Üni arkadaşımdan Gösterilmeyen misafir perverlik yanlışmı anladım

Belki arkadaşınızın bir derdi vardı dalgındı yorgundu...
Bi kek bile yapmadı demek saçma misafirsiniz sonuçta , siz mükemmel sofralar kuruyor olabilirsiniz de arkadaşınız belki durumu iyi değil belki böyle şeylere takılmayacağınızı düşündü yada kek börek yapacak enerjisi veya modu yoktu. yada eşiyle tartıştılar.
Bilmiyorum nasıl ne kadar ısrar ediyor gel kal diye ama bir daha ki sefere teşekkür edip vakti olursa dışarıda bi çay kahve içmeyi teklif edin başka bir yerde kalın. Zaten gönülsüz çağırmışsa sizi anlar bundan sonra.

2 çocukla küçücük eve nasıl gittiniz ? Nasıl içinize sindi nasıl rahat ettiniz ?
Ben olsam yatana kadar arkadaşımla sohbet eder hasret giderir ama yatmaya otele giderdim . 4 kişi olarak 2 kişinin anca sigabildigi bir evde tepis tepis 6 kişi olmanın manası nedir ?

Gerçekten keyif alabildiniz mi

Misafirliğe gitmenin anlamı hürmet gormek hizmet beklemek karın doyurmak değildir Güleryüz beklersin ve giderken neseni de götürürsün güzel enerjinin bırakır dönersin evine.

Tamam siz öyle diyorsunuz temiz diye benim bebeğimin sulugu yan gözdeydi ben temiz değilim o zaman
Gereksiz alingansiniz bence. Ben de yatili misafir gelince eve cantalarini ya camasir odasina ya da kilere koyuyorum. 2 cocuk Ben de var, gelenlerde de cocuk oluyor. ortada birakayim da sacsinlar mi heryere. Gittiginiz yer 2+1 dolaisiyla yer sorunu vardir. Yatak odasi olmaz, cocuk odasi malum... salona koltuk tepesine mi koysaydi? Bir de aksam yemeginin ustune ne yemeyi umuyordunuz? Beklentileriniz cok sacma ve fazla. Utanmasaniz kirmizi hali isteyeceksiniz.

Daha once evine gittiniz mi? Yasam tarzi budur belki.

Yemek yapmis. Kek de yapmayiversin. Ne var ki?
Cocuklu kadin. Cok beklentiye girmissiniz.

Maksat gorusmek ozlem gidermek degil agirlanmak miydi? Keske eski dostlarima gidebilsem. Emin olun kek yapmadi gibi konular aklima bile gelmez. Tost yapar yeriz. Kek nedir ya? Lafini etmek bile ayip. Belki bilmiyor belki vakit yok belki firini yok veya bozuk.

Cenaze hastalik acil durum afet yoksa da 2 oda 1 salon eve 4 kisi yatili gitmem.

Senin ki yine iyi ,beni davet eden kaç yıllık arkadaşıma ilk gidişimi anlatayım.aynı şehirdeyiz.gel gel diye çok ısrar etmese gitmezdim hiç de gidesim yoktu zaten..gittim oturuyoruz, açıkcası Ne bir yemek ne bir kek beklentim vardı.karnımı doğurmuşum iyiki:) hepi topu oturacağım 4 5 saat .lafı lafı açıyor konuşuyoruz bi saat iki saat derken üç saat oluyor, birşey eksik birşey eksik derken odadan kalktı gitti ..banyoya gitmiş geri geldi. Çaysız sohbet olmuyor yahu içim gidiyor içim..nasıl çaysızım nasıl.. çok da konuştuk içimden bağırıyorum çaaaay çaaaaay diye. Yok anam Yok gelmiyor. Akşam oldu derken eşin gelir ben artık kalkayım dedim kalktım.cok şaşkındım anlatamam ..zaten yemek o bu beklemiyordum ama bi çay da mı yoktu. Bi şeker hadi...bimde sayılan 3 liralık kurabiye. İnsan istese hersey varda düşüncesiz işte ne yapacaksın. Ben benim evime gelene ne yapacağımı şaşırıyorum..

salça ekmek yerim ne olacak.beklenti ile misafirliğe gitmek de ilginç.

Amannn cay demeyin yorumları okuyunca sok oluyorum git cafe de iç dışarda buluşsaydın önemli olan sohbet bağırmak istiyorum. Şimdi ya ısrar etmezse benim sıvasta ne işim var çok ısrar etti

Yaptiklari yanlis ama madem bu kadar uzun yildir dostsunuz sorabilirdiniz.yoldan gelmissiniz cantanizin alti kirlidir belki benimde en sinir oldugum sey banyoya birakmasi iyi bence.ayrica kadin soylede dusunmus olabilir siz uzak bi yerden geldiniz heralde eli bos gitmediniz tatli falan goturursunuz diye yapmamistir.ben yapiyorum mesela gelen kisilerde getirince hep kaliyo.yani sizin goturmeniz lazimdi.belki esiyle baska konuda tartistilar ondan boyle davrandi

İlla yemek değil ki çantasını al banyoya koy olur mu yemeği takmıyorum ama çantam ve Esin’i tavırları beni üzdü

ben koymam çünkü çok takmam öyle şeyleri, ama mesela annem hemen valizin tekerleklerini siler, eşyalarımızı odaya götürür, altına bişey sevmeden yere koymaz vs vs
banyo hoş olmamış evet, ama genel tavrında sorun yoksa çok da takmayın derim, hele ikram kısmını hiç takmayın, dediğim gibi, an gelir evime gelen yakınımsa 20 çeşit ikram sunarım, an gelir pizza söyler, üstüne cips kola ikram ederim.

