• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umursamaz anne

Mrb kk üyeleri.iş yerinde ki arkadaşlardan bi grup ne zamandır bana kahvaltıya gelmek istiyor bi türlü herkese uygun tarih bulup gerçekleştiremedik.Bugünde uygun olan kişilerle dışarda kahvaltı orgaznizasyonu vardı.kahvaltı yaptığımız yer evime baya yakın bende dedim kahvaltıdan sonra kahve içmeyede bana geçeriz.

içlerinden bir tanesi varki en çok bana gelmek isteyen bu kadar sorumsuz olduğunu hiç tahmin etmezdim.benim titiz olduğumu bilir bunla ilgili hep takılırdı bana benim kız senin eve gelsin görürsün gibisinden,gerçekten gördüm! Ben mutfakta uğraşırken kadının içerden sesi geliyor gülerek, ayy xx ablan görmesin kızım naptın die.koltuğun heryerine çikolata bulaştırmış,kurabiye parçaları odanın heryerinde,kadının umrunda deil.ben özellikle umursamadığını düşündüm artık.hiç tepki vermedim önemli deil silerim diyebildim zorla gülümseyerek.
Benim çocuğum yok ama gerçekten böyle bi anne olmak istemem,evinde rahat olabilirsin ama gittiğin yerde bi zahmet ilgilen çocuğunla.
Ben misafir yada çocuk sevmeyen bi insanda deilim vallahi çocuklu arkadaşım yatılı geldi bana çok güzel zaman geçirdik.kadın çocuğuyla ilgilendi çünkü.çocuk bu döküp saçabilir ama anneside arkasını toplamalı.
Şimdi bu grup yakın zamanda tekrar bana kahvaltıya gelmek istiyor.üzgünüm ama onun gelmesini istemiyorum ben napıcam:KK43:
bizim de bi akraba evdeki ikramlık sigara böreklerini çocuğun eline vermişti. peçete falan yok. al annem hem ye hem oyna dedi.. çocuk elinde börekle tüm evi gezdi. heryere elini sürdü. sigara böreği de ekstra yağlıdır kızartma olduğu için.. bir daha çocuklular gelince nerde en temiz bulaşmayacak şeyler var onları yapmaya başladım. o akrabayı da bi daha evime kabul etmedim.

Açık açık çocuğuna bakacaksan gel diyeceksin.
Bende evime tertemiz misler gibi bakarım.
Hatta eşim koltuğa uzanacagi zaman yastığını getirir öyle uzanır.
Bir arkadaşım evine gittim ev evlikten çıkmış çocuklarda kendi basına cumhuriyet.
Çağırdım gel bana die arkadaşım sen temiz titizsin arkadaşım benim çocuklar evini maf eder dedi.
Valla bu lafı söyledi alnından öpesim geldi.
Gel canım sen bı odayı onlara göre ayarlarım dedim. Gene de gelmedi.
Valla herkes gittiği eve saygı duyacak.
Çocuklarını ortaya salmayacak.
Evime bigün bebekli bı misafir geldi.
Çocuk kustu halıya gözlerimizle gördük eşimle, yok cnm halıya gelmedi diyor.
Al eline bı ıslak mendil sil bu nedir böyle, TV nin olduğu yere gitti bebek emekleyerek tutuna tutuna kalktı TV ye vuruyor. TV düştü düşecek bana bakıp gülüyor.
Bebeği koltuğa yatırdığı uyuttu aldı eline telefonu çocuk nasıl ağlıyor düşecek koltuktan bakmıyor.
Hani bu rahatlık nereden geliyor anlamadım gitti.
Bizi annelerimiz gözleriyle zınk die yerimize oturtturur. Oradan da sıkıyorsa kalk.
Ne düşünceli arkadaşınız varmış.demek ki herkes aynı olmuyor.bi çoğumuz dediğiniz şekilde büyüdük iyikide öyle olmuş, şimdi ki bazı annelerin rahatlığını anlamak mümkün deil.

şimdikilerin tek lafı
özgüveni eksilmesin kendi başına yemeyi bilsin ögrensin ama evi batırsın ,

sanki biz gerizekalı büyüdük tövbe yarabbim ,

sen kendını kasma boşver sağlığına dikkat allah ne derdin varsa şifa versin inşallah
evet o eğitim verilebilir ama kendi evinde olmalı. misafirlikte değil.. maalesef bizdeki anlayış böyle :olamaz::olamaz:

Bende öyle yapmak isterim ama sorun şu ki bu kadın organizasyonu yapıyor genelde.onun çalıştığı güne denk getirip çağırsam eminim küsecek.napsam bilemedim
Küsmesi sizin hayatınıza olacak gibi görünüyor. Umursamayın bile.

