Unutmak için ne yapmam lazım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar kendime dert çıkarmak istemiyorum da aklıma geliyor anne demek bile istemiyorum.. Konu onunla ilgili. Her şeyi anlatsam inamamazsınız böyle insanlar var mı diye.. Ben de çoğu şeyin üstünde durmuyorum, deliyi önemsemezsin ya onun gibi bişey ciddiye alamıyorum.. Şimdi arkadaşlar, konuşmasam aklıma gelip duruyor, konuşsam anlatsam şimdi yanlış anlayacaklar çıkabilir, bir psikologa gitsem konuş konuş her şey baştan anlatmam lazım anlaması için. Napıcam?
Annem üvey gibi.. Şu an zaten uzun süredir konuşmuyorum. Yalnız kaldığımda beni ne kadar kötü etkiledğini daha iyi anlıyorum.. Ayrı yaşıyouz. Ben ayrı yaşamaya başladığımızda kendime geldim resmen. Çok rahatım ama, ama bana karşı kötü hareketleri aklıma geliyor. Bunları unutmak için ne yapmam lazım. O kadar çok ki, yüksek sesle bağırmasından tutun, diğer kız kardeşimle arasının mükemmel olmasından tutun, bana karşı iyi sözleri bir elin parmakları kadar bile olmamasından tutun da, bana utanıyorum ama cinsel içerikli imalarda da bulunuyordu.. Artık ne düşünüyorduysa, ben erkek arkadaşlarla tokalaşmıyorum bile. Kendisi sapık gibi. Her lafı oradan anlıyor.

Uzak durmak evet kendime geldim rahatım, konuşmuyorum ama unutmak için ne yapmam lazım?

Uzman desteği alabilirsiniz, aklıma başka bir çözüm önerisi gelmedi...
Üzülmeyin.:anne:

Dediğin gibi diyorum bakk varmı öyle insanlar anneniz size kötü davraniyosa evinizi ayırmakla iyi yaptınız peki diğer kardesinizden farkiniz nedir hiç düşündünüzmü ? annenize sordunuzmu? Hem Cinsel içerikli ima nasıl oluyo ne demiş olabilir ki anlamış değilim bir anneden duyabilecegimiz sözler değil ayıp olmasa söyle derdim çünkü çok merak ettim

Bence yardım almalısın canım fazla kötü etkilenmiş duruyorsun . Allah yardımcın olsun biran önce atlatırsın umarım mutlaka destek al kendin çözmeye çalıştıkça kafanda daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Sonrası depresyon hayattan zevk almama okb veya farklı şekilde ortaya çıkabilir

Uzman yardımı almalısın ve uzun uzun anlatacaksın ki faydasını gör. İşin esprisi bu zaten. Sen içini dökeceksin. Psikolog anlasın diye değil sen dök içini rahatla diye anlatırsın.

Dediğin gibi diyorum bakk varmı öyle insanlar anneniz size kötü davraniyosa evinizi ayırmakla iyi yaptınız peki diğer kardesinizden farkiniz nedir hiç düşündünüzmü ? annenize sordunuzmu? Hem Cinsel içerikli ima nasıl oluyo ne demiş olabilir ki anlamış değilim bir anneden duyabilecegimiz sözler değil ayıp olmasa söyle derdim çünkü çok merak ettim

Kardeşimden farkım ismim. Benim ismim onun istediği isim konulmamış da babaanemin ismi konulmuş.. Ben şimdi yeni fark ediyorum, galiba beni isim yüzünden babannemle özdeşleştirmiş.

Ben 6 yıldır görüşmüyorum. Farklı şehirde olunca da unuttum aklıma gelmiyor. Kendi yuvam oldugu için gün içinde hiç düşünmüyorum.
Sizi anneniz büyüttüyse bu kadar kindar olmayın bence.

Kardeşimden farkım ismim. Benim ismim onun istediği isim konulmamış da babaanemin ismi konulmuş.. Ben şimdi yeni fark ediyorum, galiba beni isim yüzünden babannemle özdeşleştirmiş.
Kusura bakmayın İnanamadim çok saçma

Ben 6 yıldır görüşmüyorum. Farklı şehirde olunca da unuttum aklıma gelmiyor. Kendi yuvam oldugu için gün içinde hiç düşünmüyorum.
Sizi anneniz büyüttüyse bu kadar kindar olmayın bence.

Sizin ne gibi sorunlarınız vardı?

Ya bende bunla ilgili konu açmayı düşünüyordum aynısını yaşıyorum çok kötü bir durum
artık kabullendim ama yine de şuan ona mecbur gibiyim
Kaç yaşındasın canım annenle babanın arası nasıl nerelisiniz

Ya bende bunla ilgili konu açmayı düşünüyordum aynısını yaşıyorum çok kötü bir durum
artık kabullendim ama yine de şuan ona mecbur gibiyim
Kaç yaşındasın canım annenle babanın arası nasıl nerelisiniz

Annemle babamın arası iyi canım yaşım baya büyük. :) Siz de mi benzer sorunlar yaşadınız ne gibi mesela?

Mesela toplum içinde azarlama hiçbir yaptığım seyi begenmeme herseyi eleştirme erkek kardeşimle aralarının cok iyi olması... Bunlar gibi onlarca sey

Cocukluktan beri böyle bizde 32 yasındayım bu arada, bizde durum söyle annemle babamın arası hep kötüydü bende malesef baba tarafına cekmişim, yok sizin sulale söyle yok sen bize duşmansın filan hep bunlarla buyudum
Bir yerde okumuştum galiba kadınlar kocalarıyla araları kötuyse, cocuk da babaya benziyorsa, eşlerine olan öfkelerini cocuklardan çıkarıyorlarmış
buna benzer birseydi ve tam olarak onu yaşıyorum

Cocukluktan beri böyle bizde 32 yasındayım bu arada, bizde durum söyle annemle babamın arası hep kötüydü bende malesef baba tarafına cekmişim, yok sizin sulale söyle yok sen bize duşmansın filan hep bunlarla buyudum
Bir yerde okumuştum galiba kadınlar kocalarıyla araları kötuyse, cocuk da babaya benziyorsa, eşlerine olan öfkelerini cocuklardan çıkarıyorlarmış
buna benzer birseydi ve tam olarak onu yaşıyorum

Olabilir, benimki de beni babannemle özdeşleştiriyordu galiba, üvey olsa adı belli üvey olur, uzak dursan da aklına geliyor..

Sadece isim değil demek ki babaanneye benziyor musunuz huy karakter vb.

Ben de babamdan dertliyim. Şu kısacık ömrümüzde bir de bu sorunlarla uğraşıyoruz ya. Cidden hakettiğimi düşünmüyorum.

Yaşınızı cidden merak ettim cok yaşlı değilsinizdir, kabullenmek en güzel çözüm, ben daha yeni yeni kabulleniyorum, söylediklerine artık cok takılmıyorum duymazdan geliyorum geçici çözüm önerilerim bunlar 😊

Back
X