Üniversite Hayatım Çok zor geçiyor .

8993

Architect
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
1.185
2.834
133
İstanbul
Selam kızlar . O kadar doluyum ki anlatmazsam gidip kendimi bir yerlerden atıcam artık .
Ömrümün en güzel yılları harap oldu gidiyor . Yardım edin bir akıl verin .
Ya da içimi ferahlatacak bir kaç söz söyleyin .
Başlıktaki gibi . Okuldan öylesine soğudum ki anlatamam. Buna sebep olanlar sözde sınıf arkadaşlarım en önemliside içimdeki düşman . Aslında kimsenin bana bilerek ettiği bir şey yok . Ben çok duyarlı ve hassasım . Üniversite 1. Sınıftayım . Hatırı sayılır bir üniversitenin güzel bir bölümündeyim . Size ortamdan bahsedeyim . Herkes grup olmuş durumda . Herkes birbirinin canı ciğeri . Ben bu sınıfta hiçbir yere ait olamayan kişi durumundayım . Hiç yakın arkadaşım yok . Herkese fazlasıyla yardım edip iyilik gösteriyorum . Ama sıra bana gelince sınıfta yok hükmündeyim resmen . Topluca bir şey yaparlar haberim olmaz . Bir yere giderler haberim olmaz . Şunu da eklemek istiyorum . Herkes birbirini çok seviyor kanka gibi gözüküyorlar ama inanın hepsi birbirini azılı rakip olarak görüyor. Bu kadar sahte insanın içinde bunalıp kaldım . Dediğim gibi hiç yakın dostumda yok . Kızlar berbat haldeyim . Nolur bana abla tavsiyelerinizi tecrübelerinizi yazın .

okulunu sınıfını bölümünü oku sınıftan biriyle muhatap olma canım
git basak sınıftan biriyle arkadas ol kimseye yakın olmak zorunda degilsin gruba ezdirme kendini sen dersine işine bak bosver onları

sana ilk abla tavsiyesi;
üniversite 1. sınıftaki arkadaşlıklara çok fazla anlam yüklemişssin.
yahu çocuk sayılırsınız benim gözümde daha siz.liseden yeni çıktığınızı düşünürsek:))
sevseler ne sevmeseler ne.
hassas bir insan olduğun için gereksiz anlamlar yükleyip olayı çok farklı boyutlarda algılamaya başlamışssın.
zaman içinde sana uyan bir iki arkadaş edinebileceğini düşünüyorum.
kendine eziyet etme böyle çocukca dertler yüzünden.
hiç mi selamlaştığın oturup iki çift laf ettiğin biri yok aralarında?

Kızlar durup durup ağlıyorum . Bu dışlanmışlık hissi beni öldürüyor . Kimsrnin hayatında anlam ifade etmiyorum . Verdiğim emeğin karşılığı hep nankörlük oldu . Onlar mutlu olup eğlenirken ben sadece onları izlemekle yetiniyorum

Herkesle arkadaşlık yapamazsın bu bir.İkincisi muhakkak kendine yakın hissettiğin kişiler vardır onlarla daha fazla samimiyet kurmaya çalış.Samimi ol selamlı hatırlı ol.Konu aç not iste muhabbet etmeye çalış.Unutma 1. sınıf arkadaşlıkları kalıcı oluyor yani nasıl başlarsan öyle de gidersin.Soğuk durma olabildiğince pozitif davran.

Öyle grup grup takılmalar zaten sadece 1. sınıfta olur. Sonra herkes ayrılır, ikili gruplar oluşmaya başlar. Kafana göre biri mutlaka vardır, kestir birini gözüne, yanaş otur konuş, yemeğe kahve içmeye gidin. Herkesle yakın olmaya çalışırsan yanarsın, yardımsever demezler yalaka derler, bütün dedikoduların konusu sen olursun, birebir o gruplarda deneyimlediğim şeyler. Mesafeli olmak iyidir.

Mesela bir klübe yazıldığını düşün sizin sınıftan sevdiğin bir iki kişiye bundan bahset siz de yazılın beraber gidelim vs. gibi ortam yarat.