Bende cok kiziyorum boyle annelere hic hos degil.gecen gun banada kahve icmeye geldiler kari koca. 3 cocugunuda alip gelmis.tabiki basim gozum ustune. Esim komsum ve onun esi balkonda oturuurken ben kadinin cocuklarina bakiyordum salonda.en buyugu 12 yasinda en kucugu 1 yasinda.bir tanesi abla ben aciktim yemek ver dedi annesi ayy yemez cok isitma ama ver biraz dedi. Ben hazirladim tabaga kooydum.1 yasindaki masadaki ortuyu alttan bir cekti duvarim dahi batti corba sicradi. Yeri siliyorum digeri salondaki cekmeceden esimin gozlugunu cikarmis irtadan ikiye bolmeye calisiyor. Ama hanim efendimiz orda esi ve esimle sohbete dalmis.sevmem oyle seyleri yani getiriyorsan bakacaksin

Daha bu sabah gittiğim evde kızım durmadi 15 aylık baş edemeyecektim yarim.birakip eve geldim .

Gittiğim başka.bir yerde hamile arkadaş, annesi kızımın eline gofret verdi çikolatalı , ay x abla napiyon halıyı batırır dedim görünce. Verdiği tepki amaan olsun nasılsa doğum.icin temizlik olacak (6aylik hamile kizi) yıkanacak halılar. Ben mudahele etmesem beyaz hali arap bacı olacaktı.
Sanırım bu kişiye özgü bir gevşeklik rahatlık yada pislik diyeceğim kusura bakmayın.
Çocuk yani döker saçar ama bir dur dersin ,o durmaz kirintililari toplarsın ne bileyim oyuncakları kaldırırsın, bu hamile dediğim arkadaş bana geldiğinde kızımın oyuncak selesini kırdı plastik değersiz ama üstünde tepindi sele kırıldı hala tepiniyo ,ben bacağı yarıktan içeri girecek bak sıyırır diye endişe ettim ,verdiği tepki altında kilotlu çorap var :KK45::KK45::KK45:

Neysem çözüm olarak gitmiyorum, gelmiyor. Sizde cagirmayin alınacak gibi olursa çocuk sana rahat vermiyor de geç. Belki neden çağırmadınıyı detaylı düşünür
Herkes sizin gibi deil maalesef.sanırım kendi evinde alışmış pislik içinde yaşamaya gittiği heryerdede aynı davranıyor.çağırmak hiç istemiyorum küstürmeden halletmem lazım.kadına göre çoçuğu çok uslu ztn hep öyle der.sorun kendisinde bencede

şimdikilerin tek lafı

sen kendını kasma boşver sağlığına dikkat allah ne derdin varsa şifa versin inşallah
Aynen cnm aynen hangimiz özgüvensiz olduk dimi...
Çocukluk arkadaşım var, arkadaşım çocuğunu valla bizim büyüdüğüm gibi yetiştiriyor.
Çocuk da gayet akıllı.
Amin canım amin.

Ay millet ne meraklı başkasının evinde yiyip içmeye.
Hele ki kahvaltı diğer öğünlere göre daha teferruatlı bana göre.
Ben olsam çağırmazdım hele ki ısrar daha itici benim gözümde.
Aynen dediğiniz gibi herşeyı sıcak servis yapmak gerekiyor bide kalabalık olunca debelen dur yani.aralarında anlayışlı olan kişilerde var oturup sohbet edemiyoruz dışarda herşey hazır oluyor daha rahat diyen.ama bu ablamızın ev sahibi hiç umrunda deil.bende artık bahane bularak erteliycem napim

bizim de bi akraba evdeki ikramlık sigara böreklerini çocuğun eline vermişti. peçete falan yok. al annem hem ye hem oyna dedi.. çocuk elinde börekle tüm evi gezdi. heryere elini sürdü. sigara böreği de ekstra yağlıdır kızartma olduğu için.. bir daha çocuklular gelince nerde en temiz bulaşmayacak şeyler var onları yapmaya başladım. o akrabayı da bi daha evime kabul etmedim.
Ay kriz geçirir insan ya bu şekilde misafirden soğutuyorlar insanları.çokta ii yapmışsınız çağırmayarak

Benim eltim ve çocukları bu duruma örnek. Her yerde yemek yiyebiliyorlar döküp saçmaları da cabası. Allahtan nadiren geliyorlar. Anne gamsız olunca çocuk da istediği gibi davranır zaten. Özgüvenli yetişeceklermiş miş de kalkıp bir laf etsen karşında yetişkin gibi cevap verirler. Bunun adı da özgüven değil. Resmen terbiyesi eksik yetişiyorlar bunu da normal görüyorlar.

