• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Umursamaz anne

Gıcık aldıkları insana öyle yapıyorlarmış ,çocuklarının eline meyve suyu yada çikolata veriyorlarmış etrafa sürüp döksünler diye bir komşum vardı o söylemişti. birine sinirlenmişti ona yapacaklarını anlatırken :işsiz:
fakat işin garibi, bınu anlatmadan çok önce, yeni araba almıştık, birgün onu ve çocuklarınıda alışverişe götürmüştük ,bir baktım arka koltukta çocukların eline meyve suyu ve çikolata vermişti :KK70:demekki ozaman bendende gıcık alıyormuş :KK70:

yok ya ben buna karşıyım tabii ki özgür yetişecekler, kendi kendilerine yetmeyi öğrenecekler ama bunun yanında başkalarına saygı duymayı da öğrenecekler
benim de görüştüğüm bir grup arkadaşım var
kimisinin çocuğu 6-7 yaşlarında kimisininki 16-17 yaşlarında
yemin ederim6-7 yaşlarında olan geleceği zaamn değil 16-17 yaşlarında çocuğu olan arkadaşım geleceği zaman stres basıyor bana hele yeni temizlik yapıldıysa evde
çünkü evde ne bulsa yiyor ve yerken döküp saçıyor ama toplamak ne bilmiyor onu geçtim annesi de karışmıyor
eşyaları karıştırıyor benden bazen izin alıyor ama aldığını yerine asla koymuyor
ama 6-7 yaşlarında olana annesi öyle bir terbiye vermiş ki kız yediği içtiği şeyin kabını en azından mutfağa getiriyor evden giderlerken muhakkak oyuncakları annesiyle beraber toplayarak gidiyor böylesine can kurban ve kız gayet de özgüvenli yetişen kendi başına birşeyler yapabilen bir çocuk
benim kızım da evimizde rahat hareket eder dağıtır pisletir falan ama misafirliğe gittiğimiz yerde gözümü ayıramam üstünden çünkü evdeki alışkanlıkla misafirlikte de dağıtma potansiyeli var o yüzden ya uyarırım yapmaması dikkatli davranması konusunda ya da dağıttıysa pislettiyse müdahale ederim ki görsün öğrensin başkasının evinde daha dikkatli olması gerektiğini
bazı annelerdeki rahatlığı anlayamıyorum o yüzden

işte her anne aynı değil canım yaaa
benım ablam geldiği zaman çocukları muhakkak birşey kırar ve evde ne kadar yenecek göfret buskivi çukulata ne varsa yarısını yer gerisini tezgaha bırakırlar heryer kırıntı heryer kırık eşya dolu,

ama ablama sorarsan özgüvenleri tam çocuklar
benım kızım biraz sesiz terbiyeli bir kız , aman herkesin çocugu gibi pısırk olmasın der birde bana laf sokar gider

Bezi geçtim artık yanında götürmesine gerek yok,şimdi çöp poşetini değiştirdim o yüzden:) ins dönmemiştir çocuk:KK43: günahını almayım burda herkese kokar die koridorda deiştirdi altını:)
Çok düşünceliymiş sagolsun :)
Zaten kahveye gelmişler, bence kendinizi sıkmayın illaki ağırlayacağım diye... yada genel bir uyarı ile çocuklarla rahat edemiyoruz diyebilirsiniz...

Evde hazırlık yapmaktan sizle sohbet edemiyorum. Bundan sonra dışarıda görüşelim.

Bir de zaten bütün hafta berabersiniz arkadaşlarınızla ne diye ayrıca görüşüyorsunuz? Ben de severim iş arkadaşlarımı ama hafta sonu eşimle ailemle vakit geçirmek evde dinlenmek daha iyi değil mi...

Gıcık aldıkları insana öyle yapıyorlarmış ,çocuklarının eline meyve suyu yada çikolata veriyorlarmış etrafa sürüp döksünler diye bir komşum vardı o söylemişti. birine sinirlenmişti ona yapacaklarını anlatırken :işsiz:
fakat işin garibi, bınu anlatmadan çok önce, yeni araba almıştık, birgün onu ve çocuklarınıda alışverişe götürmüştük ,bir baktım arka koltukta çocukların eline meyve suyu ve çikolata vermişti :KK70:demekki ozaman bendende gıcık alıyormuş :KK70:
Senin ki kıskançlıktan yapmış galiba araba yeni die:)ne fesat insanlar var yahu
Benim arkadaşın benle ilgili en çok söylediği şey çocuğun yok çok rahatsın gezip tozuyorsun bu zamanların kıymetini bil falan filan.halbuki o kadar uğraşıyorum çocuk için bunu mu kıskandıda çocuğu salıverdi aceba:)

Evde hazırlık yapmaktan sizle sohbet edemiyorum. Bundan sonra dışarıda görüşelim.

