Umudumu Kaybetmek İstemiyorum.!! Beni Dinler MisiniZ ?

Yok o benden 9 yaş büyük

Bu kanıya doğru varmışsınız. Bana kendini ispat edemedi. Bu durum onu çok üzüyor. Şansımız kısmetimiz açılmıyor iş yönünden...

Zor bir süreçten geçiyorum. Ama hep söylerdim. Eşim benden bir adım önde olmalı maddi manevi. Akıllı adamı severim ben derdim hep.. Hani biraz uyanık cevval olsun işini bilsin. Ben çekip çevirmeyim. Bana olmuş gelsin derdim bunları....Ama büyük de konuşmadım. Böyle bir adam ancak bana uyar benimle geçinebilirdi. Gerçek buydu. Fakat herşey dört dörtlük olmuyor.

Sanirim durum "vah kismete bak bir is bulamadi esim"den ziyade;
"konduramiyorum ama esim evde oturmaktan hoslaniyor mu acaba?" gibi..
Dogru mu tahmin ediyorum bilemiyorum ama..
Sadece kismetsizlik yasiyoruz, esim cok cabaliyor diyorsan boyle bi' donemden gecmis biri olarak soyluyorum,
erkeklerin, hele de oncesinde surekli caliamissa, issiz kaldiklarinda kimyalari degisiyor. Stresli, alingan, para lafi duysa gozleei dolan insanlar olup cikiyorlar.
Bol anlayis ve sabir tavsiye ediyorum.

Esiniz banada sorumsuz gibi geldi, yani biraz rahata alisik ve düskün bence....hazir bi is bulmusken zorlansada yenisini bulmadan cikmamaliydi, sanki herkes calistigi isten memnun mu, rahat mi? Bunlara bahane bana göre, sanki sirtini size dayamis kendini biraz garantiye almis, kac yasinda bilmiyorum ama genc olmadigi kesin, nekadar cocuklarina verdiysede sizin dediginiz gibi bi düzen kurmaliydi....sizin yerinizde olsam kredi falan kesinlikle cekmem, sizin en büyük sorumlulugunuz oglunuza karsi, siz onun icin cabalamaya devam edin, esinizlede kesin sekilde konusun, hoslanmadigi bi iste olsa artik calismasi gerektigini bunun böyle gitmiycegini söyleyin...

Şöyle söyleyim. Benim yaşadığım şehire gelmeden önce iyi maaşı olan ama saatleri evli bir adama uymayacak bir işi vardı. Ama parası iyiydi. Biz de dedik sabah 8, akşam 6-7 düzenli iş olsun. Eski işi gibi saati düzensiz olmasın parası az olsun ailecek vakit gecirebilelim istedik. Evdeki hesap çarşıya uymadı ayrıca sorumluluk konusunda hepinize katılıyorum. Hayat felsefem emeksiz yemeğin olmayacağı sebaat etmeden sonuca ulaşılamayacağıdır.

Evlilikte maddiyat gercekten onemli bir konu, esimle genel olarak cok uyumluyuzdur buna ragmen ikimiz de calistigimiz halde maddi sebeplerden cok geriliyoruz. Bir de esimin is bulamadigini vs dusundugumde yasadiginiz sikintiyi gercekten icimde hissettim. Neredesiniz suanda istanbul ankara gibi is imkani bol bi ile gitseniz oluru nedir? Asgariden bile baslasa yeterli yukselir kendini gosterirse yeter ki biyerden baslasin.

Maneviyat yönümün çok gelişmiş olduğunu düşünüyorum. Eşim tanıştığımızda çalışıyordu. Şehir değişikliği bizi belkide bu duruma soktu. Şunun altını da önemle çizmek isterim. Bende kaynana kayınpeder görümce elti sorunu Hiç olmadı. Eşim aileme karşı çocuğuma karşı son derece saygılı ve terbiyeli. Daha benim adımı söylememiştir. Duymadım adımla hitap etmez eşim. Çiçeğim canım gülüm... bir gün olsun çocuğuma off demedi. Kendimi övmek gibi algılanmasın ama çok evlenmek için yaklaşan haber gönderen insanlar oldu. Kimi dediğim gibi oldukca varlıklı ama içi boş. Huzurla ben soframı kurup oturuyorsam en büyük zenginlik odur benim için. Şunu hiç bir zaman demeyin "asla yapmam" hayatın ne getireceğini bilemezsiniz. Yaşamın başka bambaşka bir alanında asla yapmam dediğiniz şeyi bir bakmışsınız ki yapmak durumunda kalmışsınız. Yanlış anlamayın beni tabiki farklı düşünmeniz eleştirmeniz normal. İncinmedim ben. tşk ederim.

eşim 2 aydır geçici olarak bir işe girdi ama gecici dönemsel bir iş. Gecelere kadar çalışıyor şimdi. Bilemiyorum. Tek bildiğim bana mahçup olmamak için şuan çabalıyor.

evli degilim.
sadece sogudum ve o da alınıyor demissiniz ya... ayrılmak gibi bir niyetiniz yoksa arayı acmayın demek istedim.
ona yorgunlugunuzu -alınmayacagı bir bicimde... - anlatmayı denediniz mi?