Ben gitmiyorum çocuklarla :)
Arkadaşlarımla ya dışarıda yada benim evde buluşuyoruz. Evimde çok ıvır zıvır yok, haftada 2 gün yardımcı geliyor.
Çok çocuk gelecekse salondaki halıyı kaldırıp yere koyu renk polar bir battaniye seriyorum. Çocuklar orada yiyip içiyor sonra kaldırıyorum, bitti gitti.
Başkasının evinde 2 çocuk peşinde yapma oğlum, etme oğlum diye koşmak bana çok çok yorucu.
Gitmek zorunda kaldığımda ise çocuklardan birini baba müsaitse babaya değilse anneanne, babaanne, teyze kim varsa ona bırakıyorum :)
Gittiğimiz yerde çocuk varsa ona göre oyuncak götürüyorum.
Normalde çizgi film çok izletmesem de çocuksuz yere gidiyorsam, telefonuma bir kaç tane yükleyip gidiyorum en azından 1 saat oyalıyor.
Zaten uzun kalmamayı tercih ediyorum :)
He bir de çoçuğun karnını doyurup götürüyorum çünkü başkasının evinde yemek yedirmek Benim için çok gergin... Genelde gittiğimiz yerde çocuklar sadece tatlı yiyor ki benimkiler pek sevmez :)
Yanımda ortalığa bulaşmayacak, yanımda oturtup yiyebileceği kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz vs oluyor..

Şu ana kadar kimseye karşı mahcubiyet yaşamadım bu konuda. Çocuklarım öyle höt höt de büyümüyor ama kendi evimizde borumuzu öttürüyoruz :)

Bende cok kiziyorum boyle annelere hic hos degil.gecen gun banada kahve icmeye geldiler kari koca. 3 cocugunuda alip gelmis.tabiki basim gozum ustune. Esim komsum ve onun esi balkonda oturuurken ben kadinin cocuklarina bakiyordum salonda.en buyugu 12 yasinda en kucugu 1 yasinda.bir tanesi abla ben aciktim yemek ver dedi annesi ayy yemez cok isitma ama ver biraz dedi. Ben hazirladim tabaga kooydum.1 yasindaki masadaki ortuyu alttan bir cekti duvarim dahi batti corba sicradi. Yeri siliyorum digeri salondaki cekmeceden esimin gozlugunu cikarmis irtadan ikiye bolmeye calisiyor. Ama hanim efendimiz orda esi ve esimle sohbete dalmis.sevmem oyle seyleri yani getiriyorsan bakacaksin
Çocuk yemeğini yerken gelde bi zahmet yanında dur çokmu zor yani.Sonra kimse evine misafir çağırmak istemiyor haklı olarak

şimdikilerin tek lafı

yok ya ben buna karşıyım tabii ki özgür yetişecekler, kendi kendilerine yetmeyi öğrenecekler ama bunun yanında başkalarına saygı duymayı da öğrenecekler
benim de görüştüğüm bir grup arkadaşım var
kimisinin çocuğu 6-7 yaşlarında kimisininki 16-17 yaşlarında
yemin ederim6-7 yaşlarında olan geleceği zaamn değil 16-17 yaşlarında çocuğu olan arkadaşım geleceği zaman stres basıyor bana hele yeni temizlik yapıldıysa evde
çünkü evde ne bulsa yiyor ve yerken döküp saçıyor ama toplamak ne bilmiyor onu geçtim annesi de karışmıyor
eşyaları karıştırıyor benden bazen izin alıyor ama aldığını yerine asla koymuyor
ama 6-7 yaşlarında olana annesi öyle bir terbiye vermiş ki kız yediği içtiği şeyin kabını en azından mutfağa getiriyor evden giderlerken muhakkak oyuncakları annesiyle beraber toplayarak gidiyor böylesine can kurban ve kız gayet de özgüvenli yetişen kendi başına birşeyler yapabilen bir çocuk
benim kızım da evimizde rahat hareket eder dağıtır pisletir falan ama misafirliğe gittiğimiz yerde gözümü ayıramam üstünden çünkü evdeki alışkanlıkla misafirlikte de dağıtma potansiyeli var o yüzden ya uyarırım yapmaması dikkatli davranması konusunda ya da dağıttıysa pislettiyse müdahale ederim ki görsün öğrensin başkasının evinde daha dikkatli olması gerektiğini
bazı annelerdeki rahatlığı anlayamıyorum o yüzden

