ben üst kattaki çirkef komşumuzdan oldukca şikayetciyim. durup dururken kapısına gidip şikayet ediyormuşuz.
a diyeceksin lafı agzına tıkıyor, b diyorsun gene tıkıyor agzına. vıvrıvrıvrıvrır susmuyor kadın. bir gün kibarca şiştim konuşma demiştim.
gecen hafta bagırdım artık sizin elekt. süpürgeniz yok mu diye? kadın başladı geri meri terbiyessiz bagırmaya. sensin dedim girdim içeri
bir kaç gun önce gene balkon camım acık silkeledi. banyodan yeni cıkmıştım kafamda daha havlu var, banyo havlumu da balkona koyucam, içerisi, pervaz kıl tüy içide. bagırdım. akşamı babamla konuşuyormuş, beni de yoldan cevirdi seninle konuşmak istemiyorum dedim. başladı cıcırırıcrıırcıcrıcıı etmeye...
heee öle mi dedim.
actım agzımı yumdum gözümü.. hanıım hanım sana bin kere söyledik. camın acık veya kapalı o halıyı silkelemeyeceksin.. hangi devirdeyiz, senden başka yapan varmı, kilim diyorsun bariz halı silkeliyorsun. ben halı ile kilimi-paspası ayırt edecek yaştayım. madem enerjin var arka tarafa indir halını cırp, vur ne yapacaksan orada yap. sen üstündekine nasıl kızıyorsun silkeledigi için bunu sen nasıl yaparsın? e o da silkeleliyordu dedi..beter ol iyi yapıyorlarmış dedim. bir kere demiş üstündeki hanıma anlamış yapmamış bir daha..
o dk da cıldırdım. len biz sana binlerce kez söyledik seen neden anlamadım o zaman diye bagırdım. sanki ben silkeliyom tepesinden aşagı da kadının lafına bak. daha neeeeleerr nelerrr
aa dedi hiç böylesini görmemiştim. şimdi bana hakaret ederken benim ne hissettigimi anlamışsındır dedim.
hadi dedim madem silkeliyorsun, kendini alıkoyamıyorsun bundan. ulen o zaman camımıza neden carptırarak yapıyorsun... e carpacak dedi. cıldırdım gene actım agzımı ...
inanıdına hergun silkeleyecegim demişti hala yapmayı düşünüyon mu dedim. ee sinir anında dedim vss.. filan dedi. sen sinirlenemezsin. çünkü madur olan benim. yok kadın kendini madur sanıyor.
eger dedim daha da devam edersen belediye zabıta polis ne varsa cagıracagım. onlar ilgilenmiyor canım dedi. benimle ilginirler dedim.
ve kul,komşu,insanlık, hak ve hukuk adına hiç bir hakımı sana burada da ahiretde de helal etmiyorum dedim.
daha öncede kadın halısını yıkamış, sulu bir şekilde asmış, büyük halamın çamaşırlarının üzerine şıpıırr şııppıırrr sular gelmeye başlayınca uyarmışlar bu kadını bögürmüş bizimkilere... edepsiz kadın..birde halı silkelemesinden rahatsız oldugumuz için bize terbiyesizler diyor yaa...