• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

unutamıyorum,affedemiyorum,uçurumun başındayım

Konunun başında direk empati kurarak okumaya başladım çünkü ben de öğretmenim ve eşim lise mezunu ve babası abisi falan ailecek çalışıyorlar.Ben de onun ailesinden daha doğrusu annesinden memnun değilim sorumsuzun teki..fakat kayınpederim dünya tatlısı muhteşem bi insan.sırf k.v. yüzünden annemle ne kavgalar ettim.fakat şöyle bi farkımız vardı ki benim nişanlım hatta şuan resmiyette eşim hep yanımda oldu.annesi haksızsa direk ona sen haksızsın diyebildi.böyle olmasaydı ben nişanı kesinlikle atardım.sen baştan çok taviz vermişsin.belki aşkından sevginden.şimdi şimdi olayları salim kafayla düşünp yanlışlarını tavizlerini ve eşinin sana yaptığı haksızlıkları görüp ondan soğuman çok normal.Ve cnm kusura bakma ama en büyük hatan hamile kalmak olmuş.yine de şunu unutma kimseye mecbur değilsinnn.çocuğunun psikolojisi o evde daha mı iyi olacak?sevgisiz tahammülsüz bir yuvada ? sen maaşınla kendine de çocuğuna da paşalar gibi bakarsın

cok güzel demişsnz en güzeli de bu arkadaş kendi ayaklarının üstünde durabıliyor.şu aılesı haksızken susanlardan nefret edıyorum bende de var kusursuz sankı aılesı gibi görmüyor bazı şeyleri.sizin eşiniz bu konuda farklıymış çok sevindim sizin adınıza mtluluk dıleerım

okurken sinir oldum.bu görümceler var ya... sen üzme kendini boşver önüne bak her sey bı yana bebişin var artık her seyın o.o görümce bozuntusu da evlenir bir gün sonra bakmş ki sana yaşattıklarını yaşıyor.ettim buldum der.eden bulur sen hiç merak etme.eşinde arada kalmş sanırım sana baskı yapıyor mu sen küçüksün özür dile iyi davran falan dıye
ikinci evliliğini yaptı görumce,şimdi hamıle,ama eşi kumarcının teki,her gün kavga edıyolar,2 gunde bi aılesınde kalıyor görumcem,beter olsun
En acıdan sonra bile insan hayatına kaldığı yerden devam ediyor, gülümsüyor.
Benim annem kanser hastası canım. Eşim yanımdaydı hep ama ailesi aynı senin eşinin ailesi gibi acımasız, kendi doğruları olan insanlar.
Kendi çocuklarına kadar eziyorlar.
Zaten eşinin sesinin çıkmayışının sebebi kendi ailesini kaybetme korkusu.Baskıcı bi ailede büyümüştür değil mi ?
Bak benim de konumu okursan benimde eşim düğün günü ailesinin yanında oldu. Haklı olduğum halde ailesine bir şey diyemedi. Annemin yanında kısık sesle haklısın dedi. Babası açtı hakaret etti telefonu elimden almadı.
Haklı olduğumu söyledi bana ama baskıcı bi aileden geldiği için ses çıkartamadı.
Kaç gece ağladım. Annemi düşündüm hep annemin üzüntüden şu an durumu ilerledi. Nefret ediyorum onlardan. Yani sen iyi anlıyorum.
Eşimle el öpmeden dönerken sinirden bayıldım.
Eşimle tartıştık hala tartışıyoruz.
Hep eşime dürüstlükten iyi insan olmaktan bahsediyorum. Eşime kadının eşi üzerindeki haklarını okuyorum.
Psikoloğa götürdüm onu çünkü nasıl bi baskı altında büyümüşse nerdeyse 20 yıldır tırnak yiyor.
Cantimetre değişti canım. Çok zor oldu ama çok küçük değişti. Değişiklikler hayatımımı değiştirdi yok ama ufak ufak iyi geliyor bazı şeyler.
Ben de kendime mühlet verdim onu bekliyorum.
Onun için kafandaki soru işaretlerini eşine sor.
Kızımıza düğün günü eşi ve eşinin ailesi böyle yapsaydı sen ne yapardın diye bir sor. Kendi kızına bile kayıtsız bi cevap verirse hah işte o zaman bi cacık olmaz canım.
kocam hep cevabını vermek istemediği sorular karşısında kaçar,ben içimdeki kırgınlıkları anlatırım paylaşırım belki bir dost gıbı nekadar yıprandıgımı anlatmaya calısırım,ya konuyu değiştirir,ya da maç izler bi taraftan,zaten beni yıkan şeyler bunlar
tamam hayatım sen haklısın hayatım de yalandan nolur yani