Bir de zaten bütün hafta berabersiniz arkadaşlarınızla ne diye ayrıca görüşüyorsunuz? Ben de severim iş arkadaşlarımı ama hafta sonu eşimle ailemle vakit geçirmek evde dinlenmek daha iyi değil mi...
Evet bunu söylemem lazım galiba.gerçekten dışarda daha güzel vakit geçiriyoruz kimse birbirine yük olmuyor.biz 24 saat nöbet sistemi çalışıyoruz o yüzden haftasonu hafta içi farketmiyor

işte her anne aynı değil canım yaaa
benım ablam geldiği zaman çocukları muhakkak birşey kırar ve evde ne kadar yenecek göfret buskivi çukulata ne varsa yarısını yer gerisini tezgaha bırakırlar heryer kırıntı heryer kırık eşya dolu,

ama ablama sorarsan özgüvenleri tam çocuklar
benım kızım biraz sesiz terbiyeli bir kız , aman herkesin çocugu gibi pısırk olmasın der birde bana laf sokar gider
Terbiyeyi pısırıklık olarak algılayan bir anne ne denir ki buna
devir internet devri aradığımız herşeyi internetten kolayca bulup öğrenebiliyoruz çocuk yetiştirme konusunda taktik de alıyoruz ama işimize geleni alıyoruz sanki
özgüven geliştirirken pısırık olmasın derken şiddet eğilimli, etrafına saygısız bireyler yetiştirmek kaçınılmaz oluyor işte
işin kötüsü ne bliyor musun canım, böyle çocukların en büyük zararı da kendilerine ve ebeveynlerine oluyor işte

Ayy enn irrite olduğum durum.
Çocuğu bırakın yakın sandığım bir arkadaşım yeni evime gelmişti hayırlı olsuna.
Yerde de açık renk bir halım vardı.
Bildiğiniz şekerli çayı bir döktü yere.
Ben diğer misafirler koştuk ettik silmek için.
Kız hiiiç umursamadı.
Halı yıkamaya gitti yine de çıkmadı lekesi.
Çok içime oturdu anlatamam.
Hani insan en azından bi özür diler dimi yook
Tüh ya ne sorumsuz annemler var çay dökülen yere keşke biraz bulaşık makinesi parlatıcısı döküp ıslak bez ile silseydiniz lekesi hemen geçiyor siz şimdi tekrar o bölgeye deneyin belki yine geçebilir lekesi

Senin ki kıskançlıktan yapmış galiba araba yeni die:)ne fesat insanlar var yahu
Benim arkadaşın benle ilgili en çok söylediği şey çocuğun yok çok rahatsın gezip tozuyorsun bu zamanların kıymetini bil falan filan.halbuki o kadar uğraşıyorum çocuk için bunu mu kıskandıda çocuğu salıverdi aceba:)
Olabilir :-)
Kimse kimsenin neler yaşadığını bilmez, içinizde ne fırtınalar kopuyor ama onlar sizi mutlu hiçbir sorunuz yok zannediyorlar . Sizin hayatınızı kıskanıyor olabilir :KK36:

Çocuktur insablık hali anlayış gösterin benim yeğenlerim evin altını üstüne getiriyor ablam ne yapsa yetişemez

Ama onların prens ve prensesleri ozguvenli çocuklar olacak. Bırakın elinde yiyecek gezsin oda oda. Çocuğu olmayan hatta ozguvenli çocuğu olmayan ne anlar ki onların halinden.:KK12:

Ayy kızlar iş arkadaşı risk demek gerçekten evde görüşmeyeceksin bana da geldi hemde ailesiyle:110: ve yol yordam bilmiyorlar alttan üstten konuştular argo küfür eşimde vardı yerin dibine girdim ve 5 saat gitmediler hayatımın en kötü günlerinden biriydi sinir krizleri geçirdim bir tek çocuklar dert değil yani:bicak:

Size gelince;
Eşim evde olacak sabahları de, bir şeyler uydur onları çay saatine çağır sonra da masaya az öz dökülüp saçılmayacak şeyler hazırla oldu bitti ağırladın gitti:halay: kahvaltı gerçekten çok zahmetli keşke başta muhabbet açtıklarında pek oralı olmasaydınız değse tamam da iş arkdaşlarıyl dışarıda görüşmek en güzeli

Bende öyle yapmak isterim ama sorun şu ki bu kadın organizasyonu yapıyor genelde.onun çalıştığı güne denk getirip çağırsam eminim küsecek.napsam bilemedim

Küsmesi daha iyi olur aslında uzun vadede..
Yani anlar görüşmek istemediğinizi..

Benim de küçük çocuğum var. Misafirin dökülen saçılanına pek takılmam ama başka evde hiç rahat oturamam.
Çocuğuma da söylerim sürekli "ellerini sürme sileceğiz" diye. Oğlum da yiyeceğini bitirince ellerini havada tutar.
Yerden kırıntı toplarım veya örtü örtmeyi isterim..

