üniversite okurken evlenmek???

Çok kolay olur diyemem, zor oluyor. Evin işleri, çamaşırı yemeği vs arasında ders çalışman gerekiyor. Yapılamaz değil, yapılıyor. Ama kolay olmuyor.
Okuluna yakın ev tutmanız da önemli.

Amacın ne arkadaşım.. ben yyasayan birinden fikir istedim sniin anlattıklarının biz de farkındayız ama bazi durumlar bunu gerektirdi demek ki . Çok merak ediyorum kendi yasantinda da bu kadar negatif misin ?

Yooo. Hayat dolu, cıvıl cıvıl gülmekten ve eğlenmekten çok zevk alan biriyim.
Merakın giderildi mi?

Cok kolay yaparsin canim. Bolumun zor degil ustelik esin destekmis. Dusun ki calisiyorsun.. neden olmasin. Esinin ailesi de destekmis seni sinav zamani zorlamazlar. Ben okurken evlenen cok kisi taniyorum hepsi arada cocuk da dogurdu. Daha bu hafta ici tipta evli ve besinci sinifta cocuk dogurmus biriyle tanistim ustelik turk degil,esitr de degil. Kitalwr arasi evlilik yuruyor burads kimseleri yok.. ulkemisde evlilik asiriabartiliyor bence. Esinle ev arkadasinmis gibi yasarsiniz uc yil. Ve bence en guzel uc yiliniz olur. Allah mesut etsin.

Bence de zor olur ama inşallah üstesinden gelirsin. Ailen nasıl izin verdi ki bizimkiler katliam cikartirdi bende cesaret edemem zaten hemşirelik gibi bi bolum okurken evlenmeye

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim bu konuda bir tecrübem yok ama yaparsın bence ,eşinle anlaştınsa sorun olmaz şöyle ki, eşin sonradan aa annemlere haftada 4 gün gitcez gecelere kadar kalcaz, aa annem temizlik yapıyo yardım etceksin demezse , senden hergün kek börek 4 çeşit yemek beklemezse, abim gile ayıp ablam gile ayıp diyip seni sürüklemezse çocuk için acele etmezse bal gibi de olur..halamdan örnek vereceğim 2 evladı ile eşinin desteği ile hem çalıştı hem okudu, çalıştığı yerde şimdi müdür yani isteyince oluyor ikiniz de karşılıklı anlayışlı olacaksınız Senin hayatın senin kararın mutluluklar canım

Canım herhangi bir sorun olmaz çünkü ben de okurken evlendim aksine çok daha rahat oluyorsun eşin de anlayışlıysa. Mesela kayınvalidemlere gidiyorum bana iş yaptırmıyor Okuldan çıkınca gel en sevdiğin yemeği yaptım diyor. Eltilerim bile ay sen öğrencisin okuldan geldiğinde bize gel yemek ye öyle git diyorlar hahah sanki ben dışarda yemiyorum gibi. Geçen kaynım diyor ki 'yenge ya yüksek lisans falan yapsana bi 3 yıl daha okursun ne olacak' diyor. Kaynım da 40 yaşında. Kayınpederim de aman gelinim şöyle en iyisinden bi patron olsun da göreyim diyor sanki oğulları ne olmuş Anlayacağın çok güzel ya.
Ev işini falan da yaparsın zaten çok kirlenmez merak etme. Bir kaç yıl da çocuk yapmazsın olur biter
Eşin okutacak işte bundan daha güzeli mi var

Zaten okumamla çalışma arasinda ne fark var onu da anlams değilim öğretmen olmak öğretmenlik okumaktan daha zor :) teşekkürler kızlar eksik olmayin :)