annen için üzüldüm canım,zor hastalıktır,allah kolaylık versın

Aynı serinin bir alt numarasında bende var.
Ya bunlardan üretmesinler artık. Ne kendim yaşamak istiyorum ne de başkalarının yaşadıklarına tahammül edemiyorum.
Defolup gitsinler bu dünyadan. Kendi çirkeflerinde boğulsunlar

amiinn

Yasadiklarİniza cok üzüldüm... İnsanın basireti bağlanır; sok olur kalırsın öylece bilirim. Erkeklerin anlamadıkları mesele su: bizim sorunumuz onların aileleri değil aslında, ailelerine ya da bir yabancıya karsı bizi kollamamalari; yanımızda olduklarını göstermemeleri yani bize eşi gibi değil de yabanciymisiz gibi davranmaları... Şansınız acik olsun...

Ozel gunlerde yapilan seyler asla unutulmuyor. Sen de unutmayacaksin. Esinle her surtusmede hersey en basindan itibaren aklina gelecek, istersen 20 senelik evli ol. Seninki huyunu belli etmis, bu ortamda buyutecegin kizindan da ruhsal bakimdan cok saglikli olmasini bekleme. Bu durum senelerle duzelmez, artarak eklenerek gider. Yol yakinken kac kurtul, ilerde kaybolan yillarina yanma.

mutsuz bir kadın mutlu bir çocuk yetiştirebilir mi,madem her şey çocuğum için diyorsunuz...
kimse vazgeçilmez değildir,buna eşiniz de dahil.(arkadaşın yorumuna imza atıyorum sadece)

Keske o yumrugu o abladan yediginde terk etseydin o ortami!

Cünkü abla manyaksa ve kocandan yüz bularak bunu yapiyorsa daha ne diyim.

Kaldi ki baban hastayken zaten insanliklarinin nasil oldugunu göstermisler!

Acaba gorumce hic dusunmuyor mu? Neden boyleyim, acaba benim yaptiklarimin basima gelenlerde etkisi var mi diye. Boyle gorumceler de hep boyle sessiz sakin insanlara geliyor.

Senin durumun bizim bir tanidigin durumuna cok benziyor. Esinde az bucuk bir isik gorebilseydim bosanma derdim ama esin belli ki annesinin agzina cok bakiyor. Bunlarla ugrasilmaz. Boyleleri adami yer bitirirler kutcuklar gibi.

Asil mesele bosansan ne olur bosanmasan ne olur meselesi. Bosanmasan olacaklari goruyorsun zaten boyle devam eder. Sen sinir olursun, onlar para vermezler, kocan oturur mac izler sen icini dokerken. Cahil insanlarla ugrasmak cok zor.

Bosansan ne olur? Bu sirret insanlar bosansan da senin pesini kolay kolay birakmazlar. Simdi babanin gorus gunleri olacak, bazi gunler cocuk yatili kalacak. Bunlar seni uzmek icin zamaninda gondermeyecekler cocugu, cocugu sana karsi kullanacaklar filan. Bunlara hazirlikli ol. Sehir degistirmene filan gerek yok, niye degistiresin? Abin var mi? Sadece kiz kardesten bahsetmissin. Ne bileyim amca dayi filan yaninizda gorunsun, sahipsiz gibi gorunme. Ailenle yasar gidersin, ama bosandiktan sonra da kendini bazi olumsuzluklara hazirla, ugrasacaklar cunku seninle. Ama ugrasacaklar diye de bu cehennem cukurunda yasamanin bir manasi yok.

off bu akşamlar yok mu,sanki acının dozu daha bir artıyor bu saatlerde,düşünmekten beynim çıkacak sanki yerinden

Acaba gorumce hic dusunmuyor mu? Neden boyleyim, acaba benim yaptiklarimin basima gelenlerde etkisi var mi diye. Boyle gorumceler de hep boyle sessiz sakin insanlara geliyor.