Hayatta hiç birşey benim için kolay olmadı. Buda öyle olacak... sabredip zamanın ne getireceğine bakacağım. Ayrılmayı düşünmek istemiyorum. Bir çok artısı varken, çok yalnız kalmış, gözlemlemiş ve birebir yaşamış bir bayan olarak konuşuyorum. ERKEĞİN İYİSİ YOKTUR. Önemli olan daha az sorunlusunu bulmakta

eşim 2 aydır geçici olarak bir işe girdi ama gecici dönemsel bir iş. Gecelere kadar çalışıyor şimdi. Bilemiyorum. Tek bildiğim bana mahçup olmamak için şuan çabalıyor.
Biraz sukunetini korumani tavsiye ediyorum nacizane..
Cabaliyormus cunku..
Tutunmaya calisiyor en azindan, salivermiyor.

Eşinizden soğumayın. Şehir değiştirmek kolay mı belki adapte sorunu yaşıyor ? Çözüm odaklı davranacağınıza inanıyorum siz çok olgun bir kadınsınız.

ilk işi hadi şartlar insani değildi. Resmen çökmüştü adam ben bizzat şahittim. Öyle zırt bırt işten çıkma dengesiz kararlara benim hiç tahammülüm yok. Büyük konuşmak istemem ama ben mücadelemi veririm. Sonra izlerim kahır çekecek ne durumum müsait buna nede bir mecburiyetim var.

Doğru kaybedecek birşeyi yoktu.. ama kazanacağı çok şey vardı. Kendine çok güvendi bende evlenme teklifine sıcak bakınca dünyayı yerinden oynatırım moduna girmişti. Konunuzu okudum haklıydınız. Bazı erkekler bunu kullanır. Bunu şu durumda eşime yakıştıramıyorum.

Asgari ücret elbet kazanır ama bu maaş inanın şu yaşam koşullarında çok zor. Ama son çare tabi odur.

Kadının evde fazla sorumluluk almasına karşıyım.
Adam bakmışki kadın her işe koşturuyo çalışıyo hırslı filan salmış kendini. o evi geçindiren kendisi olsaydı işten çıkmaz biraz sıkardı eminim.. e garantisi var hanımı çalışıyo çünkü...

Babamda böyle benim anneme dayamış sırtını o iş senin bu iş benim saldım çayıra mevlam kayıra bi zorla emekli oldu. :)
ama hata annemde, babama fazla güvence vermiş daha faturalar ne zaman yatacak onu bile bilmez takip etmez babacım :)

Benim yapıma ters bakmak beslemek. Çocuğum bir yana dünya bir yana, siz kendi açınızdan yaşamış olduğunuz rahatsız edici durumlardan ötürü böyle bir yorum yaptınız. Haklısınız böyle düşünmeniz normal. Ben sadece biz diye düşünüp yola çıktım. Babası o daha bebekken ölmüş, anne genç yaşta vefat etmiş bir adamla evlendim. Herkes benim gibi ailesi arkasında, yanında büyümüyor. Benim herşeyden önce kendime saygım var. Çok şükür ağzı ayrık budala bir kadın değilim... (özürdilerim sözüm meclisten dışarı)

Ben sadece sizlerle duygularımı içimden geçirmiş olduğum düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Ara ara sorguluyorum kendimi. Evet keşke dediğim şeyler var.
Keşke biraz daha bekleseydim, evlenmeyi erteleseydim diyorum
Şu da var eşimin mücadelesini görüyorum ama benim gibi bir kadına belki bu yeterli gelmiyor.
Daha uyanık ne biliyim. daha girişgen olsaydı acaba dahamı iyi olurdu.
Çıtasını iş konusunda yıllardır neden yüksek tutmamış gibi şeyler düşünüyorum.
İnsan hayatta önce kendi için bir şeyler yapmalı. İlla çocuğum var sevdiğim var diye değil.
Yani sanki eşim beni tanıdı ve ben evliliği kabul edince... bir gayret aldı onu :)

Evet maddiyat önemli. Adım atıyorsun para...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…