- 22 Ağustos 2008
- 4.118
- 2.652
- 448
- Konu Sahibi Brave Capricorn
-
Biraz sukunetini korumani tavsiye ediyorum nacizane..
Cabaliyormus cunku..
Tutunmaya calisiyor en azindan, salivermiyor.
Kadının evde fazla sorumluluk almasına karşıyım.
Adam bakmışki kadın her işe koşturuyo çalışıyo hırslı filan salmış kendini. o evi geçindiren kendisi olsaydı işten çıkmaz biraz sıkardı eminim.. e garantisi var hanımı çalışıyo çünkü...
Babamda böyle benim anneme dayamış sırtını o iş senin bu iş benim saldım çayıra mevlam kayıra bi zorla emekli oldu. :)
ama hata annemde, babama fazla güvence vermiş daha faturalar ne zaman yatacak onu bile bilmez takip etmez babacım :)
Eşinizden soğumayın. Şehir değiştirmek kolay mı belki adapte sorunu yaşıyor ? Çözüm odaklı davranacağınıza inanıyorum siz çok olgun bir kadınsınız.
Maddiyat muhim degil ama sorumluluk sahibi olmak cok muhim. Ben sahsen sabit ve duzenli bir isi olmayan bir adamla hayat birlestirmezdim. Evlilik buyuk sorumluluk. Garson da olabilir ama istikrarli isi olacak ki guvenilsin. Ustelik belli yaslardaki adamlarin kosede belli yatirimlari yoksa sorumluluk tasidiklarini dusunmem. Istisnai durumlar haric tabi
Kabullenmesi zor ama maalesef durum bu..Doğru kaybedecek birşeyi yoktu.. ama kazanacağı çok şey vardı. Kendine çok güvendi bende evlenme teklifine sıcak bakınca dünyayı yerinden oynatırım moduna girmişti. Konunuzu okudum haklıydınız. Bazı erkekler bunu kullanır. Bunu şu durumda eşime yakıştıramıyorum.
Bende bu yorumun altina imzami atarim. Konu sahibi gibi birçok kadin "ben dünya malina deger vermedim" yok "huzrum daha önemli" gibi sözler sarf edip sanki iyi birsey yapiyorlarmis gibi göstermeye çalisiyorlar.
Evet, dünya mali önemlidir. Zengin mi olmasi lazim? Hayir fakat belli bir yasa gelen bir insan sorumlu ise, birikimi vardir, isi vardir. Yani evet huzur önemli fakat ask ve sevgi insanin karnini doyurmuyor. Zaman ile hep tek tarafli çabalamak, herseyi üstlemek insani yorar. Ilk basta o insanin sadece iyi tarafini görerken, artik zaman ile, yorulunca bu insanin "iyi taraflari" yetersiz kaliyor. Sorumsuz ise hakikatten sadece iyi kalpli olmak artik yetmez.
Bu konuda biraz ibretlik olsun baze genç kizlara. "Ya ama seviyorum, tek odali evdede, her gün aç kalsamda multu olurum" gibi laflar ile gerçekten huzur bulunmuyor kizlar.
Durum bu derken, buna sen karar veremezsin ki. Ordan yazmak ne kadar kolay değil mi?Kabullenmesi zor ama maalesef durum bu..
Asla...Durum bu derken, buna sen karar veremezsin ki. Ordan yazmak ne kadar kolay değil mi?
Asla...
sizin yerinizde olmayı asla istemem..
ama eski konunu okudum , ailen seni kabul etmişken ne diye döndün be arkadaş..
İşte bende 2.ewlilik yapmaktan çok çekiniyorum.Merhaba,
8 yıl aradan sonra 2. evliliğimi yaptım. Bu karar benim için tahmin edersiniz ki çok zor oldu. Çocuğuma baba yada abi olsun diye yapmadım evliliğimi. Çünkü belli bir yaşa geldi çocuğum. Yalnız geçirdi çocukluğunu babadan yoksun... Yalnızlığıma son vermek istedim. Bir aile olabilmek paylaşmak, gülmek, sevmek,sevilmek için yaptım. Hiç bir zaman Çok dışa dönük açık serbest biri olamadım, erken yaşta sorumluluk aldığımdan yapım gereği de hep sakindim.. evime oğluma zaman ayırmayı hep tercih ettim. İşten eve evden işe herşeyim planlı düzenli güzel iki kişilik bir dünyamız vardı. Ailem son derece destek ve arkamda olduklarını belirtmek isterim.