1.sınıfta hep öyle olur hele de sesszi sakin bir tipsen zaman içinde değişir ama

Kendine bukadar eziyet etme tatlim. Illa bir grupa uymak zorunda degilsin, etrafin insan dolu olmak zorunda degil. Madem sinifinda cok ayrimcilik var, kutuphanelerde kantinde nebilim kampus bahcesinde filan okadar insan yigini arasinda kendine yakin buldugun kizlara yaklasmaya calis. Kendin gibi daha sakin sessiz insanlar kendini zaten belli eder.
Herkese iyilik yapmak zorundada degilsin ayrica, cocuk degilsin artik, buyudun, olgunlas ve daha saglam dur.

1. sınıfta kiminle samimiyet kurarsan %90 üniversite hayatında o kişilerle samimi oluyosun. Elini çabuk tutmalısın bu konuda üzülüp ağlayarak bir şey elde edemezsin.

benim de ortamım böyleydi, 4 yılda bitirdim okulu, dönemsel arkadaşlıklarım oldu, kimseyle can ciğer kuzu sarması olmadım, ev arkadaşlarım yetti bana, iş ortamına girdiğimden beri samimi bir grubum var, gayet de mutluyum, çok kafayı takmayın derim

İçime ara sıra bi hırs geliyor madem onlar seni tanımıyor . Sen onlara kendini tanıt . Derslerin mükemmel olsun onlar senin peşinden koşsun . Sonra dışlanmışlığım geliyor aklıma moralim yerle yeksan

Çok zor geçiyor deyince birşey var sandım
En yakınımı kaybettim
Okulumun iki yılına kemoterapi alarak devam ettim
Yeri geldi hem çalıştım hem okula gittim
Senin kurduğun cümleyi kurmadım
İnsanlara fazla anlam yükleme
Böyle basit şeylere kafanı takıp modunu düşürme
Başka bölümden arkadaş edin
Herkezle iyi olayım diye uğraşma
Az olsun öz olsun
Seneye o gruplardan eser kalmaz

Hala kendini herkese sevdirme derdindesin. Herkes seni sevmez, çok inek olursan da sadece not almaya şirinlik yaparlar sınav zamanları, sonrasında yine suratına bakmazlar. Seni herkes "se-ve-mez", böyle yaparsan kimse sevmez. Bırak akışına, 1-2 yakın arkadaş tüm gruplara bedel. Zaten dağılırlar seneye, boş geç.

Yukarıdaki arkadaş bahsetmiş kişilere çok anlam yükleme kişi odaklı yaşama hayatı ayrıca gerçekten üniversite sonrası maksimum üç kişiyle görüşüyosun gerisi facede instagramda likeladığın insanlar olarak kalıyolar.O yüzden gerçekten anlaşabildiğin bir iki kişi olsun gerisi önemsiz.Bir de sen arkadaş yerine kendine sevgili bulmaya bak şöyle efendi akıllı birini kapmaya çalış:)))

Sevdirme derdinde değilim gerçekten . Sadece sevilmeme nedenim ne ? Nankörlük etmemem vefalı olmam mı ? Çıkar gözetmeden Allah rızası için iyilikte bulunmam mı bilemedim ki

Ayrıca sınıfta toplu bir whatsapp grubu filan varsa kendini eklettirmeye çalış mutlaka.

Üniversiteyi bitirene kadar aynı modda devam etmezsin çevren oluşur illaki ama arkadaşların seni seçmesin, sen onları seç. Eğer karakterini bu kadar beğenmediğin insanlar ise onlar arkadaş olma çabasında olma. Zaten Üniversite de sadece sizin sınıftan olmuyor. Kalabalık insan grubuyla baş edeceğine bir kaç karakteri sağlam arkadaşın olsun, daha iyi. Ha "nerede bu arkadaşlar?" dersen bekle. Dost öyle kolay bulunabulen bir yapı değildir, tarihi esere doğru yol alıyor hatta. Bu devirde kendisi değilde kacakların "sahtesi"bulunuyor. Dostunu bulmaya çalış. Sonrasında o hariç kimse olmasa da takmayacaksın zaten ki insanlarla çok ugrasmak bir sureden sonra zaman kaybı oluyor. Ne güzel universitedesin, hedefine odaklan derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…