- 22 Ağustos 2008
- 4.117
- 2.651
- 448
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
Çok iyi anlıyorum. Ama ailelerin gözünde hep küçüğüz onların da aklı hep bizde ve onlar sizin aileniz gurur yapmayın bu konuda.
Eşinizden büyük müsünüz 9 yaş farkı nedir ? Sizden küçükse olgunlaşmamış da olabilir belki ciddi bir konuşma yapsanız kendine çeki düzen verir ?
Eşinizin en büyük eksikliği bence kendisine ve size karşı kendini ispat edememiş olması ticaret cesaret ister derler. Eşinizin işleri bu ispat edememeden kaynaklanan cesaretsizlikten olabilir. Ufak bir iş yeri kiralayıp ilk günler maddi beklentiniz olmadan sadece onu cesaretlendirmek için bunu yapabilirsiniz. Ben eşimden yana bu sıkıntıyı hiç çekmedim ama bizimde başka sıkıntılarımız çok oldu o zamanlar hep derdim yarim yar olsun dünya bana dar olsun diye
derdiniz sadece parasızlık yada eşinizin işsizliği ise ona yardımcı olun yalnız bırakmayın o da zor bir dönemde çünkü.. ama eşim sorumsuz ilk evliliğimden olan çocuğuma kötü davranıyor göründüğü gibi değilmiş yada çaba göstermiyor iş bulmak için dersen bak o zaman iş değişir ..ama sen sadece zor bir süreçten bahsediyorsun anladığım kadarıyla ..bunun için umudunu asla kaybetme ve bunu da eşine hissettir onunda şu an sana ihtiyacı var çünkü.. erkekler bizim kadar güçlü değiller maalesef hele böyle maddi konular olunca çok eziliyorlar bunu da farklı tepkilerle gösteriyorlar.. canınızı sıkma bir kapıyı kapatan rabbim bir diğerini açar nasılsa ..burada yaşadıklarımı anlatsam roman olur ne zor günler geçirdik.(konularıma bak istersen)sorununuz sadece maddi olsun hepsi gün gelir geçer arkadaşım..
Maddiyat muhim degil ama sorumluluk sahibi olmak cok muhim. Ben sahsen sabit ve duzenli bir isi olmayan bir adamla hayat birlestirmezdim. Evlilik buyuk sorumluluk. Garson da olabilir ama istikrarli isi olacak ki guvenilsin. Ustelik belli yaslardaki adamlarin kosede belli yatirimlari yoksa sorumluluk tasidiklarini dusunmem. Istisnai durumlar haric tabi
Sizi incitmak istemem ama cok kizdim.
Ben paraci, mal mulk düşkünü asla değilim. Ama sabit geliri olmayan, belirli bir meslegi olmayan,koca yasinda baskasindan bağımsız yasayamayan adamlara sempati duyamiyorum.
Hele de siz ikinci evliliği böyle bir durumdayken yapmışsınız.
Ilk evliliğimde o hatayi yaptım. Ama ikinci de asla yapmam dedim. Ki yapmadim da..
Cocugum olmadigi halde temkinli davrandim bu konuda.
Ama cok yakin bir arkadasim var. O da boyle bir evlilik yaptı. Hep sıkıntı hep sıkıntı hayati. Birinci evlilikte zaten ayni sorunları yasamissin neden ayni hatayi tekrar yapiyosun?
Sanirim durum "vah kismete bak bir is bulamadi esim"den ziyade;
"konduramiyorum ama esim evde oturmaktan hoslaniyor mu acaba?" gibi..
Dogru mu tahmin ediyorum bilemiyorum ama..
Sadece kismetsizlik yasiyoruz, esim cok cabaliyor diyorsan boyle bi' donemden gecmis biri olarak soyluyorum,
erkeklerin, hele de oncesinde surekli caliamissa, issiz kaldiklarinda kimyalari degisiyor. Stresli, alingan, para lafi duysa gozleei dolan insanlar olup cikiyorlar.
Bol anlayis ve sabir tavsiye ediyorum.
evli degilim.
sadece sogudum ve o da alınıyor demissiniz ya... ayrılmak gibi bir niyetiniz yoksa arayı acmayın demek istedim.
ona yorgunlugunuzu -alınmayacagı bir bicimde... - anlatmayı denediniz mi?