Bende hep çalıştım çabaladım yıllarca kendi içimde çok dara düştüğüm oldu kimseye demedim. Çok mücadele verdim düzen kurmak için herşeye yetişmek bazen öyle zorladıki beni yinede aştım herşeyi kimseden bişey beklemeden.....
Bir çok kişi çıktı karşıma bu süreçte ama hislerimde yanılmadım doğru insan değillerdi. Varlıklısı çıktı, bekarı,çocuklusu, çocuksuzu derken.. şimdiki eşimle tanıştım. beni çok istedi. sevdi. Yıllarca hep uzaktanda olsa beni istedi. yokladı devamlı... ben yıllarca istemedim. Sonra ikna etti beni (ayrıntıya girmeyim). 1 yıl olacak nerdeyse evleneli. Eşim herşeye sıfırdan başladı beni tanıdıktan sonra. Hiçbirşeyi yoktu ama yüreği çok zengindi. Huzur olsun evimde ikimiz çalışır çabalarız dedim. Benim bulunduğum şehre geldi. İşim ve düzenim oradaydı. Anlayacağınız benim düzenime oturduk. Ona tek kuruş masraf ettirmedim (zaten ettirecek olsam yoktu birikimi parası) Nikahı bile sade bi şekilde geçiştirdik. Yaşım genç olmasına rağmen heves etmedim dünya malına şatavata... eşim ile 9 yaş var aramızda bu sorun değil. Asıl sorun eşimin sabit bir işinin olmayışı burda iş bulamadık aylarca uğraştık. Çok şaşırdım nasıl bulunmaz ama gerçekten bulamadık. Sebepleri eşimin çok vasıflarının olmayışı ve gecerli bir mesleğinin olmayışıydı belkide.. yada ne biliyim kötü birşey düşünmek istemiyorum. Çok ezik hissetti bana ve aileme karşı kendini. Ben buna asla sebep olmadım. Ama bilirsiniz işsizlik piskolojisi zor erkek için... Ben bu arada çok yorgundum zaten hayat çocuk, zorluklar zaten beni yormuştu.
Evlilikte biraz oh dermiyim acaba derken sorumluluklarım dahada arttı. Artık 3 kişiydik. Eşim işe girdi çok zor şartları vardı 5 ay çalıştı dayanamadı çıktı. E bende çok zor şartlarda çalıştım zamanında ama çıkmak yerine hep mücadele ettim. O bunu yapmadı ve çıktı. aylardırda tek bir iş görüşmesinden cevap gelmedi. Ben hergün araştırmaktan bitap düştüm cv doldur gönder ara araştır hep uğraşıyorum bunlarla... oda uğraşıyor sayılır. Ve şu son günlerde aklıma kötü olumsuz şeyler takılıyor. Düşünmek istemiyorum. Acaba ben hayatım boyunca eşimin işsizliğinden yada hiçbir parası pulu birikimi olmayışından dolayı hep sıkıntımı çekeceğim. Bir çocuk okutuyorum. Ne yeni evli olduğumu bildim ne gezdim ne gördüm. Sorgular oldum neden bu yaşına kadar bi köşeye para atmamış oda tamam 2 çocuğu var bakmış para göndermiş ama hiç düzen kuramamış kendine. Yanlış anlaşılmasın ben parası olmadığını bilerek evlendim. Bir evim var yeter bize dedim. Ama şu sıra soğudum eşimden ister istemez alınıyor herşeye. Benim ne suçum var. Ben evlendim mi hiç bişey anlamadım. Yine aynı koşuşturmam var.. birde oğluma karşı mahcupmu oluyorum desem tarifsiz bir durum yaşıyorum. Ailem çevrem kesin içinden dedikleri şudur. Janseliinin seçimi bumuymuş diyorlar. Umrumda değil o ayrı konu ama insan 2. de gülmek istiyor rahat etmek istiyor. Sadece paylaşmak istedim
Çok uzun oldu özürdilerim. Ama hassas bir konu bu benim için. Yorum yapmak isteyen arkadaşlar evli yada ayrılmış.. veyahut 2. evliliğini yapmış arkadaşlar olursa sevinirim. Çünkü yaşamayan bilemeyebilir.
Asla...
sizin yerinizde olmayı asla istemem..
ama eski konunu okudum , ailen seni kabul etmişken ne diye döndün be arkadaş..
