- 27 Mayıs 2013
- 4.843
- 8.657
- 248
- Konu Sahibi hocahanimm
-
Amacın ne arkadaşım.. ben yyasayan birinden fikir istedim sniin anlattıklarının biz de farkındayız ama bazi durumlar bunu gerektirdi demek ki . Çok merak ediyorum kendi yasantinda da bu kadar negatif misin ?
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
Elin ev işlerine yatkınsa, bu yaşına kadar okula giderken aynı zamanda ev işlerine zaman ayırdıysan, eşin de destek verip sana yardımcı olursa olabilir; ama biraz zorlanma elbette olacaktır. Yalnız, baba evinde pek fazla ev işlerine zaman ayırmadıysan ve sadece okuluna, boş zamanlarında gezmeye yoğunlaştıysan zorlanırsın bence. Kendimden örnek verecek olursam; Kasım'da 23 yaşına gireceğim, üniversite son sınıf öğrencisiyim. Şu halimle evlenirsem aşırı derecede zorluk çekeceğimden eminim. O yüzden ciddi bir adım için mezun olmayı bekliyoruz erkek arkadaşımla.
İnanın hiç öyle olmuyor. 9 ay öncesine kadar elime soğuk su değmemişti, evde asla iş yapmazdım, yemek yapmazdım. Annem dedi ki bizi rezil edeceksin bari biraz yemek öğren diyeBen de uff banane ya diyordum. Ama evlendiğim ilk günden beri sanki elime sihirli bir değnek dokunmuş, eim yemeklerimin tadını alınca artık hiçbir yerde yemek yiyemez oldu, her bir yemeği ilk denememde müthiş yapıyorum, insanlar bana şaşıyor. Bi gün görümcem kaynanama demiş ki ya bu nasıl öğrenci? Öğrenciler pek bi şey bilmez bu nasıl böyle sofralar kurmuş valla helal olsun demiş her yerde bahsediyomuş
Ev temizliği zaten nedir ki dün ve bugün bitti işte bayram temizliği, her şeyi zamanında yapmak çok öenmli. Mesela her gün makine at, sil, banyo tuvaleti temizle ve evi dağıtma, dağıldığı an topla ve asla tezgahta bulaşık bırrakmaÇamaşır konusuna gelince de eşim her gün kıyafet değiştirir ve kirli sepetinden kıyafet eksik olmaz bi de ütüleri var tabi onların. Yani her şey istedikten sonra oluyor.
Derslerime de çalışırdım, iyi bir dereceyle de geçtim. Çok şükür sorun olmuyor yani
Ne güzel bir örneksiniz siz öyle. :) Bana kuzenlerim çok laf soktular bu zamana kadar ev işlerine karşı olan yabancılığımdan ötürü. Evlendikten sonra işleri biriktirmeden yaparsam daha kolay alışırım gibi geliyor bana da, ama hem üniversite okuyup hem ev hanımlığına adapte olmak hep korkutucu geldi. Erkek arkadaşım da bana güvenmiyor pek bu konuda haklı olarak çünkü ben de sizin gibi neredeyse hiç iş yapmadım. Üniversiteyi bir şekilde bekar ve tembel olarak atlattım, ama Allah nasip ederse yüksek lisansı evliyken yapmayı düşünüyorum. İşte o zaman korktukça bu mesajınızı hatırlayacağım.
Kızlar ben türkçe öğretmenliği 1. Sınıfı bitirdim 2 ye başlayacağım nasipse ancak bir hafta sonra düğünüm var inşallah :) eşim devlet hastanesnde memur arabası var çok şükür ama şöyle bi sorum var acaba evlilikle okulu bir arada yürütürken zorlanır mıyım ? Eşimi çok seviyorum o da okulumu kesinlikle okumami istiyor onun ailesi ve kendi ailem de okulumu bitirmemi istiyor o konuda sıkıntı yok ama bir arada yürütmek kolay olur mu ? Benim durumumda olanlar yardimci olabilir miii :/
Ev isiyle sikintim yokk :) Korkularim azaldı kiizlar sağolun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?