Umudumuz 2014 Ekim =)

Günaydın öyleydi böyleydi derken ilk denememiz hüsranla sonuçlandı dun aksam hastalandim Rabbim uygun görmedi demekki bu ay bu haberi almayı inşallah bir dahaki ay onun rizasiyla saglikli hayrli bir evlat sahibi oluruz tüm Kasım için umiitlenenler yeni bat 9 Kasım yarın doktoruma randevu aldım bakalım ters giden ne var

Gebelik şüphesi olan bir anne adayında 10 mIU/ml (miliinternasyonel unite/ml) ve üstü Beta HCG saptandığında gebelik ihtimalinden söz edebiliriz.
Gebe olmayan bayanlarda da 10 mIU/ml ye kadar Beta HCG hormonu bulunabilmektedir.Bunun nedeni ise hipofiz bezinde LH üreten hücrelerce, Beta HCG hormonu salınabilmesidir.Bu nedenle gebe olmayan bir kadının kanında da 5-10 IU/mL düzeyine kadar Beta hCG bulunabilmektedir.Bu tür bir Beta HCG sonucu ile karşilaşıldığıında gebelik şüphesine kuşku ile yaklaşılmalıdır.

Beta HCG Testi Normalin Üstü Olan Değerler ve Muhtemel Gebelik Haftalıkları(Bu değerler bu konuda fikir vermektedir,en doğru gebelik haftası ise jinekolojik ultrason muayenesi ile saptanmaktadır)

Son Adet Tarihi(SAT) esas alınarak tahmini gebelik haftası ve Beta HCG değerleri:

Gebelik Haftası Beta HCG Değeri

3 hafta 10 - 50
4 hafta 5 - 425
5 hafta 20 - 7300
6 hafta 1,080 - 56,000
7 -12 hafta 7,650 - 290,000
13-16 hafta 13,300 - 250,000
17-24 hafta 4,000 - 165,000

Beta HCG sonucu değerlendirmesinde bir diğer kriter ise yumurtlamadan sonra geçen süre gün, en düşük,en yüksek ve ortalama Beta HCG değerleridir.
Gebeliğin ilk tanısında yumurtlamadan sonraki ilk 20 gün içinde,gebelik nedeniyle çıkan Beta HCG Değerleri:
En Düşük Beta HCG, EnYüksek Beta HCG, Ortalama Beta HCG
12.gün: 17 119 48
13.gün 17 147 59
14.gün 33 223 95
15.gün 17 429 132
16.gün 70 758 292
17.gün 111 514 303
18.gün 135 1690 464
19.gün 324 4310 1061
20.gün 185 3279 1287

yok küçükde olsa sanki boğulacam gibi geliyor bazen panik atağım var da ondan sonra meydana geldi bende öncesinde de yutamıyordum zaten büyük ilaçları da bakalım hayırlısı o zaman kullanmaya başlarım hemen bugün folik asiti tamam ben linkleri bekliyorum anam ne kadar çok bilmediğimiz şey var doktora da hemen gitmek istemiyorum sanki bir sorunum varmış gibi ama korkuyorum da bir olumsuz şey der diye de 5. ayımız bir yandan da diyorum daha erken herkesin ilk denemesinde olacak hali yok ya.. dora o zaman ne testi senin bu ay hamile olma ihtimalin yüksek heralde inşallah bakalım benim de sabah kahvaltısında idem çok bulandı haçlanmış yumurta yiyemedim midem döndü resmen yüzüm sivilce attı sanki ergen gibi acaba bende hamilemiyim bekleyecem bakalım..

netten araştırdım yumurtlama testiymiş vay be ay hamile kalmak ne kadar zormuş diyorum şuan ha ..

Daha dur ya cok eglenecegız kasımda. Kacırmak ıstemezsın bak :) kasımda ovylaston testıyle bırlıkte gıdıyoruz.
eğlenicez mi? benim biraz canım sıkkın sizin eğlencenizi bozmıyım ben de mi ovu test alsam acaba ama, geriye dönük bakıyorum çatlama günlerinde ilişki olmuş, yine de bebiş olmamış. o yüzden ovuyu tutturuyos da neden olmuyo diye düşünüyorum.

