Umudumu Kaybetmek İstemiyorum.!! Beni Dinler MisiniZ ?

Bence eşinden kaynaklı bir problem yok ortada talihsizlik sizinki, hayat planladığımız gibi gitmiyor ne yazıkki, maddiyata önem verseydin farklı tercihler yapardın sanırım, belki esin cevval, tuttuğunu koparan biri olsaydı sana canim, gülüm demezdi. Sadece erkekler değil hiçbir insan dört dörtlük değildir, anlattığın gibi biriyse koskocaman adam yeterinice eziliyordur bu durumdan ötürü zaten , ona soylemesen bile rahatsizsan,soguduysan hissediyordur da.

Nasıl almıycam canım yalnız yaşayan çocuklu bir kadınsın hadi faturanı takip etme.. Alışkanlık bu,
Ben yıllardır evli bir kadın değilim çok yeniyiz oturmadı bazı şeyler.... Çocuğumun babasına gencecik yaşımda boyun eğmemişken. Şu durumumda kimseye boyun eğecek halim yok. Zaman gösterecek sonuna kadar bana düşen sabrı sevgiyi saygıyı gösteririm. Karşımdaki karşılık verirse ne ala yoksa, yapacak birşey yok.

Eşinizden soğumayın. Şehir değiştirmek kolay mı belki adapte sorunu yaşıyor ? Çözüm odaklı davranacağınıza inanıyorum siz çok olgun bir kadınsınız.

Teşekkür ederim. Çözümler üretmeye çalışıyorum. Soğumamak için onun güzel yanlarını görmeye düşünmeye çabalıyorum. Tek taraflı olsa kaldıramam. zaman zaman sadece bunu diyebiliyorum

Bende bu yorumun altina imzami atarim. Konu sahibi gibi birçok kadin "ben dünya malina deger vermedim" yok "huzrum daha önemli" gibi sözler sarf edip sanki iyi birsey yapiyorlarmis gibi göstermeye çalisiyorlar.

Evet, dünya mali önemlidir. Zengin mi olmasi lazim? Hayir fakat belli bir yasa gelen bir insan sorumlu ise, birikimi vardir, isi vardir. Yani evet huzur önemli fakat ask ve sevgi insanin karnini doyurmuyor. Zaman ile hep tek tarafli çabalamak, herseyi üstlemek insani yorar. Ilk basta o insanin sadece iyi tarafini görerken, artik zaman ile, yorulunca bu insanin "iyi taraflari" yetersiz kaliyor. Sorumsuz ise hakikatten sadece iyi kalpli olmak artik yetmez.

Bu konuda biraz ibretlik olsun baze genç kizlara. "Ya ama seviyorum, tek odali evdede, her gün aç kalsamda multu olurum" gibi laflar ile gerçekten huzur bulunmuyor kizlar.

Kabullenmesi zor ama maalesef durum bu..

Pardonda ben hiçbirşeyi burda güzel göstermeye çalışmıyorum.
Nerenizle okudunuz? Eşim sorumsuz diye bir şey yazdığımı hatırlamıyorum.
Genelleme yaparak burda ders vermeye çalışmayın..
Haklı olduğunuz konular var kırmızılı olan yerlerde...hemfikiriz

Asla...
sizin yerinizde olmayı asla istemem..
ama eski konunu okudum , ailen seni kabul etmişken ne diye döndün be arkadaş..

Yanlış okumuş olmayasın. Ailem kabul etmiş derken 8 yıl öncesinden kalan bir konu olabilir. Bakarım şimdi

İşte bende 2.ewlilik yapmaktan çok çekiniyorum.
LiLyaNa'nın seçimi bumuymuş yani denmesinden korkuyorum

geleceği görmek diye bir şey vardır bence kısmen. İş bulamamış olması çok tesadüf olmayabilir. Daha önceden de düzenli bir işinin olmadığından bahsediyorsun. Yani oraya gelmiş olmak çok da onun hayatını değiştirmemiş. Kaldı ki bir mesleğinin olmaması da iş bulma konusunda hep eksi olacaktır. Vasıfsız çalışabileceği çok yer var aslında. Nasıl bir iş bakıyorsunuz ki siz?
Ben 10 yıldan fazladır özel sektördeyim ve organize sanayide çalışıyorum, fabrikaların her zaman ihtiyacı olur vasıfsız işçiye. çünkü insanlar rahatı sevdiklerinden 10 gün çalışıp kaçanlar o kadar çok ki. Hatta bizim burada o kadar evrak hazırlıyor, sağlık raporlarını, sicil kaydı falan alıyor, adamın ssk girişi yapılıyor, ptesi sabah işe başlıyor ya öğlen "ben gideceğim" diyor ya salı günü işe gelmiyor. Buna benzer örnek o kadar çok ki.

Asla...
sizin yerinizde olmayı asla istemem..
ama eski konunu okudum , ailen seni kabul etmişken ne diye döndün be arkadaş..