Senin durumun bizim bir tanidigin durumuna cok benziyor. Esinde az bucuk bir isik gorebilseydim bosanma derdim ama esin belli ki annesinin agzina cok bakiyor. Bunlarla ugrasilmaz. Boyleleri adami yer bitirirler kutcuklar gibi.

Asil mesele bosansan ne olur bosanmasan ne olur meselesi. Bosanmasan olacaklari goruyorsun zaten boyle devam eder. Sen sinir olursun, onlar para vermezler, kocan oturur mac izler sen icini dokerken. Cahil insanlarla ugrasmak cok zor.

Bosansan ne olur? Bu sirret insanlar bosansan da senin pesini kolay kolay birakmazlar. Simdi babanin gorus gunleri olacak, bazi gunler cocuk yatili kalacak. Bunlar seni uzmek icin zamaninda gondermeyecekler cocugu, cocugu sana karsi kullanacaklar filan. Bunlara hazirlikli ol. Sehir degistirmene filan gerek yok, niye degistiresin? Abin var mi? Sadece kiz kardesten bahsetmissin. Ne bileyim amca dayi filan yaninizda gorunsun, sahipsiz gibi gorunme. Ailenle yasar gidersin, ama bosandiktan sonra da kendini bazi olumsuzluklara hazirla, ugrasacaklar cunku seninle. Ama ugrasacaklar diye de bu cehennem cukurunda yasamanin bir manasi yok.

abim falan yok malesef,3 kız kardeşiz,en buyuklerı benım,amcalar dayılarla o kadar yakın değildir ilişkimiz.yani bir annem var anlayacağın
en korktugum seyler de bunlar zaten,çocuk oraya gıt buraya gel yaparken daha bir yıpranırsa boşanmamın ne anlamı kalır,oraya gıdınce beynı yıkanacak bılıyorum.baba görsün cocugunu ama halaymış dedymiş babanneymiş cocuguma dokunmalarına görmelerıne tahammülüm yok
bu çirkefler yuzunden ben evlılıgımı bıldım,ne yenı gelınlıgımı,ne hamılelıgımı ne lohusalıgımı ne annelıgımı

İlk sayfadan sonrasini okumadim gerekte yok yahu sen nsanlilik doneminde birakacaktin kusura bakmada Allaha buyuk varmasin tenzih ederim gelinliginle yumruk yedin genede bosanmadin cocuk yaptin filan filan...

Buda yeni adet oldu boşan diyemem! Boşan canım boşan asıl yapman gereken o pislikler sana saldırırken kocan ses çıkarmamış ya hemen gidip boşanicaktin veya fes ettircektin. Bu adamla ailesiyle sırf çocugunuz var diye ömür geçermi sanada yazik mis gibi çalışır annecinle yaşarsın:34:

İlk sayfadan sonrasini okumadim gerekte yok yahu sen nsanlilik doneminde birakacaktin kusura bakmada Allaha buyuk varmasin tenzih ederim gelinliginle yumruk yedin genede bosanmadin cocuk yaptin filan filan...

doğru hep suç benim
bana yumruk atanın
benı kollamayanın hıc sucu yok haklısın

nasreddın hocanın evıne hırsız gırmıs bır gun,herkes hocayı suclamış,kapıyı nıye kıtlemedın,camı nıye kıtlemedın,şunu yapsaydın bunu yapsaydın
nasreddın hoca yapıştırmış cevabı iyi de hırsızın hiç mi suçu yok

ya nooldu bılıyomusun o anda,görumcem arkamdan boğazımdan yapıştı ben arabadan ınmeye calısırken ondan kurtulamadım,görümcemi benden ayıramadılar,birileri görümcemi çekıyodu belıne sarıldıgını gördum ama ayıramadılar ınanamazsınız,kardeşim abla gel dıye benı ındırmeye çalıstı arabadan bu sefer kardesıme saldırdı görumcem,kendımı bırakıp kardesımın derdıne dustum,eltimden allah razı olsun,dedım kı kardesımı uzaklastır burdan yenge dedım,saolsun o kardesımı aldı yanımızdan yoksa görumcemde deli kuvvetı derler ya gerçekten o var,ve cussesı de zaten bayagı bır sey,bense 52 kılo cıroz bır seydım gucum yetmedı kurtulmaya