Eglencez tabii allbaby cay kahve ne ıcersın mutfaaa gıdıyorum ben.
Bu arada hepımızın mutsuzluktan geberesı geldıgı anlar oluyor, bırbırımızı bole ayakta tutmıcaksak bu forumun anlamı ne. Aksı halde sebepsız kısırlar moduna gırcez zaten. Etrafımda dogurmayan kalmadıgı gıbı herkes ıkıncıye dondu. Allah daha da versın tabıı. Ama benım ne eksıgım var demeden gecemıyorum hergun! Drye gıdıyorum yok bısey yok, lanet olsun yok var dıyeydı de yapıım bısey yapııım yutııgım ıgne olıım her neyse. Bu daha da kotu.
Evet bıseyı yanlıs yapıyoruz veya olay bızde degıl eslerde ama umarım sadece gunu tutturamıyoruzdur. Ben benım adamı nasıl dye goturııım bılemıyorum cunku. Ovu testını de deneyelım ıste kasımda olmazsa gene dusuncez.

netten araştırdım yumurtlama testiymiş vay be ay hamile kalmak ne kadar zormuş diyorum şuan ha ..
Yaaa valla bıze zor, kazara bılmeden hamıle kalanlar var nasıl oluyo bı cozsem. Hele bı de korunup kalanlar da var onlara da tapasım var yanı hasa tovbe

canim.hayirli olsunnn bi ksn testinide ver baklim gunun gecmixmiydi senin

çok isteyince stresten bence olmuyor..
kesinlikle stres cok önemli canım ya. ben 2 ay denemiştim gecen ay olmamıstı. sonra rahatsızlandım ılaç kullanmaya basladım. adet bıtımınde kaçmıştı bıraz hamile kalmam dedim ertesi gun hapı kullanmadım kalıvermişim hamile. ama ne yazık ki dusukle sonuclandı. yani demem o ki hiç dusunmemek gerekiyo.

M

mrb cnm testin pozitif cikmis tebrik ederim bn regl olmadim hala beklemedeyim
merhaba canım. yani çok çok koyu olmasada çizgi baya belirgindi. ama bekliyorum pazartesiye kadar adet gormezsem kan testi yaptırıcam. bende hamilelikle ilgili hiçbir belirti yok akıntı dısında. bide bir hafta önce çok kramp girmişti ama takmamıştım. ben bu ay pek beklemiyodum aslında. o yuzden bakalım nasipse olsun bekliycem biraz daha. sen test yapmadın mı hiç

ya aslında test yapmak istiyorum ama korkuyorum tutuyorum kendimi bi de sabah yapmak gerekiyomuş galiba şu an bi sürü cay su içtim ama test komidinin üzerinde gidip gelip bakıyorum yapsam mı yapmasam mı ne dersin yarın uyanınca yapayım mı bi de bende şu var belime bişeyler batıp duruyor eğilince falan böyle kalçamın üstüne doğru ama hiç gögüs hassasiyeti falan yok herseyi belirtiye yoruyorum iyice manyak oldum :)

bende de gögüsle ilgili hiçbsey yok. ama gec baslayabılır canım. benim ilk hamileliğimde öyle olmustu. teste gelince sakın yapma şimdi. aynı hatayı bende yaptım çünkü. sabah ilk idrarla yap.

çok üzüldüm hayırlısı inşaalah en kısa zamanda hamile kalırsın mv şuan hamile misin ? yoksa denemede misin? ben bazen aklımdan hiç çıkarmıyordum her denememizle acaba oldu mu gbi düşünceler aklımdaydı bu ay da pek düşünmedik bayram falan da araya girince bilemiyorum bugün ay başı olmam lazım haftasonuna test yapsam mı tabii ay başı olmazsam..

Merhaba. Öncelikle tebrik ederim. Umarım hamilesindir canım. Benim de bugün adet olmam gerekiyor. Fakat hiçbir belirti yok. Sadece biraz akıntım var. Günlük yaprak ped kullanıyorum hatta bu yüzden. Ya umutlanmak da istemiyorum. Hayal kırıklığı yaşamaktan bıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…