Biraz sukunetini korumani tavsiye ediyorum nacizane..eşim 2 aydır geçici olarak bir işe girdi ama gecici dönemsel bir iş. Gecelere kadar çalışıyor şimdi. Bilemiyorum. Tek bildiğim bana mahçup olmamak için şuan çabalıyor.
Aslında kendi düzenini, işini bırakıp sizin düzeninize gelmesi eleveriyor biliyor musunuz?
Ben erkeklerin kendi düzenlerini kolay kolay bozduklarını görmedim.
Düzenini bozan adamların da iş konusunda vs böyle rahat olduklarını düşünüyorum işte.
Şuan boşanmak üzere olan ablamın eşi de kendi şehrini, işini bırakıp ablamın düzenine gelmişti.
Yeni iş arandı orda bulundu. Ama inanın bir yılda belki 6 iş yeri değiştirdi.
Hep bir bahanesi vardı. Yok parası az, yok yolu uzak, yok haksızlık yaptılar, yok patron şu lafı etti gibi.
İş hayatı zor dediğiniz gibi sabretmeden olmuyor.
Kendi işinin patronu değilsen yeri gelecek laf duyup yutacaksın.
Ama o ablamın çalışmasına güveniyordu çıkıp çıkıp durdu.
2 ay çalış 20 gün iş arama bahanesi ile yat şeklinde.
Hiç hoş değil, üzülmekte haklısınız.
Eşinizle başka hiç bir sorununuz yoksa, size başka bir hayal kırıklığı yaşatmadıysa eğer
bu konuyu açık açık konuşun.
Çalışma hayatının zor olduğunu, bazı zorluklara göz yummak gerektiğini, artık sorumluluk altında tek başına
ezilmek istemediğinizi anlatın.
Umarım düzelir her şey. Mutlu olursunuz.
Ben geçen gün bir konu açtım para yiyen erkek diye . Sizin yanınıza gelmesinide kaybedecek hiç bir şeyi olmamasına bağlıyorum. Rabbin yardımcın olsun canım. Koy şapkanı önüne güzelce düşün , bekar olsan emin ol daha kolay geçinirdin
Kendinizi köşeye sıkışmış gibi hissettiğinizi düşünüyorum. Sanki Eşinizin çalışmak istemediğini böyle yaşamanın onun işine geldiğini düşünüyorsunuz ama bunu dile getirmemeye kendinize itiraf etmemeye çalışıyorsunuz ki sogumayin. Yani soğudu demeye bile çekiniyorsunuz sanki.yani burdaki insanlardan değil kendinize söylemekten çekiniyorsunuz gibi. Ikinci Bosanmayi yasamamak icin kendinizi sogumamak icjn zorluyorsunuz sanki.
Çok naif bi bayansiniz onunla para muhabbeti yapmak istemiyorsunuz.ama bazı insanlar bu durumu kullanabilir.asgari ücret bile mi kazanamaz bu yaşta bi adam?
Lütfen yanlış anlamayın fakat bu eleştiriyi yapmak durumundayım , içimde tutamayacağım.
Siz istikrarlı olmayan, çalışmayan bir adamla evlisiniz açıkçasını söylemek gerekirse evi siz geçindiriyor o adama siz bakıyorsunuz.
Siz çocuğunuzun rızkını adama yedirdiğinizin farkında mısınız?
(rica ediyorum yanlış anlamayın üvey baba maduru bir insan olarak soruyorum bunu size. yani çocuğunuzun vasfında olarak..)
Evlilikte maddiyat gercekten onemli bir konu, esimle genel olarak cok uyumluyuzdur buna ragmen ikimiz de calistigimiz halde maddi sebeplerden cok geriliyoruz. Bir de esimin is bulamadigini vs dusundugumde yasadiginiz sikintiyi gercekten icimde hissettim. Neredesiniz suanda istanbul ankara gibi is imkani bol bi ile gitseniz oluru nedir? Asgariden bile baslasa yeterli yukselir kendini gosterirse yeter ki biyerden baslasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?