Arkadaşlarımla ya dışarıda yada benim evde buluşuyoruz. Evimde çok ıvır zıvır yok, haftada 2 gün yardımcı geliyor.
Çok çocuk gelecekse salondaki halıyı kaldırıp yere koyu renk polar bir battaniye seriyorum. Çocuklar orada yiyip içiyor sonra kaldırıyorum, bitti gitti.
Başkasının evinde 2 çocuk peşinde yapma oğlum, etme oğlum diye koşmak bana çok çok yorucu.
Gitmek zorunda kaldığımda ise çocuklardan birini baba müsaitse babaya değilse anneanne, babaanne, teyze kim varsa ona bırakıyorum :)
Normalde çizgi film çok izletmesem de çocuksuz yere gidiyorsam, telefonuma bir kaç tane yükleyip gidiyorum en azından 1 saat oyalıyor.
He bir de çoçuğun karnını doyurup götürüyorum çünkü başkasının evinde yemek yedirmek Benim için çok gergin... Genelde gittiğimiz yerde çocuklar sadece tatlı yiyor ki benimkiler pek sevmez :)
Yanımda ortalığa bulaşmayacak, yanımda oturtup yiyebileceği kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz vs oluyor..

Şu ana kadar kimseye karşı mahcubiyet yaşamadım bu konuda. Çocuklarım öyle höt höt de büyümüyor ama kendi evimizde borumuzu öttürüyoruz :)
Mis gibi valla banada gelin lütfen:)kendinizin farkında olmanız ne güzel.birde merak ettiğim alt değiştirme olayı bu kadın halının ortasında altına hiç bişe sermeden temizledi çocuğun altını yanından uzaklaştım görmemek için.benim bildiğim çocuğun altına serilen bezler var bu iş için.yanında olmayabilir ama benden bişey işte altına sermek için çokmu zor yani.

Çok sıkıntı ben 17 yaş günümde arkadaşım halıya vişne suyu döktü hali iran halısı ve lekesi duruyor :(
Ben naptim peki arkadaşımı kovdum :KK17:

yaramaz çocuk yoktur ilgisiz anne ve baba vardır. muhtemelen cocuk ılgısızlıgının acısını bu sekılde cıkartıyor. kalıtelı zaman gecırmek dıye bır sey var bılmem bu annelerın bundan haberı var mı? cocuk ozgur yetıstırılmelı evet ama baskalarına zarar vererek degıl.

ideal misafirsiniz :KK48: keşke herkes sizin gibi olsa.. saatlerce ağırlarım valla hiç sıkıntı değil

Mis gibi valla banada gelin lütfen:)kendinizin farkında olmanız ne güzel.birde merak ettiğim alt değiştirme olayı bu kadın halının ortasında altına hiç bişe sermeden temizledi çocuğun altını yanından uzaklaştım görmemek için.benim bildiğim çocuğun altına serilen bezler var bu iş için.yanında olmayabilir ama benden bişey işte altına sermek için çokmu zor yani.

Bir kere çocuğun mahremiyeti açısından ortalıkta alt değiştirilmez.
alt açma örtüleri var kullan-at
Bulaşmadıysa tekrar kulllanılabilecek kalınlıkta ve kalitede.
Onlardan kullanmak lazım.
Ay bir de çocuk dönüveriyor birden...
He çocuksuz eve gittiysem asla bez de çöpe atmam.
Yanımda daimi olarak küçük çöp poşeti var. Poşetler çantama atar, en uygun çöpe atarım...kimseye çocuğumun kirli bezini yük etmem :)

ideal misafirsiniz :KK48: keşke herkes sizin gibi olsa.. saatlerce ağırlarım valla hiç sıkıntı değil

Teşekkür ederim :)
Çocuk benim. Neyse derdi, zoru o da benim. Bir başkasına yük olmak bu konuda beni üzer.
Kimsenin bir şeyine zarar vermek istemem, bunun içinde önlem almak şart. Çocuk durdan, yapmadan her zaman anlamayabilir. Önüne koyacak alternatif bir şey her zaman için şart.
Dolayısı ile valizle dolaşıyorum :D
Çoçuğum olduktan sonra kağıttan gemi, uçak, tuzluk yapmaya yeniden başladım. Beceri de geliştiriyor bu Veletler:))

Bir kere çocuğun mahremiyeti açısından ortalıkta alt değiştirilmez.
alt açma örtüleri var kullan-at
Bulaşmadıysa tekrar kulllanılabilecek kalınlıkta ve kalitede.
Onlardan kullanmak lazım.
Ay bir de çocuk dönüveriyor birden...
He çocuksuz eve gittiysem asla bez de çöpe atmam.
Yanımda daimi olarak küçük çöp poşeti var. Poşetler çantama atar, en uygun çöpe atarım...kimseye çocuğumun kirli bezini yük etmem :)
Bezi geçtim artık yanında götürmesine gerek yok,şimdi çöp poşetini değiştirdim o yüzden:) ins dönmemiştir çocuk:( günahını almayım burda herkese kokar die koridorda deiştirdi altını:)

Back
X