Burda yaş olsun yıl olsun, çocuğun kız erkek oluşu, meslek gibi şeyleri doğru yazmayı tercih etmiyorum. Neden tutmuyor diye düşünmeyin yıl yaş vs.. oynar konularımdayazma gereği duydum sizden alınt yapıp.
ona saygı duyarım aileniz geri dönseniz kabul etmez mi?
eşim 2 aydır geçici olarak bir işe girdi ama gecici dönemsel bir iş. Gecelere kadar çalışıyor şimdi. Bilemiyorum. Tek bildiğim bana mahçup olmamak için şuan çabalıyor.
Açıkcası ben konuyu okuyunca kendine denk bir evlilik yapmadığını düşündüm kusura bakma.Ben sadece sizlerle duygularımı içimden geçirmiş olduğum düşüncelerimi paylaşmak istedim.
Ara ara sorguluyorum kendimi. Evet keşke dediğim şeyler var.
Keşke biraz daha bekleseydim, evlenmeyi erteleseydim diyorum
Şu da var eşimin mücadelesini görüyorum ama benim gibi bir kadına belki bu yeterli gelmiyor.
Daha uyanık ne biliyim. daha girişgen olsaydı acaba dahamı iyi olurdu.
Çıtasını iş konusunda yıllardır neden yüksek tutmamış gibi şeyler düşünüyorum.
İnsan hayatta önce kendi için bir şeyler yapmalı. İlla çocuğum var sevdiğim var diye değil.
Yani sanki eşim beni tanıdı ve ben evliliği kabul edince... bir gayret aldı onu :)
cnm işsizlik evlilikte büyük bir sıkıntı hele de erkeğin çalışmaması çalışamaması maalesef yükü omularımıza almamız ondan sonrada kadınlığımızı hatırlayıp ya artık yeter bende başkaları gibi gülmek istiyorum hayatı yaşamak istiyorum diyoruz. evlilikte rolleri değiştiremeyiz kadın kadındır, erkek erketir. çalışma hayatına girince biz bayanlar hafiften saçmaladık kendimizce erkek gibi kadın olduk. erkek gibi kadın olunmaz kadın gibi kadın olunur. çalışmak bizim omuzumuzda bir yük ama kadınlık doğal bir yaşam. bu doğal yaşamı terk edip yükü istedik bende dahil. sonra eşlerden ayrılınca evlat yükünü aldık eski eşler hayatına rahat devam etsin diye herhalde. ondan sonra 2. evlilik ortada bir maddiyat yokken olsun ben ne yükler taşıdım bunada razıyım dedik ve patlama noktasına geldik. senin yaşadığın sıkıntıyı anlıyorum bir kadın olarak bünyemize ağır gelen hayatı yaşıyorsun. en önemlisi işsizlik. eşin az maaş ta olsa çalışmalı bunu o düşünmeli. sadece kendi masrafını bile çıkartacak maaş olsun ama çalışsın. büyük aşklar vs. evlilikte yerini güvene maddiyata yaşam kalitesine bırakıyor. ben eşimin iyiki devlet memuru olduğunu düşünüyorum yoksa bir cacık olmazmış. ne belirli bir vasfı var nede poposunu kaldırıp çalışası. varsa yoksa uyku. ama Allahtan bir işi var. inşallah senin eşinde sabit bir işe girer ve rahatlarsın. bu konuda sana tavsiyem 2. çocuğu düşünme ve eşine durumu zamanla aktararak çalışması gerektiğini belirt. ortada senin evladında var. o çocuğun hayatı herhalde eşinden daha önemli. bu sıkıntıları atlamak adına yapabileceğin şeyler dua etmek, temiz havada nefes almak, kafayı gezip tozarak dağıtmak. düşündükçe daha da üzüleceksin. haa başkalarının senin hayatınla ilgili yorumları muhakkak olacak. susturamazsın o halde duyma görme.
Açıkcası ben konuyu okuyunca kendine denk bir evlilik yapmadığını düşündüm kusura bakma.
Evin varmış,kendi ayaklarının üzerinde durmuşsun bunca sene ve çocuğuna bakmışsın.
Çoğu arkadaşın dediği gibi belli yaşa gelmiş sabit iş edinememiş bir adamı eş diye kabul ederken on defa düşünmek lazımdı kırılma.
Çocukları var demişsin yanılmıyorsam ,nafaka gönderiyor mu onlara.
Her işin sıkıntısı varibir kadın onca zorluğuna rağmen evine ekmek götürmek için yeri geliyor en ağır işte çalışıyorsa
işi bırakmıyorsa erkeğin hiç böyle bir lüksü yok.
sana mahçup olmamak adına da,kendi adına da,evliliği adına da çaılışmak zorunda.çalışsın sabretsin.belki daha iyi bir iş çıkar karşısına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?