- 17 Ekim 2019
- 949
- 486
- 103
- 30
- Konu Sahibi Zorlumacera
-
Çok teşekkürlerHanımefendi insanlar zaten yeteri kadar gergin tedirgin birde gece yarısı uyumak üzereyken patırtı çekmek zorunda mı? Hem neden hemen dövelim mi dediğinizi de anlamadım güzellikle uyarabilirsiniz gündüz zaten kimse çok takmaz ama gece de lütfen çocuklarınızı uyarın. Benim 8 aylık kızım var şuan da keşfediyor ama geceleri ses yapmaması için kucağımda gezdiriyorum sadece saygılı olursak hayat daha yaşanır olur eminim.
Dua dan ziyade insanımız sokağa çıkmasa zaten bu belayı savuşturacağız.
çok Haklısınız ki sadece çocuk değil bizde durum. Ailecek öyleler. Tabi çocuk daha fazla ve öyle laftan anlamayacak kadar küçük bir çocuk da değil. İşte hemeb savunmaları hazir. Cocuk o idare et. Gecenin 3unden bahsediyoruz . Ailecek uykusuz kalıyoruz bencilliklerinden ki babam işe gitti o durumda .Evet yine bi ton “onlar çocuk ama eve tıkılıp kaldılar biraz anlayışlı mı olsak“ yorumu yığılmış. Biz de evdeyiz tüm gün. Oturup tv telefon takılamıyoruz tüm gün. Çalışmak zorunda olan, ders çalışan insanlar var. Biraz da çocuklu aileler mi anlayış gösterse? Çalışma odam yukardaki canavarın odasının altında, gerçekten çocuğun fil yavrusu oldugunu düşünüyorum. Uyardım aileyi bir gün rahattım sonra yine aynı. Dedim brahma sakin ol çocuk o evde sıkılıyordur, evin diğer ucunda çalışmaya başladım. Ama yok göç mevsimi heralde dan dan dan vura vura kosuyor evde. Pek sevgili çocuklu aileler siz söyleyin? Biraz da sizde değil mi anlayış sırası? Biz insan değil miyiz acaba? Oda değiştiriyoruz yine kurtulamıyoruz ne yapalım sizin cocuğu tüm apartman mı büyütelim?
Bunlar da gecenin 3 unde kosturma ve bağlık cağlık haldelerdi. Uyuyamiyoruz. Saygisizliktan baska sey değilayy bizde de var aynı dert. Kaç kere tavana vurduk ama anlamadılar (biraz salaklar herhalde) eşim gitti konuştu geçen gece. Biraz mahçup olmuşlar sanki ama değişen bir şey yok. Gecenin 1’inde koştur koştur oyun oynanır mi? Valla gece gece koşturan düzensiz çocuktan hayır da gelmez söyleyeyim. Sabahın köründe de ben gürültü yapmayı düşünüyorum, uyansınlar sabah 6’da da görsünler.
Keşke herkes sizin gibj düşünse .Alicia ebeveynler zaten erken kalkmak istemedikleri için çocukları geç yatırıyorlar genelde. Ablam da aynısıydı, anne babam bakıyordu yazın. Köyde çayırda koşuyor sanki. Saat 11 olmuş yatmıyor çünkü ablam olan anası için geç yatıp geç kalkması makbul. Bizim evde sırf bu yüzden ablamla abim kavga etti. Anlatamıyoruz kıza altta insan var gecenin bu saati gürültü yapılmaz “ ama cocuktur yapar bir şey olmaz” dediler diyor. Gerizekalı mısın kızım sen, apartman burası kimse seni ve veledini tolere etmek zorunda değil insanlar işe gidiyorlar uyumak istiyorlar, rahatsız edemezsin diyoruz alınıyor! Sanki hz.isayı doğurmuş gibi “ ben anayım o çocuk” . He he bir sen anasın bir o çocuk!
Evet bu da güzel bir öneriAlt kattaki ergen çocuğu olan gürültülü komşumuza ben not bırakmıştım güzel bir dille. Işe yaramıştı.
Çok teşekkür ederim zor günlere bağlamalarına da ayrı ayar oldum.Zor günler geçiriyoruz anlayışlı olun diyenler olmuşta konusu sahibi gece koşturuyorlar diyor. Gidin ciddi uyarın zaten polis yada zabıtanın da yapacağı aynı şey, medeni insanlarsa tekrar yapmazlar zaten. ben milletin sorumsuzca doğurup ilgilenmedikleri veletleri yüzünden ev taşıdım. benim tepemdekiler bütün hayatlarını gece yaşardı çocukları ile birlikte öğleye kadar yatıp gece 4-5 kadar yatmazlardı. Sizi çook iyi anlıyorum ve sabır diliyorum
çok Haklısınız ki sadece çocuk değil bizde durum. Ailecek öyleler. Tabi çocuk daha fazla ve öyle laftan anlamayacak kadar küçük bir çocuk da değil. İşte hemeb savunmaları hazir. Cocuk o idare et. Gecenin 3unden bahsediyoruz . Ailecek uykusuz kalıyoruz bencilliklerinden ki babam işe gitti o durumda .
