendi memleketimde doktorum tüm takiplerini yaptı iğneni kendisi vurdu toplama işlemi için cem demirele yolladı.8 yumurta.toplandi tek bir tane 5. gun e gitti transfer oldum gene negatif.negatif aldığım ay mucize eseri kendim doğal yoldan hamile kaldim aşırı sevindik kalp atışını bile duyduk bu kez ama 10. hafta kalp atisi durdu bebeğimin ve ben doğum yapanlarla bebek.seslerinin arasında 2. kürtajın oldum.2. kurtajdan sonra kromozom analizi istedi doktor ve benim kromozom da bozuk cikti.sorun birken 2 oldu.koca 1 yıldır tup bebeğe gitmeye uğraşıyorum.kurtaj sonrası âdetlerim tamamen bozuldu oltasız adet olamıyorum.bir ara aşırı kanamam.oldu 15 gün sürdü resmen.her ay doktor kapısı arşınladım.sonra düzelir gibi oldum.virus patlak verdi il dışı çıkış yasak dendi.bu ay tedaviye nihayet başladık 3 yumurtayla.igneler bulunuyorum he rgun ama doktor yumrudaki beğenmedi büyümüyorlar. bugün ultrasonda.bakip karar verecek e 2 düzeyine bakacak.umudum hiç yok.surekli ağlama krizi.çevrem hamilelerle dolu.karsi komşum geçen yıl ben kurtajdan geldiğim gün doğum yaptı geldi.ust katın alt katı komşularım hamile.65 dairelik sitede sadece benim bir yavrum yok.
hiç moralini bozma doktorlardan uzak dur 3 bes ay hiç bir şey yaptirma kafanida dinlendir ve doktorlar insanin pisikolojisini bozuyor bir süre sonra klomen hapi var adetinin başlamasindan itibaren 14 üncû günûnden itibaren beş gün kullan emin ol kendimde dahil bir çok arkadaşim ben ilk ay kaldim arkadaslarim 4 ayda kalan bile oldu hamile ûzme kensini hayirlisini dileCanım samimi mesajın için çok teşekkür ederim. Ne demek istediğini çok çok iyi anladım. Kimse bana söylemedi ama herşeyi geride bırakmaya çok ihtiyacım var, bunu hissediyorum. İnan bu noktaya zorla getirildim. Para için mahvettiler hayatımı. Şimdi bu girdaptan çıkmanın bir yolunu bulmak zorundayım ama çok iyi biliyorum ki bunu sadece ben yapabilirim. İnan bana oldum olası hiç bir şeyi umursamayan herşeyi oluruna bırakan bir insan oldum. Çok şükür ki hayatta da sorun yaşamam ama bu çocuk mevzusunda öyle olmadı. Üç yıl önce çocuk yapmaya karar verdik eşim tutturdu, arkadaşından duymuş, kontrole git. Aylarca gitmek istemedim, hiç gerek görmedim, eşim zorla gönderdi. O zamana kadar çok mutlu bir insandım. Yaş 35 diye Amh yaptılar 0.4 çıktı. Erken yumurta yetmezliği dediler. O gün şok. İki hafta aralıksız ağladım. Başka doktora gittim tekrar yaptık amh 1.2. Yumurta iyi dediler bi de hsg çekelim. Hsg çekildi, yarım saat sürdü çekmeleri. Tüpler tıkalıydı, açtık dediler. Doktorum 3-4 ay sonra tekrar tıkanabilir dedi. Eşime sperm testi yaptık sorunlu çıktı. Kafayı yiyecektim tüpler ne zaman yeniden tıkanacak diye. Doktor doktor gezmeye başladık. Tüm doktorlar doğal yoldan çocuğun olmaz yaşın çok ileri, yaşın çok ileri, yaşın çok ileri dedi. O ara hamile kaldım, nasıl bir rahatlama anlatamam. 9 haftalık kalbi durdu. Yine benim gibi hamile bir arkadaşımla ciddi bir sorun yaşamıştım işyerinde, bana çok büyük bir haksızlık yapmıştı. Hamile diye susmuştum. Ama çok kötü bir gün geçirmiştim. O gün kalbi durmuş; öğrendiğim zaman kendimi o kadar suçladım ki anlatamam. Aylarca kendime gelemedim. Ve ben o kişiye hamileliği boyunca destek olmak zorunda kaldım işyerinde. Şu hayatta çocuğunun katili olarak gördüğün kişinin çocuğu sağlıklı doğsun diye aylarca yardım etmek zorunda bırakılmak belki de şu hayattaki en zor sınav. Biraz kendime gelince tüm testleri yeniledim. Hsg çekildi tüpler açık, meğer ilk seferinde rahimde kasılma olmuş, eşimin sperm testleri yeniden yeniden yapıldı. Normale sayılır. Bu sefer doktorlar sorun olmaz kısa sürede hamile kalırsın demeye başladı ama hep eklediler yaşın ileri bekleme, yaşın ileri bekleme sakın, kaybedecek zamanın yok ama ben kalamadım.Bir türlü kalamadım, herkes bangır bangır söylüyor zaten kafaya takarsın olmaz diye ama doktorlar kaybedecek zamanın yok diyor. Bende madem doğal olmuyor tüp bebekle oluversin dedim. Sonrasını yazmıştım zaten başarısız üç tüp bebek denemesi. Kime güveneyim hangi teste, hangi doktora. Gittiğim her doktor başka bişey söyledi bu güne kadar. Bunca şeyi geride bırakmayı başaramıyorum, psikologlardan yardım almayı da çok denedim, onlar ezber ezber konuştukça daha da kötü oluyorum. Ben de uzun yazdım kusura bakma gerçekten, kafa şişirmek hiç istemem ama öyle başarısız denemelerle kendimi koyvermiş değilim demek için yazdım bunları. Belki de biraz ruhunu dinle diyerek en büyük iyiliği sen yaptın.