Alllah allahhh..

kızım sen korkudan / olayın şokundan arabadan bile inemmişsin..düğün arabası haa, gelinliklerle olan olaya bak..
sonra da geçmişe sarma unut derler..

unutulacak şeymi ya...

görümcen boğazını sıkarken eşin(!) ne yapıyordu..

aman Allahın korku filmi gibi..

valla ne diyim..

bu evlilik o akşam bitmeliymiş..ama kısmet işte insan demek ki nelere dayanıyor.

doğru hep suç benim
bana yumruk atanın
benı kollamayanın hıc sucu yok haklısın

nasreddın hocanın evıne hırsız gırmıs bır gun,herkes hocayı suclamış,kapıyı nıye kıtlemedın,camı nıye kıtlemedın,şunu yapsaydın bunu yapsaydın
nasreddın hoca yapıştırmış cevabı iyi de hırsızın hiç mi suçu yok

Guzel kardesim iyide ne diyim adamin seni kollayacak ozsaygisi olmadigini ailesinin arsiz saygisiz oldugunu o yumrugu yemeden de pekala anlamissindir cunki okumus ogretmen olmussun, elestirmek istemiyorum ama en azindan bebek icin iyice dusunseydin :-( ne biliyim ben yaa Allah yardimcin olsun en azindan esini uyandirmaya calis gercekleri gorsun kendine yapilan baski ve haksizliklarin farkina vardirmak icin mucadele et mucadele etmeye degerse.,. İns duzelirsiniz uzuldum gercekten..

Bunlar unutulabilecek şeyler değil ki... Affedilmesi içinse "özür + pişmanlık" gerekirdi... Dolayısıyla affedilmez de..
Ama uçurumun başında değilsiniz... Sonundasınız... Çoktan düşmüşsünüz zaten şükür ki.. En kötüsü geride kalmış...

Çocuk Allah'ın takdiridir.. Olması gerekiyormuş, bu yüzden zaten bu evlilik olmuş...
Bir konuda daha yazmıştım... Babasız çocuk büyüyemeyecek olsaydı, güzel mevla Hz. Meryem'i müjdelemezdi.. İçinizi serin tutun... Doğru koşullarla daha iyi yetişir hatta... Yeter ki siz mutlu ve öz güven sahibi bir anne olun...

Rahmetli babanız nur içinde yatsın inşallah... Kıymetli annenizle de daha nice güzel günler görün... Ama görmeniz için de yeni bir yol haritasına ihtiyacınız var.. Eşinizi karşınıza alın... Madem bitirmeye zaten karar verdiniz yerinizde olsam karşılıklı bir konuşurdum..

Bazı arkadaşlar geçmişin geçmişte kalması gerektiğini şiddetle savunabilir. "Hala mı unutamadın, bunun mu hesabını yapıyorsun" tarzı yaklaşımları da olabilir.. Geçmiş zaman olarak "geçmiş" olabilir.. Ama kimi geçmiş, geçer gider.. kimisi vurur geçer.. kimisi deler geçer... Artık rahmetli olmuş bir babanın geçmiş zamanda ki hastalık acısı, derdi, kederi üstüne bu şekilde anlayışsızlık, bu şekilde çingenelik ve bu şekilde edepsizlik yapana biiznillah ben o geçmişi "geçirir", üstüne de keyifle izlerdim...

Amiyane tabirim için beni mazur görün.. İnsanın kendini kaybettiği ender konulardan biri bu...