Iste her cocuklu aile bizim ses yapmak hakkimiz demiyor . Takdir ve teşekkür ederim. Ki bunlar ailecek ses halindeler. Çocuk daha fazla ama. Herkes sorumluluğunu ve saygıyi bilse sıkıntı yok zaten . Ben alt komsuma ses gitmesin diye her konuda önlem alırken bu cok sinir bozucu bir durum.Cok Ama çok haklısınız. Umarım bi çare bulunur gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Çıkıp konuşsanız bile laftan anlayacaklarını sanmiyorum çünkü laftan anlayan karşısındaki insanın düşüncelerine önem veren bir insan o saatte boyle gürültü asla yapmaz cocuklara da bir şekilde engel olmaya çalışır. Hadi farkında değiller diyelim vurduğunuz anda sesleri kesilir degilki karşılık versin bide utanmadan. Insallah ev sahibi yada yönetici ile acilen halledersiniz bu sorunu. Hepimiz zor zamanlardan geciyoruz benimde iki cocugum var cok sikiliyorlar bende cok sikiliyorum ama sikildigimiz icin kimseyi rahatsiz etmeye hakkımız asla yok.
Kesinlikle gidip mağarada yaşasalar keşkeApartman hayatını bilmeyen apartman da oturmamali gerçekten. Bizim de gece olunca çıt çıkmaz binada mesela ama 7 8 ay önce bekar gençlere verdiler yan daireyi. Yatak odalarımız bitişik. Gece 4 alkış sesi son ses müzik delirmek üzereyiz artık. Uyardım Bi kere üstüme yürüdüler resmen. En son yönetime bildirdim. Ev sahibine gitti konu bir haftadr çıt yok bilmiyorum ne oluck insan gerçekten rahatsz oluyor.
Harika anlatmışsınız teşekkür ederim . Sanki bu dönemde olunca normal karşılamalıymışım gibi görüyorlar tuhaf .Bu gürültü konularında hep aynı tipler hep aynı şeyi yazıyorlar kesin kendileri ve çocukları feci gürültü yapan üst kat komşu teyzeler!
Kimse kimseyi idare etmek zorunda değil, alta katta açsın sesi gecenin bir yarısı müzik dinlesin o zaman, ne de olsa evdeyiz stres altındayız diye. Ciddi olarak toplu şekilde şehirde yaşamaya bilmiyoruz , ruhumuz hala sosyolojik olarak köylü.
Gündüz vakti çocuğun yaptığı gürültü şikayeti değil. Gece10 dan sonra başlayan 1:30 - 2:30 kadar süren gürültünüzü kimse çekmek zorunda değil. Bizde de var aynı durum konuştuk, mesaj attık hala aynı devam. İnsan gece sürekli yere ne vurur veya çeker? Bütün gün yatıp, gürültü yapmak için geceyi bekliyorlar sanırım. Çocuk da o saatte uyanık olmaz, olmamalı. Hala çocuktur ses yapar diyorsunuz. Sanki dünyada bir çocuk bir bizim ülkede var, elin çocuğu saat en geç 10 da yatıyor, bizimkiler gece yarısını görmeden yatağa girmiyor, öyle terbiye vermişiz!
melatonin hormonunu bu kadar umursamaz davranın lütfen, ileride anlarsınız önemini ve gece uykusunun ne kadar kıymetli olduğunu, özellikle kanser gibi rahatsızlıklardaki önemini. Lütfen çocuklarınızı en geç dokuz on civarı uyutun, kendiniz de toplu yaşama uygun davranın sevgili gürültü yapan üst kat komşuları.
Bu arada gürültüden şikayet edenlerin şikayetleri muhtemelen kanartinadan önce başladı, sanki bu döndme özgüymüş gibi davranmayın.
Melatonin, sleep disturbance and cancer risk
The pineal hormone melatonin is involved in the circadian regulation and facilitation of sleep, the inhibition of cancer development and growth, and t…www.sciencedirect.com
Melatonin: Usage, Side Effects, and Safety
Considering melatonin supplements to help you sleep? We break down benefits, risks, side-effects, and how to choose the best product for you.www.sleepfoundation.org
Yok artik yüzsüzluge bak . Allah gerçekten sabir versinSimdi eşimde vurmuş yan taraftakilerin duvarina, 'kendi evimizde oturamiyoruz' diye bağırmışlar. Sabah nobetten geldi, dinlenemeden 24 saat nobete gidecek.. napiyim ben simdi Allahim nasil insanlar bunlar ya
Gecenin 3ünde 4ünde çocuğun ayakta ne işi var? Bizde çocuk olduk gece uyanik olsak bile o saatte parmaklarimizin üstünde yürürdük apartmandakiler rahatsiz olmasin diye.Bu dönemde çocuğu olanı hoş görmek lazım.Gunah o çocuklar eve tikildi.siz çocuk olmadiniz mi?
Amin sagolunYok artik yüzsüzluge bak . Allah gerçekten sabir versin
Zor bir donem ama tüm gun evdeyiz, bu durum gecenin bir yarisi sesleri normal yapmaz herkes gunduz yapsin işini. Kaldi ki, ben 3 yıldır rahatsizim zaten yeni olan bir olay degil. Sadece eşimi düşünüyorum zor sartlarda çalışıyor birde üstüne evde uykusuz kaliyor.Çocuklar evde olduğu için tabii ki düzenleri bozuldu.Bizim de üst komşumuz sabaha kadar takir tukur ses yapıyor.simdi kalkıp da yaşlı insanlari sopayla durtecek değilim.Ha sesler gündüz de geliyor ,ama bu dönemde insanlar bağışlayıcı olmalı.
Keske gece sadece çıt sesi olsa, apartmanın gürültüleri yüzünden evi satip gidecegiz bizimki normal boyutlarda değilSürekli olan bir durumsa zaten ayıp,ama dedigim gibi yaşımız kaç olursa olsun gecemiz gunduzumuze karıştı.bunu alışkanlık haline getirdiyse kabul edilemez,ama nice huysuz insanlar var çıt sesi olsa huylanan,sikayetlenen ...o da hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?