Ben aniden gitmedim hep ısrar etti gel bi hafta kal diye eşi bşey hazırlasa kızabilir belki haklısınız sert biriydi ama çantamın banyoya alınması en çok da beni üzdü

Hala sizin götürdüğünüz tatlıya ne olduğunu öğrenemedik. Temizlik konusunda @GangstaWalk a katılıyorum. Benim annem de ben, erkek arkadaşım ya da herhangi bir arkadaşımla ona gittiğimizde valizlerimizi kapıda siler öyle alır, el ya da sırt çantalarımız için de yere koydunuz mu diye bir kaç kez sorar. Kimse bilemez ki sizin çantanız düştü mü, taşıyamayıp bir yere bıraktınız mı? Bunda ''ay ben pis miyim?'' diye gücenecek bir şey yok yani. Sizi evine ısrarla davet edip elinden geldiğince misafir etmiş arkadaşınız. Siz memnun olmayıp inatla eksik arıyorsunuz. Hele bir de sizin götürdüğünüz tatlıyı ikram ettiği halde çayın yanına ekstra bir tatlı bilmem ne beklediyseniz artık ne diyeyim bilemiyorum.

Benim annem de (belki de sizin gibi ayrıntılara takilan misafirler yüzünden) misafir gelmeden Hulk'a dönüşürdü, bir iş yapmıyoruz diye bize bağırirdi, temizlediği yere çıplak ayak bastık diye bas bas bağırirdi, mutfağa girer saatlerce binbir çeşit yemek yapar, arada bize iş buyurur, baba söver, hayata küfrederdi. Sonra kapıyı bir açardı misafire, yüzünde güller...
Manyak mı bu kadın diye düşünürdüm, evet manyakmiş. Ama hata onda olduğu kadar yakın arkadaşa misafirliğe gidip kraliyet hızmeti bekleyen arkadaşlarındaymis.
Annemin bu hali beni ve ablami misafirden soğuttu. Ben mesela eve coook sevdigim-kardesim gibi görmediğim kimseyi almamaya gayret ederim. Onlar gelince de ekstra bı temizlik yapmam. Çünkü onlar benle konuşmaya gelmişler, enerjimi haldir haldir tuvalet ciflemeye değil misafirlerime keyifli zaman geçirmeye ayiririm. Mümkünse onlar ayrılmadan bulasiga kendime yardım ettiririm.
Misafir ağırlıyorum da kraliyet soyundan mi, oğluna beni mi alacak? Neden kendimi hirpalayayim?
Ablam da çareyi evine misafir ağırlamamakta buldu. Kaç yıldır evli, aileden akrabadan birileri hariç belki iki defa yemekli misafir ağırlamıştir.
Keşke keke böreğe takilacaginiza sohbete muhabbete takilsaydiniz

Ay çok merak ettiysen söyleyeyim Malatyalıyım memleketten dönerken kayısı pestil kayısı çikolatası ayrı ayrı yapıp götürdüm oldu mu rahatladın mı anlaşıldı normal bi durummuş bende kol çantası banyoya koyacam cayın yanına bisey koymam gerek Yok eşimden asık suratlı olsun

Kayınvalideme benzettim sizi misafir gelecek çöpler boş olmalı çamaşır sepetinde çamaşır olmamalı sizin bir ileri versiyonunuz o Eşinin bir akrabası var bayramda seyranda ne zaman gitsek bize hep abur cubur ikram eder kadının arkasından sayamadığını bırakmaz. Kendince ikramlıklar hazırlamış niye dert ediyorsunuz ki. Kadının yeri yoktur çantanız ayak altında kalmasın çocuk karıştırmasın vs diye banyoya koymuştur.
Uzun süredir görmediğiniz arkadaşınızın sohbeti nasıldı bol bol muhabbet sohbet ettinizmi güldünüz mü bunlardan bahseden

Siz arkadaşınızı görmeye değil misafircilik oynamaya gitmişsiniz.
Önünüze ne koyduysa onu yiyeceksiniz, arkasından dedikodu yapmak ne kadar basit ve kötü bir davranış.
Eşyalarınızı da kapının önüne koymamış ya, banyoya koymuş. Bilmiyordur belki ne yapacağını. Veya onun için olağandır.

Bizim milletteki şu "misafir ağırlama" olayı görgüsüzlüğe, gösterişe dönüyor ya... Nefret ediyorum nefret.
Önemli olan güler yüzü, sohbeti vs değil mi?
Bence siz görüşmeyi bırakın da evinde ağırladığı arkadaşı tarafından arkasından dedikodusu yapılmasın kadıncağızın.

Çayın yanına sizin getirdiklerinizi koymadı mı diyor, 10 sayfadır anlamadınız

Kek ,borek mesele olmaz benim icin , ondan once esinin kitabi masaya firlatmasi daha itici , ben olsam bir daha gitmem.Evime gelmek isterse en iyi sekilde agirlarim ama bir daha kesinlikle gitmem .Misafirin yaninda nasil davranicagini bilmeyen insani da evime davet etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…