Ürtiker , kaşıntı , kızarıklık

daisybutton

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
42
3
Merhaba arkadaşlar ayni dertten muzdarip olan vardır belki diyerek açtım konuyu. Şu siralar ürtiker diye bir rahatsızlık yaşıyorum. Bu halk arasında kurdeşen olarak da biliniyor. Vucudumda sürekli yer degistiren bir kabariklik , kaşıntı ve kızarıklık oluşuyor. Kabariklar sanki yanik izi gibi oluyor ve bu yerler ateş gibi yanıyor. Sabah kalkiyorum hepsi gitmis ama gün içinde tekrar aynı şeyi yaşıyorum. Doktor alerji hapı verdi. Herhangi birsey dokunmuş olabilir diyor. Böyle bir şey yasayip da ilaçla veya bitkisel olarak bir şifa bulan var mi?

Bitkisel bir karışım işe yaramaz bence ürtiker için, yediklerinize dikkat etmelisiniz özellikle baharattan uzak durun. Onun haricinde ben bir ay boyunca iğne kullandım ama yinede geçmedi doktor kortizon vermek durumunda kaldı sonrasında da bir daha yaşamadım. Vücudun kendi kendine atması gerekiyor malesef dısardan bir müdahale geçici çözüm oluyor. Tabii dereceleri vardır mutlaka benimki ileri dereceydi. Çok geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar ayni dertten muzdarip olan vardır belki diyerek açtım konuyu. Şu siralar ürtiker diye bir rahatsızlık yaşıyorum. Bu halk arasında kurdeşen olarak da biliniyor. Vucudumda sürekli yer degistiren bir kabariklik , kaşıntı ve kızarıklık oluşuyor. Kabariklar sanki yanik izi gibi oluyor ve bu yerler ateş gibi yanıyor. Sabah kalkiyorum hepsi gitmis ama gün içinde tekrar aynı şeyi yaşıyorum. Doktor alerji hapı verdi. Herhangi birsey dokunmuş olabilir diyor. Böyle bir şey yasayip da ilaçla veya bitkisel olarak bir şifa bulan var mi?

Slm ben bu hastalığı lise yıllarından beri çekiyorum.Birara geçti bende kurtulduğugumu sanmıştım ama evlendikten sonra tekrar başladı.Doktora gittim hamileydim o dönem doktor bana hamileliğin ilerledikçe geçer dedi ve geçti ama doğumdan sonra tekrar başladı

Bu böyle gitti geldi bir süre en son yine hamileydim kızima kızım 18 aylik o gün bu gündür ilaç almadan duramiyorum.Tabi buarada ben çok tedavi gördüm tetkik geçirdim ama sonunda kabullenmek .Ilaç alıyorum her akşam sorun olmuyor ama unutursam ertesi gün şişlikler başlıyor.
Umarım seninki geçer ve iyileşirsin çok geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 3 hafta önce bana da ürtiker teşhisi konuldu.İlaçlarımı bir iki gün kullandım geçti,İlaçların yan etkisini okuyunca ilaç kullanmayı bıraktım ve yine bu kızarıklar belirdi.Şimdi yeniden ilaca başladım 4 hafta kullanıcam.İnş. hepimizin geçer bu hastalık ve kronik olmaz.Kortizon etkili bir hap verdiler,kortizon kullanırken şeker,tuz alımını azaltın arkadaşlar ve kalsiyum açısından zengin gıdalarla beslenin.Şu anda ilacı kullanıyorum ve lekeler yok oldu.Sanki bırakınca tekrar edecek diye korkuyorum.Bir de ben ilk kurdeşen olduğumda gece acile gidip iğne oldum,iğneden sonra hiçbir şey kalmadı sabaha,ama sonra birden daha çok arttı. 2. gittiğim Cildiye doktoru kortizon birden kesilemez demişti bana yavaş yavaş kesecekmişiz yoksa daha da artırırmış.Kimi de kendiliğiden geçmesini bekleyin diyor.
benim ürtiker de hem kızarık hem şişme oluyor siznde böyle mi?

merhabalar benimde çok uzun yıllardır yaklaşık 15 yıldır kaşıntı alerjim var kaşıntı alerjim var diyorum çünkü hiç bir doktor ürtiker tanısı koymadı ben kendi araştırmalarım sonucu ürtiker oldugunu düşünüyorum gittiğim her doktor psikolojiktir dedi,kan temiz alerji testi yaptırdım temiz,ilaç kullandıgım sürece sıkıntı yok ne kaşınıyorum nede kabarcıklar oluyor,4 yıl kdr atarax kullandım deli gibi uyku yapıyor yalnız sonra değiştirmek zorunda kaldım bağışıklık kazandı sanırım fayda görmemeye başladım ,ardından delodayla tanıştım hiç uyku yapmıyor ve kaşındırmıyor ta ki vücut bağışıklık kazanana kadar,sonra başka ilaçlara devam şimdi aerius kullanıyorum 2 günde bir bazen hergün,yaklaşık 2 yıllık evliyim anne olmak istiyorum fakat alerjimden dolayı korkuyorum ,gecen sene hamile kalmıştım 9 haftalıkken bebeğimi kaybettim ,kullandıgım ilaçlardanmı bilemiyorum tabi ama doğal olarak artık korkuyorum,benimle aynı durumda olan arkadaşlarım sizler neler yaptınız,kurtulabildinizmi bu iillet hastalıktan ,çok kötü bir hastalık kimsenin yaşamasını istemem,biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim yorumlarınızı bekliyorum.

Merhabalar
Ürtiger gerçekten insanın yaşam kalitesini altüst eden bir rahatsızlık ben önce hamilelik dönemlerinde yaşadım bu illeti ve son 15 yıl sürekli olmaya başladım ve şu an Allaha çok şükürli kurtuldum maalesef bu rahatsılığın tıpben tedavisi bugün itibari ile dünyada yok yapılması gereken her türlü tetkiki yaptırdım ve bir netice alamadım ancak gectigimiz yıl bir ürün kullandım kaşıntı atağı başladığında kullandığımda 30 saniye içerisinde kaşıntılarımın geçtiğini ve kızarıklıkların kaybolduğunu şaşkınlıkla gördüm atakları bu şekilde bastırırken zaman içerisinde atakların seyrekleştiğini ve şu anda 4 aydır hiç birşey kullanmıyorum tamamen bitkisel bir ürün ve hiç bir yan etkiside yok ilgilenen arkadaşlara yardımcı olabilirim

X