Muhakkak ki rabbim en doğru zamanda en güzelini nasip eyler inşallah.. Bende doktoruma beraber merkez değiştirdim ama çok pişman olup geri kızımın oldugu memorial e döndüm.. İlk denemede de gebe kaldım yine ama düştü malesefŞuan bahçecide Cem çelikte tedavi görüyorum. Alanında en iyilerden biri. Daha napayım bilmiyorum ki. Biraz da nasip galiba
Yeniden başlamayı şuan için düşünmüyorum. Çok yoruldum yıprandım. Açıkcası doktoruma da güveniyorum ama bazen olmayınca olmuyor demek ki. Bana sürekli moral veriyor. Kimler doğurdu yaşın daha genç sen mi doğuramayacaksın diye.. bakalım artık zaman ne gösterecek. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı.Canım çok iyi anlıyorum seni. Bende de aynen herşey çok iyi gidiyor diyorlar sonuç hüsran. Sen yeniden başlayacak mısın, doktor merkez değiştirme gibi planların var mı ? Bilmiyorum belki tedavi de bişeyi eksik veya hatalı yapıyor olabilirler.
Ay ne güzel doktormuş o öyle. Senin adına doktorun nedeniyle mutlu oldum. Belki kendiliğinden olur bakarsın bu aradaYeniden başlamayı şuan için düşünmüyorum. Çok yoruldum yıprandım. Açıkcası doktoruma da güveniyorum ama bazen olmayınca olmuyor demek ki. Bana sürekli moral veriyor. Kimler doğurdu yaşın daha genç sen mi doğuramayacaksın diye.. bakalım artık zaman ne gösterecek. Hepimiz için hakkımızda hayırlısı.
Bak bu dediğine canı gönülden katılıyorum. Rabbin uygun gördüğüne Rıza göstermek lazım. Yoksa insan üzüntüden ruhen ve bedenen hasta düşüyorMuhakkak ki rabbim en doğru zamanda en güzelini nasip eyler inşallah.. Bende doktoruma beraber merkez değiştirdim ama çok pişman olup geri kızımın oldugu memorial e döndüm.. İlk denemede de gebe kaldım yine ama düştü malesef
Canım tavsiyen için teşekkür ederim. 6 ay klomen benzeri letu diye bi ilaç kullandırmıştı ilk doktorum. 3-4 güzel yumurta oluşuyordu ama hamile kalamadım. Bu ay yeni denememe başlıyorum. Bu sefer olacak inanıyorum hiç düşünmüyorum olumsuz bişey. Sanki tedaviye başlamayacak gibiyim unutuyorum sürekli. Bana dua edersen çok sevinirimhiç moralini bozma doktorlardan uzak dur 3 bes ay hiç bir şey yaptirma kafanida dinlendir ve doktorlar insanin pisikolojisini bozuyor bir süre sonra klomen hapi var adetinin başlamasindan itibaren 14 üncû günûnden itibaren beş gün kullan emin ol kendimde dahil bir çok arkadaşim ben ilk ay kaldim arkadaslarim 4 ayda kalan bile oldu hamile ûzme kensini hayirlisini dile
Kesinlikle hep şükrederim bir kızım var sağlıklı Allah olmayanlara nasip etsin zor şeyler bir kadın için çok daha zor. Maddi manevi çok zor..Bak bu dediğine canı gönülden katılıyorum. Rabbin uygun gördüğüne Rıza göstermek lazım. Yoksa insan üzüntüden ruhen ve bedenen hasta düşüyor
Evet gerçekten çok zor. Herşeyi bi kenera bıraktım. 9 ayda üç negatif deneme geçirdim. Şimdi dördüncüye başlıyorum. Müdürüm yıllık izinlerimi kullanmana bile zorluk çıkarmaya başladı. İşyerinde bile çok sorun olmaya başladı tedavim. Neyle uğraşacağımı şaşırdım. Bugüne kadar harcadığım 50-60 bini geçti. Sonuç sıfır. Çalışmasam ben de nasıl ödenecek tedavi paraları. Her açıdan öyle zor ki bu tedavi. Sürekli dua ediyorum Allahım bu sefer olsun, bitsin artık bu tedavi diyeKesinlikle hep şükrederim bir kızım var sağlıklı Allah olmayanlara nasip etsin zor şeyler bir kadın için çok daha zor. Maddi manevi çok zor..