İnanın hiç öyle olmuyor. 9 ay öncesine kadar elime soğuk su değmemişti, evde asla iş yapmazdım, yemek yapmazdım. Annem dedi ki bizi rezil edeceksin bari biraz yemek öğren diye Ben de uff banane ya diyordum. Ama evlendiğim ilk günden beri sanki elime sihirli bir değnek dokunmuş, eim yemeklerimin tadını alınca artık hiçbir yerde yemek yiyemez oldu, her bir yemeği ilk denememde müthiş yapıyorum, insanlar bana şaşıyor. Bi gün görümcem kaynanama demiş ki ya bu nasıl öğrenci? Öğrenciler pek bi şey bilmez bu nasıl böyle sofralar kurmuş valla helal olsun demiş her yerde bahsediyomuş
Ev temizliği zaten nedir ki dün ve bugün bitti işte bayram temizliği, her şeyi zamanında yapmak çok öenmli. Mesela her gün makine at, sil, banyo tuvaleti temizle ve evi dağıtma, dağıldığı an topla ve asla tezgahta bulaşık bırrakma Çamaşır konusuna gelince de eşim her gün kıyafet değiştirir ve kirli sepetinden kıyafet eksik olmaz bi de ütüleri var tabi onların. Yani her şey istedikten sonra oluyor.
Derslerime de çalışırdım, iyi bir dereceyle de geçtim. Çok şükür sorun olmuyor yani

Ne güzel bir örneksiniz siz öyle. :) Bana kuzenlerim çok laf soktular bu zamana kadar ev işlerine karşı olan yabancılığımdan ötürü. Evlendikten sonra işleri biriktirmeden yaparsam daha kolay alışırım gibi geliyor bana da, ama hem üniversite okuyup hem ev hanımlığına adapte olmak hep korkutucu geldi. Erkek arkadaşım da bana güvenmiyor pek bu konuda haklı olarak çünkü ben de sizin gibi neredeyse hiç iş yapmadım. Üniversiteyi bir şekilde bekar ve tembel olarak atlattım, ama Allah nasip ederse yüksek lisansı evliyken yapmayı düşünüyorum. İşte o zaman korktukça bu mesajınızı hatırlayacağım.

Oooo bana ne laflar sokarlardı ne laflar, eşim de o zamanlar ya sen bi şey bilmiyormuşsun ablan öyle dedi diye şaka yapardı sözde . Adam içten içe korkuyordu. Şimdi annemlere gidince bile yemekleri ben yapıyorum ve abimler falan ooo bu yemeğe ne kattınız kim yaptı ne kadar da güzel olmuş diyorlar Maşallah diyeyim. Siz de yaparsınız. Ama kimseye yaparım demeyin şaşırsınlar gördüklerinde. Ben bi de o yoğunlukta sürekli misafir ağırlıyorum. Evlendikten 3 ay sonra 30 kişi evime geldi yemek iş falan hepsini de yetiştirdim çok şükür. Ve sürekli de geliyor misafirler. Önemli olan bir düzeni oturtmak. Ev işini sakın biriktirme. 15 günde 1 mutfak dolapları, 1 ayda bir cam, 2 ayda bir perdeler. Her günde makine ve silme unutma. Ev temiz olduktan sonra yemekle bol bol vakit geçirebilirsiniz. Hem daha eğlenceli oluyor. Eşim öğrenci karıcımmm benim diye çağırıyor. Sınav zamanlarımda beni bekliyor.
Yani endişelenmenize gerek yok. Millet anasının karnında öğrenmiyor ya

Üniversite okurken evlenmek is yükü açısından zorlamaz çünkü okumak çalışmaktan daha kolay. Ama öğrencilik dediğin arkadaşlık gezmek toz mak haytalik yapmaktır biraz da evlilik sorumlulugu varken bunları yapamazsın. Ama tabi ki senin sevgilinin sağlık sorunu varmış yanında olmak istemene normal. Sen de hazirsan, ileride o güzelim öğrencilik günlerin aklına geldiğinde iclenmeyeceksen başkaca bir zorluk yasamazsınız bence

Bende 20 yaşındayım 3 e geciyorum iki ay sonrada evleniyorum :)) kimse senin neden evlendiğine bakmaz kac yasinda evlendiğine bakar acelen ne vs diye de konusur :)) gerekliliklerini kendin biliyosun, e bi de seviyosaniz birbirinizi o kisiden sana hayat arkadasi olacağına eminsen hayirli olsun senin icin :)) kısaca kimseyi takma