Eşimle konuşurum... Zamanında gerekli tavrı alamadığım için bazı olayların üstüne su çekilmiş gibi göründüğünü ancak benim unutamadığımı söylerdim.. Babamın acısının hala taze olduğunu, o acı ile, hastalık ile uğraşırken çok saçma sebeplerle yüz göz olunmasının bende derin yaralar açtığını da söylerdim... Sonra da tüm bu olaylar karşısında gösterdiği tutumun, ona karşı olan sevgimde gittikçe daha derin oyuklar açtığını, zaman için de bu sevginin tükenmesinden korktuğumu da söylerdim... Ve sorardım, "Bunun için bir çözümün var mı?" Bakın boşanmaktan hiç bahsetmedim... Onun çözüm bulmasına ya da bulmamasına göre yol haritamı da çizerdim...

Evlilikte erkek dağ gibi olacak... Olmalı.. Olmak zorunda.... Hele böyle bir hastalıkla uğraşırken siz, bir de üstüne bunlar oluyorsa, en azından hakkınızı vermeli.. Eşiniz hakkınızı verse diğerlerini zaten takmazsınız... Vermiyorsa da, siz eline bavul tutuşturur annesinin tatlı kucağına ninniler dinlemek üzere gönderirsiniz...

Boşanma konusunu sevmiyorum.. ama gerekirse bu en sevilmeyen helal gözüme "altın madeni" gibi görünür..
Benim yol haritamda boşanma çıkıyorsa, eşimle bunu da konuşurum... Tatlılıkla... Mahkeme sonuçlanana kadar hiçbir ailenin haberi de olmayacağına hem fikir olurum... Kimsenin kimseyi etkilemesini istemeyiz... Bu esnada arkadaşça bir evin içinde de yaşarım.. Yeter ki evladım bu dönemi hır gür içinde geçirmesin... Zaten çok küçük, en doğru zamandasınız... Böyle bir şey olacaksa tabi...

Allah yardımcınız olsun,
Selamlar,

Boşanınca ailesi sana herhangi bir zarar verir mi, kızın babasına gittiğinde kızına seni kötülerler mi, kızın yıpranır mı ... vb. soruların var.
Boşanma işi çok zorlu süreç ve emin ol ki öyle bir aile bu süreçte senin namusuna kadar laf söyleyecek. Kendilerini haklı çıkarmak adına seni karalayacaklar. Kocan onların sözü üstüne söz söyleyemiyorsa peşinden de koşmayacaktır bence. Koşarsa da maaşın için ve yemek-düzen ve afedersin koynuna almak için koşacak. Seni ailesine ezdiriyorsa ve sen de geçmişte yapılanları bile unutmamışken üstüne yenileri ekleniyorsa bu evlilik olmaz. Sabrederim, eşimi seviyorum dersen yine onlar sefasını sürer ezilen, yıpranan, hayatı mahvolan sen olursun.

Diyelim ki boşanmadın. Kızını ve seni daha çok görecekler, sana daha çok müdahale edecekler, kızını yetiştirmene, kocanla ilişkine kısacası maddi manevi her şeyinize karışacaklar.

Anneni her ne kadar takmasalar da sonuçta o senin annen. Abin, baban yok ama annen başında. Annenle yaşarsın, çocuğuna da annen bakar geçiminizi de sen sağlarsın. Maaşını onun ailesine, onların dükkanına harcayacağına kendi ailene harcarsın.

Çocuk büyüdüğünde seni suçlar mı suçlamaz mı onu kimse bilemez. Evliliğin mutsuz olursa kızın olumsuz etkilenecek, ileride neden boşanmadın diyebilir. Boşandığında çevresinde iyi aileleri görüp belki bizde böyle olabilirdik deyip seni suçlayabilir de.
Allah yardımcın olsun.

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

valla onu bunu bilmem de bu kız düğün gecesi gelin arabasında gelinliğiyle görümcesinden dayak yemiş. inanmadım iki kere okudum aynen böyle yazıyor. kocası da noluyorsunuz dememiş kimseye. evlerden ırak da başıma böyle bir şey gelse o kocayı da o görümceyi de kaynanayı da orda parçalar babamın evine geri dönerdim.

nasıl bir de bu adama kadınlık etmişsin yatağına girmişsin çocuk doğurmuşsun hayretler içindeyim. boşanayım mı diyorsun ben de sana diyorum ki o gece o arabadan inmemen hataymış.

allah babacığına rahmet eylesin, senin bunları yaşadığını görse adamcağız ne hale gelirdi acaba üzüntüden düşünsene. öğretmenmişsin iyi kötü başının çaresine bakarsın. nafaka da alırsın. çocuğun sen mutluyken daha da mutlu olacaktır emin ol. benim babam senin kocan gibi olsa ben de bunu bilmem babamdan da babannemden de halamdan da nefret ederdim, evdeki kavgaları hiç saymıyorum bile...