Tüh ya ne sorumsuz annemler var çay dökülen yere keşke biraz bulaşık makinesi parlatıcısı döküp ıslak bez ile silseydiniz lekesi hemen geçiyor siz şimdi tekrar o bölgeye deneyin belki yine geçebilir lekesi

Ayy neler neler yapmadım.
Nerdeyse halıya atom bombası atıcam yani o derece sinir oluyorum gördükçe.

Bende öyle yapmak isterim ama sorun şu ki bu kadın organizasyonu yapıyor genelde.onun çalıştığı güne denk getirip çağırsam eminim küsecek.napsam bilemedim
ya küsecek ya da gelecek ama haddini bildireceksiniz, eline bir bez tutuşturup sildireceksiniz ya da çocuk bulastirmadan önce uyaracaksiniz kadını.
normalde hiç tarzım değil böyle hareketler ama bu kadın özellikle yapıyor. ne hasta ruhlu insanlar var ya pesss

Disarida yapilan kahvaltidan sonra birilerinin evine gidip kahve icmek neden? Kahvalti edilen mekanda icilebilir kahve. Bu tarz art niyetli insanlar varsa grubunuzda eve kabul etmeyin. Evim musait degil disarida goruselim deyin. Gelmek isteyen gelsin,gelmeyenin pasa gonlu bilir.

Bu yeni trend annelik biçimi sanıyorum.. Bayramda akçay'a annemlerin evine gittim. Site komşumuz ziyarete geldiler kızı ve torunları ile. Normalde onlarda Ankara'da yaşıyorlar. İki çocugu var kadının .Çoçuklar bildiğin koltugun tepesinden atlamak mı dersin hayal edebileceğiniz her türlü saçmalık var. Dayanamadım. Abla kendilerine zarar vercekler diye korkuyorum bişey de istersen dedim. Ay diyemem çoçuklar özgüvensiz yetişiyo o zaman dedi.

Oldu canım senin çoçuklar özgüvenli olsun bizim evin anası ağlasın diyemedim ama sinir oldum

Ayy kızlar iş arkadaşı risk demek gerçekten evde görüşmeyeceksin bana da geldi hemde ailesiyle:110: ve yol yordam bilmiyorlar alttan üstten konuştular argo küfür eşimde vardı yerin dibine girdim ve 5 saat gitmediler hayatımın en kötü günlerinden biriydi sinir krizleri geçirdim bir tek çocuklar dert değil yani:bicak:

Size gelince;
Eşim evde olacak sabahları de, bir şeyler uydur onları çay saatine çağır sonra da masaya az öz dökülüp saçılmayacak şeyler hazırla oldu bitti ağırladın gitti:halay: kahvaltı gerçekten çok zahmetli keşke başta muhabbet açtıklarında pek oralı olmasaydınız değse tamam da iş arkdaşlarıyl dışarıda görüşmek en güzeli
Üslup bilmeyen insanlarla aynı ortamda olmak çok kötü eşiniz içinde zor olmuştur.herkesin kültürü adeti aynı olmuyor.
Çay saati daha kolay aslında ama ben artık hiç çağırmak istemiyorum:(onlar gittikten sonra saatlerce temizlik yapmayı gözüm kesmiyor valla.

Küsmesi daha iyi olur aslında uzun vadede..
Yani anlar görüşmek istemediğinizi..

Benim de küçük çocuğum var. Misafirin dökülen saçılanına pek takılmam ama başka evde hiç rahat oturamam.
Çocuğuma da söylerim sürekli "ellerini sürme sileceğiz" diye. Oğlum da yiyeceğini bitirince ellerini havada tutar.
Yerden kırıntı toplarım veya örtü örtmeyi isterim..
Aynı iş ortamındayız yüzyüze bakıyoruz bu sebepten küsüp dedikodu çıksın istemiyorum daha mesafeli olucam ztn.sizin gibi çocuğuyla ilgilenen misafirden dökülüp saçılsa bile hiçbir ev sahibi rahatsız olmaz bence

ee gelmisler iste kahveye , size gelme israri hala neden ? Diger arkadaslarinizin evlerine de gidiyor musunuz ? Mesela bu israrci hanimin evine gittiniz mi ?
Gecen bize de cocuklu misafir geldi, yasadigim yerde genelde evlere ayakkabi ile giriyorlar ama Turk ailelerden hala cikaranlar var ki benim evimede kimse ayakkabi ile giremez. Bebegim var, bu kadinin cocugu eve ayakkabi ile girmeye calisti ve refleksle cocugu kolundan tuttum :) belki ayip oldu ama ne yapayim annesi sessiz sessiz oglum ayakkabi ile girilmiyormus diyor. Cocuk kosmaya calisiyor. Valla stres oluyorum bu ayakkabi meselesine ama herkesi alistirdim sonunda.

Back
X