Çok iyi anlıyorum seni bende aynı sıkıntıları yaşadım kızım özel okulda okuyor bende çalısıyorum çok yogun işim. Daha önceki tedavime işden ayrılmak durumunda kalmıştım. Birde beni düşün 8.denemeEvet gerçekten çok zor. Herşeyi bi kenera bıraktım. 9 ayda üç negatif deneme geçirdim. Şimdi dördüncüye başlıyorum. Müdürüm yıllık izinlerimi kullanmana bile zorluk çıkarmaya başladı. İşyerinde bile çok sorun olmaya başladı tedavim. Neyle uğraşacağımı şaşırdım. Bugüne kadar harcadığım 50-60 bini geçti. Sonuç sıfır. Çalışmasam ben de nasıl ödenecek tedavi paraları. Her açıdan öyle zor ki bu tedavi. Sürekli dua ediyorum Allahım bu sefer olsun, bitsin artık bu tedavi diye
Anlıyorum valla yaşayan anlıyor. Yeni denemeye başlıyorum yazmıştın. Allah bu sefer nasip etsin inşallah, son olsun.Çok iyi anlıyorum seni bende aynı sıkıntıları yaşadım kızım özel okulda okuyor bende çalısıyorum çok yogun işim. Daha önceki tedavime işden ayrılmak durumunda kalmıştım. Birde beni düşün 8.deneme
Evet adet olmayı bekliyorum işte pgt den sonuç geldi 2 ay dinlenicek rahim dedi doktorum. Transfer için bekliyoruz biraz heyecan yapmaya başladım acıkcası. Kızım çok istiyor. Dua ediyor hergün kuzumAnlıyorum valla yaşayan anlıyor. Yeni denemeye başlıyorum yazmıştın. Allah bu sefer nasip etsin inşallah, son olsun.
Canim ne demek rica ederim umarim burdan sevindirici haberlerini duyarimCanım tavsiyen için teşekkür ederim. 6 ay klomen benzeri letu diye bi ilaç kullandırmıştı ilk doktorum. 3-4 güzel yumurta oluşuyordu ama hamile kalamadım. Bu ay yeni denememe başlıyorum. Bu sefer olacak inanıyorum hiç düşünmüyorum olumsuz bişey. Sanki tedaviye başlamayacak gibiyim unutuyorum sürekli. Bana dua edersen çok sevinirim
İnşallah canım burda isteyen herkesin olur bebişleriAy ne güzel doktormuş o öyle. Senin adına doktorun nedeniyle mutlu oldum. Belki kendiliğinden olur bakarsın bu arada
Ayni durumdayız..benim de oglum ilk denemede oldu 8 yaşında.. diğeri de hemen olur nasilsa diye 4 sene sonra denemeye basladik.. 4 yildir 3 negatif ustune 3 tane boşa giden opu var.. simdi yeniden deneyeceğim ama doktor son 3 te olgun yumurta cikmadigi icin umutsuz konustu.. bu defa da olmazsa artik deneme diyecek sanirim..Bir tane dondurulmuş oldu diğerleri hep tekrar tekrar tedavi.. Kızım kardeş istedikçe dahada umutlu gittim nasip olmadı.. Olur inşallah dua et inan umudunu yitirme hiç
Allah yardımcınız olsun.. Canım şunu anladım ki nasip kısmet rabbim ol derse oluyor. Bende de yumurta dolu hatta embiriyo da ama olmuyor 18 tane var şuan eşim diyor olursa gerisini ne yapıcaz çok fazla var..Ayni durumdayız..benim de oglum ilk denemede oldu 8 yaşında.. diğeri de hemen olur nasilsa diye 4 sene sonra denemeye basladik.. 4 yildir 3 negatif ustune 3 tane boşa giden opu var.. simdi yeniden deneyeceğim ama doktor son 3 te olgun yumurta cikmadigi icin umutsuz konustu.. bu defa da olmazsa artik deneme diyecek sanirim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?