Son düzenleme:
Ah ya bir amca dayi kollasaymis sizi iyi olurmus. Simdi hepiniz bayansiniz ya, tepenize binerler.
Esinizi hic mi sevmiyorsunuz artik? Sevmiyorsaniz bitmisse oylede yapacak olsalar boyle de yapacak olsalar bosanacaksiniz.

Sadece kendinizi hazirlayin derim. Birinin dedigi gibi belki namusunuza kadar dil uzatacaklar bosanma surecinde. Vay be ben neymisim diyeceksiniz. Cunku boyle insanlarda insaf, izan yok kudurmuscasina saldirirlar. Tanidigin basina geldi oradan biliyorum. Onlarla sizin annenizin evi ne kadar mesafede? Ayni sehirdesiniz degil mi? Artik kis kardesler, anneniz birbirinize destek olup atlatirsiniz insallah. Yetim olmak zor, boyle anlarda daha da zor.

Cocugunuz ne der mevzuuna gelirsek, bir sey demeyebilir diyebilir de. O onemli degil, insan bazen birinin canini acitmak icin bile bunlari soyleyebiliyor. Siz ona bakmayacaksiniz artik. Baska bir tanidik vardi, esi de ona cok mezalim etmis kadin sabretmis bosanmamis bir de calismiyordu, her turlu zor olacakti. Simdilerde 40 yasinda kizi, anne sen neden ayrilmadin bizi o yuvaya mahkum ettin, ev islerine yardima gider bakardin bize diyor (sanki cok kolay bir is igib). Bosanmasaniz boyle diyecek hem de psikolojisi kotu olacak, bosansaniz neden bosandin diyecek. Kulak asmayacaksiniz artik. Tabii bunlar kotu varsayimlar, halasini babaannesini gorup oh kiz anne iyi ki bosanmissin da diyebilir.

Allah yardimciniz olsun, cok zor. Bol bol dua edin.

valla nası beceriyosunuz şu yıllar önce olmuş kıldan tüyden mevzuları kafanıza takıyosunuz idrak sınırlamı aşıyor

yok kınada şöyle olmuş
o zaman böyle olmuş
bu zaman beşik denmiş

yazık güzel zihninize ya

Kıldan tüyden mevzu dediğiniz konu sahibinin düğün gecesinde görümcesi tarafından dövülmesi oluyor.Dayağı bu kadar basite alanları da gerçekten benim zihnim almıyor.

Yapacağın tek şey aileyle tüm bağını koparman.Eşine de resti çek.Çalışıyorsa, eve para da getirecek.Babasına ver paramı diyebilecek.Ha demiyor mu tut bir bakıcı ödesin ayda 700tl. Annen de emeğinin üstüne küfür yememiş olur. Konunu okuyunca gerçekten çok üzüldüm.Eşin sessiz biri anlaşılan.Olsun, en azından seni de üzecek, hırpalayacak bir karakter değil.İkinizin birebir sorunu değil yani evliliğinizdeki sıkıntılar.Babacığın Allah rahmet eylesin.Bu durumu çözebilecek, güçlü olması gereken kişi sensin.Herkesten önce evladının senin güçlü olmana ihtiyacı var.Sen zayıflarsan annen de ezilir, evladın da, sen de.Sen gidip gelmeyi kes.evine de giremeyeceklerini belirt.İş durumunu ayırma imkanınız olsa herşey daha kola olur.Ortak iş olunca nekadar olsa maddi olarak bağ oluyor.Bu da karşı tarafa bir güç veriyor

Allah yardımcın olsun canım bunlar nasıl insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabiliyorlar.
Başka da bişey diyemiyorum malesef :(

Back
X