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ev isiyle sikintim yokk :) Korkularim azaldı kiizlar sağolun :)

Ya ha okula gitmişin eve yorgun gelmişin ha işe gitmişin yorgun gelmişin bence bi sıkıntı yok ama bende nişanlıyken ünv.deydim eşim başka şehirde çalışıyordu ve bekar hayatı,uzaktayız,2,5 sene hasretlikti derken okulun bittiği yaz evlendik.ve bekarken daha fazla sorumluluklarım varmış yahuailelerimiz memlekette,karışan yok,temizlik yemek vs yapmasam laf edenim yok,bekar evli karışık arkadas grubum var eşim daha işte eve yeni geldim sayılırbu yıl kpssye hazırlandım dershaneyede gittim.bence eşine güveniyorsan anlayışlıysa problem değil..mutluluklar

Son düzenleme:
Bende 20 yasindayim ve evlilik suan bana cok uzak ama sonucta bu sizin kendinizi hazir hissetmenize bagli,siz oyle hissediyorsaniz da soylenicek cok fazla sey yok ikisini bir idare edebilirsiniz mutluluklar dilerim :)

Ben 24 yaşında evlendim, o bile erken geliyor bana.

Çünkü evlenince en basitinden bir kursa yazılman bile olay olur ne bileyim her şeyi beraber yapmaya çalışıyorsun

"nerde benim çorabım, yemeğim, gömleğim ütülü mü?"...

Çok gençsin.

21 yaşında yeğenim var, o gelip evleneceğim dese dur düşün kızım, derim. çocuk oyuncağı değil çünkü ilişki gibi değil kapıyı çarpıp gidemezsin, kadınsın bir kere baba evine mi döneceksin?

ayrıca şeker hastalığı da çok zor rahmetli babam öyleydi, çok sinirli olur, ruh değiştirir söyleyeyim.

yahu kaç kere yaşıyoruz bu yaşlarıı tadını çıkarııııın
sevdiginiz adam tek başına yaşıyor düzeni yok diye kendi hayatınızdan fedakarlıklar vermeyin

Te allahım ya konu ne, cevaplar ne. Evleneyim mi diye sormuyor,acele mi ediyorum acaba demiyor. Konuyla alakasız yorum olarak değerlendirilmeli bence bu konu sahibini ifrit edecek sorular. Sorusu şu; birlikte yürür mü.

Yürü tabi ki, neden olmasın?

Ben de gecen yıl agustosta evlendim 4.sınıfa gecmiştim. Bir yıllık evliyim ve bu yaz mezun oldum. Başlarda cok kafaya takıyodum ev bazen cok dagnk oluyodu vaktim kalmıyodu toplamaya ama benimki genelde gereksiz titizliklerdi mesela koltuğun minderi yamuk olsa ya da tezgahın üstünde cay lekesi olsa hayatta uyuyamazdım zamanla bu takıntılarımdan kurtuldum. Evim cogu zaman dagınık oldu ama her günümü eşimle gecirmek hiç bir şeyle kıyaslanamaz. Eger ev dört dörtlük olcak hergüne 3 çeşit yemeğim olcak diye şartlarsan gercekten zor. Ama sevdiginle olmak için uykusuz kalmayı biraz yorulmayı göze alıyosan herşey cok kolay ve güzel. Hatta ben 3 yıl yurtta kaldığım için evlilik ev hayatı bana cok iyi geldi.eşinin de yapısı cok önemli mesela ben yemek yapamadığımda eşim asla ters bi tepki vermedi ya da istediği pantolon ütülü olmayınca.. Tabi ben de bunu suistimal etmemek için elimden geleni yaptım.. Yaş konusunda da ben farklı düşünüyorum. Ne güzel erken yaşta hayatının aşkını bulmuşsun hiç gecikme derim

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…