Burda yaş olsun yıl olsun, çocuğun kız erkek oluşu, meslek gibi şeyleri doğru yazmayı tercih etmiyorum. Neden tutmuyor diye düşünmeyin yıl yaş vs.. oynar konularımda yazma gereği duydum sizden alınt yapıp.

ona saygı duyarım aileniz geri dönseniz kabul etmez mi?

cnm işsizlik evlilikte büyük bir sıkıntı hele de erkeğin çalışmaması çalışamaması maalesef yükü omularımıza almamız ondan sonrada kadınlığımızı hatırlayıp ya artık yeter bende başkaları gibi gülmek istiyorum hayatı yaşamak istiyorum diyoruz. evlilikte rolleri değiştiremeyiz kadın kadındır, erkek erketir. çalışma hayatına girince biz bayanlar hafiften saçmaladık kendimizce erkek gibi kadın olduk. erkek gibi kadın olunmaz kadın gibi kadın olunur. çalışmak bizim omuzumuzda bir yük ama kadınlık doğal bir yaşam. bu doğal yaşamı terk edip yükü istedik bende dahil. sonra eşlerden ayrılınca evlat yükünü aldık eski eşler hayatına rahat devam etsin diye herhalde. ondan sonra 2. evlilik ortada bir maddiyat yokken olsun ben ne yükler taşıdım bunada razıyım dedik ve patlama noktasına geldik. senin yaşadığın sıkıntıyı anlıyorum bir kadın olarak bünyemize ağır gelen hayatı yaşıyorsun. en önemlisi işsizlik. eşin az maaş ta olsa çalışmalı bunu o düşünmeli. sadece kendi masrafını bile çıkartacak maaş olsun ama çalışsın. büyük aşklar vs. evlilikte yerini güvene maddiyata yaşam kalitesine bırakıyor. ben eşimin iyiki devlet memuru olduğunu düşünüyorum yoksa bir cacık olmazmış. ne belirli bir vasfı var nede poposunu kaldırıp çalışası. varsa yoksa uyku. ama Allahtan bir işi var. inşallah senin eşinde sabit bir işe girer ve rahatlarsın. bu konuda sana tavsiyem 2. çocuğu düşünme ve eşine durumu zamanla aktararak çalışması gerektiğini belirt. ortada senin evladında var. o çocuğun hayatı herhalde eşinden daha önemli. bu sıkıntıları atlamak adına yapabileceğin şeyler dua etmek, temiz havada nefes almak, kafayı gezip tozarak dağıtmak. düşündükçe daha da üzüleceksin. haa başkalarının senin hayatınla ilgili yorumları muhakkak olacak. susturamazsın o halde duyma görme.

ona saygı duyarım aileniz geri dönseniz kabul etmez mi?

Ben ailemden bağımsız yaşıyorum. Boyum kadar çocuğum var.
Ben ayrılmayı düşünsem onlara açıklar ve bu evliliği bitirebilirim.
Onlar tabiki üzülür... belki bana kızabilir babam ama ortada kalacak bir durumum yok.
Babamın yüzüne bakamam o ayrı bir konu...
Ama eşimden ayrılmayı düşünmüyorum.
Ben eşimi onlarla tanıştırdığımda onlar hiçbir olumsuzluk düşünmediler.

eşim 2 aydır geçici olarak bir işe girdi ama gecici dönemsel bir iş. Gecelere kadar çalışıyor şimdi. Bilemiyorum. Tek bildiğim bana mahçup olmamak için şuan çabalıyor.

Açıkcası ben konuyu okuyunca kendine denk bir evlilik yapmadığını düşündüm kusura bakma.
Evin varmış,kendi ayaklarının üzerinde durmuşsun bunca sene ve çocuğuna bakmışsın.
Çoğu arkadaşın dediği gibi belli yaşa gelmiş sabit iş edinememiş bir adamı eş diye kabul ederken on defa düşünmek lazımdı kırılma.
Çocukları var demişsin yanılmıyorsam ,nafaka gönderiyor mu onlara.
Her işin sıkıntısı varibir kadın onca zorluğuna rağmen evine ekmek götürmek için yeri geliyor en ağır işte çalışıyorsa
işi bırakmıyorsa erkeğin hiç böyle bir lüksü yok.
sana mahçup olmamak adına da,kendi adına da,evliliği adına da çaılışmak zorunda.çalışsın sabretsin.belki daha iyi bir iş çıkar karşısına.

ya esin talihsiz biri ya da bulmus senin gibi hatunu sefasini suruyor...baska birsey gelmedi aklima...maalesef hayat hep boyledir...bir iyiye bir kotu denk geldigi gibi bir azimliyede bir zayif insan dusuyor gibi geliyor bana...yanlis mi dusunuyorumki acabaa?

Ne kadar güzel anlattın canım sağol. Şu sıra temiz havada bol bol yürüyüş yapıyorum iyi geliyor. Çocuğuma zerre sıkıntı yaşatmak gibi bir lüksüm olamaz. Söz konusu bile değil. Çocuk yapmayı düşünmüyorum zaten. Allah isteyenlere versin...

Çocukları 18 ini gecti. Nafaka ödemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…