Üniversite Hayatım Çok zor geçiyor .

okulunu bitirmeye bak zaten tatile de az kaldı. boşver 2 yüzlü insanlarla yapmacıktan arkadaş olmaktansa uzak durmak daha iyi

Sana su kadarini soyliyim universite son sinif ogrencisiyim ilk senemde bende senin durumundaydim dislaniyodum bi grubum yoktu bense fedakarlik yapyodum karsilik goremiyodum cok degil ikinci siniftan itibaren o gruplar yavas yavas dagilcaklar insanlar kimin iyi kimin kotu oldugunu sonradan goruyolar suan son siniftayim ve evet bi grubum var dislanmiyorum aranan bi kisi oldum tanidikca herkes kendi dostunu arkadasini buluyo meraketme sen daha kimse kimsenin kazigini yememis oluyo birinci sinifta

Sana su kadarini soyliyim universite son sinif ogrencisiyim ilk senemde bende senin durumundaydim dislaniyodum bi grubum yoktu bense fedakarlik yapyodum karsilik goremiyodum cok degil ikinci siniftan itibaren o gruplar yavas yavas dagilcaklar insanlar kimin iyi kimin kotu oldugunu sonradan goruyolar suan son siniftayim ve evet bi grubum var dislanmiyorum aranan bi kisi oldum tanidikca herkes kendi dostunu arkadasini buluyo meraketme sen daha kimse kimsenin kazigini yememis oluyo birinci sinifta

Merhaba canim sana tek tavsiyem dik dur kimseye ihtiyacin yokmus gibi davran aralarina girmek icin mucadele etme sen sen ol... ezdirme kendini herkesun iyilik melegi olma çünkü seni sadece kullanirlar zaman sonra farkina bile varmadan arkadaslarin olacak belkide sıkı dostlarin yeterki sen cizginden hic şaşma... ben üniversitesi de degil ama evlendigimde esimin arkadaslarinin eşleriyle bu durumu yasadim.. yani herkes guruplasmisti ve dislanildim.. ama soyledigim gibi kimseye yaranmaya calismadim beni aralarina alsinlar diye hic ugrasmadim... simdiyse herkesin imrendigi dostluklarim var simimi olmak icin bana yağ cekenler bile var .. anladin...!

Başka bi universiteye geçiş yapabilirsin yada orgunsen ikinci öğretim derslerin e girebilirsin canım olabilir mi

Sağolun kızlar bu durumda yanlız olmadığım için sevindim . Konuşkan biri değilim sanırım ağırbaşlı olduğum için çok da samimi olamıyorlar benimle . Hayat enerjimi bitirdiler . Kendimden soğudum resmen .

benim de öyle dolu dolu okul arkadaşım olmadı. hatta çook az oldu onlar da kalıcı olmadı. ben de kendimi okula verdim ondan sonra hiç ama hiç sevilmedim. 3 senede bitirdim 4 yıllık okulu hoop atandım. şimi o arkadaşların hepsi bana bir şey danışmak için arıyor gülüyorum

Sen o grup olan arkadasları bir de 2. Sınıfta gör :) hepsi birbirinden ayrılacak 1. Sınıf öyle oluyor. Ben de senin yaşadıklarını yaşadım sonra o üniden ayrılıp baska bölüme ve üniye geçtim çok mutluyum. Sen sabret 1. Sınıfta can ciğer olanlar 2. Sınıfta düşman oluyor bu hep böyledir.

İletişim problemim var . İnsanlar benim yanıma geldiklerinde durgunlaşıyorlar . Konuşacak konu bulamıyoruz . Çok mu sıkıcıyım bilmiyorum bu durumu aşmam lazım

fazla hassas olmayacaksın ezılıp buzulup herkesın herseyıne kosup bırde herseye tesekkur mınnet eden bır tıpsen ben olsam bende yanasmam yanına cunku muhabbetın benı sarmaz, azıcık yırtık ol, bırak ınsanlara ıyılık etmeyı kıymet bılmez kımse sende onlar gıbı davran o zaman gor bak ne kadar cok arkadasın olacak.....

başlarda ben de üzülüyordum koridorda eski bir arkadasımı arayıp hüngür hüngür agladıgımı hatırlıyorum ilk günlerde. yalnız kalıcam diye çok korkmuştum ama hiç beklenmedik anda bir arkadaş edindim kısa sürede iyi de anlaştık sonra zamanla diğer kızlarla da kaynaştık ama bazen yalnız kalmak istiyorum lakin o imkanım artık yok

Ben de iyi bir üniversitede çift anadal okudum. Benim etrafımda hep insan vardı, ama ben çiftanalda başlayınca vaktim olmadığından insanlarla vakit çok geçiremedim, yalnız kaldım. Bu benim seçimimdi takmadım, dert etmedim. amacım iki bölümü aynı anda derecelerle bitirmekti çünkü, neyse geleyim konuya. Ben yalnızken insanları çok iyi gözlemledim. 1. sınfıta beraber grup olanlar mezuniyette birbirleriyle konuşmuyorlardı :):)

Bölümler ilerledikçe dersler ağırlaştıkça, hele de kapasitesizler bir gruba doluşup birbirleirne hayrı olmadığını gördüklerinde iletişim çok hızlı kesiliyor. Üniversite biteli 5 yıl oldu. Ssosyal medyadan vs takip edilip like atmak dışında bir işe yaramıyor üniversitedeki insanlar..

Lisedeki arkadaşlıklarını arama. yoksa çok ararsın. Lise bambaşka.. Derslerine yoğunlaş. bitirebileceğin en iyi şekilde bitir üniversiteni. Cebin para gördükçe kendini yurtiçi-yurtdışı gezmeye verince bunları hatırlamayacaksın bile... En güzel zamanlarını heba etme...

Hele hele senin jenerasyonun arkadaşlık algısı çok farkı. kardeşlerimden biliyorum (biri kız -biri erkek) Eyvallahları yok, düşünceler filan garip :) Önüne bak... Mutluluğunu kimseye bağlama.Aile harıç insanlara pek işin yok.

Benim üniversite sonrası görüştüğüm sadece 1 kişi var.Gerisi sosyal medyada likeladıklarım/görüştüklerim.Herkesle iyi ol ancak sadece 1-2 dostun olsun.

1. Sınıfta oturup görüştüğüm kimseyle arkadaşlık etmiyorum şu anda.
Ve yine birinci sınıfta birbirlerine " canım cicim" yapanların %80i şu an birbirlerinin yüzüne bakmıyor.
Üzülmeyin, gerçek arkadaşlıklar ilerleyen zamanlarda spontane bir şekilde kuruluyor zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…